Kinci misiniz ?

Kinci misiniz?

• Evet Kinciyim

OY: 18 40,0%
  • Hayır Kinci Değilim

OY: 9 20,0%
  • Bazen :)

OY: 18 40,0%

• Ankete Katılan
    45
Kızlar size yapılan yanlışları ihmalleri vs unutuyor musunuz O kişilerle eskisi gibi olabiliyor musunuz , ben asla olamıyorum insan sile sile kimse kalmayacak çevremde ama birinden gördüğüm yanlışı sindiremiyorum. Mesela üniden en yakın arkadaşım düğünüme gelmedi diye onu hayatımdan çıkardım, zor günümde yanımda olmayan insanlara mesafe koydum ama hep mi bana kötüler denk geliyor hakettiğim ilgiyi göremeyip onları kaybetmek de istemezdim fakat kırılıyorum ve kendi değerimi korumak için o kişiye tepki gösteriyorum bu şekilde. Sizler nasıl davranıyorsunuz, herkese herşeye rağmen pozitif ve uyumlu olanlar daha çok seviliyor gibi ama öyle de olamıyorum işte
Bana zararı olanı hayatımdan çıkarıyorum o yüzden kin tutmuyorum 🤭

Kızlar size yapılan yanlışları ihmalleri vs unutuyor musunuz O kişilerle eskisi gibi olabiliyor musunuz , ben asla olamıyorum insan sile sile kimse kalmayacak çevremde ama birinden gördüğüm yanlışı sindiremiyorum. Mesela üniden en yakın arkadaşım düğünüme gelmedi diye onu hayatımdan çıkardım, zor günümde yanımda olmayan insanlara mesafe koydum ama hep mi bana kötüler denk geliyor hakettiğim ilgiyi göremeyip onları kaybetmek de istemezdim fakat kırılıyorum ve kendi değerimi korumak için o kişiye tepki gösteriyorum bu şekilde. Sizler nasıl davranıyorsunuz, herkese herşeye rağmen pozitif ve uyumlu olanlar daha çok seviliyor gibi ama öyle de olamıyorum işte
Hic kinci degilim, kim ne demis nereye gelmis gitmis hic takip canimi sikmam 🤷🏼‍♀️

Kinci mi deniliyor bilmiyorum 🤷‍♀️ ama biri ile bir şey yaşadım mı direk mesafe koyuyorum. İyiliği de unutmam kötülüğü de eğer hayatımdan çıkaramıyorsam mesafe koyarım direk ama çıkarabileceğim biri ise aramam sormam .. hoş mesafe koyduğum insanı da aramam 🤣 işte bazen bi ortamda denk gelme durumu oluyor..

Kızlar size yapılan yanlışları ihmalleri vs unutuyor musunuz O kişilerle eskisi gibi olabiliyor musunuz , ben asla olamıyorum insan sile sile kimse kalmayacak çevremde ama birinden gördüğüm yanlışı sindiremiyorum. Mesela üniden en yakın arkadaşım düğünüme gelmedi diye onu hayatımdan çıkardım, zorlu bi doğumdan sonra kardeş dediğim kuzenim 10 gün sonra aradı o da ben kardeşine sitem edince haberi olmuş doğumdan , bişi demedim ama kırıldım ilgi alaka beklerdim o süreçte , zor günümde yanımda olmayan insanlara mesafe koydum ama hep mi bana kötüler denk geliyor hakettiğim ilgiyi göremeyip onları kaybetmek de istemezdim fakat kırılıyorum ve kendi değerimi korumak için o kişiye tepki gösteriyorum bu şekilde. Sizler nasıl davranıyorsunuz, herkese herşeye rağmen pozitif ve uyumlu olanlar daha çok seviliyor gibi ama öyle de olamıyorum işte
Kinci değilim. Olamıyorum da. Önceden saftirik bir şeydim, yapılan kötülüğü iki gülümseye unuturdum. Ama artık o kadar şapşik değilim şükür, kin tutamıyorum ama biraz mesafeli davranmayı başarabiliyorum bu sefer. Hayatımın hiçbir döneminde intikam almadım. Plan yapmadım. Zamanı gelince şunu yapmıştın diye yüzüne vurmadım. Mesafe koydum. Sessizce uzaklaştım. Muhtemelen benimki yanlış olan, bilemedim 🤷🏻‍♀️

Ayrica Babamla bile görüşmediğim için silip hayatımdan çıkarmayacağım hiç kimse olmaz.
aynı ben.kan bağına inanmam.kim bana değer ve emek verdiyse ben de ona veririm karşılığını.emek vermeden sevgi saygı olmadan yemişim akrabayıı arkadaşı

Kinci miyim bilmiyorum genelde insanlara eş değer giderim beni davet edeni mutlaka davet ederim bana hakaret edene mutlaka hakaret ederim dişe diş giderim inatçı oluyorum bu durumda galiba anlamadım neyse. 😅
Kincilik doğru yerde çok etkili yaşam haline getirilmemeli.

Kinci değilimdir. Kin tutmak kişinin kendisine zarar verir. Hayatımda negatif bir şey istemiyorum ben. İnsanlara önyargı ile yaklaşmam. Onlar hata yaparsa hayatımdan çıkarırım. Çok büyük bir hata yapmadıysa, sonrasında pişman olduysa da yeniden konuşurum. Hata yapmak insana mahsustur.
Arkadaşım düğünüme gelmedi diye onu hayatımdan çıkarmam. Belki bir mazereti vardı. Zaten pandemi dönemindeydik. O zaman içerisindeyse anlayış gösteririm.

Kızlar size yapılan yanlışları ihmalleri vs unutuyor musunuz O kişilerle eskisi gibi olabiliyor musunuz , ben asla olamıyorum insan sile sile kimse kalmayacak çevremde ama birinden gördüğüm yanlışı sindiremiyorum. Mesela üniden en yakın arkadaşım düğünüme gelmedi diye onu hayatımdan çıkardım, zorlu bi doğumdan sonra kardeş dediğim kuzenim 10 gün sonra aradı o da ben kardeşine sitem edince haberi olmuş doğumdan , bişi demedim ama kırıldım ilgi alaka beklerdim o süreçte , zor günümde yanımda olmayan insanlara mesafe koydum ama hep mi bana kötüler denk geliyor hakettiğim ilgiyi göremeyip onları kaybetmek de istemezdim fakat kırılıyorum ve kendi değerimi korumak için o kişiye tepki gösteriyorum bu şekilde. Sizler nasıl davranıyorsunuz, herkese herşeye rağmen pozitif ve uyumlu olanlar daha çok seviliyor gibi ama öyle de olamıyorum işte
sevidgim insana kinim cabuk gecer ama tahammulum olmadigi insana olesiye kin tutabilrim :olamaz:

Kinci değilimdir. Kin tutmak kişinin kendisine zarar verir. Hayatımda negatif bir şey istemiyorum ben. İnsanlara önyargı ile yaklaşmam. Onlar hata yaparsa hayatımdan çıkarırım. Çok büyük bir hata yapmadıysa, sonrasında pişman olduysa da yeniden konuşurum. Hata yapmak insana mahsustur.
Arkadaşım düğünüme gelmedi diye onu hayatımdan çıkarmam. Belki bir mazereti vardı. Zaten pandemi dönemindeydik. O zaman içerisindeyse anlayış gösteririm.
ben bu baharda düğünlere gitmeye başladım pandemi sonrası.pandemi de kuzenimin bile düğününe gitmedim ki en sevdiğim akrabamdır.öyle basit şeylerle kırılanlara da tahammülüm yoktur.insanın hayat enerjisini sömürürler haksız mıyım?

Bile isteye kötülük yapmak var, bi de şapşikliğinden beni kötü etkileyen birşey yapmak var. İkisini aynı kefeye koyamayız.

Ben, insanın niyetine ve samimiyetine bakarım. Çok yakın arkadaşım gelemeyebilir nikaha. Geçerli sebebi varsa üstünde bile durmam. Üşendiğinden gelmediyse anlık kırılırım ama arkadaşlığı bitirecek kadar ileri gitmem.

Ne olacak yani, dünya sadece benim etrafımda mı dönüyor.

Evet bu benim asla umursamayacağım birşey zamanı bilmiyorum ama son dönemde zaten kimse kırılmamalı pandemi gayet yeterli bir sebepti. Kendisi ortamdan mahrumdur, ya telafi eder, ya uzaklaşırız ama zerre kafa yormam o günün keyfini çıkarırım.

Evlenmeden önce bu soruyu asla kinci değilim diye cevaplardım.

Ama şimdi kinciyim.Bana yapılan yanlışı unutmam.Fiil olarak harekete geçmediğim olsa bile kalbimi asla doğrultamıyorum.

Ama bu sizin bahsettiğiniz gibu düğüne gelmemek ya da aramamak gibi değil.Bunları nedenlere göre değerlendirebilirim.Benim konularim daha derin şeyler.Dedikodumun yapılması iki yüzlülük vs

Pandemi döneminde bizde gitmedik, ben daha geçen ay ilk dügüne gittim. Düğüne gelmedi diye büyük kin tutmayı dogru bulmuyorum en başta kendim için, düğün ve kin duygusu bir arada olmamalı. Zaten mesafe isteyen insan düğünden sonrada kaybolur e zamanla unutulur gider zaman çözer
düğünü olmadıysa ev görmeye gideriz hediyeyle ya da bebeğine gideriz altınımızla.gönül alırız bir şekilde.bundan dolayı küsen arkadaş da zaten arkadaş değildir

düğünü olmadıysa ev görmeye gideriz hediyeyle ya da bebeğine gideriz altınımızla.gönül alırız bir şekilde.bundan dolayı küsen arkadaş da zaten arkadaş değildir

Valla ilk aylarda bile gelen tüm davetiyelere gidip gelmeyeceğimi söyleyip hediyemi verdim, öncesinde belirttim. Benim etrafımda vefat eden bile oldu, aynı evin içinde 40 kişi isteme yaptılar anneanne dede vefat etti 3 ay sonra düğün yaptı. Yüzük takmaya gelen kişi hasta gelmiş saklamış.
Hala gelmeyeni de anlarım ben 3 ay önce hastalandım ancak kendime geliyorum çalışamıyorum hastalık bitmedi 2 yıl kapımı çalmadı 3 ay önce yakalandım ben tedbirle 1 haftalık bebege bulaştırmadım.

Kinciyim ama özür dileyene kadar. Bi o kadar da çabuk affeden biriyim. Ki tabi bunu hiç kimse bilmez ama aslında karşı tarafın yanlışını çok kez görmezden gelip alttan aldığım için bu kötülüğü yapmaya devam ediyorlar. En sonunda hani patlama noktan vardır onu görünce de hemen şunu söylerler '' ayy ne kadar alıngansın, buna mı kızdın '' gibi. Oysa ki ben sabretmişim, kızmamışım, neyse demişim en sonunda doğal olarak kızdığında sana asabi, sinirli, alıngan muamelesini gösteriyorlar. O yüzden iki senedir ilk yapılan yanlışta( tabi kalp kırma büyük yanlış yapması gibi durumlarda) siliyorum kim olursa olsun. Artık kinci mi oluyorum saftirik mi bilmiyorum ama önemi yok :KK70:

Hemen kinlenmem, karşı tarafın oluşumunu asla tamamlayamacağını anladığım an onun işi bitmiştir
Can acıtmak veya acıtmamak da tamamen onun şansına kalmış
Heyheylerime belli olmaz 😁
kovalar yapici kinsiz ve unutkan olur :KK45: benim evdeki kova oyle :KK45:

Belki de bilemiyorum yani içten içe aşırı kızıyorum kendimi kuruyorum kuruyorum bazen diyaloğu kesiyorum ama lanet olsun içimdeki insan sevgisine🤣 zor duruma düşse yine el uzatırım. Eski patronum mesela hayatımın kazığını atmıştır bana ama yaşça aşırı büyük diye ona bile hesap soramadım ki hukuk yoluna gitsem %100 haklı çıkacağım bir duruma düşmüştüm. Kısacası evet benden olmaz...
Yok, öyle düşünmeyin.
Herkesin tarzı, iç hesaplaşması farklı.
Siz kendiniz çözdükten sonra umursamıyor ve evrene bırakıyorsunuz, üzerinizden atabilmenin en kolay yolu aslında.
Kin tutan insanlar genelde sinirli yapıya sahiptir mesela, anında reaksiyon verir ve sıkıntılı durum altında duygularının esiri olurlar.
Böyle olmak istemezdim ama maalesef öyleyim, bir insana kin gütmüşsem ya da bir şekilde hafif de olsa kuyruğuma basmışsa, artık suratına her baktığımda ‘o kuyruğu’ görüyorum taa ki karşılığını verene kadar.
Çok yorucu, yıpratıcı ve bir o kadar da yük insana.

X