Kınaya gelmeyen damat ve ailesi

Neden çok uç çok mu geleneklerine bağlılar bilmediğim için soruyorum
2 senedir oradasın berabersiniz hiç mi gelenek adet yqşam tarzı... bir şeyleri konulup görmediniz. Halkının yaşayışına hiç mi şahit olmadınız. Biz 1 yıl çıktık, ben eşimin memleketindeydim. Bütün geleneklerini aile yapısını öğrenip öyle karar verdim evlenmeye. Düğünlerini cenazelerini bile gördüm. Siz nasıl bir ilişki yaşadınız 2 yıl da bunlardan haberiniz yok. Neyle karşılaşacağınızı bilmiyor musunuz

Düzeltme: sizi konu sahibi sandım

Kına yapmamak bir seçenek ama yapılacaksa bi zahmet gelsinler. Çok saçma gelen misafirler kv. Vs merak etmeyecek mi ? Eş adayınızın konuşma tarzı ayrı sinir bozucu...
Kına yapmak istememiştim ben ailelerin isteğini kırmamak için yaptık, olacak olan şeyde de bi zahmet bulunsun ailesi..

Neden çok uç çok mu geleneklerine bağlılar bilmediğim için soruyorum
Onların aile yapısı çok farklı, ailenin en yaşlısı her şeye karar verir, sözünün üstüne söz söylenmez mesela. Misafir ağırlamaları, geline bakışları davranışları, her şey bizden çok değişik. Ben eşimin ailesini çok sevdim, gelenekleri zor gelmedi ama herkes bir değil. Ben taşıdım belki o altından kalkamayacak. Hele bir de kendi memleketlerinde.

Kendi yöresinden kız alsalar bunları paşa paşa yapacaklardı. Şimdi bedava bulmuşlar kendi fikirlerince.

Sizin kin abir nevi kendi memleketinizdeki duvun olacakmis .yani sizin es dost akraba oteki dugune gelemeyenler sadece buna gelecekse gelmesi gerekir .ama aile arasinda basit bir eglence olacaksa gerek yok .

Edirneliyim de bir de yüreğime insin, hadi mardin falan bir derece de hakkarinin insanı çok uç değil mi nasıl yapacaksın onunla. Stokolm sendromu mu yaşıyorsun?
Bizde iki taraf da Türk olmasına rağmen Antep’le bile kültür farkımız çoktu. Hakkari’yi düşünemiyorum.

Ay ben de kendimden şüphe ettim bir an noluyo diye

Hayatınızda hiç kınaya katıldınız mı? Salonda yapılan kınaya iki taraftan da insanlar gelir ve damat da daha sonra salona girip oturur ve 1 2 oynar. Damadın ailesi olmadan kına mı olur bekarlığa veda mı yapıyor kız?

Benim ablamın kınasına kaynanası son dakikada gelmeme kararı aldı ve gelmediler, gayet güzel yaptık kınamızı. Sonrasına kv her şeye çok müdahil oldu ama eniştem annesini karıştırmadı hiçbir şeye. Yani damat tarafı olmadan kına olur ama bu karar nişanlınızla aldığınız ortak kararsa olur. Eğer nişanlınız ve ailesi size sormadan böyle bir karar alıyor ve sizi yok sayıyorlarsa baştan sizi yok sayamayacaklarını göstermeniz gerekir.

Nişan a az kişi gelip kinaya çok kişi gelseler daha mantıklı idi. Ama kimse gelmese bile kinaya damadın kendisi, kendisinin yanında iki üç kişi olmalı illa ki. Yoksa bozun düğünü gitsin. Bu kadar dişli aileyle zaten ömrünüz heba olur. Hayır damat niye gelmiyor resmen yok sayılmak

Bu arada benim kv gil bir transitle 20 saatlik yoldan hem kinada hem düğünde geldiler. İsterlerse gelmesinler hele bi. Kv kb hastaydı yaşlıydı onlar gelmedi ama sorun değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…