- 20 Ekim 2018
- 2.270
- 3.538
-
- Konu Sahibi gulbelalidir
O zaman tek anne oğul gelsin ynlarinda görümce varsa oda olur çok kalabalığa gerek yok aslindaBen de kendime düğün gibi kına yapacağım, büyük olacak yani. Damadın ve ailesinin bu organizasyonda olmaması anormal değil mi??
Ay yazık beeee, ana baba hiç mi sahip çıkmamış, ben olsam çeker vururum sanırım.Yok. Hatta kayına da bizim ebenin kardeşini almışlar.Ebe kardeşine b.k gibi davranmış hep ondan sonra.
Aslında kınaya gelmeyebilirler yani bazı yerlerde kız ayrı kına yapar erkek ayrı kına yapar mesela. Bu konuda bi ortak nokta bulunurdu ama yaklaşımı o kadar çirkin ki. Ne demek taa oraya gelinir mi. İnsan sevdiği için fizana gider. Bu size verdiği değeri gösterir. İlerde çok pişman olursun bu adamla evlenirsen. Evet şimdi zor gelir buradan dönmek ama bütün hayatın söz konusu iyi düşünİyi geceler kızlar. 2 gün sonra nişanım var. O başka şehirde ben başka şehirde yaşıyorum.Biraz önce müstakbel nişanlımla telefonda konuşurken kına gecesi mevzusu açıldı. Ben hiçbir zaman damadın ya da herhangi bir erkeğin kınaya girmesi taraftarı olmadım. Bunun üzerine konuşurken “ben kınaya gelmeyeceğimki, sence burdan taa oraya gelinir mi bunun için” dedi hatta ailesi de gelmeyecekmiş. Kınaya gelmeyecekleri için nişana kalabalık geliyorlarmışmış. Sizce böyle bir şey olabilir mi? Erkek tarafından kimse olmayacak? Sinirlendim en son kapattım telefonu. Anneme de bi şey söyleyemedim kime sorsam bilemedim. Bu normal mi? Bir akıl verin.
Varmış haberi herkesin, ebe ketempereye gelmiş. Kaynı yakışıklıymış onun fotoğrafını göstermişler.Ay yazık beeee, ana baba hiç mi sahip çıkmamış, ben olsam çeker vururum sanırım.
Evet dediğiniz olabilir ama bana daha çok aşırı pintilik gibi geliyorİstemiyorlar o belli de, istemediği kendi yöresi olsa onlara yediremezlerdi. Yabancı olunca bişey görmemiş sanıyorlar heralde.
Ay ne bileyim bana da ilginç geldi. Biz dayımın kınasına 8 saatlik şehre minibüsle gidip kına gecesi dönmüştük. Ama 20 saat fark olan şehirlerdense bir şey diyememİyi geceler kızlar. 2 gün sonra nişanım var. O başka şehirde ben başka şehirde yaşıyorum.Biraz önce müstakbel nişanlımla telefonda konuşurken kına gecesi mevzusu açıldı. Ben hiçbir zaman damadın ya da herhangi bir erkeğin kınaya girmesi taraftarı olmadım. Bunun üzerine konuşurken “ben kınaya gelmeyeceğimki, sence burdan taa oraya gelinir mi bunun için” dedi hatta ailesi de gelmeyecekmiş. Kınaya gelmeyecekleri için nişana kalabalık geliyorlarmışmış. Sizce böyle bir şey olabilir mi? Erkek tarafından kimse olmayacak? Sinirlendim en son kapattım telefonu. Anneme de bi şey söyleyemedim kime sorsam bilemedim. Bu normal mi? Bir akıl verin.
Abla sen niye bu kadar agresifsin? Ne haberi ne emrivakisi? Bazı şeylerin izahı bile olmaz. Kına tarihi vs belli değil tabi ki ama herkesin uyması gereken bazı şeyler vardır.Siz kararlastirmadan kendi kafanıza istediğiniz tarihte kına yapıp adama emrivaki ailesine bile haber vermiyorsunuz.. sonra dalga geçer gibi ühüü
Daha beter günleriniz yakın
biz de bahçede kız kıza kendi aramızda yapmıştık kardeşime eğlenceBen daha önce sadece kız tarafının olduğu birkaç kınaya gitmiştim, genelde evde aile arasında, yakın arkadaş - akrabanın geldiği samimi ortamlardi. Oylesinde belki ama salon tutacaksaniz gelmesi gerekir.
bizde de eskiden böyleymişBak bunu hiç duymamıştım
Tabii aynen. Damat Doğubeyazıtta jandarma diyelim ha deyince gelemez, kızı niye bekletsinler gidip istiyorlar söz yüzüğünü takıyorlar. Çevremde görmedim ama duydumBazı yörelerde böyle. Hatta kız istemeye oğlanın gitmediği yerler var hahsjsj
Ne saçmalık ya buYok. Hatta kayına da bizim ebenin kardeşini almışlar.Ebe kardeşine b.k gibi davranmış hep ondan sonra.