• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına ve dügünü aynı gün yapmak nasıl fikir? Masraflar ortakmı ödenmeli? Kafam çok karışık

Yani kınanın kız tarafı mı erkek tarafın mı olduğu konusu bazı yerlerde değişiyor. Bizde kınayı da erkek tarafı yapar ancak biz eşimle en baştan her şeyi birlikte planlamıştık. 'Bizim paramız' bu kadar şuna şu kadar öderiz buna bu kadar öderiz dedik.

Eşimin ailesinin de durumu yoktu ve katkı sağlamadılar benim ailem kıyamadığı için mutfakta destek oldu. Salonlar nişanlar eşyalar vs her bulduğumuz parayı bir araya getirip ekstra mesailer yapıp birleştirerek ödendi. Ne ben diyebilirim ben fazla ödedim diye ne de eşim diyebilir çünkü gerçekten bilmiyoruz :D

Önerim bu kadar yüz göz olmayın. Nişanlınızın durumu varsa ve sizin yoksa nişanlınız sizin için bir şeyler yapmak istemeli ya da tam tersi durum olsa siz de nişanlınızı yormamaya çalışmalısınız. İlişkinizi gözden geçirmenizi öneririm :(

Kayınvalide mi evleniyor? Koca koca insanlar bir salonda oynacak diye yaşlı başlı kadın niye borca girsin?
Ozaman oğlunu evlendirmesin parası yoksa düğün arefesinde yapılacak iş değil. Anne babalık görevini yerine getirmeyecekse yapmasın hiç bişey hatta senin de cocukların varsa olursa veya sakın kvsı bi çürük elma bile almasın kızına hak görmesin gelin olarak ne dersin? Yada erkek anası olarak her borcu gelin tarafına at ellerini de koynuna sok otur kenarda evlatlar ya hani mutlu yuva kuracaklar..

Yanlış anladınız sanırım fikir nisanlimdan çıktı kv den degil
Ozaman yanlış anlamışım yanlış şeyler bunlar ama nışanlının böyle şeyler hakkında düşünecek kapasitesi olduğunu düşünmüyorum bence bunlar kendi annesinin düşünceleri dolduruşları bana çok tanıdık geldi ..

Ozaman yanlış anlamışım yanlış şeyler bunlar ama nışanlının böyle şeyler hakkında düşünecek kapasitesi olduğunu düşünmüyorum bence bunlar kendi annesinin düşünceleri dolduruşları bana çok tanıdık geldi ..
Yok ailesini eve biraktik hemen ardina konustuk salon tutulduktan sonra benden once ic bi araya gelmediler

Merhaba.
Kina ve düğünü aynı gün yapmayı düşünüyoruz malum salonlar çok pahalı.
Nişanlım o zaman salon parasını yarı yarıya verelim dedi. Ben kabul etmedim çünkü ekstra masrafa girmiyorlar o salonu zaten tutacaklardı sonra tek gün yapalım 2 gün yorulmayalıma döndü olay banada mantıklı geldi. Ama salon parasının yarısını vermek istemiyorum çünkü zaten orası olacaktı. Bu konuyla ilgili kayınvalidem vs daha bişey demedi bu Nişanlımın aklından çıktı.
Sonrada o zaman salonu yarı yarıya verme kendi kaftanını beğen kendin al dedi. Bende kaptanımı zaten siz alacaksınız ben neden alıyorum dedim ya kaftanını al yada salonun yarısını ver dedi. Benim icin ekstra masrafa girmedikleri için sen çıkar peşindesin şuan dedim.
O zaman salon tut kina için ayrıca dedi. Bende 50 bin bi salona kına gecesi için vermek istemiyorum çünkü nişanı büyük yaptım ve Nisan masraflarını biz kiz tarafı olarak karşıladık. Salona o parayı veremem evimde yaparım o zaman dedim. Bu şekilde inada bindi olay. Kararsız kaldım ne yapmalıyım bi sekilde yapan varsa masrafları bolustunuzmu nasıl oldu fikirlerinizi bekliyorum.
Yok sen kendi kaftanı beğen al, ya da salon parasının yarısını ver bunlar birbirini seven iki insanın kuracağı cümleler değil. Resmen kurban bayramında kurban pazarlar gibi inatlaşma olmuş aranızda. Bence kına düğün olmadan nişanı at. Bu evlilikte mutlu olacağını sanmıyorum. Konudan bunu anladım. Evlenirsen de boşanırsın ne yazıkki. Sana alacağı kaftanın parasını laf eden biri ,ilerde evlendiğinde çantana, ayakkabına, aldığın kıyafete, tüm masraflara karışır haberin olsun.

Merhaba.
Nişanlım o zaman salon parasını yarı yarıya verelim dedi. Ben kabul etmedim çünkü ekstra masrafa girmiyorlar o salonu zaten tutacaklardı sonra tek gün yapalım 2 gün yorulmayalıma döndü olay banada mantıklı geldi. Ama salon parasının yarısını vermek istemiyorum çünkü zaten orası olacaktı. Bu konuyla ilgili kayınvalidem vs daha bişey demedi bu Nişanlımın aklından çıktı.
Sonrada o zaman salonu yarı yarıya verme kendi kaftanını beğen kendin al dedi. Bende kaptanımı zaten siz alacaksınız ben neden alıyorum dedim ya kaftanını al yada salonun yarısını ver dedi. Benim icin ekstra masrafa girmedikleri için sen çıkar peşindesin şuan dedim.
O zaman salon tut kina için ayrıca dedi. Bende 50 bin bi salona kına gecesi için vermek istemiyorum çünkü nişanı büyük yaptım ve Nisan masraflarını biz kiz tarafı olarak karşıladık. Salona o parayı veremem evimde yaparım o zaman dedim. Bu şekilde inada bindi olay. Kararsız kaldım ne yapmalıyım bi sekilde yapan varsa masrafları bolustunuzmu nasıl oldu fikirlerinizi bekliyorum.
Ben böyle bir adamla asla evlenmem!

Merhaba.
İlave olarak kınayı da çok gereksiz buluyorum he çok isteniyorsa da evde küçük bir kız-kadin grubuyla yapılabilir

Oğlanın adı Ömer. Belimi sıktı kemer.
Kızın adı Hediye gel beriye beriye.
İkiniz de acayipsiniz. Evlenirsen çocuktan sonra boşanma görüyorum. Sihirli kürede gördüm :KK51:
Ben sihirli küre olmadan da gayet net görüyorum, evlense bile boşanmak zorunda kalacak ya da çekecek ömür boyu...

Merhaba.
Siz düşman değil karı koca olacaksınız farkında mısınız

Ben çalışmıyorum Nişanlım güzel bir işte çalışıyor ben iş arayışı içindeyim. 29 yasindayiz. Düğünden sonra borclari kapatmak için ailesi düğünde takılan takıları alacakmış. Yani kendisi borcsuz olacak ama düğüne kadar benim kina için vs yapacağım borç bana kalacak yani ben ödeyeceğim o şuan borçla yapsana gelen takiyla karşılaşacaklar. Ben kendisine herseyimizi ortak yapalım borcumuzdur ortak ödeyelim vermeyelim ailene takimizi dedim olmaz öyle dedi bu durumda kendimde kaldıramayacağım yükün altına girmek istemiyorum. Kim bilir ne zaman iş bulucam. Babam vefat etti. Annem hem ev gecindirip hem bana destek çıkamaz
İnatla bu adamla evlenmek niye??? Ateş sizi çağırıyor korkmuyor üzerine koşuyorsunuz,bu işte en kötü yanan siz olacaksınız.Evlenmek için evlenmeyin .Adam uyanık ( sizi sevmiyor bence yaşım geldi diye evleniyor ,aşık adam tavırları böyle olmaz )

Ben çalışmıyorum Nişanlım güzel bir işte çalışıyor ben iş arayışı içindeyim. 29 yasindayiz. Düğünden sonra borclari kapatmak için ailesi düğünde takılan takıları alacakmış. Yani kendisi borcsuz olacak ama düğüne kadar benim kina için vs yapacağım borç bana kalacak yani ben ödeyeceğim o şuan borçla yapsana gelen takiyla karşılaşacaklar. Ben kendisine herseyimizi ortak yapalım borcumuzdur ortak ödeyelim vermeyelim ailene takimizi dedim olmaz öyle dedi bu durumda kendimde kaldıramayacağım yükün altına girmek istemiyorum. Kim bilir ne zaman iş bulucam. Babam vefat etti. Annem hem ev gecindirip hem bana destek çıkamaz
Bence bu yorumu ilk sayfaya sabitleyin.

Bile bile ateşe yürüyorsunuz.

Yok ailesini eve biraktik hemen ardina konustuk salon tutulduktan sonra benden once ic bi araya gelmediler
Canım bunlar bi günde aklına gelecek şeyler değil evde bunlar konuşulmıyor mu sanıyorsun? Çok naifsin biraz gözü açık ol bukadar kör olma zaten böyle diyosa hiç olmasın daha iyi burnundan getirecekler belli ki ana baba dediğin evladının mutlu gününü kazasız belasız insan içinde rezil olmadan meydana getirmektir , nişanlında ailesinden yana olduğundna dolayı kendi fikriymiş gibi beyan ediyo ailesini bulaştırmadan. Beni dinlersen hiç bulaşma ailemle konuşun beni onlardan istediniz onlarla konuşacaksınız diyeceksin cekileceksin kenara büyükler varken sen niye işin içindesin nişanlın niye işin içinde iki dünürler neden iletişim kopukluğu yaşıyor ? Wallaha tecrübe sabit gülüm benden söylemesi ya vazgeç ya da büyükler anlaşsın de cekil kenara

Başlığa cevaben; kınayla düğünüm aynı gün oldu. Önce gelinlikle çıktım. Gecenin sonuna doğru bindallı giydim ve kınam yakıldı. Gayet de güzel olmuştu.

Ben kına ve düğünümü aynı salonda aynı gün birlikte yaptım. Eşim salonun ücretini ödedi bizde kına için organizasyon tuttuk içinde kaftan da vardı zaten ama ben gelinliğimi diktirdiğim yerden ücretsiz tek günlüğüne katanımı kiralamıştım o yüzden o kaftanı kullanmadım. Ayrıca genellikle gelinlik aldığın yerde ücretsiz kaftan veriliyor zaten

Evde en yakınlarımızla samimi kınaları çok daha güzel buluyorum benimki (bizim zamanımızda organizasyon yoktu 😊) öyle olmuştu aile büyüklerimiz teyze hala kuzenler arkadaşlar aile dostları biraz sohbet biraz eğlence annemin 80 li yaşlardaki yengesi Türkü söylemişti hala duygulanırım hatırladıkça dua ettiler evliliğimiz için çok güzeldi 😍

Merhaba.

Parası yoksa evlenmesin. Bu ne cimrilik 🤣

Back