• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kına muhabbeti :S

Valla ben böyle çıtkırıldım, böyle huysuz, memnuniyetsiz insanları görünce ağzının üstüne üstüne vurasım geliyor.

Kına malzemesi ya alt tarafı; hepsi kırmızı, hepsi boncuklu, pullu ve bana kalırsa hepsi de gereksiz.

Kadıncağız kendince incelik yapmış, gitmiş almış; yooook hanım kızımızın annesi eksik kalmış ya nasıl olur, olamaaaz.

Allah yardımcısı olsun o kaynananın diyorum daha da birşey demiyorum.[/QUOT

benim kınam olduğuna göre gidip alışveriş yapmak ona kalmamış bukadar yardımcı olmak istiyorsa oğluna bir dünya borçla düğün yapıoz gitsin onları halletsin işin incik boncuk kısmını da bana bıraksınn!!!!

Kına sizin kınanız haklısınız.

Madem kına alışverişinizi yapmak ona kalmamış siz gidip alsaydınız.

Parasını kayınvalide verecek diye bir kanun mu var?

Ben olsam ben de sinirlenirdim. Tamam bir art niyet yok ama gelin olmak her kızın hayali. Bekarken en ince ayrıntının bile hayalini kurar insan. Kayınvalidenin o güzel hayalleri yıkmasının anlamı var mı? Beraber gidilip alınabilir. Hem o almış olur hem de müstakbel gelininin gönlü olur.

Tek başına gidip alması daha uygun fiyata mal etmek için sanırım. Ama bunu da çözebilirdi. Alışveriş öncesi "bütçemiz şu kadar kızım canın ne istiyora ona göre alalım" diyebilirdi. Kına alışverişinden kim fakir düşmüş ki. İçinde kalacak kızın hiç içine sinmeden kullanacak. Üstelik daha önce nikah şekerini de danışmadan almış. Bu tür şeylere çiftler beraber karar vermeli bence.

Bence kayınvalidene durumu güzelce anlat. Belki farkında değildir seni hayal kırıklığına uğrattığının.

madem bi evin bi kızısın... 500 lira tutuyosa çık annenle hepsini yeniden al.... kendi aldıklarını kullan... sen sinirleneceğine kayınwaliden sinir olsun...:DDD Ayrıca bazı yorumcular konu sahibine yüklenmiş... herkes kendi hayatını yaşar... size ne??? sizin cebinizden mi çıkıyor parası??? sadece üzülmüş yazmış... bnm şekerlerimi de ben çıkamadığım için görümcemin kız arkadaşı alıp getirdi.. tamam uğraştı Allah razı olsun ama ben şekerlere 2 yıldır hala nefretle bakıyorum...:))

Son düzenleme:
birde derler hep kaynana adayları, yok ben kaynanamdan çok çektim gelinlerim kızım olucak her isteğini alsın oğlanlarım sen seç yeter. icraata gelince peki??????* buharrrr...

sekerım sınırlenmekte haklısın. fıkrının alınması gerekırdı sen secmek begenmek ısterdın.
gercekten haklısın.
Ama bırde soyle dusun, ne kadar kotu nıyetle almıs olabılır?
yanı canıma com com o secemedı, ben sectım felan dıye dusunmemıstır.
corbada tuzu olsun dıye kendı capında almıstır.
ınan ben senı anlıyorum.
cunku bende yasıyorum bu evrelerı. ellerını hıc bıseye surmeden boyle seyler yapınca ınsana batıyor.
enayı yerıne konmus hıssedıyor kendısını ınsan ama sen tadını cıkart bıseylerın.
kınan olucak dokturuceksın sevdıgın adam hep senın yanında kocan olucak.

o alınanlara cogu ınsan hatırlamayacak mutluluklar dılerım:)

saygı gösterilmesi gereken bir konu. çünkü insanlar 1 kez evleniyorum diyerek herşeylerine özen gösterirler.
kendisini dışlayan yok ki kendi kafasına göre heves eder gibi alıyor.
ben de olsam sinirlenirim. ama senin bir avantajın var nişanlın yanında.
al kaynananı karşına eşinle birlikte konuş anlat.
çünkü bunun daha sonrası da var.
beğenmediklerin varsa aldıkları arasından değiştir derim.

kızlar inş. iyi niyetli hayırlı kayınvalidelerimiz olur temmuzda nişanım olcak inş. kayınvalidemi tanıdığım kadarıyla iyi niyetli biri tabi benim düşünceme uymayan istekleride var nişan kıyafetiyle ilgili olsun ama şöle düşünüyorum tamam onunda isteği olabilir ama aldığım şeyin benim içime sinmesi gerekir benim kınam sonuçta ben bütün kayınvalidelerden şunu beklerim kızım şöle şöle yapabilirsin ama tabi karar senin sizler bilirsiniz falan ne güzel olur dimi:1:

Bir zamanlar ben de polyannacılık oynayan gelinlerdendim ama artık maymunu gözünü açtı geç olsada:) İyi niyetli olmak, birilerini üzüp kırmamak elbette güzel şeydir ama karşılığında üzülen sen olmadığın sürece. Neden bir başkası üzülmesin diye ben hayatım boyunca bir kez yaşayacağım duyguyu yaşayamayayım ki...

ne güzel iyi niyetli insanlar var forumda:1:.

bende poliyannacı bir gelindim.
oo altınmı takılmasın vs. derdim. paraları yoktur. anca okadar alabileceklerdir vs...
herşeyin ucuzuna kaçtım. tamam suçun çoğu bende. farkındayım. mobilyaları bile eşime yük olmasın diye ucuz aldım.

sonuç;

1-k.validem güvenmiyormuş bana.
2- oturma grubumum sizlere ömür. yenisini almak zorundayız.
3- salonu eşim hiç sevmemiş,
4- paraları yok değil. hatta zenginlermiş.

arada kızsam etsemde aman eşimi seviyorum deyip susuyorum......

Not: neden göremedim desemde biliyorum ben "AŞIK"tım. halende öleyim ama uyandım:1:

Son düzenleme:
ne güzel iyi niyetli insanlar var forumda:1:.

bende poliyannacı bir gelindim.
oo altınmı takılmasın vs. derdim. paraları yoktur. anca okadar alabileceklerdir vs...
herşeyin ucuzuna kaçtım. tamam suçun çoğu bende. farkındayım. mobilyaları bile eşime yük olmasın diye ucuz aldım.

sonuç;

1-k.validem güvenmiyormuş bana.
2- oturma grubumum sizlere ömür. yenisini almak zorundayız.
3- salonu eşim hiç sevmemiş,
4- paraları yok değil. hatta zenginlermiş.

arada kızsam etsemde aman eşimi seviyorum deyip susuyorum......

bu forum hem çok şey öğretiyor hemde gözümü korkutuyor açıkçası :)
eylül sonu ekim başı gibi nişanım olcak tabi ağustos gibide sözüm :)

bende sizin gibi düşünüyorum amaaan altın mı? amaaan eşya mı diye? :)
bunları göz ardı ederim diyorum... ne çok pahalı ne de çok ucuz şeylere bakıyorum.. orta karar bir ev olsun istiyorum :) tabi 5-6 senede de eskisinki yenileri gelsin mantığıda yok değil:17:

şu varki karışılmamasını istediğim ve telafisi olmayan isteklerim var :
ilki gelinliğim + gelin çiçeğim + gelin ayakkabım bundan önceside nişanlığım+alyansım
sonrasıda benim için çok önemli olan kına gecesi organizasyonum... ben çekirdek ailemde değil sülalemde tek kızım ve benim için kına gecem çok önemlidir.
her bir ayrıntısı ile ben ve annemin ilgilenmesini isterim. benim annem yaşlı değil o da genç ve belkide onun kınasından içinde ukde kalanları benim kınam ile telafi etmesini dilerim.

kına gecesinde eğer nişan kız evinde ailesi ile yapıldıysa nişanlığı kınada giyilir evet bu yanlış değil. ama bu kuralda değil gelin o geceyi nasıl istiyorsa öyle olmalı. o gece de kaynanaların biraz daha ılımlı ve anlayışlı olmaları gerektiğine inanıyorum.
sonuçta o kına ömrü boyunca onun çocuğuna kurban olsun diye yakılıyor değil mi?? laf olsun diye değil!
bizim şehirlerimiz farklı olduğu için nişanda mekanda yapılcak. yani ben kınamda farklı bir abiye giyicem olsun 150-200 lira olsun almazlarsa ben alırım.

bindallı konusuna gelince çeşit çeşit bindallılar var... kayınvalidesinin gidip bunu alması bence kırıcı birşey.
fikir sorsa ve yine kendi dediğini alsa evet ama kızcağız alışverişini bile yapamamış. ki o işin en eğlenceli kısmı o değil mi?
biraz söz sahibi olmak istiyor bence üstlerinde...

bence siz kayınvalidenize neyi ne zaman yapacağınızı söylemeyinki o sizden önce yapmasın. içinde kesinlikle kötü niyet olmayabilir... ama kendi kızı olsa müsade eder miydi??

canım eğer durumun müsait ise... al anneciğini ve içinde kalan ayrıntıları sen tamamla... hem annenin gönlü olsun hemde en azından kınanın bir kısmı senin emeğin olsun.

tabi isticeksiniz altın takı kıyafet hatta bu takı konusunu istemekten ziyade kayınvalideniz kendi düşünmesi lazım haa 10 istersin 6 olur 5 olur o sorun değil bence kız veriyoruz diyede insanları batırmanın anlamı yok altın fiyatları malum :) kıyafet konusundada yada büyük olmayan eşyalar konusundada ne biliyim yatak örtüsü kına elbisesi gibi alabilir sanada sormayabilir haa sen giymessin gider yenisini alırsın bana sormadan aldı diyede kıyamet koparmanın anlamı yok ne olmuş yani sormadan aldıysa bana saygısızlık yaptı fikrimi sormadı etkisi altına almaya çalışıyor falan filan evlenme yaşı gelmiş insanlar çocukluk yapıyorlar eğer sizin bir tavrınız kendine özgü bi duruşunuz varsa ne etkisi altına alabilir nede saygısızlık yapabilir sadece kayın validenizle ilgili değil eşinizlede arkadaşınızlada tüm insanlarla öyle yani bazıları var evlenmeden önce annecim annecim köprüyü geçtikten sonra aman kayın valide şöylede böylede bi ton laf ne o sizi kızı yerine koyabilir nede siz onu anne yerine koyabilirsiniz önce bunu anlamak gerekiyor bence ilişkide iki tarafta ama şu varki o büyük olduğu için alttan alan sen olman gerekiyor öfkeyle kalkıp zararla oturmamk için keskin sirke küpüne zarar birsürü bu konuda söz vardır hayrlısı olsun hakkınızda :)

aksi yorum yapanlara saygı duyarım ama kızcağız haklı bayanlar... başkları için basit görünen kolayca halledilmesi gereken şeyler, bir başkası için önemli ve kıymetli olabilir...tamam alt tarafı kına malzemesi ama insan bi kere evleniyor ve insanın içinde bu tür şeyler uhte olarak kalabiliyor..bence konu sahibi haklı... mevzu basit görünsede aslında gelecekle ilgili endişeleri barındırıyor içinde...çünkü daha nişan evresinde bukadar düşüncesiz davaranan sormak nezaketinde bulunmayan bir kayınvalide adayı ilerde de aklına esen herşeye müdahaleden kaçınmaz bence... benim kv yapsa bende üzülürdüm... üstelik kızcağız konuşmuş belirtmiş kendi zevkini izah etmiş..bunun üzerine gidip alması ve sormaması benim nezdimde saygısızlıktır.... bende evimin iğnesinden ipliğine nişanlığından bindallısına kadar kendi zevkime göre beğenmeyi isterim her bayan gibi... birde konu sahibine şunda da hak verdim bin dallı giyilir abiye giyilir evet ama nişanlık giymek artık eskide kaldı...ama sana tavsiyem canım bence nişanlık yerine abiye giymelisin...gerekirse bindallıyı elemelisin...şart değil...ama bütün gece bindallı ile dolaşmak da saçma bence... sen giy abiyeni en güzeliyle satın al...hem düğünden sonra diğer yerlerede abiyeni giyersin arkadaş eş dost düğünlerinde falan...ama bindallını satın alsan bile öyle dolapta bekler durur...yazık etme al abiyeni en güzelini...içine sine sine giy... kolay gelsin canım...bunlar tatlı telaşlar sen yinede fazla abartıp öyle nefret duyguları ile düğününe kert vurma... açıkça söyle bence anne keşke beraber gitseydik çok heves etmiştim annemlerde çok hevestelerdi keşke sorsaydın bizede diye...bunun gibi bi kaç kez tatlı dille uyarabilirsen zaten gerisi çorap söküğü gibi gelir oda anlar artık sorup danışması gerektiğini....anlamazsada diyecek bişey yok canım kabullenmek zorundasın...bazı insanlar gereği dışı saygısız ve anlayışsız olabiliyor...fazla irdeleme canım...

bu forum hem çok şey öğretiyor hemde gözümü korkutuyor açıkçası :)
eylül sonu ekim başı gibi nişanım olcak tabi ağustos gibide sözüm :)

bende sizin gibi düşünüyorum amaaan altın mı? amaaan eşya mı diye? :)
bunları göz ardı ederim diyorum... ne çok pahalı ne de çok ucuz şeylere bakıyorum.. orta karar bir ev olsun istiyorum :) tabi 5-6 senede de eskisinki yenileri gelsin mantığıda yok değil:17:

şu varki karışılmamasını istediğim ve telafisi olmayan isteklerim var :
ilki gelinliğim + gelin çiçeğim + gelin ayakkabım bundan önceside nişanlığım+alyansım
sonrasıda benim için çok önemli olan kına gecesi organizasyonum... ben çekirdek ailemde değil sülalemde tek kızım ve benim için kına gecem çok önemlidir.
her bir ayrıntısı ile ben ve annemin ilgilenmesini isterim. benim annem yaşlı değil o da genç ve belkide onun kınasından içinde ukde kalanları benim kınam ile telafi etmesini dilerim.

kına gecesinde eğer nişan kız evinde ailesi ile yapıldıysa nişanlığı kınada giyilir evet bu yanlış değil. ama bu kuralda değil gelin o geceyi nasıl istiyorsa öyle olmalı. o gece de kaynanaların biraz daha ılımlı ve anlayışlı olmaları gerektiğine inanıyorum.
sonuçta o kına ömrü boyunca onun çocuğuna kurban olsun diye yakılıyor değil mi?? laf olsun diye değil!
bizim şehirlerimiz farklı olduğu için nişanda mekanda yapılcak. yani ben kınamda farklı bir abiye giyicem olsun 150-200 lira olsun almazlarsa ben alırım.

bindallı konusuna gelince çeşit çeşit bindallılar var... kayınvalidesinin gidip bunu alması bence kırıcı birşey.
fikir sorsa ve yine kendi dediğini alsa evet ama kızcağız alışverişini bile yapamamış. ki o işin en eğlenceli kısmı o değil mi?
biraz söz sahibi olmak istiyor bence üstlerinde...

bence siz kayınvalidenize neyi ne zaman yapacağınızı söylemeyinki o sizden önce yapmasın. içinde kesinlikle kötü niyet olmayabilir... ama kendi kızı olsa müsade eder miydi??

canım eğer durumun müsait ise... al anneciğini ve içinde kalan ayrıntıları sen tamamla... hem annenin gönlü olsun hemde en azından kınanın bir kısmı senin emeğin olsun.

evlilik aşamasında çok karışmadılar haklarını yiyemem. gelinliğimde istediğim gibi oldu, kınamda istediğim gibi oldu. iyi olmasının sebebinin biri de bendim. çok uçuk harcama yaptırmadım. gelinliğim mağazadan alındı, kınada istediğim gibi elbisem oldu. nişanlığımı giymedim açıkçası. ama başka kılık kıyafet aldırmadım.... aradaki dengeyi eşim yaptı... nişanlınıza bağlı bu işler. bazı şeyleri kendisi halledecek.

iki taraf arasında kalınıyor genelde. benimde ağladığım oldu. altın konusu konuşulmuyor diye ailem çok üstüme geldi. (onun sebebide dışarıdaki konuşup duran insanlar- kısacası Arabozucular). halbuki istediğim eşimdi. altın değil. eşime aktardım oda geldi, "bizim imkanlar bunlar bunu yapabiliriz. üstüne başka birşey isterseniz ben halledeceğim annemlere yansıtmayın" dedi. babamın hoşuna gitmiş olacakki üstüne birşey istemedi. ve konu kapandı.

dediğim gibi herşeyin içinden siz çıkmayın. bırakın dengeyi birazda nişanlılarınız halletsin. ailesiyle nasıl konuşulacağını o bilir. siz birşey deseniz, siz kötü olursunuz. eğer nişanlınız hallederse o kötü olmaz. ha o da mı umursamıyor azıcık kulağını çekiverin:1:

Hazırlığın son aşamaları stresli ve bunlar olağan durumlar..

Çok şükür ki çok büyük problemler değil sizin ki..:44:

Tabi fikriniz sorulsa daha güzel olabilirmiş siz de haklısınız ama gelinlik değil birşey değil kına sepeti alt tarafı , kaç çeşiti var ki zaten ? Kırmızı tüllü müllü bir takım şey.. Sizde olsanız öylesini alacaktınız yani.. :34:

Abiye de atla deve değil nişanlınıza da çok yüklenmek istemiyorsunuz madem uygun birşey alırsınız.. Kaç saat giyeceksiniz ki zaten kına yakılacağı zaman bindallı giyeceksiniz zaten..

Canınızı sıkmaya değmez.. :34:

valla benim kaynanam alışverişe benim ailemin gelmesini istemedi o zaman sizde olmayın dedi direk eşim biz alırız kendimiz dedi kapıyı vurduk çıktık. ama maksat zaten ceplerinden para çıkmasındı bizimilerin başardılarda. boşver ne alınacaksa ver listeyi eline alsın nişanlında para vermesin ama kendileri alsınlar. biz çok zorluk çektik herşeyi üzerimize yüklediler.

Back