bu forum hem çok şey öğretiyor hemde gözümü korkutuyor açıkçası :)
eylül sonu ekim başı gibi nişanım olcak tabi ağustos gibide sözüm :)
bende sizin gibi düşünüyorum amaaan altın mı? amaaan eşya mı diye? :)
bunları göz ardı ederim diyorum... ne çok pahalı ne de çok ucuz şeylere bakıyorum.. orta karar bir ev olsun istiyorum :) tabi 5-6 senede de eskisinki yenileri gelsin mantığıda yok değil
şu varki karışılmamasını istediğim ve telafisi olmayan isteklerim var :
ilki gelinliğim + gelin çiçeğim + gelin ayakkabım bundan önceside nişanlığım+alyansım
sonrasıda benim için çok önemli olan kına gecesi organizasyonum... ben çekirdek ailemde değil sülalemde tek kızım ve benim için kına gecem çok önemlidir.
her bir ayrıntısı ile ben ve annemin ilgilenmesini isterim. benim annem yaşlı değil o da genç ve belkide onun kınasından içinde ukde kalanları benim kınam ile telafi etmesini dilerim.
kına gecesinde eğer nişan kız evinde ailesi ile yapıldıysa nişanlığı kınada giyilir evet bu yanlış değil. ama bu kuralda değil gelin o geceyi nasıl istiyorsa öyle olmalı. o gece de kaynanaların biraz daha ılımlı ve anlayışlı olmaları gerektiğine inanıyorum.
sonuçta o kına ömrü boyunca onun çocuğuna kurban olsun diye yakılıyor değil mi?? laf olsun diye değil!
bizim şehirlerimiz farklı olduğu için nişanda mekanda yapılcak. yani ben kınamda farklı bir abiye giyicem olsun 150-200 lira olsun almazlarsa ben alırım.
bindallı konusuna gelince çeşit çeşit bindallılar var... kayınvalidesinin gidip bunu alması bence kırıcı birşey.
fikir sorsa ve yine kendi dediğini alsa evet ama kızcağız alışverişini bile yapamamış. ki o işin en eğlenceli kısmı o değil mi?
biraz söz sahibi olmak istiyor bence üstlerinde...
bence siz kayınvalidenize neyi ne zaman yapacağınızı söylemeyinki o sizden önce yapmasın. içinde kesinlikle kötü niyet olmayabilir... ama kendi kızı olsa müsade eder miydi??
canım eğer durumun müsait ise... al anneciğini ve içinde kalan ayrıntıları sen tamamla... hem annenin gönlü olsun hemde en azından kınanın bir kısmı senin emeğin olsun.