• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kına muhabbeti :S

ben olsam arar sorardım anne x böyle dedi almışsın ne aldın merak ettım geleyım göreyim derdim

gider bakar beğenmezsemde söylerdim hanı beraber gidecektik sevmedim ben bunları değiştirelim ama şimdi 2 kere size zahmet olur annecim xle ben götürür değiştiririm derdim

değiştirelim mi dıye sormazdım bıle değiştiricem derdim düğün senın kımse ne karışır?

içimde kalacağına söylerdim

hem kötü nıyetlı olmadığını gösterirdin hemde arada iletişim olduğu için birbirinizi ihtimallere göre yargılamamış olurdunuz

konuşmalısın isteklerini düzgün ifadelerle söylemelisin yoksa senın adına mudahale eder sonuçta kaynana

arkadaşın dediği de mantıklı annenle gidip bak beğenmezsen annem ben bunları beğenmedim iki iş olacak ama sizede malum ben beğenmedikten sonra bunları çeyizime alıp kızıma verecek halimde yok asla mırın kırın etmeden direkt olarak deyin tekrar alışverişe gidilecek diye
yada hiç gidip bakma nişanblına söyle kız tarafı olmadan aldığı şeyler neymiş bakimm getir de getirt sonrada beğenmedim de ver eline naparsan yap bunları de

cnm ben biraz sert uslupla yazdım sen daha yumuşak söylersin...:34: hatta annene de o da destek olsun bu ne böyle küstah kendi evleniyor sanki

Son düzenleme:
Valla ben böyle çıtkırıldım, böyle huysuz, memnuniyetsiz insanları görünce ağzının üstüne üstüne vurasım geliyor.

Kına malzemesi ya alt tarafı; hepsi kırmızı, hepsi boncuklu, pullu ve bana kalırsa hepsi de gereksiz.

Kadıncağız kendince incelik yapmış, gitmiş almış; yooook hanım kızımızın annesi eksik kalmış ya nasıl olur, olamaaaz.

Allah yardımcısı olsun o kaynananın diyorum daha da birşey demiyorum.

Valla ben kina hic sevmem , o yuzden yapmadim. Kinaya gitsemde eglenemem, kadinlar resmen psikopata bagliyor bir agliyor bir guluyor sonra gelin adayinin ustune gidip aglatacaz fln demeler. Bir acikli bir sen sakrak sarkilar derken beni serseme ceviriyorlar. Ben kina fln sevmedigim icin canima minnet olurdu boyle kaynana ...Kina yerine ben bir yerde eglence vermistim.Zevk meselesi.

Aslında iyi yönden bakmalısınız.K.validenizin yapmış olduğu sürprizler çok hoş.

Bakın nikah şekeri dediğiniz şey zaten dağıtılıp gidiyor. Kimse hatıra olarak saklamıyor.
Hatıra olarak saklayacaklar varsa, sizde gidin özel nikah şekerleri yaptırın 50 tane. Evinize gelen misafirlere dağıtırsınız.
....

Kına için yapmış olduğu sürprizlerde güzel..Zaten üç çeşit kına, iki çeşit kese var. Hepsi aynı kapıya çıkıyor..
Bu kadar önemsenecek bir durum değil.
Beğenmediğiniz varsa değiştirin.

Diğer eksikleride siz alın öyleyse..
Nişanlım izin vermiyor demişsiniz ama ona söylemenize gerek yok ki.
Madem annenizin bu hevesi var gidip alın bindalınızı ayakkabınızı işte.
Oda sizin annenizin hediyesi olsun.

Anneme nasıl söyleyeceğim heveslendi diyorsunuz; anneniz zaten kızının mutluluğunu istiyorsa bu yapılanlara olumsuz olarak bakmaz.
Kızımı düşünüyorlar, yormamak istiyorlar diye düşünür ve düşündürür.

K. validenize nefrete dönüşen bir duyguyu içinizde barındırmanıza değmeyecek kadar basit meseleler bunlar.

Şimdiden bu mesleler için nefret oturuyorsa kalbinize aile kurmanız zor olur.Toparlamanız lazım kalbinizi.

Geçip gidiyor herşey.Baki kalan o günlerin heyecanı oluyor. Bunlarla bozmayın.

Mutluluklar diliyorum.

Valla şöyle söyliyim benim kayınvalidem benden bile zevkli :) İstanbulda oturuyor Eminönünde varmış sanırım bu tarz şeyler , benim çok hoşuma gider tüller kınalıklar diye anlatmıştı tanışmaya geldiginde , zevkine güvenirim kızım ben aldım dese hiç bozulmam :) Tabiki gelin olarak görmek isterim ama bunu sorun yapmam çünkü bu küçük bişey nefret etcek bişey degil bu :)

Ben kendimden örnek vermek istiyorum tabi bu herkezin kendi bakış açısıdır yine sizinkine de saygı duyuyorum...Benim için kına çok önemli değil ne alırlarsa alsınlar ister moda ister demode sonuçta verilecek kimse hatırlamayacak bile..Kına gecesi için de ben kına gecesi istemedim kayınvalidem özeniyor diye ufak bir tören olacak o zaman abiye giymem dedim sen bilirsin dedi.Ha sonra ne olur bilmem isterse abiye de giyerim çok ta önemli değil. direk bizim yörelerin kıyafetini giyeceğim (kafkas kıyafeti) olacak bitecek...Yine benim fikrimdir bence çokta takılma sen anın tadını çıkarmaya bak, kişiliğine saldırı yapılmadığı sürece bazı şeyleri oluruna bırak yoksa sende nişanlın da çok yıpranırsınız...Umarım herşey dilediğin gibi olur.

nefret edecek bir şey tabi ki değil ama şunu da düşünün; kendi görmek kendi almak ister...
hani ne bileyim benim kınam olacak olsa ben benim fikrim alınsın da isterim, illa sürpriz yapmak isteyen olursa başka türlü de yapabilir yani, seçilenlerin 200tlsini ben ödeyeceğim der misal...
ben konu sahibine hak verdim, hak verdim derken tabi ki ortalığı velveleye vermemesi gerekiyor ama gidip bi gör, beğenirsen ne ala 'düşünmüşsün almışsın annecim ama bir dahaki sefere fikrimi alırsan çok sevinirim biliyorsun her bi adıma özeniyorum, alışverişine bile' dersin...
beğenmezsen de yine aynı kibarlıkta 'annecim düşünmüş almışsın sağol ama benim pek içime sinmedi, ben değiştireceğim bunları... sen zahmet etme ben nişanlımla gider değiştiririm' dersin olur biter...

bizim erkek arkadaşımla istediğimiz de herşeyi kendimiz mesela ki kumaş alıp ben dikeceğim bir çok şeyi değişik olsun kendi istediğim gibi olsun diye... bu yüzden gidip alınsa ben de rahatsız olurdum sanırım kendimi konu sahibinin yerine koyuyorum da...

ne kadar iyi niyetli olunursa olunsun müdahale hoş olmayabiliyor... bazı bayanlarımızın fazla anlayışla karşıladığını düşünüyorum hani ayıplayanlar falan olmuş tabi ki kendi fikriniz ama bana da bu kayınvalide iyilik değil düşüncesizlik etmiş gibi geldi... niyetini konu sahibi arkadaşım daha iyi bilir, tanıyor ne de olsa, ona göre davranıp halledersin...

senin fikrini alsaydı iyi olurdu ama kendisi gidip almış belliki bi bildiği varmış kınalıklara fikrini almamış diye çok abartılcak bişey yok ortada bunun için kaynanana bukadar kin yaptıysan ilerde sen sinir hastası olursun canım

Valla ben kina hic sevmem , o yuzden yapmadim. Kinaya gitsemde eglenemem, kadinlar resmen psikopata bagliyor bir agliyor bir guluyor sonra gelin adayinin ustune gidip aglatacaz fln demeler. Bir acikli bir sen sakrak sarkilar derken beni serseme ceviriyorlar. Ben kina fln sevmedigim icin canima minnet olurdu boyle kaynana ...Kina yerine ben bir yerde eglence vermistim.Zevk meselesi.

aslında bu kına töreni tam bir tez konusu

bu kadar tezat duyguların aynı anda yaşanması falan incelenmeye değer gerçekten

ya gelınler kayınvalıdeler iletişime geçsin

herkes usturuplu bır şekılde isteklerını bırbırıne iletsin

konuşmayı becerebilsek kımse kırılmayacak işler çok kolaylaşacak

ama 20 küsür yaşına gelip çocuk gibi konuşmadan etmeden sinir olmak olmuyor...

aslında bu kına töreni tam bir tez konusu

bu kadar tezat duyguların aynı anda yaşanması falan incelenmeye değer gerçekten

ya gelınler kayınvalıdeler iletişime geçsin

herkes usturuplu bır şekılde isteklerını bırbırıne iletsin

konuşmayı becerebilsek kımse kırılmayacak işler çok kolaylaşacak

ama 20 küsür yaşına gelip çocuk gibi konuşmadan etmeden sinir olmak olmuyor...

Benim icim daralir kinalarda...dugun neysede ne zaman kina deseler gitmemek icin bahane turetiyorum. Oldum olasi sevemedim :(

arkadaşın dediği de mantıklı annenle gidip bak beğenmezsen annem ben bunları beğenmedim iki iş olacak ama sizede malum ben beğenmedikten sonra bunları çeyizime alıp kızıma verecek halimde yok asla mırın kırın etmeden direkt olarak deyin tekrar alışverişe gidilecek diye
yada hiç gidip bakma nişanblına söyle kız tarafı olmadan aldığı şeyler neymiş bakimm getir de getirt sonrada beğenmedim de ver eline naparsan yap bunları de

cnm ben biraz sert uslupla yazdım sen daha yumuşak söylersin...:34: hatta annene de o da destek olsun bu ne böyle küstah kendi evleniyor sanki

değil mi ama innaki ağzım yüzüm ucukladı 1 gece de sinirden :( belki diyorum ben büyütüyorum hadi sakin olayım ama benim de özendğim şeyler var neticede, hala haber vermedi bana gel bak falan diye, ama diyeceğim gösterdiğinde bana: fikrimi merak etseydiniz almadan önce soarardınız gerek yok bakmak istemiyorum diyeceğim, kızıcaksa da kızsın bu nedir ya, yoksa valla olanlar bana olacak iki arada bi derede :37:

Valla ben böyle çıtkırıldım, böyle huysuz, memnuniyetsiz insanları görünce ağzının üstüne üstüne vurasım geliyor.

Kına malzemesi ya alt tarafı; hepsi kırmızı, hepsi boncuklu, pullu ve bana kalırsa hepsi de gereksiz.

Kadıncağız kendince incelik yapmış, gitmiş almış; yooook hanım kızımızın annesi eksik kalmış ya nasıl olur, olamaaaz.

Allah yardımcısı olsun o kaynananın diyorum daha da birşey demiyorum.[/QUOT

benim kınam olduğuna göre gidip alışveriş yapmak ona kalmamış bukadar yardımcı olmak istiyorsa oğluna bir dünya borçla düğün yapıoz gitsin onları halletsin işin incik boncuk kısmını da bana bıraksınn!!!!

Allah yardımcısı olsun o kaynananın diyorum daha da birşey demiyorum.

siz bu şekilde insanları küçümseyerek konuşamazsınız!!!!!!!! bu forumda bu şekilde insanların bu kadar aşağılandığını hiç görmemiştim sayenizde forum seviyesi düşdü resmen

nefret edecek bir şey tabi ki değil ama şunu da düşünün; kendi görmek kendi almak ister...
hani ne bileyim benim kınam olacak olsa ben benim fikrim alınsın da isterim, illa sürpriz yapmak isteyen olursa başka türlü de yapabilir yani, seçilenlerin 200tlsini ben ödeyeceğim der misal...
ben konu sahibine hak verdim, hak verdim derken tabi ki ortalığı velveleye vermemesi gerekiyor ama gidip bi gör, beğenirsen ne ala 'düşünmüşsün almışsın annecim ama bir dahaki sefere fikrimi alırsan çok sevinirim biliyorsun her bi adıma özeniyorum, alışverişine bile' dersin...
beğenmezsen de yine aynı kibarlıkta 'annecim düşünmüş almışsın sağol ama benim pek içime sinmedi, ben değiştireceğim bunları... sen zahmet etme ben nişanlımla gider değiştiririm' dersin olur biter...

bizim erkek arkadaşımla istediğimiz de herşeyi kendimiz mesela ki kumaş alıp ben dikeceğim bir çok şeyi değişik olsun kendi istediğim gibi olsun diye... bu yüzden gidip alınsa ben de rahatsız olurdum sanırım kendimi konu sahibinin yerine koyuyorum da...

ne kadar iyi niyetli olunursa olunsun müdahale hoş olmayabiliyor... bazı bayanlarımızın fazla anlayışla karşıladığını düşünüyorum hani ayıplayanlar falan olmuş tabi ki kendi fikriniz ama bana da bu kayınvalide iyilik değil düşüncesizlik etmiş gibi geldi... niyetini konu sahibi arkadaşım daha iyi bilir, tanıyor ne de olsa, ona göre davranıp halledersin...

evet çok da iyi niyet barındırdığını düşünmüyorum, ama gidip onlara bakmayı da düşünmüyorum, kınamda görürürm aç gözlülük gibi bişi değil bu yani uç beklentilerim yok zaten, sadece bana karşı saygısızlık seziyorum okadar çok teşekkür ederim fikirlerinz için de bu arada :)

siz bu şekilde insanları küçümseyerek konuşamazsınız!!!!!!!! bu forumda bu şekilde insanların bu kadar aşağılandığını hiç görmemiştim sayenizde forum seviyesi düşdü resmen

arkadaş iki dakkada bütün karakter analizimi yaptı ya, çıtkırıldım huysuz :) yetmedi bi de kızdı dayak attı :) hey allahım :9:

size bende tavsiye burda aldığınız gazı kayınvalidenize boşaltmayın sakın git ver beğenmedim hadi bidaha alalım falan bunlar ayıp kaçar özendiğiniz şeyler varsa annemi diyosunuz bilmiyorum anne teyze neyse bide beraber alışveriş yapalım olurmu gibisinden söylersiniz nişanlınızada söylesiniz eksiklerinizide alırsınız siz insansınız duygularınız var onunda aynı şekilde öfkeyle kalkıp zararla oturusunuz bu gazla giderseniz siz onu tanımıyosunuz oda sizi allah mutluluk versin

size bende tavsiye burda aldığınız gazı kayınvalidenize boşaltmayın sakın git ver beğenmedim hadi bidaha alalım falan bunlar ayıp kaçar özendiğiniz şeyler varsa annemi diyosunuz bilmiyorum anne teyze neyse bide beraber alışveriş yapalım olurmu gibisinden söylersiniz nişanlınızada söylesiniz eksiklerinizide alırsınız siz insansınız duygularınız var onunda aynı şekilde öfkeyle kalkıp zararla oturusunuz bu gazla giderseniz siz onu tanımıyosunuz oda sizi allah mutluluk versin

yorumlara biraz göz attımda kayınvalide için genelde iyi niyetli olduğundan yapmıştır diyosunuz ama şundan eminim başınıza gelse aynı tepkiyi gösterirdiniz burda sorun iyi niyet kötü niyet değil sonuçta kızın bi fikri alınır onun gecesi ya böle ufak tefek görünebilir ama şimdiden böle yapıyosa diyede düşünebilir insan benimde kısmet olursa inş. 1 ay sonra isteme ve nişanım bir olcak kınamda mesela böle davransa kayınvalidem aferinde demem yani sonuçta fikrimin alınmasını isterim iyi niyetli olabilir ama yinede sonuçta bu benim kınam ya benim kınam daha ötesi yokkk!!!!...

Seni göreyim, burdan aldığın akıllarla hareket et; üç gün sonra da kına gecem, düğünüm burnumdan geldi diye başlık açarsın.

Sonra o akıl verenler bu sefer de "boşa gitsin şekerim" diye gaz verirler .

Saçmaladığımızda birileri bizi pohpohlamak, bize gaz vermek yerine hoşumuza gitmeyen gerçeklerden bahsedince pek bozuluyoruz. Yapacak birşey yok.

Back