• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kına muhabbeti :S

busecik23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2011
81
0
36
Balıkesir
ay kızlarrr, hep böyle mi geçecek bu nişanlılık evresi ay hele şu aralar her gün yeni bir problemle uyanıyorum, inanın laf anlatmaktan bıktım tükendim :( herşeyimizi nişanlım ve ben birlikte yapıyoruz ama nedense kayınvalidem nikah şekerlerimizi alıp süpriz yapmak istemiş tamam buraya kdaar sorun yok, siparişini vermiş falan ki ben fikrimin alınmasını isterdim hadi verilmiş neyse dedim, sonra ertesi günü onlara gittim " anne kınalıkları benim annemde gelsin hep beraber gidip alalım" dedim tamam dedi allahım bugün gitmiş kına malzemelerini almış :( benim annem ve ben o ıvır zıvırın bile hayalini kurarken o gitmiş kına keselerim kına sepetim kına tepsim hepsini almış :( şimdi ben ne yapayım? insan bi fikrimi sorar hadi geçtim ayıp ama ya benim kınam bu yanii, ayrıca anneme ne diyeceğim şimdi kadın hayal kuruyor tek kzızıyım özeniyor bi çok şeye. bindallı alıcaz işte bi de abiye istiyorum demiştim. abiyeye ne gerek varmış koca kadın dioki hayatımda ilk kez böle şey duyuyorum kınada abiye mi giyilir? ee ne giylir dedim? nişanlık giyilir diyor.. bindallıyı da kiralamalıymışız kına malzemelrim bindallım falan hepsi max 500 olur dedim ayakkabım falan 500 çokmuş, gitmiş 200 lirasını da harcamış zaten kınadır kesedir die nişanlımda dedi ben takviye yaparım sen al beğendiğini,onun da durumunu biliyorum çocuk parçalanmak üzere artık ona da kızamıyorum ama, bir geliniyim gücüme gidiyor böyle olması, nşanlıma diyorum ben gidip kendim alayım hayır olmaz diyor, yani kayınvalidem ne alırsa ben onunla yetinmeye mahkum muyum? yemin ederim kadına karşı şimdiden öyle bir nefret oturdu ki anlatamam :(

o zaman açık açık karışmasını istemediğini söyle

zaten bi tek buna karışıyor hanımefendi, emin ol ki bir düğün sırasında olabilcek her masrafı nişanlım yapıyor sadece kınalıklar ona aitti ( bu da kendisinin isteğiydi), hadi neyse alsın almasın demiyorum ama bi fikrimi sormak bukadar mı zor ne kaybederdi yani büyütmeyeyim diyorum ama içten içe sinir oldum :50:

Bu kadar kücücük seyi büyütüp sorun yapmayin.
Yani kinalik malzemeleri dediginiz nedir ki zaten hepsi birbirine benziyor, kücük ayrintilar farkli.
Gelinliginizi, evinizi, esyanizi, bindallinizi almamisya.
Aldigi bir tepsi, bir seker, kina falan filan yani.
Bu kadar kücük seyler icin iciniz nefretle doluyorsa yazik.

Bu kadar kücücük seyi büyütüp sorun yapmayin.
Yani kinalik malzemeleri dediginiz nedir ki zaten hepsi birbirine benziyor, kücük ayrintilar farkli.
Gelinliginizi, evinizi, esyanizi, bindallinizi almamisya.
Aldigi bir tepsi, bir seker, kina falan filan yani.
Bu kadar kücük seyler icin iciniz nefretle doluyorsa yazik.

dolmasının sebebi de şu; ben ona demiştim alma anne birlikte gidelim dedim hatta durup bi saat nasıl şeyler istediğimi anlatmıştım, bu rağmen inat yapar gibi oldu biraz :53:

dolmasının sebebi de şu; ben ona demiştim alma anne birlikte gidelim dedim hatta durup bi saat nasıl şeyler istediğimi anlatmıştım, bu rağmen inat yapar gibi oldu biraz :53:

Buna inat yapti olarak bakmayin.
Belkide kendi zamaninda olmadigi icin böyle seyler özeniyordu.
Dedigim gibi gelinliginizi alsa, evinize esya alsa sizin fikrinizi almadan yada bunun gibi gercekten zeklere göre büyük farklilik gösteren birseyi alsa taman da.
Kina malzemesi nedir ki.
Yani zaten hepsi neredeyse birbirinin ayni.
Bunlar icin kendinizi bileyip, nefret gibi yikici duygulara kapilmayin.
Biraz anlayis, biraz alttan alma o kadar cok seyi degistirir ki.

sormadın mı anne hanı bırlıkte gıdecektık dıye?

sormadım çnkü henüz beni arayıp haber vermedi, aldım falan diye nişanlım söyledi bana almış diye. ne bileyim bir de böyle limit konulması da saçma, orta gelirli insanlarız gidip evde olucak kına için 600 lşralık elbise almayacağım elbet yanii, beni önemsemiyor gibi seziyorum hatta beni ve ailemi :50: ama şuan ne için dua ediyorum allahtan beyaz eşyalar mobilyalar ev o bu şu hepsnii nşanlım ve ben ahllediyoruz yoksa hakkaten yanmıştım yanişi resmen yanmıştım herşeyi zevkine göre gider alırdı :44:

herkez kendisi gibi dusunulsun istiyor ama her insan farklidir/belkide kotu niyeti yoktu//simdiden kendinizi sartlandirmayin kaynana kotudur nefret edilir diye//dusunememis olabilir

Ufak seyler ama simdiden sinirini ciz yoksa ilerde cok daha buyuk sorunlar yasarsin.

kesinlikle çizicem yoksa vay halime yanii, nişanlıma söylese o gene hayır alma falan derdi kjimseye dememiş hey yarabbim, işte sınır çizcemde onu nasıl çizeceğimi bilmiyorum, mesela bunda fikrimi elbet soracaktır bak bunu aldım falan diye hiç bişi demyeceğim olumlu yada olumsuz, fikrimi merak etseydiniz almadan önce sorardınız diyeceğim hatta vallaha içimde kalıcak yoksa :47:

Çok abartmıyosunuz:S Kayınvalideniz almıyor olsa buraya hiçbirşeye el atmıyor derdiniz.Kadıncağız gücü yettiğince yapıyor bişeyler,sevdiğinizle evleniyor olmanın hazzıyla böyle küçük detayları gözünüzün görmemesi lazım,kusur aramayın,memnuniyetli olmaya çalışın her zaman,görün o zaman herşey daha iyi olacak:)

Çok abartmıyosunuz:S Kayınvalideniz almıyor olsa buraya hiçbirşeye el atmıyor derdiniz.Kadıncağız gücü yettiğince yapıyor bişeyler,sevdiğinizle evleniyor olmanın hazzıyla böyle küçük detayları gözünüzün görmemesi lazım,kusur aramayın,memnuniyetli olmaya çalışın her zaman,görün o zaman herşey daha iyi olacak:)

bazı şeyler kontrolümden çıkınca gözüm dönüyor :44:

Bence sevinmelisiniz,size yormadan gitmiş almış gelmiş,ya hiç almasaydı,karışmasaydı.?
Çevremden o kadar çok biliyorumki,kınayı geçtim hiçbirseyle ilgilenmeyen,bir çöp almayan kayınvalideleri...
Bence bunu düşünüp mutlu olmalısınız.Herşeye bi kup bulan kişi olursunuz bu defa,nişanlınızın gözündede öyle olursunuz belli bi süre sonra.
Abiye giymek istiyorsanız bunu nişanlınıza söyleyin.Mutluluklar sizinle olsun,takılmayın böyle sudan sebeplere=)

sormadım çnkü henüz beni arayıp haber vermedi, aldım falan diye nişanlım söyledi bana almış diye. ne bileyim bir de böyle limit konulması da saçma, orta gelirli insanlarız gidip evde olucak kına için 600 lşralık elbise almayacağım elbet yanii, beni önemsemiyor gibi seziyorum hatta beni ve ailemi :50: ama şuan ne için dua ediyorum allahtan beyaz eşyalar mobilyalar ev o bu şu hepsnii nşanlım ve ben ahllediyoruz yoksa hakkaten yanmıştım yanişi resmen yanmıştım herşeyi zevkine göre gider alırdı :44:

ben olsam arar sorardım anne x böyle dedi almışsın ne aldın merak ettım geleyım göreyim derdim

gider bakar beğenmezsemde söylerdim hanı beraber gidecektik sevmedim ben bunları değiştirelim ama şimdi 2 kere size zahmet olur annecim xle ben götürür değiştiririm derdim

değiştirelim mi dıye sormazdım bıle değiştiricem derdim düğün senın kımse ne karışır?

içimde kalacağına söylerdim

hem kötü nıyetlı olmadığını gösterirdin hemde arada iletişim olduğu için birbirinizi ihtimallere göre yargılamamış olurdunuz

konuşmalısın isteklerini düzgün ifadelerle söylemelisin yoksa senın adına mudahale eder sonuçta kaynana

Aman Allah korusun:)
Bu kadar kücük seyler icin gözünüz dönmesin sakin.
Heyecanlisiniz, tedirginsiniz, duygulariniz birbirine girmis durumda ama bu kadar kücük seyler en güzel günleri mahvetmemeli.
Tesekkür edersiniz aldiklari icin.
Annenizede baska birseyi alirken size eslik etmesini söylersiniz olur biter.

Bindallı ve abiye istiyorsunuz sadece bir gece bir kaç saat için, parasını o verecekse kiralayın diyorsa kiralayın ne olacak? belki maddi anlamda sıkışıyordur, kolay mı evlilik çok masraflı bir şey. Kına seti dediğiniz şeyler zaten hep aynı türde eşyalar, ben olsam beni bir yükten kurtardı diye sevinirdim.

Bence kotu niyetle yapmiyor. Size aldigini soylediginde dersiniz,annem ile alacaktik diye.
Durumdan memnun olmadiginizi belirtin ama kirmadan.
Kendince yardimci olmaya calisiyordur

Bence sana haber vermeden oldu bittiye getirmesi sen max 500 olur demissin o para ona cok gelmis demekki, seni aldaman gidip daha ucuza halletmis. Simdi sen kayinvalide ile gitsen ya pahalisini isteyecektin ya da en iyisine gidecektin. Sanirim kayinvalideniz sizi goturmezse hem size mudahele etmek zorunda kalmamis hemde ucuza getirmis olurum diye dusundu.

açıkça söyleyeceksin kına alışverişine çıkılacak demiştik... diye...

annene söyle annen telefon açsın sçylesin tek kızım kına alışverişine gidelim diye ben gittim dersede kim tek başına git dediyse ona ver onu de...
bak daha şimdiden böyle her yaptığını eyvallah demeyin o sorun çıkartıyorsa sizde çıkarın

Back