Kına Kıyafetlerimizi de Görelim

avatar resmindende merak ediyordum zaten,çok güzel olmuşsun canım çok beğendim.herkes gece elbisesi yada hep aynı tarz giyinir,seninki gerçekten değişik geldi gözüme.ayrıca belkide senin üzerinde olduğundandır değil midelikafaduldendelikafadulden.
kardeşiminkide bu tarz demişin ben merak ettim.bekliyorum dört gözle.

teşekkür ederim canım meltoo'nun(kızkardeşim olur kendisi) kınakıyafetlerinide ekliycem bi ara verincekaydirigubbakcemile
bu kıyafetide kuzenimin kınası için almıştım daraltıp boydan aldırdım hem kadife işlemeli böyle yöresel, hemde çok modern gözüküyordu:sm_cool:

img6711.jpg

img6712s.jpg

img6713.jpg

merhaba arkadaşlar.bende abimin eşinin kınalığını ve bindallısını ekliyorum.umarım yardımcı olur.
ssssssssss1ls7.jpg

bu da bindallısı.kadife değil saten-ipek karışımı içi astarlı idi.bindallı ile giyeceği dore rengi ayakkabısını ve abimin kırmızı gömleğini evde unutmuşuz kaydirigubbakcemile4
ssssssssss2bp5.jpg

bu bindallı çok hoşuma gitti. kendi kınamda bunu kadifesini düşünebilirim:utangac:

çok güzelsiniz gerçekten, adetlerimizin hemen hemen hepsi birbirine benziyor zaten şuan bizim köydede gelin herkesden farklı olsun diye kadife giymeye başlamış yeni çıkmış bu adetde, eskisi benim giydiğim gibi ama şimdi kadife işli kıyafet giyiyorlar...
Hadi darısı başına umarım seninde resimlerini görürüz inşallah...

TEŞEKKÜR EDERİM CANIM AMA BENİM DÜĞÜNÜM KÖYDE OLMAYACAĞI İÇİN SENİN GİBİ ÇEŞİT ÇEŞİT GİYMEYİ DÜŞÜNÜYORUM ÖNCE TUVALET SONRA İŞLEMELİ UZUN KINA ELBİSESİ DAHA SONRADA KUZENİMİN GİYDİĞİ GELİN BİNDALLISINI İNŞ. O GÜN Bİ GELSE fisfisfis

Önce ben başlayayım ben 3 kıyafet değiştirdim. Hepsini ekliyorum Umarım beğenirsiniz...a.s.

1.Kıyafetimi Halam hediye etti oyüzden 1 saat siyah elbiseyi giydim...
35842899jy8.jpg
63639107wz4.jpg

2.Kıyafetimi Kayınvalidem hediye etti 1 saat de mavi elbiseyi giydim...
32820522xc6.jpg

42266145bc4.jpg
36320138to1.jpg

3.Kıyafetim de kına yakılırken giydiğim kırmızı atlas, bizim köyümüzde bu kıyafet giyilir. nekadar İstanbul'da yaşasamda köyümüzün adetlerini devam ettirmek istedim
95059159lc4.jpg

Kına yakılacağı vakit, kız tarafında tüm bekarlar da gelinle aynı giyer ve gelini onlardan ayıran tek fark beyaz yeleği ve beyaz kuşağı olur.
52539845ku2.jpg

canım kıyafetlerin çok hoş ayrıca kına gecende değişik olmuş allahım hayırlı geçimlr versinn:Saruboceq:

TEŞEKKÜR EDERİM CANIM AMA BENİM DÜĞÜNÜM KÖYDE OLMAYACAĞI İÇİN SENİN GİBİ ÇEŞİT ÇEŞİT GİYMEYİ DÜŞÜNÜYORUM ÖNCE TUVALET SONRA İŞLEMELİ UZUN KINA ELBİSESİ DAHA SONRADA KUZENİMİN GİYDİĞİ GELİN BİNDALLISINI İNŞ. O GÜN Bİ GELSE fisfisfis

canım umarım herşey gönlündeki gibi olur, birde ozaman maddi durumlarda işin içine girince biraz isteklerimiz azalıyor ama isterim ki hayallaerinde ki herşey olur, buarada benimde köyde olmadı ben doğma büyüme İstanbul'luyum...

ImageShack - Image Hosting :: dsc03095.jpg

ImageShack - Image Hosting :: dsc03086.jpg

semiha cım sende çok değişik olmuşsun çok hoş

Belinay_merve ablanın kına kıyeftide çok şıkmış umarım senin kinide bular da görürüz...

teşekkür ederim niltol bende kınada özellikle kırmızıı çok severim...kırmızı bi abiye alıcaktım ama bunun kınayaa daha çok gidiceğini düşündüm:)

Back