Kına Kıyafetlerimizi de Görelim

arkadaslar benım resımlerım suan annemlerde kına gecem orda olmuştu fakat elımde hıç resmım olmadıgı ıçın bındallımın resmını cekıp koymuştum elbısemıde sonra eklıycem

T&S kılıç, Arkadaşım senin kıyafetinde çok şık mış,

Arkadaşlar herkes bu kısma resimlerini koysuna.s.

kızlar hepiminiz maşallah çok güzel olmuşsunuz kısmetse bende 2 ay sonra sizin gibi bende giycem kına kıyafetlerimi ama sizlere bişey sormak istiyorum merak ettim kına da giydiğiniz kıyafetlerinizi siz mi aldınız? yoksa erkek tarafımı ?

Arkadaşlar ben trakyalım ve şöyle biliyorum gelinin kına da giydiği abiyeyi ve bindallıyı erkek tarafı alır, ama abiye kıyafetin varsa yada bindallıyı birinden ödünç alabiliyorsan oda oluyor. benim abiye elbisemi kayınavalidem aldı, birde halam abiye elbise almıştı ben 2 tane giydim ikisinide kırmamak için, bindallıyıda bizim köyde giyilen atlas vardı adetlerimizde bindallı istemedim ama annemin teyzesinden ödünç kırmızı atlas aldık daha sonra kendisine geri vermiştim. a.s.

niltol şalvarlarınız değişikmiş, teyzemin eşide saraydan ama onların köyünde böyle şeyler görmedim hiç herşeyinde gözüm kalıyor zaten şakkıdı kına kutularının adresinide bekliyorum.

niltol şalvarlarınız değişikmiş, teyzemin eşide saraydan ama onların köyünde böyle şeyler görmedim hiç herşeyinde gözüm kalıyor zaten şakkıdı kına kutularının adresinide bekliyorum.

tatlım eminönünden aldım ama dükkan adı bilemiyorum o sokak da hep bu tarz eşyalar var galiba tahmini tarif etmeye kalkarsam mısır çarşısının içinden geç düm düz ilerle dışarı çık, karşı sokağa dal ilk soldan içeri girilmesi gerekli diye hatırlıyorum, dükkan sokağın sağında kalıyor. orada zaten hep bu tarz kına malzemeleri satılıyor. yüz bezleri, kınalar, sepetler, kıyafetler herşey yani, birde fiyatı da çok ucuzdu ama ne yalan söylüyeyim tam hatırlayamıyorum ama kutular 100 adet di galiba.a.s.

EVETT BUDA BENİM KINA KIYAFETİMMM...
kinaek9.jpg

BUDA NİŞAN KIYAFETİM ....

000007xj3.jpg

w432.png

arkadaşlar bu topic çok güzel neden kına kıyafetlerinizi koymuyorsunuz hadi bekliyoruz lütfen herkes bizlerle paylaşsın...a.s.

arkadaşlar benim nişanım evde aile arasında yüzük takmıştık öyle oldu o yüzden sade bir elbise almıştım elbisemi koyuyorum arkadaşlar sizce bu kınamda giyilir mi? çok basit kalır mı yoksa yeni bir elbise alsam mı çok kararsızım lütfen düşüncelerinizi paylaşırmısınız.

arkadaşlar benim nişanım evde aile arasında yüzük takmıştık öyle oldu o yüzden sade bir elbise almıştım elbisemi koyuyorum arkadaşlar sizce bu kınamda giyilir mi? çok basit kalır mı yoksa yeni bir elbise alsam mı çok kararsızım lütfen düşüncelerinizi paylaşırmısınız.

tatlım çok şık olmuşsun bence giyilebilir yeni almana gerek yok çünkü ışıl ışıl bir kıyafet, tabi eğer istersen kına yakılırken giymek için bindallı tarzı alır veya tanıdıklardan bulabilirsin.

tatlım çok şık olmuşsun bence giyilebilir yeni almana gerek yok çünkü ışıl ışıl bir kıyafet, tabi eğer istersen kına yakılırken giymek için bindallı tarzı alır veya tanıdıklardan bulabilirsin.

böyle düşünerek içime su serptin çünkü bir sürü masraf yapıyoruz masrafları en aza indirmenin yolunu düşünüyorum bindallı almayı bende düşünüyordum bir kere olcağı için çok güzel de olmak istiyorum çevremdeki bazı kişiler kınada giyilmez bu elbisen dediklerinde sıkılmıştım ama neyse böyle düşünmene sevindim

Önce ben başlayayım ben 3 kıyafet değiştirdim. Hepsini ekliyorum Umarım beğenirsiniz...a.s.

1.Kıyafetimi Halam hediye etti oyüzden 1 saat siyah elbiseyi giydim...
35842899jy8.jpg
63639107wz4.jpg

2.Kıyafetimi Kayınvalidem hediye etti 1 saat de mavi elbiseyi giydim...
32820522xc6.jpg

42266145bc4.jpg
36320138to1.jpg

3.Kıyafetim de kına yakılırken giydiğim kırmızı atlas, bizim köyümüzde bu kıyafet giyilir. nekadar İstanbul'da yaşasamda köyümüzün adetlerini devam ettirmek istedim
95059159lc4.jpg

Kına yakılacağı vakit, kız tarafında tüm bekarlar da gelinle aynı giyer ve gelini onlardan ayıran tek fark beyaz yeleği ve beyaz kuşağı olur.
52539845ku2.jpg
Niltolcum 1.siyah elbisende 2. mavi elbisende çok şıkmış sana da çok yakışmış :nazar:atlasların dikkatimi çekti göçmen adetlerinden biri bizde de giyilir hatta kına gecesinde gelin tüm genç kızların koluna mendil bağlar kınaya gelen kayınvalide adayları oğluna bu yöntemle kız seçermiş tabi bu eskidenmiş ama biz hala sürdürmekteyiz, hatta teyzemin kızının kınasında giymiştik bulabilirsem resimleri bende koyacam a.s.

Niltolcum 1.siyah elbisende 2. mavi elbisende çok şıkmış sana da çok yakışmış :nazar:atlasların dikkatimi çekti göçmen adetlerinden biri bizde de giyilir hatta kına gecesinde gelin tüm genç kızların koluna mendil bağlar kınaya gelen kayınvalide adayları oğluna bu yöntemle kız seçermiş tabi bu eskidenmiş ama biz hala sürdürmekteyiz, hatta teyzemin kızının kınasında giymiştik bulabilirsem resimleri bende koyacam a.s.

tatlım çok sağol yorumun için seninde resimlerini bekliyorum bizdede tülbent bağlıyorlar demek ki adetlerimiz aynı

laz_kızı çok güzelsin maşallah
ayyy ben nezaman giycem bindallımı ya bu haftasonu pendikte çok güzel bi bindalı gördüm aşkımda çokk beğendi resmini çekecektim çekemedim çok meraklı gözükmek istemedim onun yanında

Back