• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi Kına gecesi için neler alınmalı?

samanthaa

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
605
95
298
İstanbul
Merhaba,

Kayınvalidemle kına gecesi için alışveriş yapacağız ama neler alınması gerektiğini bilmiyorum. yardımcı olur musunuz kızlar? Bir de misafirlere ne ikram edilir? Salon tutacağız ama sadece salon kirası mı vereceğiz? Pasta ve içecek ikram edilir mi?

pasta ve içecek salonla nasıl anlaştığınıza bağlı ne alıncağınıda kayınvaliden biliyodur kınayı malzemeleri fln bizde kız tarafı alır o yüzden bilemiycem ama kayınvaliden bilir

canım ben arkadaşımdan dolayı birazcık biliyorum. onlar küçük kırmızı keselere kuruyemiş koydular bunu dağıttılar. keseler çok güzeldi,

çok şıktı. neredn aldı bilmiyorum ama:( ikincisi bindallı aldılar, nedimeler için saç tokları aldılar. kına aldılar :) kına için bitane tepsi gibi

bişey aldılar. bide yine nedimeler için ele takılabilen mumluk aldılar. kırmızı tüllü bişeydi çok şekerlerdi. kınada elimize onları taktık,

mumlarını yakıp gelinin etrafında dolandık :) iç çamaşırı aldılar, oyun mendilleri aldılar (hani oluyor ya halay başı renkli parıltılı bişey

sallıyo ondan:)), gelin için kırmızı dantelli duvak aldılar, bide kına yakıldıktan sonra ele eldiven şeklinde bişey takıyolar ya ondan aldılar.

sanırım bunlar takım olarakda satılıyor. benim bildiklerim bukadar tatlım. umarım yardımcı olabilmişimdir. mutluluklar dilerim

tatlım kına elbiseni alıcan kınalıktan öncede bir gece elbisesi giyilir nerde yapıyorsunuz evdemi salondamı çerez alınıp minik paketler şeklinde hazırlanır meyve suyu kola içecekler alınır minik kına keseleri artık kızlara yani davetlilere saçlarına tül takmak için taçlı veya kırmızı beyaz tüllü yokalar var hazır elleree gül şeklinde kına yakıldıktan sonra konmak üzere lastikler var davetliler için kına için bir yere girdiğin zaman göreceksin mumlar olacak cd ni hazırla yüksek yüksek tepelere çalsın candan erçetininki çok güzel kınayı getir aney şarkısıda var alişan da söylüyor. Yani sen nerde nasıl yapcanı söylesen insanlar yardımcı olur.

Kayınvalidem erkek tarafının aldığını söylüyor. O yüzden onlar alacaklar salonu biz tutacağız. Pasta-içecek de vermeli miyiz?

Kayınvalidem erkek tarafının aldığını söylüyor. O yüzden onlar alacaklar salonu biz tutacağız. Pasta-içecek de vermeli miyiz?

evet erkek tarafı alır ama mesela çerezleri onlar hazırladı ben nişanlımla kendi istediğim ne varsa gittim beraber aldım sende beğenirsin kayınvaliden alır

Ben de açıkçası gitmek istemiyorum birlikte ama benden hevesli. Kendimiz gidip alsak ne almam lazım diye biraz da bu yüzden soruyorum.

bana kv kına elbisesi almış kendi kendine eşim çıkıştı ben ağzımı bile açmadım birkere giycek 1 saat ne olcakki demişler eşimde yani nişanlım sorunda orda birkere giycek hayatında demiş çünkü başka şeylerde oluyordu eşime mesela damatlık alınsa sorulmadan giyermi hayır. Bana göstermediler konu açılmadı bile ben sonra gördüm gizlice komşuya vermişler.

Ya alt tarafı 100 tl ye ne kınalıklar var tahta kalede pabucundan kemerine fesine kadar beni gören kınaya karşı olanlar kına yapmaya karar verdiler kv dede bayıldı kıyafetime herşeyımı kendım aldım gidin tahtakaleye mağzaya gir herşey var ve çok uygun herşey ben kış alışveriş yaptım yaz düğününü düşünememişim kadife aldım piştim halbuki satenler çıkmıştı sürekli değişiyor. Son zamana yakın almak en iyisi

Peki bindallı haricindeki gece elbisesi illa kırmızı mı olmalı?

hayır tabiki isteddiğini giy salonda yapacaksanız şık bişey giyersin ben evin altında küçük kahve vardı binanın sahibinin onu kiraladım siyah bir elbisem vardı almadım önemsemedim hatta düşünüyorumda niye resmim yok gece kıyafetiyle diye hemen bindallıya geçtim çunku ama abımın çok geniş olmuş manisada kına elbisesi kınalık gelinlik oo bildiğin düğün ben gitmedim zaten düğün salonu tutulmuş

Evet insan o an anlamıyor hele ki önemsemiyorsa. Ben de önemsemiyorum ama kafayı bunlarla bozmuş olanlar var sırf kusur bulmaya gelenler de :)

kına gecesı ıcın bayan dj lazımmı

tatlım bana lazımm ya gelir misin 6 aralık perşembe günü :nazar:ama çok bütçemiz yok bizim. 250 lira ayrıdık dj e. uygun mu sana. eger uygunsa daha aramayım kımseyı. erkek tarafı cd den calarız dıyor ama benım ıcıme sınmıyor hersey planlı olsun ıstıyorum. :nazar:

Ben de kına gecesi yapacagim ama damat ile aynı memleketli olmadigimiz icin bizim burdaki kına düğün gibi olacak. Ben once gelinlik giyecegim sonra bindallı. Bindallılar kiralanabiliyormus (ben satın alacagım),kirasi 75 lira gibi birsey... altına carık,kafana fes veriyorlar bir de...

Kına gecesi icin de kına tepsisi ve sepeti aliniyormus(bunlar set olarak satılıyor) 75-80 lira gibi birsey. mumlar olacak ve kızlara verilmek uzere tul taçlar olacak. kına keseleri alınacak ki bunların da suanda cooook cesitleri cikmis...

Hepsini toplasan size 300 liraya mal olmaz yani ama bunların tamamını erkek tarafı alıyor. Kız tarafı sadece salonu tutarmış...

ben düğün gibi yapacagım icin benim aileme bayagi maliyetli oluyor :( sadece kına kıyafetlerini ve kınayı erkek tarafı alacak.

Ben de kına gecesi yapacagim ama damat ile aynı memleketli olmadigimiz icin bizim burdaki kına düğün gibi olacak. Ben once gelinlik giyecegim sonra bindallı. Bindallılar kiralanabiliyormus (ben satın alacagım),kirasi 75 lira gibi birsey... altına carık,kafana fes veriyorlar bir de...

Kına gecesi icin de kına tepsisi ve sepeti aliniyormus(bunlar set olarak satılıyor) 75-80 lira gibi birsey. mumlar olacak ve kızlara verilmek uzere tul taçlar olacak. kına keseleri alınacak ki bunların da suanda cooook cesitleri cikmis...

Hepsini toplasan size 300 liraya mal olmaz yani ama bunların tamamını erkek tarafı alıyor. Kız tarafı sadece salonu tutarmış...

ben düğün gibi yapacagım icin benim aileme bayagi maliyetli oluyor :( sadece kına kıyafetlerini ve kınayı erkek tarafı alacak.

benim de aynı yerde olmayacağı için kınada gelinliğini giy diyorlar ben giymek istemiyorum.

Kınada gelinlik giyersen mutlaka kirlenir ve sonrası kuru temizleme yaptırman lazım ya da çok dikkatli kısa bir süre giyip çıkarabilirsin..

kınayı genelde kız tarafı yapar genelde..
Sadece çerez , hamurişi vs verilecekse siz erkek tarafına sayı verirsiniz onlar sayıya göre hazırlatır salona getirirler..erkek tarafı yaparsa sadece bunu yapar genelde.
kına salonunu siz tutarsınız, içecek verecekseniz siz ayarlamalısnız..müzik,kına keseleri,senin eline yakılacak kına vs vs yani genel organizasyon kız tarafına ait.
erkek tarafı o akşam misafir olur.

giyeceğin şeye sen karar ver..
baştan kına kıyafeti giyebilir kına yakılacağı zaman bindalli vs.giyebilirsin..
Ya da baştan çok kısa gelinlik sonra gece kıyafeti sonra bindallı falan filan sana kalmış.

Son düzenleme:

herkese göre değişiyor demekki..bizde bunların tamamı kıza ait..çünkü kına kız tarafına ait bir organizasyondur nasıl düğün erkek tarafının işiyse..ama dediğim gibi anlaşmaya bağlı.

Son düzenleme:
tatlım bana lazımm ya gelir misin 6 aralık perşembe günü :nazar:ama çok bütçemiz yok bizim. 250 lira ayrıdık dj e. uygun mu sana. eger uygunsa daha aramayım kımseyı. erkek tarafı cd den calarız dıyor ama benım ıcıme sınmıyor hersey planlı olsun ıstıyorum. :nazar:

merhaba kınanız nerde olcak uzak degilse gelebilirim

Back