- 16 Mayıs 2013
- 4.831
- 2.717
-
- Konu Sahibi sebebiumut
Bende de sıfırlanması baya sürmüştü.arkadaslar benim yumurtlamadan bir kac gun sonra degerim 17 ve 34 arası değişti şu an önce 17 ama bir türlü 0 lanmıyor deger. sizin ne zmn sıfırlandı evdeki testlerdede pozitif çıkıyor 10 gündür.
Canim bayagi gecmis ustunden ama umarim gorup cevap yazarsin. Bence kimyasal gebelik geciriyorum. Ilk hamileligim hemde. Normal adet gunumde kahve rengi lekelenme basladi iki gun sonrada kanamam. Kanammin oldugu gece muthis bi agrim oldu. 3. Gunu doktora gittim. Beta 14.9 cikti. Iki gun sonra 26 iki gun sonra 48 cikti. Kanamam adet suremde bitti. Bittiten 4 gun sonra kanamam oldu. Doktor kanaman olursa test yaptir dedi. 15 cikti bu defa. Ama kanamam olmadi sonrasinda hafif kahve rengi leke daha sonrada kanli akinti gelmeye basladi. Doktorum adet gibi bir kanamam olacagini soylemisti. Kahverengi leke olunca korkmaya basladim. Var mi bi fikrin. Normal mi buMerhaba arkadaşlar
Şu anda kimyasal gebelik yaşayıp bebeğini kaybedenlerden biriyim.
Hemde ilk hamilelik sürecinde yaşadığım için duyguları fazlasıyla yoğun yaşıyorum.
İlk duyduğumda 'a bende bebek mi var' sevinci yaşayıp 2 gün sonra 'maalesef kaybedeceksiniz' duyup ertesi günü kaybeden biri olarak yaşadığım bu sürecin benzerini yaşayan arkadaşlar olursa diye bu konuyu paylaşmak istedim.
Öncelikle bir çok kadının başına gelmesine rağmen pek bilindik bir durum değil. En azından yaşayan arkadaşlar olursa bilsinler ki çok üzülmeye gerek yok en azından bunu yaşadığınızda tüplerin tıkalı olmadığını, yumurta ve spermle alakalı sorun olmadığını öğrenmiş oldunuz. Allahın izniyle hamile kalabileceğinizi öğrendiniz.
Kimyasal gebelikte bhcg hormonu yüksek çıkıp 2 gün sonra 2 katı seviyesinde artış göstermezse veya tekrar ettiğiniz testlerde bir öncekine göre düşükse maalesef büyük bir olasılıkla düşük yapacağınız anlamına geliyor. Çünkü döllenme gerçekleşmiş olmasına rağmen yeterli sayıda bölünemeyip rahim duvarına tutunamayacağı için adet döngüsü yaşar gibi onuda vücunuz kendiliğinden atacaktır.
Çok üzülmeyin sağlıklı bir bebek olamayacağı için vücut tıbbi bir müdahaleye gerek duymadan (kürtaj yapılmadan) kendiliğinden sonlandırıyor. Sizin doktorun tavsiyelerine uymanıza rağmen ona iyi bakabilseydim olmazdı düşünceleriniz bir sonraki gebeliği geciktirmenize sebep olacağını unutmayın.
Düşük sonrası yine kaybettiğiniz canlının (bebek demek istemiyorum) ne kadarlık olduğu, kesenin görünüp görünmediği gibi etkenlere bağlı olmakla birlikte kişiye göre doktorunuz korunmanızı tavsiye edecektir. Benim kaybettiğim canlının kesesi oluşmadığı ve çok küçük olduğu için beklememize gerek olmadığını söyledi. Bir arkadaşıma ise 3 ay beklemesini tavsiye etmişti. Vücudunuzun toparlanma hızına göre değişebiliyor.
Akıntıya gelince öğrendiğim o ki kişiden kişiye değişiklik gösterse de bende normal adetten daha yoğun ve daha sancılı geçti. İlk başta koyu kahve rengi akıntım lekelenme şeklinde ( ölü hücreleri attığımız için bu renkmiş) akabinde kanama başladı. Birde sonraki adet döneminizde değişiklikler olabiliyor. Hemen hamile miyim diye sevinmemenizi tavsiye ederim. 28 günde 1 olan biri 35 gün sonra adet olabiliyor.
Eşimde bende hem şaşkınlık hem üzüntü içerisindeyken öğrendik ki bu durumu yaşayan insanların hamile kalma şansı daha yüksekmiş. Çünkü rahim kendini hamilelik sürecine daha hızlı hazırlayabiliyormuş. Üst üste birkaç kez kimyasal gebelik yaşayan arkadaşlar olursa öncelikle endişelenmenize gerek yok sebebini araştırmak için bir kaç test yaptırmanız gerekecek. Testler normalse tesadüfen denk gelmiştir.
Birde bilginiz olsun sigara kullanan kişilerde bu olayı yaşama ihtimali daha yüksekmiş. Bu olaydan sonra hamile kalan bir sürü kişi olmuş. Belki teselli olabilir diye yazayım dedim.
Tabii son cümlelerim Allah kimseye yaşatmasın ama yaşarsanız bile bilin ki bunda da vardır bir hayır.Dış gebelik ve bebeğin kalp atışları, tekmelerini hissettikten sonra kaybetmekten daha iyidir. Kürtaj olmuyorsunuz. Bunlar bile şükür için yeterli sebepler (ya da ben kendimi öyle avutuyorum) diye düşünüyorum.
Sonuç olarak Allah isteyen herkese hayırlı zamanda sağlıklı bebişler nasip etsin.
Bu süreç normal kese oluşmadan kanaman olduğu için çok endişe etmene gerek yok.Canim bayagi gecmis ustunden ama umarim gorup cevap yazarsin. Bence kimyasal gebelik geciriyorum. Ilk hamileligim hemde. Normal adet gunumde kahve rengi lekelenme basladi iki gun sonrada kanamam. Kanammin oldugu gece muthis bi agrim oldu. 3. Gunu doktora gittim. Beta 14.9 cikti. Iki gun sonra 26 iki gun sonra 48 cikti. Kanamam adet suremde bitti. Bittiten 4 gun sonra kanamam oldu. Doktor kanaman olursa test yaptir dedi. 15 cikti bu defa. Ama kanamam olmadi sonrasinda hafif kahve rengi leke daha sonrada kanli akinti gelmeye basladi. Doktorum adet gibi bir kanamam olacagini soylemisti. Kahverengi leke olunca korkmaya basladim. Var mi bi fikrin. Normal mi bu
Cnm bnm degerimde 2000 lerden dusmustu 33 gun snra regl olmustum doktorum gecikebilcegini soylemisti ama 40 gunde olmazsan tekrar gel demisti seninki baya uzun surmus insallah gittiginde hayirli haberler alirsinsebebiumut bir şeyler soracağım size. İlk sayfadaki yazdıklarınızı okudum. Bende eylul basinda 5 haftalik dusuk yaptim. Kan degerim 4. Haftada 2200dü.. dusuk yaptigim siralar ne kdr oldugunu bilmiyorum ama.. kan degerinin sifirlanmasi bayagi uzun surebiliyor anlasilan.. ben ayni zamanda yumurta takibi icin ateş olcenlerdenim.. ve dusuk uzerinden 45 gun gecti ve hala ne yumurtlama var ne de regl geldi.. gecikebildigini biliyorum ama bu kadar gecikmesi de endişe verici.. normalde yumurtlamam24-30 arasi gunlerde oluyor.. ama onun üzerinden bile cok gecti. Sali gunu randevum var doktora gidecegim.. ama bu kdr arastirmaya sizin de fikrinizi almak isterim kan degeri yavas dustu de ondan mi bu kdr uzun surdu acaba?
Öncelikle tebrik ederim ömrü uzun olsun evladınızın. Aşılama döneminde letrasan veya menogol kullandınız mıBen 2 kimyasaldan sonra cok sukur hamileyim rabbim kucagima almayi nasup etsin isteyen herkese nasip etsin umut olsun diye sizlerle paylasmak istedim
Canım ben de kimyasal gebelik geçirdim ama lekelenmem hiç olmamıştı. kişiden kişiye değişiyor sanırım.Merhaba Kızlar,
Bu ay ovulasyon günüm ve öncesinde eşimle ilişkiye girdik. Bu ay her zamanki adet öncesi dönemden farklı belirtiler yaşadım ve çok önceden başlayan göğüs ağrıları ve şişkinlikleri oldu vs. . Tahmini DPO 9 veya 10 da idrarda test yaptım silik çizgi çıktı, normalde adet gecikmesi olmadan kan testi yaptırmayı düşünmüyordum ama silik çizgi çıkınca hemen gittim kan testi yaptırdım, sonuç negatifti. Bir sonraki günlerde farklı 3 marka ile idrarda gebelik testi yaptım ve hepsinde de yine silik çizgiler gördüm. Şaşırdım. Şu an beklenen adet günümdeyim. Dün gebelik testleri yaptım negatifti, ancak bu sabah yine silik çizgi göründü =(
Dün kahvereengi lekelenmem geldi ve bu gün beklenen adet günümde yine kahverengi lekelenme ve hafif kanamalarım oldu. Ancak ne dün ne bu gün ateşim düştü, aksine giderek yükselen bir eğilim sergiledi. (Normalde lekelenmenin ilk günü ateşim anında düşerdi) Tüm bu yaşadıklarımın nedeni ne olbilir sizce bu ay sinirlerim alt üst oldu
Kimyasal gebelik yaşıyor olabilir miyim?
Canım ben de kimyasal gebelik geçirdim ama lekelenmem hiç olmamıştı. kişiden kişiye değişiyor sanırım.
bence kafan rahat olsun istiyorsan bi kan testi yaptır derim. çünkü kimyasal gebelik yaşıyorsan da kan testi ile 0.02 gibi 0'lı değerleri görmen gerekiyor. sağlıklı bir şekilde vücuttan atabilmen için.. ben şimdi tekrar hamileyim canım. adetim bir gün geçti idrar testi yaptım silik çıktı. ertesi gün kan testi yaptırdım 89.99 çıktı. kesinlikle kan testi yaptır ve gör sonucu derim..
canım benim adetim tam 7 gün geçmişti. İlk değerim 187 çıktı iki gün sonra 55 e düştü maalesef. Lekelenme falan da olmamıştı hiç. Adetim de normalden uzun sürdü sonrasında kimyasal gebeliği bünyemden atmamla ilgili tabii. Umarım hayırlı haberler alırsın yakında canımCanım yanıt için çok teşekkür ederim. Bu arada tebrik ederim, inşallah sağlıkla bebişini kucağına alırsınGeçen ay reglimin ikinci günü ateşim birden düştü ve kanamam arttı. Ancak pek yaşamadığım bir şey yaşadım adetimin 3. günü büyükçe bir kan pıhtısı geldi. Eşime söyledim, kuruntu yaptığımı hamile kalmış olsa idim zaten önceden yaptırdığım kan testinde çıkması gerektiğini falan söyledi. Adet de olunca çok önemsemedim, gidip kan versem mi diye düşündüm ama vazgeçtim. Belki de bilmemek daha iyi dedim, ama kan testini erken mi yaptırmıştım, gerçekten hamile kaldım vs hala bilemiyorum. Sen kimyasal gebelikte kan testini ne zaman yaptırıp hamile olduğunu öğrenmiştin? DPO 9 veya 10 erken mi bunun için? Bu ay geçen ay yaşadığım gerilimden sonra çok da önemsemedim artık.
Bu arada adetime 4 gun kaldiKizlar gebelik testlerim silik cikiyor yarin bidaha yapsam siliklik biraz daha belirginlesmediyse benmkide mi kimyasaldir ? Belirtim flnda yok cok nadir sol kasigima igne batiyo gibi olup geciyo o kadar
adetin 1 gün geçe yap bence tekrar. yine silik çıkarsa kan testi yaptır en net ordan öğrenebilirsin. içinde şüphe kalmaz net olarak öğrenirsin, hayırlı haberlerle gel inş :)Bu arada adetime 4 gun kaldi