-
- Konu Sahibi elmalxix turta
step03 tesekkur ederım bılıyorum ben tek degılım bır sürü kadın bu durumu yasıyor ama neden ben demekten de kendımı alıkoyamıyorum .arka arkaya olması cok yordu bu duyguyu en ıyı anlayacak sensin .güçlü olmaya calısıyorum bugun elimi bebegımın üzerine koyup veda ettım ne zaman benden ayrılacagını bılemeden hıc bır ümit beslemeden içimden; yorgun, özlem dolu bir veda....kucucuk bir kaç hücre yıgını kimisine göre bana göre veda ettıgım masum bir melek işte...
işin en kötü tarafı ben Ağrıdayım herseyden mahrum bır yerdeyım. gıttıgım doktor kımyasal gebelıkte ne? dıye bana soruyor anla artık özelde sadece bır tane bırseylerden anlayan bır doktor var ama oda yenı actı herseyi eksik cıldırmamak elde degıl erzuruma gıtmem gerekıyor artık. testler hakkında bılgılendırırsen cok dua ederım merakla mesajını beklıyor olacagım.senın sorunsuz cıkmıs sonucların umarım benımkılerde sorunsuz cıkar ve bu kımyasal gebelıkler tamamen tesadüfidir...Allah yardımcımız olsun iyi ki varsın arkadasım...
cok cok tesekkur ederım canım bu dedıklerın benım hep aklımda Allah beterınden saklasın en kötüsünü düşünerek bardagın dolu tarafına bakmaya calısıyorum .her nekadar bu dedıklerın aklımda olsa da baskasından bır kez daha duyunca toparlanıyorum, dogru dıyor hadı bakalım güçlü ol sabırlı ol dıyorum kendıme.Korkudan endişeden şimdide ne zaman düşececek diye bakıyorum .Allah korusun dış gebelıkse ıse dıye aklım cıkıyor....Rabbim daha kötü durumlardan korusun.Canım anlıyorum tabii üzüntünü,ama şöyle düşünüyorum bende her işte bir hayır vardır.belki sağlıksız olacaklardı.belki ilerleyen zamanda kalpleri duracaktı doktor müdahale edip alacaktı.Bizim için en önemli olan hastalığımız varsa teşhisinin bulunması sağlıklı bir gebelik geçirebilmemiz için. En çok kimyasal gebelik kan pıhtılaşmasından ve sperm probleminden oluyormuş duyduğum kadarıyla. Doktorda zaten bizden ilk onları istedi .şeker tirod vs bir hastalaık var mı diye sordu bende zaten testlerimi yaptırmıştım sorun çıkmamıştı.ultrasonla baktı yumurtalıklara,rahim duvarına kist,myom vs.eşimden spermiyogram,benden de trombofili paneli (kanda pıhtılaşma )testi istedi trombofili paneli testi yalnız genetik bir test olduğu için her labratuarda malesef yapılmıyor. Erzurumda özel hastalerde yaptırtabilirsin bence. kanda pıhtılaşma sorunun olsa bile iğne aspirin tedavisi uygulatıyorlar.Bakalım bende bunlarda sorun çıkmadı eğer 3. bir düşük olursa rahim filmi çekeriz dediinşallah olmaz. Artık hayırlısı olsun bizim için Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin. İnşallah yazdıklarım işine yarar canım. Sen de iyi ki varsın arkadaşım :))
merhaba bayanlar bn yeni üye oldum.ben cuma günü hamile olduğumu öğrendim cumartesi günü kimyasal gebelik geçirdiğimi öğrendim.ve şu anda ağrıyla beraber regli oluyorum.dr bana durmak yok dedi.ama ben yinede korkuyorum bana yardımcı olurmusunuz.biligilerinize ihtiyacım var:))
STEPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP 03 CANIMMMMM BETAHCG 264.83 CIKTI NE OLUYOR ŞİMDİ AAAAAAAAAAA aaaaaaayyy doktor gebesin dedı boyle yasayan olmusmudur acaba alla alla haftaya pazaartesı tekrar muayene edecek keseyı görmeye calısacak..dua dua ıstıyorum yer gök dua hayırlısı için dua et ne olur Allah herkesın gönlune göre versın evlat hasreti cektırmesın
evet öyle ıkı katı artması lazımdı ben dedım ya saglıklı bır gebelık olmasından ümidi kesmiştim ya kımyasal ya da dısgebelık dıyordum(Allah korusun) .bugun böyle bı şaka gibi .doktorda sasırdı. bılıyorsun 1 nısanda düşük yapmıstım 26.-28. günler cok erken betahcgye baktırdım. doktor erken dönem bakıldıgı ıcın bu denlı dusuk cıkmıs ya da özel labarutarda yapıldıgı ıcın test yanlıs deger vermıs olabılır dedı. onumuzdeki bir hafta beta hcgye baktırmamı yasakladı psikolojık acıdan moralimi bozmamam için.doktorda senın dedıklerını soyledı iç ya da dış gebelıgı anlaya bılmemız ıcın 1000-1500 degerlerındende betahcgyı görmemız gerekıyor dedı...Ayyy canım çok sevindim. Normalde 2 katı katlıyor bildiğim kadarıyle , acaba önceki test yanlış mı olmuş.ayy inşallah bakalım. Allah tamamını erdirsin. Doktora sordun mu peki böyle oluyormuymuş. benim bildiğim bazı bayanların farklı artabiliyormuş. İnşallah canım yaa...
dua edicem haberlerini bekliyorum bak :))
evet öyle ıkı katı artması lazımdı ben dedım ya saglıklı bır gebelık olmasından ümidi kesmiştim ya kımyasal ya da dısgebelık dıyordum(Allah korusun) .bugun böyle bı şaka gibi .doktorda sasırdı. bılıyorsun 1 nısanda düşük yapmıstım 26.-28. günler cok erken betahcgye baktırdım. doktor erken dönem bakıldıgı ıcın bu denlı dusuk cıkmıs ya da özel labarutarda yapıldıgı ıcın test yanlıs deger vermıs olabılır dedı. onumuzdeki bir hafta beta hcgye baktırmamı yasakladı psikolojık acıdan moralimi bozmamam için.doktorda senın dedıklerını soyledı iç ya da dış gebelıgı anlaya bılmemız ıcın 1000-1500 degerlerındende betahcgyı görmemız gerekıyor dedı...
dr bana folik asit içmen lazım dedi ama halen kimyasal gebelikten dolayı kanamam var şu içeyimmi yoksa kanamamın gemesini mi beklemem lazım.ve hemen hamile kalabilirmiyim çok merak ediyorum((
ama şimdi düşük yapıyorum sonuçta zararı olmaz heralde
folikasitin hiç bir zararı olmaz ayse bir nevi vitamın yedıgımız ıctıgımız seylerde de var folık asıt mesela hurmada ayvada ıcın rahat olsun 6 ay folık asıt kullandım bunu sana rahatlıkla soyleyebılırım.hemen hamıle kalma konusuna gelınce ben kımyasal gebelıkten 26 gun sonra tekrar hamıle kaldım. ögrendıgıme görede kımyasal gebelıkte rahım sil bastan yenılıyor ve hamılelıge en uygun hale gelıyormus hayırlısı olsun arkadasım...
olmaz mıyız oluruz aysecım neyı merak edıyorsan sor bende 1 nisanda kımyasal gebelık gecırdım dusuk yaptım şimdi tekrar gebeyım ama henuz saglıklı bır gebelık mı degıl mı bılmıyoruz haftaya bellı olacak ınsallah.sen ne merak edıyorsan yaz
ay çok mutlu oldum şimdi ayy allah razı olsun hadi hayırlısı mayıs ayında tempolu çalışmak lazım desene:)))
hazancım belkı eskı yazılanları okumussundur .gecen ay kımyasal gebelık yasadım ve bır hafta sürdu degerlerım 31.gün 55 33.gün 85 cıkmıstı kanamam basladı ve beta hcg sıfırlandı.doktor banada dıs gebelık olabılır demıstı ama bunu anlamak ıcın 1000-1500 lerde beta hcg yı beklemek gerekıyor demıstı. ınsallah dıs gebelık yasamıyorsundur.ben bu ay tekrar gebe kaldım ve degerlerım oyle dusuktu ki gene kımyasal yasıyorum hatta dısgebelık yasıyorum deyıp stres olmustum.26.günümde 36 28.günümde 39 cıkmıstı.cok sukur 30.gününden ıtıbaren yukseldı.bebegının tuttunması keske sana baglı olsa arkadasım hayırlısı ıcın bol bol dua et sana keske daha fazla yardımcı olabılseydık.Allah yardımcın olsun en kötüsüden korusunkızlar ne olur biri yardım etsin ben şuan 47 günümdyim adetimin ama 40. gün 24 2 gün sonra 27 bir gün sonra 34 çıktı beta hcg hala kanamam acılmadı dr ya dış gebelik yada kimyasal olabilir dedi şimdi kimyasal olsa bu kadar uzun sürermi dış gebelik olsa bildiğim kadırıyla bu kadar az yükselmez şimdi ben ne yaşıyorum bebeğimin bana tutunması için herşeyi yaparım cumartesi tekrar dr gitcem dışmı kimyasalmı belli olcak bir mucize olsada bebeğim gelişse bana tutunsa herşey benim olurdu
stepcım haber vereyım dedım bugun doktora gıttım keseyı gorduk cok sükür. bıraz kese küçük ama betahcg cok ıyı dualarım sızler ıcın Rabbim hepımıze hayırlı evlatlar naıp etsın.destegın ıcın cok tesekkur ederım Allah razı olsun.karsına senın gıbı ıyı ınsanlar cıksın..