Gebeliğe Hazırlık Kimyasal dış gebelik geçiren ve tekrar gebe kalmak isteyenler !

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim önce sıfırlanmasını bekledik zaten sıfırlanana kadar hormonun cinsel perhiz veriyor sonrasına ben psıkolojik olarak çok etkilendim ilk gebeliğimdi dış gebelik kimyasal gebelik hiç bişey bilmiyordum başa gelince öğreniosun maalesef. Ben martta bi profa gittim metotreksat tesiri geçmiştir 3 ay dene tedaviye başlayacaz dedi koronadan dolayıda deneyemiyırum ya yıne dış gebelık olurda hastane yollarına kalırsam diye öyle sen canını sıkma dış gebelık ağrısı keskin bi ağrı anlarsın ve şiddetli mide bulantısı yapıo
Zaten başka doktorada gittim benimde ilk gebelik beta takip edicez kesin dış gebelik diyemeyiz şuan erken dedi. Inşallah sorunsuz atlatırım. Sende kendini yıpratma ne düşünürsen onu çekersin kendine. Olumlu düşün inşallah sağlıklı bi gebeligin olur🙏🌸

Yaaa işte ikinci kez yaşamak üzücü bende 4 ay önce yaşadım ikinci kez kaldırabilirmiyim diye korkuyorum ben karın ameliyatı geçirdim çoçuk ken bağırsaklarımdan ona bağladılar sebebini ikinci kez hamilelikte dış gebelik riski artyormuş bide çok geçmiş olsun
Sağol canım, ben birini geçirdim, iğne oldum, 3 ay korun dediler, korundum, 4.ay hamile kaldım, ve hemen üstüne yine dış gebelik oldu, inanılmaz yıkıcı, ama çok şükür mutlu bi yuvam var, eşim yanımda olunca sağolsun çabuk atlattım, ve maalesef çocuktan soğuduk o dönem

Benim önce sıfırlanmasını bekledik zaten sıfırlanana kadar hormonun cinsel perhiz veriyor sonrasına ben psıkolojik olarak çok etkilendim ilk gebeliğimdi dış gebelik kimyasal gebelik hiç bişey bilmiyordum başa gelince öğreniosun maalesef. Ben martta bi profa gittim metotreksat tesiri geçmiştir 3 ay dene tedaviye başlayacaz dedi koronadan dolayıda deneyemiyırum ya yıne dış gebelık olurda hastane yollarına kalırsam diye öyle sen canını sıkma dış gebelık ağrısı keskin bi ağrı anlarsın ve şiddetli mide bulantısı yapıo
Ve maalesef buraya bi parantez açayım benim ikinci dış gebeliğimde yani tüpüm alındığında, değerim 8000lere kadar çıkmasına rağmen ne bir damla leke, kanama ne de azıcık olsun ağrım oldu, ikisi de oomadı ve değeelerim hep iki latı ve fazlası arttı, yani üzgünüm ama şöyle olursa korkma diye bir şey yokmuş, ben de öyle sanıyordum ama değilmiş 😢

Birincisinde lekelenmem ve şiddetli ağrım olmuştu ama, onu da ekleyeyim, değişkenlik gösteriyor yani

Ve maalesef buraya bi parantez açayım benim ikinci dış gebeliğimde yani tüpüm alındığında, değerim 8000lere kadar çıkmasına rağmen ne bir damla leke, kanama ne de azıcık olsun ağrım oldu, ikisi de oomadı ve değeelerim hep iki latı ve fazlası arttı, yani üzgünüm ama şöyle olursa korkma diye bir şey yokmuş, ben de öyle sanıyordum ama değilmiş 😢
Peki nasıl anladınız dış gebelik olduğunu 😣

Peki nasıl anladınız dış gebelik olduğunu 😣
Değerim 5000 küsürdü kese görmeye gittik, her şey öyle kusursuzdu ki çok emindik, kese görünmedi tabii, o an küfür edip kalkmayı çok istedim, bi onu hatırlıyorum.bi gülüp bi ağlıyordum, sonra vajinal baktığında sağ tüpte bayağı izleniyordu zaten

Doktor hemen ameliyat dedi ben hazır değildim, bi iğneyi tekrar deneyelim dedim, doktor da çözüm olmaz ama kontrolümde olacağın için deneyelim istersen dedi, denedik, iki gün sonra 8000 küsürdü mide bulantılarım çok fena yapmıştı beni, iç kanamadan korlup sabaha karşı 5 gibi falandı ameliyata girdik

Doktor hemen ameliyat dedi ben hazır değildim, bi iğneyi tekrar deneyelim dedim, doktor da çözüm olmaz ama kontrolümde olacağın için deneyelim istersen dedi, denedik, iki gün sonra 8000 küsürdü mide bulantılarım çok fena yapmıştı beni, iç kanamadan korlup sabaha karşı 5 gibi falandı ameliyata girdik
Geçmiş olsun dış gebelik gerçekten kabus gibi bişey ya ☹️

Benimde dış gebeliğimde değerim hep iki katı artı güya keseyi görmeye gidecektik meğer dış gebelikmiş doktor dedi nadir de olsa iki katı artabiliyormuş

Kızlar başıma gelen seyi yorumlarsanız cok sevinirim. Bata 10-12 gün kala kasığımda inanılmaz bir ağrıyla acile gittim geçen gün. Resmen bıcak saplanıyor gibiydi ve saatlerce geçmedi. Dr baktı pek biseye benzemiyor kist var 3 cm kdr büyümüs yumurtalık ama adetten sonra kalmayabilir de dedi.(ki bence yumurtlama oldugundan büyümüstü de neyse) Betaya bakalım dedi simdiden cıkar mı ki Dedim. 0.9 geldi. Adeti bekle dedi. Aylar önce adete iki gün kala yaptırdıgımda 0.0< cıkmıstı sonuç kafam karıştı. Neydi o sancı hala anlamadım. Yasayan bilen tahmini olan yazarsa cok sevinirim kistse de önemsizdir umarım cok agrıdı cok. Acaba artar mu beta? Bata cok vardı. Dış gebelikten vs korktum ben. :KK43:

Kızlar başıma gelen seyi yorumlarsanız cok sevinirim. Bata 10-12 gün kala kasığımda inanılmaz bir ağrıyla acile gittim geçen gün. Resmen bıcak saplanıyor gibiydi ve saatlerce geçmedi. Dr baktı pek biseye benzemiyor kist var 3 cm kdr büyümüs yumurtalık ama adetten sonra kalmayabilir de dedi.(ki bence yumurtlama oldugundan büyümüstü de neyse) Betaya bakalım dedi simdiden cıkar mı ki Dedim. 0.9 geldi. Adeti bekle dedi. Aylar önce adete iki gün kala yaptırdıgımda 0.0< cıkmıstı sonuç kafam karıştı. Neydi o sancı hala anlamadım. Yasayan bilen tahmini olan yazarsa cok sevinirim kistse de önemsizdir umarım cok agrıdı cok. Acaba artar mu beta? Bata cok vardı. Dış gebelikten vs korktum ben. :KK43:
Benimde en sonki düşükte beta hcg 3.65 çıktı negatif yazıyordu sonra içimdeki ses hamilesin diyordu pazar sabahı erkenden acile gidip kan verdim eşim uyuyordu test sonucu 22 çıktı sonra bir haftada 800 e kadar yükseldi ama müthiş bir ağrı başladı sağ kasığımda ağrıdan duramadım kanama başladı doktora gittim akşam çalşıyordu allahtan kadın doğumcu doktorum yatış verdi ağrı kesicide vermiyorlar serum yedim bir sürü progestan iğne vurdular hala sebebi belli değil düşük olduğu için oldu diyorum ama 4. Kimyasal bu diğerlerinde böyle ağrım yoktu kanama başlamadı az az geldi sıcak su torbası koydum ağrı için ayaklarıma sonra kendiliğinden geçti ağrı dış gebelik diye çok korktum allah tan değildi kimyasal olmasına sevinir oldum😔😔😔

Merhabalar oncelikle Allahdan herkese sagligli bi gebelik arzu ediyorum,Butun gecirdiginiz donemlerin cocuk sesiyle gecib gitmesi dileyiyle belkide hikayeleriniz birilerinin umut isiqi/ 23 yasindayim kalbi duruugu icin 8 haftasinda kurtaj olunmak zorunda kaldim suan kurtajdan sonraki 4 cu aydayim kalamadim henz aslinda bende kurtajdan sra parca kalmisdi onu ilacla saldilar uzun ve zor bi donem gecirdim .bat tarhim 29 nisan hayla beklemedeyim

X