• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kimyasal dış gebelik geçiren ve tekrar gebe kalmak isteyenler !

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar bugün eczaneye içeceğim takviye siparişlerini verdim solgar 2000vm ile venatura inositol aldım çok araştırdım bugün inositol (B8 Vitamini) için. İnofolic alacaktım aslında fakat 2 sinin içeriği aynen şu şekilde
🦠VENATURA İNOSİTOL (2 tablet)
Miyo İnositol = 1100 mg
D-Kiro İnositol=27,6 mg
60 TABLET 77 TL
🦠INOFOLIC COMBI (2 tablet)
Miyo İnositol = 1100 mg
D-Kiro İnositol=13,8mg
Folik Asit=400 mg
20 TABLET 100 TL

tek farkı venatura içinde folik asit yok inofolic zaten solgar da folik asit olduğu için ya da folik asit ekstra olarak alınabileceği için bana venatura çok daha mantıklı ve ekonomik geldi. Günde 1 tablet Solgar 2 tablet Venatura içeceğim bu ay. İnositol yani B8 Vitamini kadın üreme organlarını olumlu yönde etkileyen, yumurtanın sağlıklı ve kaliteli gelişimi için PCO hastalarının tedavisinde çok kullanılan bir vitamin ayrıca fetüsün gelişimi, erken doğumu engelleme, bağışıklığı güçlendirme gibi bir çok faydası daha var. Bu konuda arayışta olanlar varsa bunu buraya bırakayım 🍀

Güzel bilgiler içeren paylaşımınız için teşekkür ediyorum.
İnositol-B8 vitaminini PCO sorunu olmayanlar içim yumurta kalitesini artırmak için öneriliyor mu biliyor musunuz. PCO hastası olmayanlar inositol kullandıklarında zararı oluyor mu acaba

Güzel bilgiler içeren paylaşımınız için teşekkür ediyorum.
İnositol-B8 vitaminini PCO sorunu olmayanlar içim yumurta kalitesini artırmak için öneriliyor mu biliyor musunuz. PCO hastası olmayanlar inositol kullandıklarında zararı oluyor mu acaba
Hayır canım bi zararı yok pco olmayanlara da doktorlar veriyor

Kizlar bilenlerden yardim bekliorum onceki sayfalara baktim ama bulamadim biturlu,bu ay adet bitiminden sonra sogan kurune basliyim diorum tam olarak hangi gun baslamam gerektigini bilen varsa yazabilirmi gebelik icin

Kuzu ben erken gebelik artı idrar en az 10 test denemiştim sadece bi tanesi reglden 1 gün önce çok silik bi çizgi ile yakaladı gittim kan verdim hemen 26,70 çıktı beta sonra aradan 5 gün geçti cuma akşamı idrar testi denedim negatif çıktı 2 tanesinde de bi şeylerin ters gittiğini anladım kahverengi lekeler gelmeye başlamıştı cumartesi doktora gittim ultrason ile baktı bir şey göremedi bi kana bakalım dedi kahverengi lekeyi söyledim pek hoş karşıladığımız bişey değil ama sonucu bi görelim dedi kan verdim testi elime aldığım an regl başlamış gibi hissettim tuvalete koştum resmen kan boşalmıştı orda yıkıldım 🥺 kağıdı açtım baktım 11 yazıyor beta doktorun odasına girdim kağıdı verdim düşük mü dedim evet dedi napmam gerekiyor dedim kafana takmıcaksın bu durumu her kadın yaşıyor sadece farkına varmıyor devam etcek sin bunu düşük olarak düşünme dedi ama insan işte hislerine söz geçiremiyor ne kadar güçlü görünsen de içinde neler kopuyor.O yüzden artık reglim bi 2 hafta gecikmeden hiç bişi yapmıcam eğer Allah nasip eder de olursa ilk doktor randevuda hem keseyi görmek hem kalp atışını duymak istiyorum bunları beklicek psikoloji kalmadı bende 😐
Benim de erken öğrenmek daha yıpratıyor

Kizlar bilenlerden yardim bekliorum onceki sayfalara baktim ama bulamadim biturlu,bu ay adet bitiminden sonra sogan kurune basliyim diorum tam olarak hangi gun baslamam gerektigini bilen varsa yazabilirmi gebelik icin
Onu genelde regl 2 ya 3. Günü başlıyorlar fakat dikkat et Prolaktini yükseltiyor soğan kürü Prolaktin yüksekliği hamile kalmaya engel bu tarz şeyleri dikkatli uygulamak lazım canım

Bende mol gebelik geçirdim bir sene önce doktor bir sene korunun dedi 3 aydır korunmyrz fakat yine adet oldm

Onu genelde regl 2 ya 3. Günü başlıyorlar fakat dikkat et Prolaktini yükseltiyor soğan kürü Prolaktin yüksekliği hamile kalmaya engel bu tarz şeyleri dikkatli uygulamak lazım canım
Aa bilmiodum hic kullanmiyim ozaman😙aman ne varsa deniyim moduna girdim onumuzdeki aylarda kafayi yemezsem iyidir🤣

Dış gebelik gecirip rahim film i, çektirmeden saglikli gebelik yaşayan varmi?

Canım multivitamin tarzı bişey kullan daha çok fayda sağlar bitkisel kürlerin tesiri çok fazla oluyor kontrol dışı kullanırsan kendine zarar verirsin
Cnm doktor folik ve omega3 vs vitamin verdi ona basladim regenesismax cok iyi dedi bilmiorm ilkkez duydum ama bakalim

Cnm doktor folik ve omega3 vs vitamin verdi ona basladim regenesismax cok iyi dedi bilmiorm ilkkez duydum ama bakalim
Kullan canım fayda sağlar regenesismax bilmiyorum içeriğini ama doktor verdiyse değerlendir. İnositol (B8 vit) içeren ürün mutlaka kullan tüp bebek tedavisi olacak olanlara pko hastalarına hep bu tarz takviyeler veriliyor Dün baya okudum da tedaviye başlayacağım ay hamile kaldım kendiliğimden diyen çok insan var "maxijuno" yu da araştır. Ben şuan solgar vm 2000 ile venatura inositol içiyorum

Back