• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimya okuyacağım ama iş imkanları nasıll ?

Sindyye

OnuÇokSeviyorum.
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2011
258
1
46
Norveç
Liseden kimya okuyorum. Ünide kimyagerlıgı mı yoksa kımya muhendıslıgını mı secsem karar veredım :/
Ayrıca cogu kısı ıs ımkanı yok dıyo ne yapmalıyımm :5::5::5::5: Okuduklarımda boşa gitsin istemiyorumm :32::18::18:

Lisede senın gibi kimya bölümünde okuyanların ya da ünide kimya okuyanların görme olasılığı daha fazla olurdu bence

Türkiyede herkes sanıyor ki kimya mühler kimyagerlerden daha fazla kimya biliyor oysa ilgisi yok ikisinin çalışma alanı çok farklı.o yüzden önce araştırmacı mı olmak istiyorsun,yoksa mühendis mi olmak istiyorsun ona karar ver.kimya temel bilimdir.özellikle polimer kimyasında falan master doktora yaparsan çok aranılan bir eleman olursun.tabi okulun da çok önemliilerde nasıl yaşamak istediğini düşün önce.fabrikalarda çok çalışmak mı istersein,ilaç firmasına girsem olur mu dersin,ki çoğu marmara bölgesindedir,sabah gidip akşam geleyim mi dersin ?? yoksa hem çalışayım hem iyi mi kazanayım dersin ? odtü boğaziçi vb leri kazanabilecek durumdaysan ve istiyorsan canın ne istiyorsa yaz.yok daha vasat durumdaysan daha düşük üniversitelerde okuyacağın müh ya da temel bilim pek işine yaramaz,garanti olan öğretmenlik,eczacılık vs gibi şeyleri yaz.çünkü iyi koşullarda iş bulma imkanın çok az.odtü mezunu olup kimyagerlik ya da kimya mühendisliği yapmayan çok insan tanıyorum.işletme masterı yapıp bankacı olan bile var.çünkü okuldan sonraki hayat hiç kitaptakilere beznemiyor.akademisyenlik de düşünebilirsin.önemli olan nasıl yaşamak ve çalışmak istediğin.ama kimyagerlerle kimya mühendisleri aymı dersleri görmezler.kimya mühendisleri yle kimyagerlerin fizikokimya,analitik kimya ve organik kimya ve tabi genel kimya (1.sınıf) ortak dersleridir.onun dısında programlar tamamen farklıdır.ki ortalama 35 ders falan alınır bir fakültede toplam eğer sayısal bir bölümse.düşün ki sadece bunlar ortak.o yüzden önce aradaki farkı anla araştır ve ona göre karar ver canım kolay gelsin.

kimya mezunu olarak bu konuya cvp vermeden gecemedim.öncelikle arkadaşın da dediği gibi kimyager mi kimya muh. olmak istediğine karar ver.ve sececeğin üni iyi bir okul olsun teknik üni veya türkiyenın iyi ünilerinden biri olsun.ayrıca okurken sertifika programlarını kursları hiç kaçırma derim sana ben boş boş okumuşum mezun olup iş bulamayınca anladım.müh de olsan kimyagerden olsan diğer mezunlara fark atman lazım sadece d,l öğrenmek yeterli değil illaki az da olsa 2.dil öğren bölümle alakalı kursları kaçırma (paralı kurslar onlardan bahsediyorum).iş imkanı aslında iyi ama ya çok iyi torpilin olacak yada cv de referansların olacak işte.

Tek cumle OKUMA bu bölümü kafan rahat olsun. Lise mezhnuyla ayni maasi alip kac sene okumus oluyorsun hala sansin varken dön geri. Bana secerken herkes cok yaygin calisma alanlari dedi ama ulkemizde kimyager ne demek bilen yok.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kuzenim kimya mühendisi, çalışmaya başladığından beri hep çok yüksek maaşlarla işe girdi. Bazıları da iş yok demiş... Biraz şans bunlar maalesef. Her meslekte var çok iyi yerlerde çalışan ya da iş bulamayan. Başka bir arkadaşımızın dediği gibi önemli olan kendini geliştirmen. Ne okursan oku kendini geliştir. Hiç kimse hiçbir iş için yüzde yüz iş garantisi var çok iyi paralar kazanacaksın diyemez...

Back