Kimya Mühendisliği öğrencileri mezunları buraya :)

mülakat sohbet havasında gecti once tatil yapıcam sonra basvuru :) bi tatili hakkettim artık sempatiksalakcinni

umarım yüksek lisansa kabul edilirsin ama dedikleri gibi iyi kötü bir yerlerde bi iş bulmak lazım. hakkımızda hayırlısı ne diyeyim.eyvahedigeldismile
bunları düşünmemeye çalış, mezun oldun tatili hakettin.:hooray:

oh be içim rahatladı. gitmiycem kursa falan. yan gel yat'a devam. kaydirigubbakcemile2

umutsuzluğa düşünce geleceğime dair, baştan bir daha okudum bu konuda yazılanları. nolcak lan halimiz dedim... bir ay önce yazdığım cümleye bak. yat yat manda gibi hissediyorum kendimi. ne hayallerle geldim şu istanbula şu okula, yıllar geçti her şey kötüleşti, ben gittikçe mandalaştım. yan gelip yatmaktan yaz okuluna kaldım. hala akıllanmadım derslere bakacağıma kurabiye yapıp dizi izliyorum. umutsuz ev kadınları gibi oldum. beynim sulandı kızlar nolcak bu halim?
seneye bu zaman okul bitecek ben de kara kara düşünücem artık. burda işsiz yüksek mühendis hatunları gördükçe içime fenalıklar geliyor. hep bakıyorum ''kızlaaaar iş bulduuum'' yazın diye bekliyorum ama yok.
bazen diyorum şu öğrenim hayatım boyunca anamın babamın cebinden çıkan parayla iş kurulurdu be... boşuna okuyoruz boşuna...

şimdi tercih zamanı millet okur buraları. kimya mühendisliği yazmayın tamam mı ablacım? yok ben yazcam diyorsanız, 2 ay sonra hırslı hırslı gelip iddialı cümleler kurup, okul biterken zırıldamayın ama!

ben daha derslere baslamadım bile ama inanın simdiden yazdıgıma pişman oldum eyvahedigeldismile 1 yıl hazırlık okudum simdiden iş bulamama korkusu sardı içimi gecen yıl tercih döneminde görseydim bu yorumları keşkesenağlama

şimdiden umutsuzluğa düşmek için bir neden yok canım, sen mezun olduğunda 4 sene geçmiş olucak ve 4 sonra sonra neler olur allah bilir..ben kötü bir zamanda mezun oldum tam krize denk geldii ( ben mezun olduğumda fabrikalar bir sürü kişiyi işten çıkarıyordu..haftada 4 gün çalıştırıyorlardı elemanlarını, haftaiçi 1 gün mecburi tatil yapıyorlardı..

aslında tek işsiz olanlar kimya mühendisleri değil, genel olarak bir işsizlik söz konusu..etrafımda işi olan insanlar da işlerinden ayrılıyor ve yaklaşık 1 sene işsiz bekliyorlar..

notlarını yüksek tutarsan bölüm değiştirme şansın oluyor , benim yüksekti notlarım baya ilk sene ama işte bölümümü sevmiş ve alışmıştım o yüzden değiştirmedim, gerçi değiştirip de ne olucaktı ki diğer mühendisliklerde de işsizlik söz konusu , 2 tane yabancı dilin varsa ya da en azından ingilizceyi anadilin gibi çok iyi derecede öğrenebilirsen iş konusunda şansın artar..

Son düzenleme:
ben tam 8 senelik mühendisim, 5 yıllıkta yüksek lisans mezunuyum ve çalışıyorum...selamlar hepinize

tourmaline çok haklısın sadece kimya mühendisleri değil bi çok meslekte iş bulma sıkıntısı yaşanıyor ama yazılanları okuyunca başlamadan pes ettim sanırım... zaten durum böyle giderse 4 yıl sonra da değişen bişey olmayacak ama dilerim hepimiz mutlu olabileceğimiz bir iş bulabiliriz...
ingilizce zaten ana dilim gibi olmak zorunda ,yoksa derslerden kalırım eğitim dili ing o yüzden. yine mezunların görüşü 2. bir dili yada dilinizin çok iyi olmasını işverenler sadece kendilerini tatmin etmek için istiyorlar;bu bana biraz tuhaf geldi açıkcası ama tabi daha bilmiyorum hiç bir şeyi kafam karıştı çevremde şuan iş sahibi bi kaç yakınım var gayet memnun görünüyorlar ama onların zamanında işler farklıydı demeden edemiyorum =(

yani tabii ki eskiden üniversite mezunu insan çok yoktu, şimdi bakıyosun herkes üniversite mezunu..
o yüzden eskiden mühendis olanlar şimdi çok iyi yerlere geldi, şimdi mühendis olanların ne iş yaptığı belli değil daha dün biri aradı iş görüşmesi için önce çok sevindim çünkü 2 aydır telefonum çalmıyordu , sonra resepsiyonist olarak çalışmak ister misiniz dediler şok oldum..
her geçen gün arkamızdan ordu gibi yeni mezunlar geliyor, sektördeki ihtiyaçtan daha çok mühendis var..
okulda kalmak mantıklıymış kızlar, siz siz olun okulda kalmaya çalışın..ben farklı bir ilde okudum lisansı o yüzden okulda da kalamadım..aslında okuldaki hocalarım beni severdi..başvursam alırlardı, ama aradan 4 yıl geçti bu saatten sonra onlar da hatırlamaz beni, ben de farklı bir ile gidemiyorum zaten elim kolum bağlı bu konuda..

şu durumda okulda kalmak en garantili iş gibi maalesef, bu arada kpssyle alım yapılmıyor mu? eğer kadro açılıyorsa da kaç kişi alınıyor bilgisi olan var mıfisfisfis
o ordunun içine katılmaktan korkuyorum ama umudunu asla yitirme tourmaline bakarsın bi anda beklenmedik bir şekilde istediğin yerdesin =) verdiğin tavsiyeler için de ayrıca teşekkür ederim...
bu arada hangi üniversiteden mezunsun?

resepsiyonist miii yok artıkkkk akannehir
niye farklı bir ile gidemiyorsun? evli de değilsin özel bir nedenin yoksa gitmelisin. orada bir süre çalışır deneyim kazanıp geri dönersin. ama umarım en yakın zamanda iş bulursun.olumunekankayizsmile

kpss ile atanma konusuna gelince, evet kamuda mühendis olmak pek çok yönden iyi. çalışma saatleri iyi maaş iyi tatil var sosyal güvencen var. arkanda kapı gibi devlet var ama atamalar çok az ve devletin elinde kimya mühendisi çalıştıracak pek de bir kurumu kalmadı. şeker fabrikaları devlet su işleri falan var. onlar da özelleşir siz de ya o şirkete geçer ya da devlette kalıcam derseniz havuza alınır sonra alakasız işlerde çalıştırılırsınız. annem bir kamu kurumunda memurdu özelleştirme sürecini yaşadı. babam da kamu kurumundaydı özelleştirme olunca emekli olmak zorunda kaldı. şuan çok alakasız işlerde çalışan tanıdıklarımız var.

peki formasyon çözüm mü mesela dershane de öğretmenlik için formasyon aranıyor mu?kpss desem kimya öğretmeniğinden de alım çok az diye biliyorum...
devlete sırtını dayamak özel sektördeki işten çıkarma olayını duyunca çok daha mantıklı olmasına rağmen mezunlar için kendi işimi yapamayacaksam neden okuyorum ki onca yıl diye isyan etmelerine neden olabilir bence de haklılar zaten...

farklı bir ile gidemiyorum çünkü kalma problemim var nerde kalıcam tek başıma nasıl ev tutucam?
tek başıma eve gelen faturaları nasıl ödeyecem vs..işin maddi ve manevi boyutu var yani..

Son düzenleme:
diğer şehirler istanbul gibi pahalı değil ki. ben buraya ilk geldiğimde şok olmuştum. hala daha alışamadım. ev kirasından pazardaki domatese kadar deli para istanbul. ama başka bir ile gitsen kazandığın parayla küçük bir ev tutar idare edersin. eline de biraz para kalsa yeter. önemli olan bir yerlerden başlamak. zamanla daha çok kazanırsın, tecrübe sahibi olunca başka yerlere başvurursun. ama yalnız kalmaktan korkarsan haklısın tabi. biraz cesaret hepsi bu!

özelleşince orada kalırsan zaten artık kamuda çalışıyor olmuyorsun yani normal bir şirkette işe girmiş gibi oluyorsun. böylece seni işten çıkarma hakları oluyor. devlette kalırsan da seni başka bir kuruma gönderiyor. masa başı evrak işi verirler herhalde ne bileyim hiç kimya mühendisi tanıdığım yok bu durumda olan.
dersanede kimya öğretmeni olmak da zor ama imkansız değil tabi. bence sen derslerine konsantre olup iyi bir ortalama yapıp okulda kalmaya bak. ya da benim gibi orta karar bir ortalamayla sektöre açılış yap:)

tavsiyelerin için çok teşekkür ederim huzunapla artık önümüzdeki yıllara bakıp ne yapacağıma ya da yapmak zorunda olacağımı göreceğim umarım hepimiz dilediğimiz yerlerde oluruz...
boshayallersmile

slm arkadaslar ben geldim :)

malesef yuksek lisans olmadı simdi iş aramaya baslıycam oncelikle guzel bir cv hazırlamam lazım tabiki =) inş en kısa zamanda iş buldum yazabilirim buraya bu cumleyi hepimizden tek tek duymak istiyorum ona göre =)

sen üzüldün ama ben sevindim yüksek lisansın olmamasına. biran önce işe başla kendi paranı kazan, bu zamanda bu ülkede en iyisi bu. belki birkaç yıl sonra evlenmeyi düşünürsün en azından o zamana kadar mesleğinde biraz ilerlersin, deneme sürecini atlatırsın maaşında artma olur. düğün çeyiz borçlarını daha klolay ödersinkaydirigubbakcemile3

iş görüşmesine giderken bize de haber ver, ne sordular ne dediler falan. hatta ''iş görüşmesine giderken ne giydin, çek de görelim'' sempatiksalakcinni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…