• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimya Mühendisliği öğrencileri mezunları buraya :)

evet erkekler daha kolay buluyor..işsizlikten dipteyim sondayım nerdeyse depresyondayım..bunalıma girmeme çok az kaldı..:(( inşallah hasta olmam..sıkıntıdan hasta olucam diye korkmaya başladım..bir hayli kilo da kaybettim :(

başka nasıl işler de çalışabiliriz kimya mühendisleri olarak arkadaşlar bile varsa yazabilir mi ?neler yapabiliriz başka ?

kim. müh olarak alan çok da
şöyle bişi var ya okurken gircen kel alaka bi işe orda seni eğitecekler
ozaman makinecinin bile yaptığını yapıosun
yada tasarımcı bile olursun
ama önce tanımaları ve eğitmeleri gerek
fan diye bu tip işlere almıolar

valla arkadaşlar ben masterımı bitirdim, master yaparken çalıştım bir yandan da 1.5 yıl.. iş var kimya mühendisine yok değil, ama Ankara'daysan satıştan başka iş yok.. aldığın para da gerçekten mühendis olmanın farkını hissettirmeyecek kadar az.. ben çalıştığım yerde yüksek lisans bittikten sonra da devam etmiştim ama kimyager bir arkadaş daha vardı çalışan hemde master derecesi de olmamasına ramen aynı parayı alıyoduk...
durum vahim..
istanbul'daki arkadaşlarımda "iyi" denebilecek şirketlerde çalışıyorlar ama aldıkları para ancak kendilerine yetiyor..
yani özetle, iş var, ama yapılan işler sizi tatmin edermi bilmem, beni etmedi açıkçası... pasta yapmaya verdim kendimi :)

işte ben hala satışçı olmam diye direntenlerdenim lirean
nişanlımda satış yapmamaı istemio:S
vallahi mühendislik çok zor
benim bir aylık çalışma sürecim oldu
yarış atı gibi iki tane almışlardı eleyeceklerdi
ben yüksek yapıyordum ingilizcem vardı vs
diğer kızın ingilizcenin i sini ancak bildiğini sonradan analdım okuduğunu bile anlamıyordu.S
ama mal gibi kullanıyorlardı adam yerine konmuyorduk
benim canıma tak etti onlarda sömürecek adam arıodu gittim
ha şimdi olsa tutardım çenemi
önce diğerini şutlar sonra bi senemi geçirir öyle giderdim
kısmet...

ama hakkaten çok para beklemeyin 1000 lira verseler şükür dersiniz
ortalama bir şirkette
büyük şirketler nispeten daha iyiler
ama onlara girmek de öyle kolay olmuyor
beklentiler çok çok yüksek ve eleme süreci çok çetrefilli oluyor
hepimize Allah klaylık versin gerçekten

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. peki yeni mezun olarak bir işe kabul edildik mesela ne bilmemiz nasıl niteliklere sahip olmamız isteniyor? yaptığınız iş ve aranan nitelikleri de yazabilir misiniz? ya da farklı bölümlerde çalışanlar için neler isteniyor bilginiz var mı?
aklıma gelenler ingilizce, 2. yabancı dil, simülasyon programı(pro2 vb.), analiz cihazlarını kullanabilme vb.
ama staj yaparken baktım da kimse bunları bilmiyordu odalarında oturup anca dosyalar-kağıtlarla uğraşıyorlardı. laboratuvarlarda yüksek okul mezunları laborant olarak çalışıyordu. giydiklerinden yemekhanede oturdukları masaya kadar işçi statüsündeydiler, bayan laborant da yoktu zaten. of kızlar ne iş yapıcaz biz?

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. peki yeni mezun olarak bir işe kabul edildik mesela ne bilmemiz nasıl niteliklere sahip olmamız isteniyor? yaptığınız iş ve aranan nitelikleri de yazabilir misiniz? ya da farklı bölümlerde çalışanlar için neler isteniyor bilginiz var mı?
aklıma gelenler ingilizce, 2. yabancı dil, simülasyon programı(pro2 vb.), analiz cihazlarını kullanabilme vb.
ama staj yaparken baktım da kimse bunları bilmiyordu odalarında oturup anca dosyalar-kağıtlarla uğraşıyorlardı. laboratuvarlarda yüksek okul mezunları laborant olarak çalışıyordu. giydiklerinden yemekhanede oturdukları masaya kadar işçi statüsündeydiler, bayan laborant da yoktu zaten. of kızlar ne iş yapıcaz biz?
valla bazı yerlerde ingilizce bile önemsiz.
inan bende bilmiyorum
benim firmamda, yabancı dil, görünüş, biraz mekanik biraz teknik bilgi, ekipman bilgisi aranıyordu. örneğin el becerinin hiç bir önemi yoktu.
ama bazı işlerde de tamamen beceriye bakıyolar
başvurduğun yere göre değişir

benim tavsiyem mezun olunca aynı şeyleri zaten yaşayıp görceksiniz kendinizi hiç sıkmayın dersleri aksatmadan hayatınızı yaşayın öğrencilik nimet bir daha bulunmaz

kızlar ayrıca iş sağlığı ve iş güvenliği uzmanlığı diye bir şey var. artık pekçok firmada bu konuda çalışan en az biri bulunuyor. ücretli eğitim sonunda bu uzmanlığı alabiliyorsunuz. bence ilginizi çekerse bunu da araştırın. benim çok hoşuma gitmişti bu iş. ama bayanlar için uygun mu bilmiyorum.
benim staj yaptığım firmada bir kişi sadece bu konuda görevliydi(belgeli uzman olan kişi) ve ustabaşlarından yardımcıları vardı. yangın eğitimlerinden tatbikatlardan, geçmişte olan kazaların tutanakları ne bileyim yeni alınan işçilerin eğitimleri benim bildiklerim.
herkes dil biliyor herkes bilgisayar biliyor bence farklı konularda uzmanlaşmak gerek.
lab isteyenler mutlaka analiz tekniklerini bir gc, ne bileyim bir ftır falan kullanmayı bilmeli.

ben iş sağlığı güvenliği eğitimi de aldım.. bir işe yaramadı henüz..
bir laba girdiğinde de zaten biri sana gc filan öğretiyo. gc biliyo olman da bi artı sağlamıyo işe alınırken.. cv'de 27 tane ekipman kullanabildiğim yazıyor, onun da artısını görmedim :)

çok umutsuzum ben yaa...
şu sıralar tekrar üniversite sınavına mı girsem diye düşünüyorum ama kendime güvenemiyorum

yazdım ya kızlar
beni ingilizcesi olmayan bi mühendisle aynı kefeye koyup değerlendirdiler
üretim mühendisi ingilizce bilmiyordu vs:S
tamamen şans kısmet
okadar arkadaşım var işsizler abuk subuk tipler iş buluo:S
okul ikincinmiz ve üçüncümüz hala işsiz
birinci ise hocası sayesinde bir yere yerleştirildi
program bilemne falan bakan yok esasen
piyasada okdar çok kişi var ki
kim kafalarına uyarsa
istedikleri nitelikleri taşırsa
yada kimin tanıdığı daha fazlaysa o işi alıo
kısmet tam anlamıyla
böyle içinizi şişrek istemem tabi ama
herkes iş bulmada zorlanacak diye de bir kaide yok
hepimizin yolları açık olsun diyorum

offff çok bunalıyorum bu işsizlik sorunu çok üzüyor beni
seneye bu zaman ben de tez sunumu için topuklu ayakkabı provası yapıyo olcam herhaldeeyvahedigeldismile sonra iş arama telaşı... bir yandan da düşünüyorum ben iş ararken ailem para gönderecek mecburen, öğrenim kredisi de kesilecek ne olacak bilmiyorum. bazen diyorum okul bitince eşyaları toplayıp ailemin yanına döneyim hiç olmazsa masrafım azalır ama oraya dönünce iş bulmam imkansız gibi birşey.
seneye bi iş bulup çalışıp kenara az da olsa bi para atmak istiyorum. mesela marketlerde alışveriş merkezlerinde standlarda durup günlük işler yapsam? hem mezun olunca iş bulana kadar da devam ederim diyorum. ama o işi de yapmak istemiyorum. ne yapayım sizce?

bir de almanca bilmenin(orta seviyede) bir faydası olur mu kızlar? lisede 4 yıl boyunca gördük birşeyler öğrendik şuan çoğunu unuttum ama bi kursa gitsem hatırlıycam, hiç bilmeyene göre daha kolay öğrenicem. ama bir işe yaramıycaksa da boşuna uğraşmak istemiyorum
kafam çok karışık, çok umutusuzum...mafoldumben

bence faydası vardır sonucta ikinci bir dili en azından orta seviyede biliyor olucaksın ama deneyimli kişilerden öğrenmek gerek tabi :D

offff çok bunalıyorum bu işsizlik sorunu çok üzüyor beni
seneye bu zaman ben de tez sunumu için topuklu ayakkabı provası yapıyo olcam herhaldeeyvahedigeldismile sonra iş arama telaşı... bir yandan da düşünüyorum ben iş ararken ailem para gönderecek mecburen, öğrenim kredisi de kesilecek ne olacak bilmiyorum. bazen diyorum okul bitince eşyaları toplayıp ailemin yanına döneyim hiç olmazsa masrafım azalır ama oraya dönünce iş bulmam imkansız gibi birşey.
seneye bi iş bulup çalışıp kenara az da olsa bi para atmak istiyorum. mesela marketlerde alışveriş merkezlerinde standlarda durup günlük işler yapsam? hem mezun olunca iş bulana kadar da devam ederim diyorum. ama o işi de yapmak istemiyorum. ne yapayım sizce?

bir de almanca bilmenin(orta seviyede) bir faydası olur mu kızlar? lisede 4 yıl boyunca gördük birşeyler öğrendik şuan çoğunu unuttum ama bi kursa gitsem hatırlıycam, hiç bilmeyene göre daha kolay öğrenicem. ama bir işe yaramıycaksa da boşuna uğraşmak istemiyorum
kafam çok karışık, çok umutusuzum...mafoldumben

o öğrenim kredilerini öderken neler çektiğimizi hatırladım da şimdi.. :)
Allah'tan iki sene almışım.. yoksa hala ödüyo olcaktım.. kabus birşey

Almanca konusuna da gelince.. 100 şirketin 2si Almanca sorar sana.. o da sadece biliyomusun olur :)

ingilizceyi bilmeyen çok az şimdi :umursamaz: benim ingilizcem çok iyi ama sadece onunla olmaz diye almanca kursuna da gidiyorum seneye de erasmusla italyaya gidicem italyanca da öğrenirsem belki 3 dille daha rahat iş bulurum CADIARZU dil çok önemli gerçekten teknik gezilerde falan hep söylüyolar

Herkese merhaba,

dil çok önemli herkes de öyle diyor fakat kullanacak ortam yok inan ...
patron kendini tatmin için istiyo işte ing olsun o olsun bu olsun
yoksa ilk girdiğin işte -zaten mühendissen arka planda çalışıyosun- kimse müşterinin karışısına çıkartıp konuşturmuyor seni (malesef)
ya da gelişmeleri takip etmek desem bu senin kendi kendine yapacağın birşey çalıştığın firma senden böyle birşey beklemez ...

Bir firma için başka bir dil gerekiyorsa onlar kursa yolluyorlar zaten ...

Sektörde az da olsa zaman geçirmiş bi insan olarak kendinizi bu kadra hırpalamayın derim o kurs senin bu kurs benim (yaptım biliyorum sektörde moral bozukluğu daha ağır oluyor , söylenen herşey daha çok batıyo size...)

size tek tavsiyem psikolojinizi güçlendirin bi de iletişim yeteneğinizi...

başka da bişey değil ne 2. üniversite ne 2. dil yüksek paralar alıp kariyer yapmanızı sağlamaz (istisnai durumlar hariç) ama iyi ilişkiler kurarsanız, insanları iyi çözümleyebilirseniz o zaman para da olur kariyer de....

kendinize iyi bakınnnn kaydirigubbakcemile5

nergiz ablacım 50 mesaj sınırını açmadığım için özel mesaj yollamıyorum ,elimden gelen bir yardım olursa yapmaya çalışırım

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar yüksek lisans yapmayın, yaptıkta ne oldu boş ve işsiz geziyoruz, doktora tezi gibi tez verdik bide :D

lirean katılıyorum ama bi kısmına
eğer ki işleri yoksa hali hazırda
başlasınlar yükseğe en azından evde oturup kafayı yemezler
bunca yıl okuyup işsilikten eve tıkılıp kalmak öldürür insanı heralde

not:yüksek yapan bi işsiz:D

Back