'kimseden fayda yok' cümlesini duymak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dunya senin etrafinda dönüyor tamam.

Çocuk Sze düşkünse ilgilenin bence
Anne baba ayrı
Anne meseleli
Etrafında cocuk vs yoksa zaten davranmış bozukluğu da varmış ilgilenin.
Bunalıyorsanız rutine baglauın
Mesela pazartesi günleri 3 saat diyin önceden hazırlanmış olun

Senin gibi kardeşim olsun istemezdim.Dusmez kalkmaz bir Allah bu aklında olsun.Benim çocuklarım yigeninin yaşıtları küfür bilmezler neden acaba?? Çünkü yanlarında küfür eden yok.Teyze anne yarısı bir yerde ablanizla sorunlarınız olmuş soğukluk var diyelim ama o çocuk bir yerde evlat gibi olmalı.Bilmiyorum dert dinlemek tel açmamak falan nasıl bir şey anlamadım.İnsanin kardeşi de böyle düşünüyorsa gerçekten kimse fayda yokmus

Bana çok bencilce geldi. Benim yeğenim olsaydı yaralarını sarardım çocuğun siz ise ondan bahsederken bile sevmiyor gibisiniz. Hadi ablanizi anlasamadiginiz için istemiyorsunuz peki ya yegeninizi? Onu da annanesini yordugu için mi? Bana bencilliginize bahaneler sıralıyor gibi geldiniz...

yiğenimi tabiki seviyorum o da böyle bişey sezse beni bu kadar istemezdi değil mi çocuklar hisseder, ben evlenmeden önce sürekli yiğenimle bir aradaydım ben bir sene kaybettim derslerimi erteledim aynı evde yaşarken, çünkü çalışamıyordum. şimdi de derslerim çok yoğun ve yoğun olmadığı zaman bile kafam oldukça yoğun sessizlik istiyorum başım ağrıyor sürekli

5 senede 3. Ev 3. Düzen daha doğrusu 3. Düzensizlik.
O yavrunun sevgi ilgi ve düzene ihtiyacı var. Ablanız hayatını toparlamalı. Çocuga yazık oluyor.

aslında ilgilenmek istiyorum, ya bilmiyorum sanki erkenden yaşlanmış gibiyim artık hiçbir şeye sabredemiyorum biz ablam ve yiğenim gelince iki yıl aynı evde yaşadık, o süreçte yıprandım. yiğenim bana düşkün ama şuan derslerime yoğunlaşıyorum stres oluyorum boş olduğum her an yalnız kalmak ve dinlenmek istiyorum

Cocukla ilgilenmek size de ii gelir. Onun sevgisi size de yarar.
Bir hafta makarna yapın yiyin bir hafta yogurt mayalayın bir hafta çiöek ekin suçlayın o kadar cok sey yapılır ki 5 yasında cocukla. En olmadı gidin dondurma alın yiyin. Planlı projeli olursa size de iyi gelir

Hangi bölümü okuyorsunuz özel değilse? Bana ablanıza karşı çok saygisizsiniz gibi geldi. Bir de ben böyleyim falan demissiniz birkaç kere ama o söz işin kolayına kaçmak.Hepimizin beğenmediğimiz yönleri vardır ama törpülemeye çalışırız.

Bence siz ablanızı geçmişten dolayı yaşadığınız olaylardan ötürü sevmiyorsunuz.
Çocuğuda beni ilgilendirmez modundasınız.
Ablanıza o lafınız çok kırıcı.
Aile demek zor gününde yanında olmak demek.

Geçmişte ne yaşadınız bilemem tabi ama evlerden ırak bir kardeşsiniz. Erkek kardeşime sorsak o da benden çok memnun değildir ama çocuğumda annem kadar emeği vardır. Alir gezdirir boğuşur oyun oynatır bazen tatillerde kafalarını dinlesinler diye gitmem annemlere onlar çocuğu özledik getir diye ararlar. Benim yüzüme böyle bir şey dese kardeşim asla yüzüne bakmam ve zor anında da aynı muameleyi yaparım

Ay nasıl kotusunuz

Pubg mi? İnanamıyorum ya ben yetişkinler için bile sakıncalı buluyorum o oyunu! Şiddet, küfür her şey var. Yazık çocuk k kimlerin elinde...

Ama ben düşününce size de hak verdim. Çocuğu siz yapmadınız ablanıızın sorumluluğunda ve ilgilenmek mecburiyetinde değilsiniz. Çocuk sevmek zorunda da değilsiniz. Derslerinize öyle bir ortamda odaklanamamanız gayet normal bence. Sessizlik istemeniz de normal. Belki sizin de ruh sağlığınız bozuk. Olabilir..

Son düzenleme:
Konu sahibi gerçekten sizin hayatınızda olan insanlara üzülüyorum. Kendiniz çalışmadığınız halde yorucu bir işi olan eşinizin yediği lokmaları sayıyordunuz önceki konunuzda. Şimdi de en son bir ay önce gelen yeğeniniz gözünüze batıyor. Ben normalde forumda bunu söylemeyi sevmem ama destek alın bence.

Sahsen cocuga profesyonel yardim almanizi öneririm. Ortada ciddi sorunlari olan bir cocuk var ve eminim ki bunun sorumlusu o cocuk degil. Aileniz problemli belli ki ve siz kendinizi korumak istiyorsunuz. Ama bunu yapmak icin uzaga tasinmaniz gerekirdi.

Yeğeninizin pedagog ihtiyacı kadar sizinde psikolog ihtiyacınız var bence. Ablanın yüzüne böyle bir cümle kurabilmek çokta sağlıklı değil. Yeğeninize olan yaklaşımınızda pek normal değil. Ne olursa olsun davranışlarınız çok itici.

Neden krese ya da anaokuluna gitmiyor ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…