'kimseden fayda yok' cümlesini duymak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aynen, anne anane dede bakamıyor da neden yeni evli olan teyzenin bakması gerekiyor

Söylediğiniz laf hiç olmamış bence ama ben de bu insanları pek anlayamadım 3 kişi bi çocuğa neden bakamıyorlar? ve Neden sürekli başlarından atmaya çalışıyorlar? Çocuğun sorunlu olması belki bundan kaynaklıdır?

aynen, anne anane dede bakamıyor da neden yeni evli olan teyzenin bakması gerekiyor
Yani yeni evli vs. farketmez de 3 kişinin bakamaması garip geldi. Sonuçta kimse olmaz yardım istenebilir zor durumlarda falan aile bunun içindir ama bu durum biraz farklı geldi bana. Çocuk sorunlu diye başlarından atma çabası garip.

konu sahibi de yazmamış ki
abla çalışıyor da mı ona buna baktırıyor
yok çalışmıyorsa neden oturup kendi bakmıyor
baba yani dedesi neden bu kadar bitkin
anne bu durumda ne yapıyor
neden herkes teyzeye yüklendi
kadının günahı ne?
çalışmıyor ama ablam ilk geldiğinde bizde iki yıl kaldı ve yiğenim orda büyüdü şimdi de ablam bir yıldır ayrı evde olduğu halde gitmiyor çok zor bir çocuk durmuyor anneanesi ve dedesini istiyor sürekli. ama anneanne ve dedeye de gürültülü yerinde duramayan bir çocuk. ablam aşağı bile indiremiyor veya evine çıkartamıyor öyle direniyor. çok küfür öğrenmiş babamdan öğrendim diyor. internetin de payı var youtubeda herşeyi açabiliyor sesli komutla. mesela yiğenime neden böyle yapıyorsun diye sakince sorduğumda kes sesini diyor. aslında herkes kendi açısından haklı. yiğenimde böyle olmazdı ama onun da daha 2 yaşında anne baba kavgasına şahit olması, babasının küfürbaz olması, YouTube da herşeyi izlemesi sonucu böyle olması normal.

Bakmak gibi bir yükümlülüğünüz yok aşırı sevgiden ilgilenmek istersiniz o ayrı
Çalışmayan ablanız sorunlarını sizin üzerinizde gidermemeli
Cümleniz kırıcı olmuş o ayrı bir konu
İsterseniz 1 saat bile ilgilenmezsiniz, ama ben olsam ilgilenirdim bu kişiyle alakalı bir durum

Bu çocuk neden anaokuluna gitmiyor, yarın öbür gün ilkokula gittiğinde arkadaşlarıyla öğretmeniyle daha çok sıkıntı yaşayacak. 5 yaşında çocuğun sınırsız video izleme Hakkı olması sizce de saçma değil mi? Çocuğa küfürler öğreten babayla bu konu halkında görüşülmüyor? Acilen uzman desteğine ihtiyaç var.. ailenizle de görüşmek istemezseniz zorla değil ya görüşmezsiniz.. ama Allah korusun ilerde eşinizle sıkıntı yaşarsanız sizin de gideceğiniz yer baba evi değil mi?

Yani yeni evli vs. farketmez de 3 kişinin bakamaması garip geldi. Sonuçta kimse olmaz yardım istenebilir zor durumlarda falan aile bunun içindir ama bu durum biraz farklı geldi bana. Çocuk sorunlu diye başlarından atma çabası garip.
o açıdan garip değil aslında hak veriyorum, yiğenim çok direniyor, çok hareketli. evde oturup da oyun oynayan bir çocuk değil. anneanne dedesini istiyor, ablam eve götüremiyor aşağı indiremiyor çoğunlukla annem ve babam bakıyor. ablam da gezdirirse dışarda o şekilde götürüyor. benim bile kafam götürmezken annem babam bakıyor diye üzülüyorum. ablam da tamamen haksız değil gerçekten o kadar ağlaması, bağırması dayanamayınca oraya bırakıyor. bunda anne baba ayrılığı, babasının küfürbaz olması ve telefonda YouTube da yiğenimin çok vakit geçirmesi etken diye düşünüyorum. tabi bu süreçte ablam annem babamla yaşadığında ablamın onlarla tartıştığını gördü ve aynı şekilde babasının da ailesiyle tartışma yaşadığını yiğenim anlatmıştı.

Bu çocuk neden anaokuluna gitmiyor, yarın öbür gün ilkokula gittiğinde arkadaşlarıyla öğretmeniyle daha çok sıkıntı yaşayacak. 5 yaşında çocuğun sınırsız video izleme Hakkı olması sizce de saçma değil mi? Çocuğa küfürler öğreten babayla bu konu halkında görüşülmüyor? Acilen uzman desteğine ihtiyaç var.. ailenizle de görüşmek istemezseniz zorla değil ya görüşmezsiniz.. ama Allah korusun ilerde eşinizle sıkıntı yaşarsanız sizin de gideceğiniz yer baba evi değil mi?
annem ve babamla aram kötü değil. hatta annemle konuştuk az önce bende böyleyim anne kendi dertlerimi vs takıyorum o sırada başka şeylerle uğraşamıyorum kafam götürmüyor dedim annem de geri bana hak veriyor sende kendi açından haklısın diye.

anaokuluna bir süre gitti ama okula da hiç gitmek istemiyordu sevmiyodu. bu sene ilkokula başlayacak. zaten bu yaz düzenli bir pedagog bulmaya çalışacaklar.

o açıdan garip değil aslında hak veriyorum, yiğenim çok direniyor, çok hareketli. evde oturup da oyun oynayan bir çocuk değil. anneanne dedesini istiyor, ablam eve götüremiyor aşağı indiremiyor çoğunlukla annem ve babam bakıyor. ablam da gezdirirse dışarda o şekilde götürüyor. benim bile kafam götürmezken annem babam bakıyor diye üzülüyorum. ablam da tamamen haksız değil gerçekten o kadar ağlaması, bağırması dayanamayınca oraya bırakıyor. bunda anne baba ayrılığı, babasının küfürbaz olması ve telefonda YouTube da yiğenimin çok vakit geçirmesi etken diye düşünüyorum. tabi bu süreçte ablam annem babamla yaşadığında ablamın onlarla tartıştığını gördü ve aynı şekilde babasının da ailesiyle tartışma yaşadığını yiğenim anlatmıştı.
Anladım ben ablanızla aileniz birlikte yaşıyor sanmıştım. Bir pedagog görse iyi olacak hatta keşke daha önce görseydi umarım geç değildir. Siz de elinizden geldiğince yardım edin bari o zaman yük anne babanıza binmesin. Zaten donuç olarak bu çocuk büyüyecek düzelecek böyle kalmayacak. Ailecek yardımlaşmak herkese kolaylık sağlar.

Konu sahibi, aslında gerçekten herhangi bir yaraya derman olduğun yok. Sadece sorumluluk alacaksın diye korktuğun için yapabileceğin ufak tefek şeyleri de yapmaktan kaçıyorsun.
Devamlı şikayet ederek, memnuniyetsiz davranarak hayat geçmez.
Elimizin ucuyla yapacağımız iyiliği de bu kadar düşünmeye gerek yok.

Ben konu sahibine hak verdim ancak herkes haksız bulmuş. Öyle bir çocuğu bende bakmak istemezdim. Ve teyzesinden bakma beklentisine girmeleri de garip doğrusu
Ve her gün aranıp dert dinlesem bende dert sahibi olurdum 🤷🏻‍♀️
yiğenimi seviyorum ve üzülüyorum aslında sanki onu istemiyormuşm gibi algı olmasın küçükken de vakit geçirdik ama şimdi gerçekten kafamda kendi sorunlarımla uğraşıyor gibiyim, başka hiçbir şey yapmak istemiyorum. haftada bir kere görüyordum zaten, sadece son 3-4 hafta uzun bir zaman geçti.

Ne diyeceğimi bilemedim.. Çocuğun biran önce pedegog a gitmesi lazım... Abla nında ihtiyacı var...

Konu sahibi o çocuğun pedagoga başlaması için çok geç kalınmış. Belki sorun pedagog aşmıştır bile artık. Böyle bir ortamda çocuğun sağlıklı bir birey olamaması çok normal zaten.

Çocuk için acil destek alınmalı. Ama siz de ruhen sağlıklı değilsiniz. Kendi sorunlarım var anca kafamda onlarla uğraşıyorum, hiç bir şey yapmak istemiyorum falan diyorsunuz. Depresyon mudur nedir artık siz de bir destek alın

yiğenimi seviyorum ve üzülüyorum aslında sanki onu istemiyormuşm gibi algı olmasın küçükken de vakit geçirdik ama şimdi gerçekten kafamda kendi sorunlarımla uğraşıyor gibiyim, başka hiçbir şey yapmak istemiyorum. haftada bir kere görüyordum zaten, sadece son 3-4 hafta uzun bir zaman geçti.
Valla kusura bakmayın ama 3-4 hafta da çok uzun bir zaman yani çocuklar o süre içinde yabancılaşıyor. Kendi sorunlarınız dünyanın yükü değilse ve yakın oturuluyorsa ben olsam haftada en az 2-3 defa 1 saat de olsa gider ilgilenirim.

Konu sahibi o çocuğun pedagoga başlaması için çok geç kalınmış. Belki sorun pedagog aşmıştır bile artık. Böyle bir ortamda çocuğun sağlıklı bir birey olamaması çok normal zaten.

Çocuk için acil destek alınmalı. Ama siz de ruhen sağlıklı değilsiniz. Kendi sorunlarım var anca kafamda onlarla uğraşıyorum, hiç bir şey yapmak istemiyorum falan diyorsunuz. Depresyon mudur nedir artık siz de bir destek alın
bilmiyorum bazen o kadar tatlı ve düzgün konuşuyor ki o halini görseniz hiçbir sorun yokmuş sanırsınız. bazen de birden geliyor herhalde çocuğa inatçılık geldiği zaman o küfürler, vurmalar, bağırmalar çok kötü. babam öğretti diyor küfürlere de. yani bilerek öğretmemiştir ama yanında söylüyordur sürekli trafikte vs. biraz da YouTube da oyun videolarında duydu sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back