Öğle:
14:30
1 tabak dolu dolu tarhana çorbası
1 Hasanpaşa köftesi
1 kase yoğurt
Çok üzgünüm ve pişmanım. T.T Köfte iyi, guzel de üstündeki patatesini yememem gerekiyorduuuu. Mideme o kadar ağır geldi ki, hala rahatsız hissediyorum kendimi. Bir de psikolojik olarak vicdan azabı da eklenince hiç iyi değilim. Çünkü hem haşlanıp püre haline getirilmiş, hem de sonra fırına verilmiş. Yani glisemik indeksi katlandıkca katlandı, 100e cok yaklaşmış oldu. T_T
Allah'tan az yedim. Yani en fazla bir kaşık kadardır.
Glisemik yükünü ise sanırım şu sekilde hesaplayacagim: 20 gram patates yedigimi varsaysam ve patatesin yaklaşık yüzde 95i karbonhidrat olduğuna göre, yani 20 gr'ın % 95i, yani 19 gr'i karbonhidrat olmuş olur. GI'ine de 99 desem; 99*19/100=18,8'den yuvarlayıp 19 derim ve böylece çoook felaket bir GY'e almış oldum. Çünkü zaten günlük ortalama bir insanın 60 GY alması gerekir, yani 3 öğün yemek yediğime göre her öğün başına 20 GY almalıyım ve ben bunu sırf bir kaşık patatesten elde etmiş oldum bile. T.T Ki bunun yanında tarhanası var, yoğurdu var, var babam var... -_- Korkunç!!!
Tamam salya sümük ağlamadan buradan toz olup gitmek istiyorum. //***
Akşam sanırım sırf 0 GI'e sahip gıdalar yemem gerekiyor. Yani sırf salata, yağ ve et. Bakalım ne yiyeceğim, merakla bekliyorum, ya da belki de hiç yemeyeceğim. ^^