• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimmik'in Günlüğü

Kahvalti:
8:30
1 orta boy armut
1 tereyaginda az pismis yumurta
Yarim avuc ici tam yagli inek peyniri
9-10 tane zeytin
2 bardak limonlu cay
Ustune tekrar 1 bardak da limonlu ilik su.

Öğle:
1 tabak dolu dolu nohut yemegi (etsiz)
Yarim kase yogurt

Ogleden 1 saat sonra:
1 bardak cay

Aksam yemeginden hiiiiic bahsetmek istemiyorum. TAM anlamiyla bir fiyaskoydu. Cok uzgunum. T_T insaallah yarin boyle olmayacak. Söz söz sozzzzz!!!

Oncelikle hayirli cumalar olsun insaallah.

Bugün maalesef telefonumun alarminin sesini duymadigimdan oturu gec kalktim ve apar topar evden cikmak zorunda kaldigim icin kahvalti yapamadim. T_T
Ogle ile kahvaltiyi birlestirdim.

1. Öğün:
14:30
2 bardak limonlu su (limonun kabuklarını da yedim)
1 tabak tarhana çorbası
2 kasik kadar domatesli kusbasi et
1 kase yogurt
1 avuc icim kadar tam yagli inek peyniri
12 adet siyah zeytin
2 tatli kasigi halis zeytinyag
Yarim muz

Guzel bir yemek menusuydu bence. Peynir ve zeytin gibi kahvaltiliklari her ogunde yiyebilirim. Gercekten cok severim. ^,^ Insaallah aksama da guzel seylerle donanir soframiz. Rabbim ne verdiyse... Elhamdulillah!

Son düzenleme:
Akşam:
20:00
1 tabak tarhana çorbası
2 kaşık kadar soğuk kavurma
Yarım avuç içim kadar biraz keçi biraz inek peyniri

Kurufasulye de yemek istiyordum aslında ama yiyemedim. Çünkü hala pişmekte... Eee, saat de aldı başını gidiyor. Bu saatten sonra kurufasulyeyi ne zaman yiyeceğim ki... Artık yarına kaldi... T_T

Akşamdan sonra:
21:30
1 tabak etli kurufasulye yemeği
3-4 tane de biber turşusu

Bu saatte yenmez biliyorum ama herkes yerken kendime engel olamadim. Üzgünüm.
Turşuyu evde annem kurmuştu. Yani hazır değil, doğal. Ve Karatay'da da izin veriliyor. ^^

Son düzenleme:
Sabah:
6:00
Avuç içim kadar keçi peyniri
13 adet siyah zeytin
2 küçük domates
Yarım greyfurt (beyaz, acı olan kabuklarını da yedim, çünkü biliyorum ki asıl faydası burada)
Veeee yarım peynirli börek T_T

Karatay'a uygun olarak peynir, zeytin, domates ve birazcık da meyve derken nerden çıktı bu börek işi yaaaa... Ooffff!!! Ama neyse ki gerçekten çok küçük bir parça yedim, soğuk soğuk.

Çok erken yapmış oldum kahvaltıyı. Sabah namazından sonra mutfak beni kendine çekti sanki... Özellikle buzdolabının müthiş bir gücü var! O.o

Aslında tam kahvaltı da denmez buna. Ne çay var, ne de yumurta. Böreği saymazsak birazcık atıştırma. ^^* Sanırım 11-12 gibi ailecek oturacağım sofraya bir daha. Öğle yerine sayarım artık onu da. Ayrıyeten ikinci bir öğle yememeye kararlıyım ama. Zaten bütün gün dışarda olacağım, bir şeyler yemek gelmez kesin aklıma. Mmmm... Yani inşaallah gelmez diyeyim de... ^^ Gelmesin! T_T

#Aay resmen kafiye bombardımanına tutmuşum sizi son paragrafta... O.o

Son düzenleme:
Dediğim o asıl kahvaltı olayini yapmadım. Sabah 6'da yediğim börek hala beni tok tutuyor. Bir de güya bütün gün dışarda olacaktım ya, o da iptal oldu. Çok üzünçlüyüm. Tam bu kelime beni ifade ediyor şuan. :-(

Ama ben yine de bir yolunu bulup tüymek istiyorum evden. Cumartesi cumartesi eve mi kapanılırmış bu havada yaaa???

Ara:
13:00
1 bardak Kuşburnu çayı
1 kase yoğurdun içine 8-9 adet badem ve 1 tatlı kaşığı toz tarçın karıştırarak yedim.

2. Ana Öğün:
17:30
2 tabak tarhana çorbası
1 tabak etli kurufasulye
3 tane biber turşusu
2 kaşık yoğurt
2 avuç badem
1 kuru hurma

Tarhana çorbasına izin veriliyor muydu Karatay'da? Hala şuna bir açıklık getiremedim, gitti. Akşam yemeği de yemek istiyorum. Hiiiiiiç doymadım. TT.TT

Evet, ev tarhanası olduğu müddetçe izin varmış. Çok sevindim. ^^ artık içeceğim zaman gönlüm rahat ede ede içeceğim. Ooooohhhh ^^***

Az önce kardeşimle kavga ettik. :( Önüme ne gelirse yemek istiyorum. Çok sinirliyim. Kendime, bu halime acıyorum resmen.

Dünü 2 öğünle kapatmış oldum, akşam yemeği ya da başka abur cubur falan yemedim, kendime hakim oldum. Sinirimi attım. Mutluyum. Bakalım 5. Gün neler olacak... Görüşürüz Günlüğüm ^3^

Son düzenleme:
Normalde Karatay diyetinde bildiğimiz gibi kalori hesabı yapılmıyor. Ama az önce kalorisepeti sitesinden dün yediklerimin hesabını yaptim. Yaza kadar 50 kiloya dusmek icin hedefimi belirledim ve site otomatik olarak günlük almam gereken kalori miktarını hesapladi. Dün yediklerimle 149 kalori aşmışım. Ki dün o kadar da az şey yemiştim bana göre. Püfffff :P

Neyse yine merak ediyorum bugün yiyeceklerim kaç kalori olacak toplamda bakalım. Kalori hesabını onemsemesem de merak ettim. :B

Son düzenleme:
Ara:
13:00
1 bardak Kuşburnu çayı
1 kase yoğurdun içine 8-9 adet badem ve 1 tatlı kaşığı toz tarçın karıştırarak yedim.

2. Ana Öğün:
17:30
2 tabak tarhana çorbası
1 tabak etli kurufasulye
3 tane biber turşusu
2 kaşık yoğurt
2 avuç badem
1 kuru hurma

Tarhana çorbasına izin veriliyor muydu Karatay'da? Hala şuna bir açıklık getiremedim, gitti. Akşam yemeği de yemek istiyorum. Hiiiiiiç doymadım. TT.TT
Cnm iki avuç kuru yemişi kahvaltıda yersen acıktırmaz ..akşam ogununde yeme bnce ..birde porsıyonları abartma..1tabak t .çorbası iç mesela..

Cnm iki avuç kuru yemişi kahvaltıda yersen acıktırmaz ..akşam ogununde yeme bnce ..birde porsıyonları abartma..1tabak t .çorbası iç mesela..

ÜHüüüüüü T.T
Evet, haklısın gerçekten. Kuruyemiş olayını bu sefer fazla abarttim ve tabii ki corba olayi var. Ya doyamadim ama bir türlü, ben de 2. tabağı da ictim. :D Insaallah bugun daha guzel gececegine inanıyorum, dikkat edeceğim.

Bu arada yorumun icin çok tesekkurler, yalnız hissetmedim burada kendimi. ^^

Kahvaltı:
10:30
1 yumurta ile soğanlı, biberli, domatesli menemen
Avuç içim kadar inek ve keçi peyniri karışık
19 tane yeşil zeytin ve 1 tane siyah zeytin
2 domates
2 biber
2 bardak çay
1 avuç badem
1 yarım armut

Annem bugün yeşil zeytin kavanozunu açmış, kaç gündür siyah zeytin yiyorduk. Yeşil zeytin iyi geldi, zaten belli ne kadar çok yemişim. :B Aslında biraz acılığı duruyor hala ama benim böyle de hoşuma gidiyor. Sanırım birkaç gün içinde tam kıvamına gelir, acıligi gider.

Çok doydum, elhamdulillah. ^^

Son düzenleme:
Öğle:
14:45
1 tabak dolu dolu mercimek çorbası (içinde sırf mercimek ve biraz bulgur var)
5 siyah zeytin
1 dilim domates
1 ufak parça beyaz peynir
2 biber

2 tabak çorba icmektense 1 tabağı dolu dolu içtim. :D

Aksam:
19:30
1 tabak bulgur pilavı
3 kaşık Kaymaklı yoğurt

Pilavin içinde birazcık nohut da vardı.

Saat olmuş 11 annem köfte ye diye tutturdu. Ben bulgur pilavı yerken köfteler hazir değildi. Onlsr hazır olunca da ben hazır olamadım, ne yazık ki. Yemedim caaaanım köfteleri. :((

Dün akşam köfte yiyemedim ya, içimde kaldı resmen. Kahvaltıda yesem n'olur? Çok mu ağır olur acaba? Düşüncelerdeyim. f(-,-)?

Son düzenleme:
Bu arada dünkü yediklerimin de kalorisini hesaplanmıştım, toplamda 1416 kalori yemişim. Eğer yaptığım yürüyüşü çıkarırsam 1306 oluyor. Zayıflamam için günlük almamı tavsiye ettiği kalori miktarını 108 kalori aşıyor yani. Ya günlük kaç kalori almalı ki zaten bir insan? Buradaki rakamlar çok az değil mi? Hem 1000 kaloriden az yememelisiniz diyor, hem de bana önerdiği miktar 1200 kaloriye yakın. Sınırda gibi hissediyorum kendimi... :(( o kadar mı vahim durumum?

Benim galiba kalori hesabıyla ilgili bir şeyler okumam, diğer kişiler günde kaç kalori alarak zayifliyorlar, onu öğrenmem lazım. Aksi halde bu sitenin bana garezi olduğunu dusunecegim. :P

Başka bir siteye baktım, fittigo diye... O daha da az kalori almam gerektiğini söyledi. O.o Gercekten kalori isi bana göre değil, bir kez daha anladim. ^^

Back