• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimmik'in Günlüğü

Oncelikle müthiş kazançlı bir gündü bugun benim icin, elhamdulillah.

1. Öğün:
12:30
Tavada bol tereyaginda kekikli ve naneli 1 adet yumurta
19 tane yesil zeytin
Avuc icim kadar beyaz peynir
Bol bol domates-salatalik-kuzukulagi
Kekikli domates sosu
1 bardak çay

Spor yapsam mi dusuncelerdeyim demistim ama yapmadim. Kahvaltidan sonra yuruyuse ciktim ve tam 6,75 km yürüdüm. O.o Resmen rekor bu benim icin. Boyle bir rekoru bir daha kolay kolay kiramam sanirim. :)) Yine de yaz mevsimini de iste bu yuzden seviyorum. Kendime daha rahat vakit ayirabiliyorum. Kış mevsimi de ayri guzel tabii, onu da atlamayalim.

Işte bu 1. Kazancim oldu.

2. Öğün:
20:00
1 adet minik cekirdekli galeta (gercekten cok minik, galeta deyince hemen aklinizda uzun kalin bir cubuk canlanmasin. Bas parmagimin tek bogumu kadar bu minik galetalarin buyuklugu)
Tavada zeytinyaginda domatesli, sarimsakli 1 adet yumurta
Yarim avuç beyaz peynir
3-4 tane siyah zeytin
Bol kuzukulagi ve domates
1 kase yoğurt, icine de 2 cay kasigi dukka koydum

Evde Karatay'a uygun tek bir şey bile yok. Makarna salatasi, pazili börek, baklava vs ne ararsaniz var. Allah'a binlerce şükür ki evde yumurta varmış.

Işte bu da 2. Kazancim.

Yoksa ya bu aksam rejimi bozacaktim ya da aç kalacaktim. Pazı vardı ne guzel sebze yemegi yapardik ama annem sagolsun börek yaptı. :/ Neyse bu gunluk de boyle oldu aksam yemegim.

Dukka denilen şey cesitli baharatlarin karisimindan olusan bir toz. Icinde kişniş tohumu, kimyon, susam, karabiber ve tuz var. Lezzetli bir tadı var bence. Genelde yoğurdun icine karistirilarak yeniyor, ya da ekmegi bir zeytinyagina sonra da dukkaya batirip yeniyor. Ama ben yiyemem tabi oyle. Bu baharati genelde Araplar kullaniyor ama son yillarda Avustralya'da da cok yayginlasmis diye duydum. Cok karisik millet icermesinden kaynakli sanirim.

Selamun aleykum. Ne zamandır yoktun ama içimden bir his rejimini yine de bozmadin diyor. Hakli miyim?

Afiyet olsun. ☆
Kekige bayılırım. Özellikle ete cok yakışıyor bence. Bugun ben de kekikli yumurta yiyeyim en iyisi. :)

Ve aleykumselaam♡♡♡
Evet bozmadim insallah...
Kekik en sevdigim baharattir♡♥

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Bu siteyi buldum bugün. Ketojenik hesaplama yaptı benim için sağolsun. Sonuçlara göre;

Kilomu korumak için günlük almam gereken kalori miktarı: 1857
Eğer haftada 0,5 kg vermek istersem kalori miktarı: 1357
Eğer haftada 1 kg vermek istersem kalori miktarı: 857

% 22,5 protein + % 72,5 yağ + % 5 karbonhidrat oranına göre günlük almam gereken besin değerlerinin gram cinsinden hesabı;
104 gram protein + 150 gram yağ + 23 gram karbonhidrat

Haftada 0,5 kg vermek için;
76 gram protein + 109 gram yağ + 17 gram karbonhidrat

Haftada 1 kg vermek için;
48 gram protein + 69 gram yağ + 11 gram karbonhidrat

Yukaridaki şeyi sadece not olsun diye yazdım. Uygulamayacagim sanirim.

Bugün saat ogle 1 gibi kahvaltiya oturdum ama halamlar gelince yemegim yarida kesilmis oldu. Birazdan tekrar yemeye devam edecegim sanirim cunku doymadim.

Yemekten once tartilmistim. 52,1 kg
Cok guzel gidiyorum ya masaallah diyeyim ama dün biraz fazla guneste kaldim sanirim sonra eve gelince de serin oldu ve ben o serinlikte balkonda uzuun saatler gecirdim. Sanırım ikisi ustuste olunca çarptı beni. Sabah uyandigimda hem oksuruyordum hem hafif ateşim vardi gibi, hem de biraz kalp çarpıntim. Annemse diyet yaptigin icin boyle oldun ye istedigini boyle siska olma, bak bileklerin ne kadar incelmis, kemikleeinden damarlarin cikmis diye diye uzuun uzuun konustu. Bilmiyorum, acaba gerçekten soguk ve sicak çarpmasindan degil de uzun sure ac kalmamdan dolayi olmus olabilir mi acaba? Ama oyle abartilacak kadar cooook sıkı bir şey yapmiyorum ki nice sıkı diyetler var. Ben rejim yapiyorum dedigimde insanlar bazen inanmiyor bile, ne kadar cok yiyorsun diyorlar... Anca ekmek yemedigimi anladiklarinda Karatay yaptigimi anliyorlar ve bir suru aacma sapan eleştiri zaten. Laf anlatmaktan bıktım.

Neyse, oyle ya sa boyle biraz vitamin alarak baslayayim gune, direncim yerine gelsin dedim ve meyve yedim. Ama dedigim gibi birkac saat sonra tekrar yemeye devam etmek istiyorum.

1. Öğün:
13:00
2 dilim kavun
7-8 tane kiraz
2 avuç cekirdekli minik galeta

Son düzenleme:
2. Öğün mu desem acaba? Yarim kalmis 1. Ogunden sonra 1,5 saat gecti sonucta. Az bir zaman degil. Bugun 3 ogun yiyecegim demek ki.

Saat:
14:30
Tavada bol tereyagiyla domates, kuru naneli 1 adet yumurta
2 avuc kavrulmamis kaju (ne zamandir yemiyordum, cok ozlemisim)
10 tane yesil zeytin
Domates-salatalik
Bol kuzukulagi
3 dilim sucuk (bol zeytinyaginda kizartilmis)
Sucugun yagina banmak icin 1/4 Suriye ekmeği

Annemin soyledikleri işe yaradi galiba, ne kadar tuhaf bir beslenme oldu bu böyle?! Onceki meyve ve galetalar da dahil lavas ve kuruyemisi de ekleyince resmen karbonhidrat bombası oldu... Sucuk da cabası. Acaba sabahki kilomdan sonra bir özgüven patlaması mı yaşadım, nedir? :)

ne güzel 52 kilosun tebrik ediyorum:nazar: darısı benim başıma

Bugün biraz disari ciktim ikindi okunmadan evvel, 15 dakika kadar yürüdüm. Hiç spor yapmadım. Kendimi zorlamak istemiyorum. Dinlenme günü ilan ettim bugünü kendime. Zaten sürekli öksürüyorum. Boğazım yırtılacak gibi. Centrum içtim bir tane bol vitaminli, başka ilaç almak istemiyorum. Bütün ev halkı benim gibiymiş meğerse. Herkes öksürüyor. Hatta babam antibiyotiğe bile başlamış, ben farkında değilim. Ama ben istemiyorum öyle ek ilaç almak. Vitaminlerle atlatırım birkaç güne inşaallah.

3. Öğün:
19:30
Yarım tabak zeytinyağlı taze fasulye
Yarım tabak domatesli bulgur pilavı
Yarım kase yoğurt

Ben ömrümde böyle taze bir taze fasulye yemedim. Halamin bahçesinden ♥

Her şey yarım yarım :)) El hamdu lillahi rabbi-l alemin ♡

Eee başka ne yaptın bugün?

Dun aksam yemeginde de taze fasulye yemegi yedim. Dolu dolu bir tabak:)

Bu sabah yine dunki gibi kahvalti ettim. Aksam uzeride kofte ayrannn miss♡♡

Bu arada sana gecmis olsunn.
Dikkat et kendine. Fazla yorulma. Iyi beslen:)

Kaju hakkinda kotu bir deneyim yasadimmm:(

Dun aksam yemeginde de taze fasulye yemegi yedim. Dolu dolu bir tabak:)

Bu sabah yine dunki gibi kahvalti ettim. Aksam uzeride kofte ayrannn miss♡♡

Bu arada sana gecmis olsunn.
Dikkat et kendine. Fazla yorulma. Iyi beslen:)

Kaju hakkinda kotu bir deneyim yasadimmm:(

Cok güzel şeyler yemissin.
Dusundugun icin Allah razı olsun.

Aa, ne oldu ne geldi kajuyla başına? Sevmedin mi? :)

Son düzenleme:
Bugün çok tuhaf beslendiğimi belgelerle kanitlayabilirim;

1877 kalori
Oranım ise; %37.6 karbonhidrat + %22.92 protein + %40.48 yağ

20 kalori fazlam var. Yarın tartida artış olacak, kesinleşti.
Karbonhidrat oranım çıldırmış resmen ama yağ oranını geçmemesine sevindim. ☆☆☆
Karbonhidratimin fazlaligi en çok kajudan kaynaklanıyor ama onu dert etmiyorum çünkü kajunun yağ oranı da çook yüksek. Sonraki en çok karbonhidrat kaynağı bildigimiz gibi kavundan, lavaştan, bulgurdan ve galetadan. Evet, bulguru da niye orantılı yememiz gerektiği bir kez daha ortaya çıktı. Yağda ise yüzümü en çok güldüren tabii ki beyaz peynir ♥ Sonra kaju ve sonra da yumurta. Proteinde ise ilk sırada yine kaju var, sonra beyaz peynir ve üçüncü olarak da sucuk.

Son düzenleme:
Aaahh ahhh...
Kajuyu severdim. Sana dedikten sonra aldik tercih edilen bir yerden...
Aboovv icinde bazi canlilara rastladim:(
Sonra hay Allah deyip tekrar denedik veeee yine ayni sonuc:(
Ben simdi hangi cereze guveniyim demiyim de:)
Boyle birsey.. senin basina geldi mi ??

Aaahh ahhh...
Kajuyu severdim. Sana dedikten sonra aldik tercih edilen bir yerden...
Aboovv icinde bazi canlilara rastladim:(
Sonra hay Allah deyip tekrar denedik veeee yine ayni sonuc:(
Ben simdi hangi cereze guveniyim demiyim de:)
Boyle birsey.. senin basina geldi mi ??

Allah Allah, cok ilginc. Hic başıma gelmedi böyle bir şey. Bizim eve kajuyu annem babam umreye gittiklerinde alıyorlar uzun zamandır. Hatta o zamanlarda Türkiye'de yaygin bile degildi. Biz de ismini bilmezdik. Kıvrık fıstık derdik. :)) Cok onceden kavrulmus ve tuzlu alirlardi, artik birkac seferdir hic kavrulmamis alıyorlar. Bu tat daha cok hosuma gidiyor benim. Ama dedigim gibi hiç böyle bir sorunla karsilasmadik simdiye kadar. Burada da paketli kajular satılıyor markette gördüm, onlarda böyle bir sorun olmasa gerek. Ama kavrulmuşlar mi kavrulmamislar mi bilmiyorum. Onlara bak bir istersen.

Peki ceviz, findik olayini da mi kestin artik? Hic mi kuruyemiş yemiyorsun o olaydan sonra?

Demistim daha onceden de, biz cevizi cuvalla kabuklu olarak aliyoruz, kendimiz kiriyoruz. Onun icinde o böcek olayini yasiyoruz ara ara. Yani hepsinde degil de tek tük cevizlerin bazisinin ici bozulmus, kararmis ya da boş olarak cikiyor. Hatta bir seferinde cuvali bie müddet odanin icine koymustuk etrafinda ufak kelebeklenme olmustu. Hava alacak yere koymak lazim. Balkonda, cam acik sekilde koyunca bir sey olmuyor.

Fındığı da kabuklu alip kiriyoruz ama onda da öyle ne kurtlanma ne bir şey yasamiyoruz. Hani cok meshurdur fındık kurdu derler ama bizde olmuyor çok şükür. Tabi cinsten cinse kaliteden kaliteye de degisebilir. Bir sefer oyle cikar baska sefer boyle.

Bugün erken kahvaltı yaptım. Pazar kahvaltısı. ♡

1. Öğün:
11:30
Tavada bol zeytinyaginda domatesli sucuklu 1 yumurta
Ve bir de yarim haslanmis yumurta
Domates-salatalik
7 yesil zeytin
1 şeftali
2 bardak çay

Tostlara elimi bile uzatmadim. Mutluyum. :)

Şuan D vitaminin en faydalı oldugu zaman. Yani golgemin boyumdan kısa olduğu güneşin tepede olduğu öğle vakti. Ve ben de bu vakti en güzel şekilde yani güneşlenerek geçireceğim inşaallah. ♥♥♥ Bol bol yararlı UVB ışınları ve bol bol D vitamini için güneş koruyucu kremi veya yağı sürmeden yarım saat-1 saat güneşlenmek gerekiyormuş. Esmer kişiler ise daha fazla. Unutmayın güneşin en tepede olduğu vakit anahtar kelimemiz. Başımız gölgede kalacak şekilde sadece kollarımız ve bacaklarımızı güneşlendirsek bile yeterli. Hatta sadece ellerimizi ve ayaklarımızı...

Yaz mevsimini seviyorum ♥♥♥

Son düzenleme:
2. Öğün
19:00
Yarım tabak zeytinyagli taze fasulye
Biraz beyaz peynir
9 tane yeşil zeytin
2 tane salatalık
3 dilim zeytinyağında kizartilmis sucuk ve 1 dilim de çiğ sucuk

Sucuk, sucuk, sucuk... Sabah akşam sucuk yiyorum. Biliyorum Karatay'da uygun değil. Ama ben şunu da anlamıyorum artık. Canan Karatay Ahmet Aydın'ı okuyun diyor. Okuyorum, o da sucuk yiyin diyor. Yedim gitti. Simdi iyi mi yaptim, kotu mu? Sanırım ben yavaş yavaş Canan Karatay diyetini bırakır oldum. Ahmet Aydın'ın Tas devri diyetine döndüm tamamen.

Neyse... Guneslendikten sonra bugün 1 saat yürüdüm. Gece yatmadan önce Nike+'dan bir şeyler yapmak istiyorum ama bakalım...

Son düzenleme:
Hayirli geceler...
Sunnet cemiyetine davetliydik kucucuk etli pilavdan yedim ayran esliginde. Amaaaa kucuk tatlilar baklava ve sarmada vardi. Onlari yemedim. Bu da bir kardir:)

Badem yemeye devam ederim. Ama kajuya artik guvenemem sanirim:(

Bu aradaaaa dun caylarimi sekersiz icmeye basladim. Alistim hemen sanirimm.. bu bile onemli bir adim. Degil mi?
Sonucta gunde ortalama bes bardak icsem bea kup seker yapar. Yani bes kup sekerlik kaloriyi almiyorum artiiikkkk♡♥♡

Hayirli geceler...
Sunnet cemiyetine davetliydik kucucuk etli pilavdan yedim ayran esliginde. Amaaaa kucuk tatlilar baklava ve sarmada vardi. Onlari yemedim. Bu da bir kardir:)

Badem yemeye devam ederim. Ama kajuya artik guvenemem sanirim:(

Bu aradaaaa dun caylarimi sekersiz icmeye basladim. Alistim hemen sanirimm.. bu bile onemli bir adim. Degil mi?
Sonucta gunde ortalama bes bardak icsem bea kup seker yapar. Yani bes kup sekerlik kaloriyi almiyorum artiiikkkk♡♥♡

Sirf kalorisinden degil, rafine şeker zehirdir, unutmayalim. Tatli zehir. Cok buyuk bir adım olmus bence. Tebrik ederim, devamini dilerim.

Afiyet olsun. Sen yine iyi kurtarmissin günü ya. Yarın biz akrabalarla toplanacagiz, ne yapacağım hic bilmiyorum. Kesinlikle yemege deger saglikli tek bir sey bile bulacagima inanmiyorum. Artik boyle toplantilarda kisir da yapmiyorlar ki, demode olmuş güya. Ya güzelim kısır, ne güzel Karatay'a da uygun, yapiversenize... Ama yooook... Ben imtihandayim yarin, bunu bilirim, bunu soylerim. Veee, gelelim bomba habere! Ev sahibi bizden turta yapmamizi istedi. Yine insanları zehirlemek düştü bize de ne yapalim :))) Bakalim o zehirden ben de nasiplenecek miyim? Ne olacak halim...

Son düzenleme:
1. Öğün:
10:00
3 bardak çay
Yarım avuç beyaz peynir
5-6 yeşil zeytin
Domates-salatalik
Bol nane
1,5 dilim ekşi mayadan köy ekmeği

Bu eksi mayadan ekmegi babam aliyor, biz de dilimleyip buzluga koyuyoruz. Sonra buzluktan cikartip hic erimeden üstüne tereyag sürüp tavada kizarmasini bekliyoruz. Cok lezzetli oluyor. Ben de bugün yedim, hatta kizardiktan sonra üstüne tekrar tereyağ sürüp yedim. Booool booool tereyagli. Cok enfes gerçekten. Mmm, mmm, mmm, mmm diye diye yedim :)

Çaya da bugün değişik bir sey yaptım. Medine'den ham limonlar geldi, küçük küçük yeşil limonlar. Cayimin icine birkac damla damlattim. Cok nefis bir koku oldu. Limon degil de cok farkli bir aroma. Cok beğendim. Yine bir mmm, mmm, mmm daha... :)

2. Öğün:
15:00-18:00
Giriş;
Bol bol Findik, badem, ceviz, kaju
Cok azicik cevizli pestil :(((
Birkaç yudum ev yapımı portakallı, naneli limonata :(((

Ana menü;
Sayısız bardak Hint çayı, kıpkırmızı bir rengi vardı ♥
1 tabak kavurma
3 tane ufak zeytinyagli sarma :(((
3 sari minik aci biber turşusu ve birazcik da salatalik turşusu
Çok ufacık catalimin ucuyla peynirli su böreği :(((
1 kase yeşillikli, domatesli ve koruk üzümlü salata

Tatli;
1 ince dilim çikolatalı, frambuazli pasta :(((

Pilava, tuzlu ve tatli kurabiyelere, turtaya, salatanin icindeki misirlara hic dokunmadim. :)))

Günün sonunda bir şişe maden suyu içtim.

Neyse bugünü de böyle atlattık, çok şükür elhamdulillah.

Son düzenleme:
Yarın da başıma bir iş açtım. Arkadaslarla disarida bulusacagiz. Çeşit çeşit tatlı... Profiterole, fondue, cheesecake, waffle, milkshake, soufflé, tiramisu... Bir sürü zımbırtı seçenekleri.

Oooffff.

Dondurma yiyeyim en iyisi, en mantiklisi... :/ Baska bir sey aklima gelmiyor. Simdiden telaş sardi beni. Keske birkac gun sonra olsaydi bu buluşma. Boyle kacamakli bir gunun ustune bir gun daha hic yakismadi. :/

Oooofff.

Son düzenleme:
Back