Saat:
7:00
12 adet kiraz
Ve Leah Kim'den 15 dakikalık Dynamic Yoga Workout.
"Side plank"ler çok zorluyor beni. Hiçbir çeşidini doğru dürüst yapamıyorum. Her birinde ayrı ayrı yarım dakika süre veriyor sağ ve sol taraf için. Ben 5 saniye yapabiliyorum ancak. Hadi çoook zorlarsam 10 saniye. Ne zor şeymiş. Resmen el bileklerim kırılacak diye korkuyorum. Sanırım bütün ağırlığımı ellerime veriyorum. Acaba bilekleri acıtmadan nasil yapılır bu hareketler? Zaten hadi bunu umursamadım diyelim, dengeyi tutturmak da çok zor. Kadın yaparken görüntüde ne kadar basit halbuki.
Hele şu "L at the wall" hareketi yok mu!!! Hiç denemeye kalkismiyorum bile. Tepe üstü düşerim, Allah muhafaza kafamı kırarım. Kadın şipşak kalkmış bir bakmissin, neredeyse duvarda yürüyecek.
"Crow" hareketinde de en fazla 2 saniye tutabiliyorum kendimi sırf kollarımın üstünde. O da hızlı hızlı sayarsam.
Sabah sabah eğlenceli bir 15 dakika daha geçirdim. Iddia edilene göre 48 kalori yakmış olmam lazım. ♡ Bu benim yogada henüz 2. denemem oldugu icin ilerleyen zamanlarda tecrübeyle ilerleme kat edecegimi umit ediyorum.
Bu arada, daha önceden planladigima gore bugün aslında başka bir programla güne başlayacaktım ama özellikle yogayı seçtim. Çünkü benim gibi düşük karbonhidratlı ve yüksek yağ oranlı beslenme uygulayan kisiler icin birden bire fazla kalori yakımının onerilmedigini okudum. Vucutta yag yıkımını saglamak icin bu tur bir saglikli beslenmeye ilave olarak şunlar oneriliyor:
1) En güzeli her gün aksatmaksizin en az 20 dakika yürüyüş. Dikkat çekiyorum buraya, koşu değil! Sanki yolda arkadaşımızla sohbet ede ede ilerliyormusuz gibi bir tempoyla yürüyüş. Yürüyüş sonunda terlememis olmamiz lazım.
2) Yürüyüşten sonraki diğer öneri ise ağırlık kaldırmak. Evet, sadece erkekler icin değil, bayanlar icin de agirlik kaldirmak oneriliyor. Hemen ağırlık kaldirmak denilince kadınların aklina o kimsenin begenmedigi, sanki kaya goruntusundeki çooook kaslı kadin vücutları geliyor. Ama emin olun gunlerimizi, aylarimizi, hatta yillarimizi versek de onlar gibi olamayız. Cunku onlarin bir cogu gercekten omurlerini buna harcamis, cocukluktan beri sporcu kisiler ve yine de onca calismalarina ragmen ancak cesitli ilaclar sonucu o hale gelebiliyorlar. Yani aslinda hafif bir seyler kaldirmakta korkulacak hicbir sey yok. Ama ben ne yazik ki böyle bir imkana sahip olmadığım için bunu es geçiyorum.
3) Yoga. Düşük karbonhidrat, yüksek yağ oranlı bir beslenmeyi denge olarak düşünürsek, ona göre en güzel gidecek şey de elbette ki dengenin eş anlamlisi olan yoga olacaktir. Diyetimizle nasil ki sagligimizda denge kuruyorsak, vücudumuzun esnekligi ve hafifligi icin de yine dengeye ihtiyacimiz var. Hem çok fazla terlemeden, hem de istenilen ölçüde kalori yakılarak gerçekten dengeli bir vucuda sahip olmak yogayla mumkun.
Hayırlı sabahlar~