• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimmik'in Günlüğü

Az önce açtım NTC yi. Buldum kendime 15 dakikalık bir program. Beceriksizligime yana yana, karnım ağrıya ağrıya Joselynne Boschen'den Alpha Abs workoutunu yaptım.

Ya resmen bacağımı havada dümdüz tutamıyorum arkadaş. Resmen tutamıyorum. Kırık bir vaziyette duruyor en fazla. Ne kadar hamım ben böyle, hayretler içinde an be an şahit oluyorum.

Ama süper bir şeymiş bu çalışma. Resmen karnım yandı. Hissettim.Ve de terledim.

Toplamda 53 kalori yaktiriyormus bu program. Hey masaallah... Desenize sabah sabah bayağı yol aldım. :))

Son düzenleme:
Sabah 1 elma yediğimi söylemiştim. Hızımı alamadım, 1 tane daha yedim. ^^

1. Öğün:
13:00
Tavada booool peynirli ve biraz domatesli 1 yumurtadan oluşan omletin yarısı
Kekikli, zeytinyagli domates sosu
Suriye ekmeginin yarısı (lavaşa benziyor)
Avuç icim kadar beyaz peynir
8 siyah zeytin
1 bardak çay

Kahvalti ve ogle karisimi bir ogun oldu saat itibariyle. Zaten sabahtan meyve yedigim icin acikmadim.

Tam kendime kisik ateşte cok fazla pisirmedigim, biraz civik yerlerinin de oldugu tad olarak enfes ve guzel gorunumlu bir omlet yapmıştım ki, kardesim "Ben de senin şu diyetine başlayacağım, bayagi kilo almışım" demesin mi! Sevinsem mi uzulsem mi bilemedim cunku omletimi son yumurtayla yapmıştım. Mecbur onunla yarısını paylasmak zorunda kaldim. :)

Kardesimin de diyete baslamasindan ayri olarak bugünün en sevindirici diger bir yani ise Çarşamba olması. Yani tartı zamanı. Bu yemekten once tartildim.
Veeee artik karsinizda 52,8 kg lık bir kız duruyor sayin seyircileeeer :D

Sabah 1 elma yediğimi söylemiştim. Hızımı alamadım, 1 tane daha yedim. ^^

1. Öğün:
13:00
Tavada booool peynirli ve biraz domatesli 1 yumurtadan oluşan omletin yarısı
Kekikli, zeytinyagli domates sosu
Suriye ekmeginin yarısı (lavaşa benziyor)
Avuç icim kadar beyaz peynir
8 siyah zeytin
1 bardak çay

Kahvalti ve ogle karisimi bir ogun oldu saat itibariyle. Zaten sabahtan meyve yedigim icin acikmadim.

Tam kendime kisik ateşte cok fazla pisirmedigim, biraz civik yerlerinin de oldugu tad olarak enfes ve guzel gorunumlu bir omlet yapmıştım ki, kardesim "Ben de senin şu diyetine başlayacağım, bayagi kilo almışım" demesin mi! Sevinsem mi uzulsem mi bilemedim cunku omletimi son yumurtayla yapmıştım. Mecbur onunla yarısını paylasmak zorunda kaldim. :)

Kardesimin de diyete baslamasindan ayri olarak bugünün en sevindirici diger bir yani ise Çarşamba olması. Yani tartı zamanı. Bu yemekten once tartildim.
Veeee artik karsinizda 52,8 kg lık bir kız duruyor sayin seyircileeeer :D

Vaaaayyy iyi kilo vermişsin yakın zamanda hedefini tutturcan gibii :) Tebrikleeer :46::46::46:

Az önce çok kötü bir şey yaptım. Akşama misafirimiz var ve ben booool şerbetli bir Revani yaptım. Resmen insanları zehirliyorum. :D

Neyse, insaallah dayanabilirim de ben de azicik ucundan diyip bütün dilimi mideye indirir bir konuma gelmem akşam akşam. :/

2. Öğün:
19:00
1 tabak etli bezelye yemeği
Avuc icim kadar peynir
Domates
6 ceviz

Etinden bol kemiği vardı, şükürler olsun. :) siyirana kadar canim cikti. :)) Bezelyesi de en fazla 4 kaşık vardir. Ama salcali suyu cok boldu, corba niyetine. :)
Cevizleri kırdım kırdım, bir kardeşime bir bana...

Saat:
7:00
12 adet kiraz

Ve Leah Kim'den 15 dakikalık Dynamic Yoga Workout.

"Side plank"ler çok zorluyor beni. Hiçbir çeşidini doğru dürüst yapamıyorum. Her birinde ayrı ayrı yarım dakika süre veriyor sağ ve sol taraf için. Ben 5 saniye yapabiliyorum ancak. Hadi çoook zorlarsam 10 saniye. Ne zor şeymiş. Resmen el bileklerim kırılacak diye korkuyorum. Sanırım bütün ağırlığımı ellerime veriyorum. Acaba bilekleri acıtmadan nasil yapılır bu hareketler? Zaten hadi bunu umursamadım diyelim, dengeyi tutturmak da çok zor. Kadın yaparken görüntüde ne kadar basit halbuki.

Hele şu "L at the wall" hareketi yok mu!!! Hiç denemeye kalkismiyorum bile. Tepe üstü düşerim, Allah muhafaza kafamı kırarım. Kadın şipşak kalkmış bir bakmissin, neredeyse duvarda yürüyecek.

"Crow" hareketinde de en fazla 2 saniye tutabiliyorum kendimi sırf kollarımın üstünde. O da hızlı hızlı sayarsam. O.o

Sabah sabah eğlenceli bir 15 dakika daha geçirdim. Iddia edilene göre 48 kalori yakmış olmam lazım. ♡ Bu benim yogada henüz 2. denemem oldugu icin ilerleyen zamanlarda tecrübeyle ilerleme kat edecegimi umit ediyorum.

Bu arada, daha önceden planladigima gore bugün aslında başka bir programla güne başlayacaktım ama özellikle yogayı seçtim. Çünkü benim gibi düşük karbonhidratlı ve yüksek yağ oranlı beslenme uygulayan kisiler icin birden bire fazla kalori yakımının onerilmedigini okudum. Vucutta yag yıkımını saglamak icin bu tur bir saglikli beslenmeye ilave olarak şunlar oneriliyor:

1) En güzeli her gün aksatmaksizin en az 20 dakika yürüyüş. Dikkat çekiyorum buraya, koşu değil! Sanki yolda arkadaşımızla sohbet ede ede ilerliyormusuz gibi bir tempoyla yürüyüş. Yürüyüş sonunda terlememis olmamiz lazım.

2) Yürüyüşten sonraki diğer öneri ise ağırlık kaldırmak. Evet, sadece erkekler icin değil, bayanlar icin de agirlik kaldirmak oneriliyor. Hemen ağırlık kaldirmak denilince kadınların aklina o kimsenin begenmedigi, sanki kaya goruntusundeki çooook kaslı kadin vücutları geliyor. Ama emin olun gunlerimizi, aylarimizi, hatta yillarimizi versek de onlar gibi olamayız. Cunku onlarin bir cogu gercekten omurlerini buna harcamis, cocukluktan beri sporcu kisiler ve yine de onca calismalarina ragmen ancak cesitli ilaclar sonucu o hale gelebiliyorlar. Yani aslinda hafif bir seyler kaldirmakta korkulacak hicbir sey yok. Ama ben ne yazik ki böyle bir imkana sahip olmadığım için bunu es geçiyorum.

3) Yoga. Düşük karbonhidrat, yüksek yağ oranlı bir beslenmeyi denge olarak düşünürsek, ona göre en güzel gidecek şey de elbette ki dengenin eş anlamlisi olan yoga olacaktir. Diyetimizle nasil ki sagligimizda denge kuruyorsak, vücudumuzun esnekligi ve hafifligi icin de yine dengeye ihtiyacimiz var. Hem çok fazla terlemeden, hem de istenilen ölçüde kalori yakılarak gerçekten dengeli bir vucuda sahip olmak yogayla mumkun.

Hayırlı sabahlar~

Son düzenleme:
Saat:
7:00
12 adet kiraz

Ve Leah Kim'den 15 dakikalık Dynamic Yoga Workout.

"Side plank"ler çok zorluyor beni. Hiçbir çeşidini doğru dürüst yapamıyorum. Her birinde ayrı ayrı yarım dakika süre veriyor sağ ve sol taraf için. Ben 5 saniye yapabiliyorum ancak. Hadi çoook zorlarsam 10 saniye. Ne zor şeymiş. Resmen el bileklerim kırılacak diye korkuyorum. Sanırım bütün ağırlığımı ellerime veriyorum. Acaba bilekleri acıtmadan nasil yapılır bu hareketler? Zaten hadi bunu umursamadım diyelim, dengeyi tutturmak da çok zor. Kadın yaparken görüntüde ne kadar basit halbuki.

Hele şu "L at the wall" hareketi yok mu!!! Hiç denemeye kalkismiyorum bile. Tepe üstü düşerim, Allah muhafaza kafamı kırarım. Kadın şipşak kalkmış bir bakmissin, neredeyse duvarda yürüyecek.

"Crow" hareketinde de en fazla 2 saniye tutabiliyorum kendimi sırf kollarımın üstünde. O da hızlı hızlı sayarsam. O.o

Sabah sabah eğlenceli bir 15 dakika daha geçirdim. Iddia edilene göre 48 kalori yakmış olmam lazım. ♡ Bu benim yogada henüz 2. denemem oldugu icin ilerleyen zamanlarda tecrübeyle ilerleme kat edecegimi umit ediyorum.

Bu arada, daha önceden planladigima gore bugün aslında başka bir programla güne başlayacaktım ama özellikle yogayı seçtim. Çünkü benim gibi düşük karbonhidratlı ve yüksek yağ oranlı beslenme uygulayan kisiler icin birden bire fazla kalori yakımının onerilmedigini okudum. Vucutta yag yıkımını saglamak icin bu tur bir saglikli beslenmeye ilave olarak şunlar oneriliyor:

1) En güzeli her gün aksatmaksizin en az 20 dakika yürüyüş. Dikkat çekiyorum buraya, koşu değil! Sanki yolda arkadaşımızla sohbet ede ede ilerliyormusuz gibi bir tempoyla yürüyüş. Yürüyüş sonunda terlememis olmamiz lazım.

2) Yürüyüşten sonraki diğer öneri ise ağırlık kaldırmak. Evet, sadece erkekler icin değil, bayanlar icin de agirlik kaldirmak oneriliyor. Hemen ağırlık kaldirmak denilince kadınların aklina o kimsenin begenmedigi, sanki kaya goruntusundeki çooook kaslı kadin vücutları geliyor. Ama emin olun gunlerimizi, aylarimizi, hatta yillarimizi versek de onlar gibi olamayız. Cunku onlarin bir cogu gercekten omurlerini buna harcamis, cocukluktan beri sporcu kisiler ve yine de onca calismalarina ragmen ancak cesitli ilaclar sonucu o hale gelebiliyorlar. Yani aslinda hafif bir seyler kaldirmakta korkulacak hicbir sey yok. Ama ben ne yazik ki böyle bir imkana sahip olmadığım için bunu es geçiyorum.

3) Yoga. Düşük karbonhidrat, yüksek yağ oranlı bir beslenmeyi denge olarak düşünürsek, ona göre en güzel gidecek şey de elbette ki dengenin eş anlamlisi olan yoga olacaktir. Diyetimizle nasil ki sagligimizda denge kuruyorsak, vücudumuzun esnekligi ve hafifligi icin de yine dengeye ihtiyacimiz var. Hem çok fazla terlemeden, hem de istenilen ölçüde kalori yakılarak gerçekten dengeli bir vucuda sahip olmak yogayla mumkun.

Hayırlı sabahlar~

Hayırlı sabahlar canım fazla zorlama kendini Allah muhafaza sonra sakatlancan falan

Hayırlı sabahlar canım fazla zorlama kendini Allah muhafaza sonra sakatlancan falan

Cok teşekkür ederim düşündüğün için. Dedigin gibi sakatlanmam umarım. :)
Bu yoga programinda toplamda 18 hareket var zaten, benim zorlandigim ise 5 tanesi. 1ini zaten hic yapmiyorum. Zorlandiklarimi da saniye olarak daha kisa yaptigim zaman sorun olmayacaktir diye dusunuyorum. Zaten her sey alismaya bagli. Her gun duzenli bir sekilde yapabilsem, eminim denge olayi kisa surede oturacaktir ve saniyeler de böylece uzayacaktir.

Cok teşekkür ederim düşündüğün için. Dedigin gibi sakatlanmam umarım. :)
Bu yoga programinda toplamda 18 hareket var zaten, benim zorlandigim ise 5 tanesi. 1ini zaten hic yapmiyorum. Zorlandiklarimi da saniye olarak daha kisa yaptigim zaman sorun olmayacaktir diye dusunuyorum. Zaten her sey alismaya bagli. Her gun duzenli bir sekilde yapabilsem, eminim denge olayi kisa surede oturacaktir ve saniyeler de böylece uzayacaktir.

Aynen öyle canım kendini zorlamada ben pilatesi yaparken aşırı zorlamıştım 3-4 gün bacaklarım hep ağrımıştı otururken, kalkarken falan çok fena ağrıyordu sende öyle olma :)

Canım bu arada karatayda ev turşusu serbest mi yoksa yenilmeyecekler katagorisinde mi?

Bugünün en sevindirici seyi dün geceyi güzel bir şekilde atlatmış olmanın bana verdiği rahatlik. Çünkü demiştim, misafirimiz vardi. Ama ben ne sarmadan, ne revaniden, ne de börekten yedim. Kardeşimi hiç sormayın. O gec vakitte bütün bir porsiyon tabağı yemiş olmasına rağmen, bu sabah hic istifini bozmadan rejime devam etti. Tebriiik ediyorum kendisini.

Bu en sevindirici olaydan sonraki sevindirici şey ise tartilmis olmam. Aslinda bugun tartı gunu falan degil ama ben yine de kahvaltidan once tartiya ciktim veeee ekranda 52,5 kg vardi. ^__^

1. Öğün:
14:00
Tavada bol zeytinyağında sucuklu 1 adet yumurta
Avuc icim kadar beyaz peynir
Suriye ekmeginin 1/8'i
Domates-salatalik
Bol dereotu
8 siyah zeytin
2 bardak karanfilli çay

Sanirim sucuktan 3 dilim yedim. Aslında sucuk Karatay'da yasak ama ben biraz daha makul duruma sokmak icin boool zeytinyaginda yedim işte. Cok lezzetliydi. ♡

Aynen öyle canım kendini zorlamada ben pilatesi yaparken aşırı zorlamıştım 3-4 gün bacaklarım hep ağrımıştı otururken, kalkarken falan çok fena ağrıyordu sende öyle olma :)

Canım bu arada karatayda ev turşusu serbest mi yoksa yenilmeyecekler katagorisinde mi?

Evet, ama işte alisana kadar mutlaka o agrilar oluyor. Sabretmek lazim.

Evet, dogal fermantasyon urunlerine, yani turşu, sirke, boza, kefir, yogurt ve peynire izin var ama tabii ki dedigin gibi ev urunu olmasi lazim, dogal olmasi lazim.
Bizim evde bir komsunun köyden getirmis olduğu bir sirke var. Rengi bulanik ve tortulu. Insan ister istemez tuketmekten cekiniyor, korkuyor ama aslinda dogal sirke boyle olur. Biz marketlerden alismisiz berrak renkli, kimyasallardan olusmus sirkeleri gormeye... Ama onların yarari degil aksine zarari var. Halbuki dogal tortulu sirkede ise binbir çeşit rahatsizligin tedavisi var.

Evet, ama işte alisana kadar mutlaka o agrilar oluyor. Sabretmek lazim.

Evet, dogal fermantasyon urunlerine, yani turşu, sirke, boza, kefir, yogurt ve peynire izin var ama tabii ki dedigin gibi ev urunu olmasi lazim, dogal olmasi lazim.
Bizim evde bir komsunun köyden getirmis olduğu bir sirke var. Rengi bulanik ve tortulu. Insan ister istemez tuketmekten cekiniyor, korkuyor ama aslinda dogal sirke boyle olur. Biz marketlerden alismisiz berrak renkli, kimyasallardan olusmus sirkeleri gormeye... Ama onların yarari degil aksine zarari var. Halbuki dogal tortulu sirkede ise binbir çeşit rahatsizligin tedavisi var.

Anladım bizimkini de annem yaptı turşuyu çok severim de yılda 1-2 kere anca tüketiyorum işte :D Ama turşu acayip su topluyor tuttuğu suyu 1-2 gün sonra bırakıyor denemeyle sabittir :D

Anladım bizimkini de annem yaptı turşuyu çok severim de yılda 1-2 kere anca tüketiyorum işte :D Ama turşu acayip su topluyor tuttuğu suyu 1-2 gün sonra bırakıyor denemeyle sabittir :D

Öncelikle turşunun su tutmasının tuzdan kaynaklı olduğunu bilelim. Ama tuzumuz eğer rafine tuzsa su tutar. Yoksa kaya tuzu kullanıyorsak bu bize zarar değil aksine fayda sağlar.

Geçenlerde Prof. Dr. Ahmet Aydın'ın tuz ile ilgili uzun bir makalesini okumuştum. Buraya özet olarak bir şeyler yazmayı planlıyordum. Sen hazır turşudan konuyu açınca direkt burada yazıma başlayabilirim sanırım.

O makaleden özet olarak şu bilgileri öğrendim;
1) Markette satılan rafine tuzları kullanmamamız lazım. Doğal kaya tuzu tercih etmemiz lazım.
2) Vücut rafine tuzu zehir olarak algılıyor ve hemen vücuttan atmak istiyor. Eğer aşırı miktarda rafine tuz tüketirsek böbreklerimiz ve boşaltım sistemimiz tuzu süzmek ve atmak için aşırı baskı altına giriyor. Böylece vücutta su birikimleri oluşuyor. Hatta selulitler de bu sebeple oluşuyor.
3) Aşırı tuz tüketmek tansiyon, böbrek taşı ve gut rahatsızlığına da sebep oluyor.
4) Ama aksine minerallerden zengin olan kaya tuzunu az tüketmenin de çeşitli zararları mevcut. Az tuz tüketmek Alzheimer, depresyon, iştahsızlık, konsantrasyon azlığı, dikkat eksikliği, yorgunluk, baş ağrısı, uyku bozuklukları, tükenmişlik hissi, ağız tadının bozulması, susuzluk hissi ve düşme ve kırıklara da yol açıyor. Yani her şeyde orta yolu bulmak en güzeli. Ahmet Aydın günde rahatlıkla 5-7 grama kadar kaya tuzu alabileceğimizi söylüyor.
5) Şunu da hatırlatmakta fayda var, paketli ürünlerde bu zararlı tuz miktarı çok daha fazla oluyor. Işte, hazır gıdalardan kaçınmak için bir neden daha.
6) Tuzun yemek dışında kullanımı da çok yararlı. Mesela denize girmiş etkisi yapan tuz banyosu. Su ile dolu küvetin içine yarım kilo kadar kaya tuzunu koyup erittigimiz ve icinde 20 dakika yattiktan sonra duş alip havluyla kurulandigimiz zaman ozellikle alerjik rahatsizliklari önlüyor ve bizi dinlenlediriyor.
7) Ayrıca tuz lambaları da havayi temizleyici ozellige sahip. Ozellikle stresi, astım nöbetlerini, alerjileri, baş ağrılarını, cilt rahatsızlıklarını, havadaki nemi ve kokuyu hafifletip rahat bir uyku ortamı sagliyorlar.

Bunun dışında doğal sirke ve doğal tuz ile evde hazırlanmış turşunun ise sayısız faydaları mevcut. Öncelikle turşu vitaminden zengin probiyotik bir gida oldugu icin ozellikle mide ve barsak rahatsızlıklarına birebir. Ayrıca bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor ve kanseri önlüyor.

Saat:
16:30
3 km yürüyüş

2. Öğün:
19:45
3 kaşık bezelye yemeği (etsizdi ama tereyağlı, salçalı suyu boldu)
1 kase yoğurt
Yarım avuç peynir
5 siyah, 3 yeşil zeytin
Domates-salatalik-maydanoz

Kahvaltilarimi gec vakitte ve cok saglam yaptigim icin olsa gerek, 6 saat boyunca bogazimdan tek lokma bir sey gecmemesine ragmen hic acikmiyorum. Ama yine de biraz yiyeyim dedim 8'den önce.

Bugün yaptığım yürüyüşle 119 kalori yakmışım diye hesaplanmıştı.

Az önce NTC'den 2. Deneme olarak 15 dakikalık Alpha Abs workout unu yaptım. Buradan da 53 kalori gider diyor.

Bu workout sırtı kaldırmadan yapılan yarım mekik hareketlerine benziyor. Tabii çok çeşitlisi. En zorlandığım hareket Strech and Burn hareketi. Hani diyor ya "Shaking is okay, it just means your muscles are working" işte burada resmen zangir zangir titriyorum.

Güzel bir 15 dakikanın daha sonu.

Yarına görüşmek üzere inşaallah.

Hayırlı Cumalar olsun hepimize insaallah. ♥
Rabbim bu mubarek Şaban ayinin son Cumalarini hakkiyla eda edebilmemizi nasip eylesin ve bizi saglikla, huzurla ve sevdiklerimizle beraber Ramazan ayina eristirsin insaallah.

Bu sabah yine erken kalktım ama erken kalkmak demek "erken kahvaltı yapmak gerek!" anlamına gelmediğini cok iyi bildigim icin kahvalti yapmadim. Ramazan ayi yaklasiyor ve benjm daha uzun süreli acliga kendimi hazirlamam lazım. Zaten onceden de araliklarla oruc tutuyordum ama 1 ay boyunca surecek Ramazan ayi daha farkli olacak, o kesin.

Birkaç zamandir yaptığım gibi kahvaltilarimi hep ogle vaktinde yani saat 1 yada 2 gibi yapmaya daha da cok ozen gosterecegim artik bu Ramazan'dan onceki son hafta içinde.

Sabah erken kalktim ama dedigim gibi hicbir sey yemedim. Evde biraz dolandiktan sonra saat 7 olunca;
5 tatlı kaşığı zeytinyağı içtim.

Saat 10da:
NTC'den 15 dakikalık Sophia Boutella'nın Fearless adlı workoutunu yaptım.

Gerçekten çok güzel ama bir o kadar da yorucu bir çalışma. Denildiğine göre 54 kalori yaktiriyor. Çeşitli mekik ve bacak hareketlerinden oluşuyor. Özellikle en zorlandigim "side high kicks" hareketini bir türlü beceremiyorum. Bacaklarım acaba ne zaman onunkiler gibi dümdüz olabilecek? Tabii ki daha yolun cok başındayım ama dizim hep bükük duruyor. Duzlestiremiyorum. Neyse alışacağız buna da insaallah... :)

Yemekten önce bir calisma daha mi uygulasam acaba diye dusuncelerdeyim...

Son düzenleme:
Hayirli cumalar...
Guzel bir kahvalti yaptigimi dusunuyorum.
Iki yumurtadan olusan kekikli omlet
Bir salatalik bir parca peynir ve alti zeytin heee bir de bir fincan yesil cay..

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Hayirli cumalar...
Guzel bir kahvalti yaptigimi dusunuyorum.
Iki yumurtadan olusan kekikli omlet
Bir salatalik bir parca peynir ve alti zeytin heee bir de bir fincan yesil cay..

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Selamun aleykum. Ne zamandır yoktun ama içimden bir his rejimini yine de bozmadin diyor. Hakli miyim?

Afiyet olsun. ☆
Kekige bayılırım. Özellikle ete cok yakışıyor bence. Bugun ben de kekikli yumurta yiyeyim en iyisi. :)

Son düzenleme:
Back