• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimmik'in Günlüğü

Okul okuyor musun?

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Özel bir üniversitede bilgisayar mühendisliğini bitirdim. Ama sonra dini eğitime ihtiyacım olduğunu hissettim ve dini ilimler veren bir kursa başladım.

Sen neler yapıyorsun?

Ara:
22:00
Sütlü kahve

Bu arada ek bilgi olarak belirteyim ki çayımı, sütümü, kahvemi içerken hiç şeker kullanmıyorum. Aslında kahveyi şekerli severdim diyetten önce ama artık onu da şekersiz içiyorum. Çayı ise kendimi bildim bileli şekersiz içerdim ve içiyorum da...

Son düzenleme:
Gecemiz mubarek olsun insaallah.

Kahvaltı:
10:00
1 yumurta ile avokadolu, peynirli ve kıymalı omlet (içine baharat olarak pul biber ve nane de koydum, artık tuz kullanmamaya çalışıyorum bazı şeylerde)
15 yeşil zeytin
4 siyah zeytin
Omlet haricinde Yarım avuç içi beyaz peynir
14 minik minik kiraz
1 kırmızı erik
Yarım armut
Domates, salatalık

Son düzenleme:
Öğle:
12:00
5e bölünmüş bir yufkanin 2 parçasından yapılmış kıymalı, bol tereyagli tavada börek
1 adet kabuklariyla beraber limon

Son düzenleme:
3 gündür pH'ı 8 olan su içiyoruz ♡♡♡ Mutluyuz.
Telefona da uygulama olarak "water your body"i indirdim. Su içtikten 1 saat sonra tekrar su içmem için alarm veriyor. Çok sevdim. :)

Akşam:
17:30
1 çay bardağı yeni kırılmış fındık
1 kase yoğurt
1 tabak kıymalı kabak yemeği
3 domates
1 salatalık

Özel bir üniversitede bilgisayar mühendisliğini bitirdim. Ama sonra dini eğitime ihtiyacım olduğunu hissettim ve dini ilimler veren bir kursa başladım.

Sen neler yapıyorsun?

Bende 2009 yilinda imam hatip lisesinden mezun oldum. Akabinde sinava girdim universite icin. Ama bulundugum ildeki universite olmayinca bende ailemi ve sehrimi birakamadim. Gidemedim...
Nasip boyle oldu iste.
Rabbimiz herkesin hakkinda hhayirlisini versin.

Bu arada mirac kandilin mubarek olsun.

Bende 2009 yilinda imam hatip lisesinden mezun oldum. Akabinde sinava girdim universite icin. Ama bulundugum ildeki universite olmayinca bende ailemi ve sehrimi birakamadim. Gidemedim...
Nasip boyle oldu iste.
Rabbimiz herkesin hakkinda hhayirlisini versin.

Bu arada mirac kandilin mubarek olsun.

Bir kız için uzağa gitmek çok zor bir şey zaten. Her şeyde bir hayır vardır. Ben de mezun oldum ama çalışmıyorum, daha başka alanlara yöneldim. Daha mutluyum. Şu günlerimi Rabbim aratmasın, paha biçilemez nimetler bunlar... Kıymetini bilemiyoruz ama işte...

Hani derler ya, herkesin üzerinde Allahu teala'nın özellikle bir esması daha belirgin bir şekilde belirtmiştir.
Kimisi çok merhametlidir, Rahim esmasının bir tecellisi olarak... Her annede de Rahim isminin tecellisi vardır derler.
Kimisi insanları çok doyurmayı sever mesela, Razzak isminin tecellisi gibi...
Kimisi çok kolay affeder...
Bunun gibi, herkes aslında kendisinde bu tecelli edilen esmalarla Allah'a uruc edebilir.
Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem kendisine bahşedilen Miraç nimetiyle bizzat cismiyle uruc ederek, Allah teâlâyı bütün esmalarıyla tanıma fırsatı bulmuştu. Onun gibi kimse olamaz kesinlikle ama bizler de kendi nev'imizce uruc edebiliriz.
Buradaki bizim urucumuzdan kasıt tanımak. Yani kişi Allahu teâlâyı, kendisinde tecellisi olan o esmayla daha iyi tanıma imkanı yakalayabilir.
Aradan perdeleri kaldırarak.
Şu dünyaya gönderilmemizin yegane sebebi de bu değil mi zaten? O'nu tanımak!

Rabbim o uruc eden değerli kulları arasında eylesin bizleri de, ya bu dünya ömrümüzde, ya da ahirette Cemaliyle şereflendirerek insaallah.

Son düzenleme:
Dün gece Mirac gecesi münasebetiyle bir toplantıdaydım. Çok kıymetli anlar yaşadık. Ama rejim açısından ise yine yine ve yine kaçamaklarla dolu bir saatler dilimi olmuş oldu.

Çaylar, lokumlar (ahhh, ama özlemişim hakikaten)... Derken yoğurtlu makarna salataları (patatesin soğuk olunca glisemik indeksi düşüyor ya, makarna için bu geçerli miiii? Lütfen geçerli olsuuun!), zeytinyağlı dolmalar (hadi bir derece), lokma tatlıları (imdaaaat)... Böyle işte...

Veee bugüne gelelim:

Kahvaltı:
9:00
2 gün kurusu kayısı
4-5 kayısının çekirdeği (kimisi buna da badem diyor)

Öğle:
12:30
1 tabak kısır

Ikindi:
4 gün kurusu kayısı

Akşam:
20:30
1 köfte
Çok azıcık semizotu yemeği
Acı biber kızartması (zeytinyağında kizartilmis)
Bol yoğurt
30 gr kadar da fındıklı sütlü çikolata O.o (nerede benim bitterim yaaa?!)

Bugün gün kurusu bolluğu var evde resmen. Babam getirmiş sanırım. Fırsat bu fırsat bol bol yedim, kimse bitirmeden. :D

Çok ama çok dengesiz yedim bugün. Sabah ne yumurtam, ne peynirim vardı. Gün boyunca tek elle tutulur proteinim ise 1 adet köfteden oldu.

Yarın ne bekliyor bizi bakalım.

1. Öğün:
1 tabak kurufasulye
Biraz yoğurt

Ara:
15:15
1 avuç fındık
6-7 kayısı çekirdeği
1 armut

Kahvalti etmedin mi?
Birlestirdin galiba kahvaltiyla ogleyi:)

Kahvalti etmedin mi?
Birlestirdin galiba kahvaltiyla ogleyi:)

Hayır, etmedim. Sabah erkenden aceleyle çıktım evden. Dün akşam yemeğinden bugün 12:30 a kadar bayağı uzun bir ara ağzıma bir şey sürmemiş oldum, leptinim fazla fazla çalıştı bugün. ^_^

Sen neler yedin? Nasıl gidiyor durumlar? Işe yarıyor mu Karatay diyeti?

Yarın tartı günü /****

3 gündür günde 2,5 - 3 litre su içiyorum. "Water your body" uygulaması çok işime yaradı gerçekten, daha önceden de söylemiştim. Herkese tavsiye ederim.

2. Öğün:
17:30
1 tabak imam bayıldı
Biraz yoğurt
2-3 taze soğan
Domates
20 gr bitter çikolata

Ara:
19:00
2 çay bardağı ceviz, kendim kırdım ♡

Ya bu çikolata mevzusu haftada 1 olsa neyse, ben her gün yiyorum ya. Bir dur demem lazım!

Hayır, etmedim. Sabah erkenden aceleyle çıktım evden. Dün akşam yemeğinden bugün 12:30 a kadar bayağı uzun bir ara ağzıma bir şey sürmemiş oldum, leptinim fazla fazla çalıştı bugün. ^_^

Sen neler yedin? Nasıl gidiyor durumlar? Işe yarıyor mu Karatay diyeti?

Yarın tartı günü /****

Karatay ise yarayacak ve daha da iyi gidecek insallah:)

Kac gundur canim simit istiyordu. Bugun yedim. Yemeseydim iyi olacakti elbette ama, pisman degilim:p

Karatay ise yarayacak ve daha da iyi gidecek insallah:)

Kac gundur canim simit istiyordu. Bugun yedim. Yemeseydim iyi olacakti elbette ama, pisman degilim:p

Afiyet olsuuuun! :)
Biliyorsun Karatay'da haftada bir lahmacun olayı var. Gerci simit lahmacunun hamuru kadar ince degil ama olsun 2 haftalik lahmacunun yerine say sen de simiti. :)

Kahvaltı:
9:30
1 gün kurusu kayısı

Öğle:
3 köfte
2 kaşık patates püresi >_<
1 tabak bulgur pilavı

Bugün yine evden zor attım kendimi, geç uyanınca böyle oldu, elime anca bir kayısı alabildim. Sabah da aceleden sebeple tartilamadim. Yarın tartilmak istiyorum inşaallah.

Patates püresiiiii >_<

Son düzenleme:
Afiyet olsuuuun! :)
Biliyorsun Karatay'da haftada bir lahmacun olayı var. Gerci simit lahmacunun hamuru kadar ince degil ama olsun 2 haftalik lahmacunun yerine say sen de simiti. :)

Haaaarikaa:p:thumbup:

Back