• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimmik'in Günlüğü

Hayırlı Cumalar diyerek biraz uzunca sözüme başlamak istiyorum.

Belki de ilk defa anladık nefesin ne kadar değerli bir nimet olduğunu.

Soma'da...

Her gün hiç umrumuzda bile olmadan nefes alıyoruz, veriyoruz... Hatta bazen hayattan sıkıldığımız gerekçesiyle kocaman bir "Offff..." çekmek için deriiin bir nefes alıyoruz. Ve sonra da kayıtsızca sıkıldığımızı aşikar ediyoruz.

Neyden sıkılıyoruz? Neden sıkılıyoruz? Nasıl sıkılıyoruz? Ben size durumumuzu söyleyeyim mi? Bize bahşedilmiş bu ömre büyük bir zalimlikle ihanet ediyoruz.

Ne de güzel demiş Mehmed Akif Ersoy;
Ey dipdiri meyyit! Iki el bir baş içindir,
Davransana eller de senin, baş da senindir.

Başımızı iki elimizin arasına alıp iyice düşünmemiz gerekiyor. Biz neyiz? Kime bu bıkkınlığımız, bu isyanımız? Şükürsüz geçirdiğimiz her anın, harcadığımız her nefesimizin hesabını nice ödeyeceğiz? O hiç kimsenin kaçamadığı gün geldiğinde, "Son bir nefes daha" diye yalvarmayacak mıyız deliler gibi? Son bir şans daha...

Öyleyse şuan elimizde olanın kıymetini niye bilemiyoruz? Niye ibret almak bu kadar zor?

Her şey sayılı... Her gün... Her nefes... Niye böyle başıboş bir halde ziyan etmekten geri duramıyoruz en değerlimiz olan ömrümüzü? Niye elimizde olanın kıymetini hiç ama hiç bilemiyoruz? Hatta niye boş vakit diye bir kavram var hayatımızda? Boş geçirilecek anlarımız olmalı mı gerçekten? Hele hele bazen o boş anları bile hiç doldurmak istemediğimiz zamanlar?

Bir şükür, bir teşekkür...

Niye insanlara teşekkür etmekten gocunuyoruz bu kadar? Niye nankörlük vazgeçemediğimiz en büyük belamız? Ağzımıza ne kadar da fena bir şekilde alıştırdık lanet sözcüğünü ve türevlerini? Siz de farkediyor musunuz? En ufak bir iyilik gösterdiğimiz kişiden bile, bizi yükseklere çıkartmasını beklerken, bize yapılan dağlar kadar iyilik karşısında niye samimiyetle gülümsemek bile fazla geliyor gözümüze? Verilmiş bunca nimet karşısında hala nasıl bu görmezliğimiz, bu şükürsüzlüğümüz? Nasıl da cüretkarız böyle?

Bir yerde okumuştum, Hazreti Ali radıyallahu anh şöyle bir söz söylemiş: Her seferinde gözümü açıp kapamamı sağlayan, tek bir gözümün kapağının altındaki sıvının, o kaygan göz yağının hesabını bütün ömrümü şükür ile geçirsem dahi ödeyemem.

Ne ince düşünmüşler, onlar! Ne ince!

Vesselâm,

Kaç gündür öğünlerimi yazmıyorum biliyorum. Yazmıyorum diye de Allah ne verdiyse ayırt etmeden kontrolsüzce yedim, gitti. Ekmeklerden, pastalara, akşam akşam meyvelere varıncaya kadar... Gayet anlaşılıyor durumun vehameti, degil mi? Çok sinir bozucu bir şey gerçekten. En baştan tekrar düzene girmem lazım dedim ve bugüne oruçlu olarak başladım. Çünkü oruç bedeni temizliyor, aynı zekatın malı temizlediği gibi.

Sahur:
Yarım kuru incir
4 bardak su

An itibariyle kilom 54,2 ama şuan aç olduğum için böyle. Yoksa "Günlerdir onca yediklerine rağmen çok fazla bir değişim niye yok?!" diye düşünmeyin sakın. Ve iftarda vaziyetimin çok daha fazla degişmemesi için kendime çok dikkat etmem lazım. Bunu da not olarak belirtme ihtiyacı hissediyorum.

Son düzenleme:
Iftar:
1 büyük bardak ılık su
1 hurma
10 siyah zeytin
1 tabak mercimek çorbası
1 kase zeytinyağlı barbunya
2 yumurta ile domatesli, peynirli ve baharatlı omlet

Kahvaltım güzeldi ama öğleden sonra karbonhidrat patlaması yaşadım resmen. Sadece kahvaltımı yazmak istiyorum. Diğerlerini yazıp da kendimi rezil etmek istemiyorum. Huh.

Gece:
4:00
1 hurma

Sabah:
8:30
1 rafadan yumurta
Koyun peyniri
10 zeytin
4 ceviz
10 erik

Ah şunu belirtmeyi unuttum. Belki çok karbonhidrat yemiş olabilirim bugün ama akşam 4:30'da ağzımın fermuarını çekmiştim bile. Bence bu da iyi bir şey...

Kac gundur yazamadim..
Haftasonu ve bugun tatildi..
Bugun guzel bi kahvalti yaptim.

Iki yumurtadan omlet
Domates salatalim
Peynir ve zeytin yedimm.

Ikindi gibi de izgara tavuk yedik..

Aksam da dondurma yedim. Cok degil ama:)

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Kac gundur yazamadim..
Haftasonu ve bugun tatildi..
Bugun guzel bi kahvalti yaptim.

Iki yumurtadan omlet
Domates salatalim
Peynir ve zeytin yedimm.

Ikindi gibi de izgara tavuk yedik..

Aksam da dondurma yedim. Cok degil ama:)

Hoşgeldiiiiiin ^^
Çok güzel gidiyorsun, masaallah. /**** Dondurma hiç olmasa daha iyiymiş aslında ama :))

Sana dondurma dedigime bakma, senin yoklugunda ben de bir o kadar ters yönde ilerledim. Zor bir durumdayim. Yarın da ekmek yeme ihtimalim var, ufak bir yolculuk, ekmek arasi köfte olayları... Bakalim ne zaman son bulacak, az karbonhidratlı günlerim ne zaman gelecek merak ediyorum. Böyle sorularla bir yere varilmaz aslinda, her şey bende bitiyor, biliyorum. :(

Bugünkü yediğim diğer öğünlerimi yazmaya karar verdim. Utanç içinde.

Öğle:
12:30
1 dolu tabak patates salatası
1 bardak hazır karışık meyve suyu
Küçücük bir lokma simit

(Patates haşlanıp soğutuldugu icin glisemik indeksi düşmüş oluyor. O yüzden cok fazla takılmayıp biraz görmezden gelsem de, meyve suyuyla olayı patlattım, cidden. Işte bu asla olmayacaktı! )

Akşam:
16:00
1 tabak zeytinyağlı barbunya
3 kaşık kıymalı bezelye yemeği, 3 parça patatesi de vardı içinde
40 gram bitter çikolata

(Tamamen proteinimiz ezilmiş, büzülmüş, karbonhidratların arasında kalmış, zavallım.T.T)

Evet, işte bu kadar. 4:30dan önce yemeğimi bitirmiştim.

Yarın bol bol köfte yemeyi planlıyorum. ♥

Son düzenleme:
Gece:
4:00
5-6 erik

Böyle gece yemelerim iyi mi kötü mü bilmiyorum ama hazim için hayrete şayan bir şekilde faydasını gördüğüme inanıyorum. ☆☆

Gece dortte sahur mu yapiyosun oylesine mi yiyosun:)

Artık, daha fazla kendimi kandırmak istemiyorum. Dün resmen rejimi bütün hainliğimle katletmiş bulundum. Zaten kaç gündür iyice kontrolden çıkmıştım. Dün de son darbeyi indirmiş oldum. Bugün Çarşamba ama tartılmaya korkuyorum. 57 bile çıkabilirim, hiç şaşırmam. Ne yapayım sizce? Akıl verin bana!

1 hafta ara versem mesela rejime, sonra baştan 1. gün diye tekrar başlasam? Acaba daha mı büyük bir hata yapmış olurum, devam mı edeyim rejime bunca şeyden sonra?

Bence birakma sakiiiiinnnn:)
Ne olduysa oldu. Sanki bugun diyetinin ilk gunuymus gibi tekrar basla. Olur mu?
Verdim diye sevinme
Veremedim diye uzulme diyor. Bir doktor:)

Dun ben oyyle ac yattim ki.
Yarim tabak taze fasulye yemegi yedim bir kase yogurtla.

Bugun kahvaltimi da muz on badem vee bes findik yedim.

Kilom:
55,2 kg ^^

Uzulmuyorum. ^^ Vee rejimimi bırakıyorum. /***

Kahvaltı:
13:00
1 yumurtadan tereyağlı omlet
Bol bol domates, salatalık
Yeşil ama ap ap ap acı bir biber
1 avcum kadar beyaz koyun peyniri
3 bardak hibiscus çayı (Medine gülü)
5 erik
10 tanecik kavrulmuş ayçekirdeği (kavrulmamış olmalı aslında ama çok az yedim, bir şey olmaz o kadardan :D )

Rejimimi bırakıyorum yazmışım ama tamamen harf eksikliğinden kaynaklıdır, önemle duyurulur!

Tabii ki de rejimimi bırakMıyorum! ^^

Akşam:
20:00
2 adet yağlı pirzola ve 1 parça da sırf et
1 kase yoğurt
Domates, salatalık, yeşil acı biber, taze nanr, kırmızı dolmalık biber ve taze soğandan salata
Yarım avuç peynir

Pirzolanın yanlarındaki yağlar bol boldu. Zeytinyağında pişirdim. Üzerine kekik ekleyerek yedim. Bol proteinli bir öğün oldu. ♥

Tebrikler birakmadigin icin;)
Bende bir an sasirmistim. Meger yazim hatasiymis:)

Back