Kimi nerede yatiracagim?

Okuyacagim tesekkur ederim. Umatim ben de bize dair birseyler bulurum. Inanin her an huysuzlanacak diye birsey yapmaya korkar oldum kendi cocuguma. Yemek yedirirken kasigi korka korka uzatiyorum, oyun oynarken keza ayni. Ne zaman, nasil yaklasacagimi bazen hic kestiremiyorum. Sanirim benim de tutarsizliklarim oluyor ki bu cocuk her an ayni seye ayni tepkileri vermiyor.

Kitap cocuk odakli dusunmek yerine, aile odakli dusunmenin faydalarini anlatiyor. Mesela cocuklarimla beraber, esimden ayri uyumak ailemiz icin, hepimiz icin daha mi iyi olacak? Gibi. Verdiginiz cevaba gorede yonlendirme yapiyor.
Benim oglumda hep zor bir bebekti. Suan cok daha zorlaniyorum uykusunda,yemesinde, aktivitelerinde. Erken 2 yas sendromu olabilirmis. Sizin oglunuzda 2 yas sendromunu yasiyor olabilir.
Sunada hazirlikli olun, kardesi dogdugunda cok kiskanabilir. Umarim baba ilgili bir babadir, sizin zaman zaman bebekle daha cok ilgilenmeniz gerekecek. Bu boslugu babanin doldurmasi cok yardimci olacaktir.

Yazan arkadaşlar olmuş zaten, ben de katılıyorum.

Bebek doğmadan kendi odasında kendi başına uyumayı öğrenmesi lazım.. bunu kardeşi doğduktan sonra yaparsanız kendini dışlanmış hisseder ve size karşı agresifleşir..

Bir de yavaş yavaş bir kardeşi olacağını ve o doğunca ikisini de çok seveceğinizi anlatın, birden anne babayı paylaşmak zorunda kalmak onun için çok zor olacak.

Sağlıkla büyütün bebeklerinizi

Kitap cocuk odakli dusunmek yerine, aile odakli dusunmenin faydalarini anlatiyor. Mesela cocuklarimla beraber, esimden ayri uyumak ailemiz icin, hepimiz icin daha mi iyi olacak? Gibi. Verdiginiz cevaba gorede yonlendirme yapiyor.
Benim oglumda hep zor bir bebekti. Suan cok daha zorlaniyorum uykusunda,yemesinde, aktivitelerinde. Erken 2 yas sendromu olabilirmis. Sizin oglunuzda 2 yas sendromunu yasiyor olabilir.
Sunada hazirlikli olun, kardesi dogdugunda cok kiskanabilir. Umarim baba ilgili bir babadir, sizin zaman zaman bebekle daha cok ilgilenmeniz gerekecek. Bu boslugu babanin doldurmasi cok yardimci olacaktir.
Baba ilgili ama cok yogun calisiyor. Umarim kolay atlatabiliriz. Bu bebegimin de kolik olmasindan cok korkuyorum.

Back