Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Konu sahibi anlattiklariniza harfiyen inaniyor ve katiliyorum size,eski bir memur olarak. Ben bile sizin anlattiklarinizdan dolayi calisanlardan sikayetciydim. Birde Hak vermeden Hak isterlerdi bu kisiler.Allahtan istifa ettim kurtuldum:) Allah kolaylik versin bu konularda sizlere Birde buyuk sansizlik herseyin ust uste gelmesi.Ayri gunlerde yasasaydiniz bu kadar sinirlenmezdiniz.Aksilikler geldimi hep ust uste gelir:))Belki de bir yillik butun aksilikler toplu halde bugun beni buldu arkadaslar oturup aglanacak halime guldum. Oncelikle en bastan söyleyeyim de derdim birilerini veya bazi makamlari ,meslekleri karalamak degil. Sadece icimi dokmek istiyorum. Ama elbette ki her turlu mesajiniza saygim sonsuz,sonucta bir de sizlerin tecrubelerini dinlemek icin actim konuyu.
Sabah 8de aciliyor vergi dairesi. Cocugum 2 yasinda ve bu sogukta benimle disarida rezillik cekmesin diye anneme biraktim. 8de dairenin kapisindaydim,acildi iceri girdim. Benim gibi sabahin korunde gelen bircok kisi vardi. Sira numarasi aldik bekliyoruz. Memurlardan gelen yok, 08.15te basladilar gelmeye. Bir tanesi geldi,rahatca yerlesti,mutfaga cayini almaya gitti. Sonra geldi, abartim kesinlikle yok acti bir ufak masa ortusunu uzerine saklama kaplarinda peynir zeytin cikardi. Gelirken de simit almis,acti yiyor :) saat 08.30
Biz zavallilar bekliyoruz. Ust katta muduru var. Mudurunden korkusu olsa cikinini acip da piknik yapamaz isyerinde. Sikayet etsem neye yarar? Neyse hanimefendi piknigi bitirdi isimizi gordu Allah razi olsun ciktim gittim.
Dernekten telefon geldi ofise hirsiz girmis. Gittim. Polis cagrilmis parmak izi alinacak. Dernekteki her sey sigortali ama sigortanin da isleyebilmesi icin duzgun sekilde eksiklerin belirtildigi bir polis tutanagina ihtiyac var. Polisler kendi aralarinda konusuyorlarken duydum “tamam ya salla,sigortaliymis, gidelim biz,birsey cikmaz”
“Simdi biz sizi gormek icin cagirmamisiz,yardima ihtiyacimiz var oyle degil mi beyler?” Dedim. “Rica ediyorum su tutanagi dogru sekilde halledelim,eksikleri yazmazsak sigorta kapsamina alinmiyoruz cunku” dedim. Yaklasimlari beni sinirlendirdi acikcasi. Peki bu insanlari kime sikayet edecegiz? Gorevini yapanla yapmayan ayni kefede bir duruma gelmisiz. İsini layikiyla yapana yazik degil mi?
Döndüm muhtarliga gittim. Saat 13.00. Kapida yazi asili camiideyim gelecem diye. Altinda da calisma saatleri yaziyor. 08.00-14.00 14.30da gidiyorum yazmis ne anlama geldigi belli degil.
Muhtarligin onunde adamlar cay iciyor dediler ki bana camiinin alt katinda kahve var oraya git orda bulursun. Gittim muhtar ariyorum kahvelerde. Adami ariyorum cama yazdigi numaradan esi cikiyor. Herhalde eve birakmis telefonu.
Neyse bulamadim adami muhtarlik binasina geri dondum,bekledim geldi. “Neredeydiniz mesainiz bitti de gittiniz sandim “dedim “sen musluman degil misin namazdayim senin haberin yok mu namaz saatinden?” Demez mi? Sanki benim onu bekleten kapilarda. Neyse dedim sesimi cikarmadim. Soylene soylene ikametgah verdi. Ha bire muslumanlik,din ,iman anlatip duruyor simdi burada yasakli konular acmayayim. En sonunda cikarken borcum ne kadar diye sordum,sen gibilerden para almiyorum dedi. İyi canima minnet.
Cikarken de lafimi soyledim ama “insanlarin inanclarini sorgulayamazsiniz sizin haddinize degil o ,memlekette ozgurluk var” dedim. He iste ben de o ozgurluge dayanarak istedigim saatte giderim namaza dedi. Sonra aldi sandalyesini, cikti ve bitisikteki saglik ocaginin onune koydu,hemsire hanim kapinin onunde sigara iciyordu ,ucu bir aradan var mi kiz dedi kadina:)
Adamin ozgurlukten anladigi bu iste. Simdi bu adami kime sikayet edeceksin ki? Bu kafayla gelmis orda maas aliyor.
Cok uzattim farkindayim. Gidisattan cok rahatsizim. Elimde olsa cekip gidecegim ama malesef oyle bir sansim yok. Keske olsa da bu kuralsiz insanlarla,gorevlerini kotuye kullananlarla,isini duzgun yapmayanlarla bir arada yasamasam. Sizler de boyle dengesiz tiplerle karsilasiyorsunuzdur belki. Sinirlerinize nasil hakim oluyorsunuz? Benim gibi susuyor veya duzgunce karsilik veriyor musunuz?
Not; meslek gruplari lutfen alinmasin, zira her meslekte iyi insam da var kotu insan da var. Derdim asla mesleklerdeki insanlarla degil yanlis anlasilma olmasin, kusurum varsa affola kimseyi kirmak istemem.
Hadi raziyim yapsin kahvaltisini da piknige gelmis gibi baya sofra hazirlamak nasil bir seydir cozemedim komigime de gitmedi degil.Özelde de öyle yapıolar çay sigara kahvaltı
Şahsen ben de numaratörlü bi kurumda çalışsaydım sekizde başlatırdım mesaiyi o konuda hak veriyorum
Oyle bir hakkiniz olsaydi belkide ilk yerlesmek isteyen ve yerlesen siz olurdunuz,ne dersiniz,bir dusunun derim. Baskasina soylemeden once:))beğenmiyorsan git cennet vatanımızdan pensilvanyaya yerleş.
aynisini yazicaktim yine benden once davranmissin :)elbette kahvaltı herkesin hakkı.
özelde çalışanlar gibi evde kahvaltı yapılıp mesai saati başladığında iş başı yapılır.
yataktan milyonlarca özelde çalışan gibi ona uygun saatte kalkılır.
ben kurani kerimi kac defa hatim ettim haberin var mı senin gibi her gün baska bir tenin teriyle güne başlamadım allahıma sükürler olsun
Banlanicam biliyorum ama sen kendini ne zannediyosun.ulkenin tapusu senin uzerine mi senin gibiler defolup gitsin.fake hesapla insanlari tahrik etme.lise mezunu dis hekimi hanimefendibeğenmiyorsan git cennet vatanımızdan pensilvanyaya yerleş.
islem yaomayan zabitayi sikayet edin , hemde hemenBen bu konuda çok dertliyim ya.sokağımızda bir şantiye var tüm paravanları yıkılmış pislik içinde sokak.çocuklar oynuyor etrafında biri düşse gitse demir batsa bir şey olsa.defalarca belediyeye şikayet ettim sırf tanısığı olduğu için hiçbir işlem yapılmadı bir de mütahit dalga geçti benimle şikayet etme boşa diye.
vergi dairesinin kapisinda calisma saatleri 8-16.30 arasi yaziyormus o yuzden herkes 8 de gidiyormus , dark yorumlarda acikladiMesai 08;30da basliyor. Ilk ornekte vicdanli memurun sizi 08;30 dan once gondermesi gerekirdi ama tercih meselesi.
Diger orneklerde denetim olmadigi icin ozgurluk var.
Daha yeni bir ptt gorevlisini mum ettim. Sikayet etmekten cekinmeyin.
Birde anlasaydin baya hoş olurdu.
Hatim etmek yetmiyor be canim. Okuyup, anlayıp uygulamak gerek...
Gercekden cok ayip yazdigin cümleler. Tamam polemik yap ama bari allahin adini anmadan yap.
Bizim millet olarak sorunumuz bu zaten. Yaptigimiz işe de hizmet verdigimiz insanlarada saygimiz yok.Prensip denen birsey var yahu.. iş saatleri icinde lay lay lom yapamazsin. Bos vakitlerinde istedigini yap.Hadi raziyim yapsin kahvaltisini da piknige gelmis gibi baya sofra hazirlamak nasil bir seydir cozemedim komigime de gitmedi degil.
Direk beyaz masaya yazıyorum ama asla bir şey yapılmıyor evde olmadığım için gündüzleri göremiyorum geliyolsr mı ama hiç düzeltmiyorlar pes ettim artık.çoluğu çocuğu sokakta oynayan adamın umrunda değil artık bananeislem yaomayan zabitayi sikayet edin , hemde hemen
bizim burda insaat yuzunden kac kere zabitayi aradim , 10 dakikada gelir sorunu cozer sonra da arayip hallettik derler..
Ateş basmış mı derler ne derler.
Her yorum ayrı ayrı belden aşağı, çok ilginç.