• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kim Suçlu ?

sen şimdi sessiz sakin ol. akrabam diye de güvenme, adı üstünde kv. ortalık sakinleşince nişanlını al karşına konuş ve sakın kv. ile ilgili en ufak bir şikayetini belirtme, hep nötr ol, asla olumlu olumsuz fikrini söyleme. mutlaka birgün karşına çıkarırlar.
kv.dene akraban gibi değil, kv. gibi davran, sizli bizli olma, hep mesafeni koru, yani fırsat verme.
şu an bekle canım, sakın uyma. al çayını kahveni işteymişsin kafanı dağıtmaya uğraş.
mutlaka ne olduğu çıkacak ortaya, sen de daha güzel düşünürsün, erkenden farkettin ne güzel işte.

Yok yok bu kafayı yemiş ben anladım annemde annem diye tutturmuş gören görmeyen annesine bişey ettim sanır çok sinirlendim şu an dedim sen annene ters cvplar verirken ben seni uyardım annenle nasıl konuşuyorsun diye benim annene tek saygısızlığım olmadı lafını bil ne bu çocukça tavırların dedim bişey varsa söyle kurtulalım dedim sinirimi bozdu yeminle ya...
hele bir de o takintinin, kompleksin altinda anacilik varsa, arkana bile bakma ve kac arkadasim.. annesini sevmek degil bak, ANACILIK..

hayır seni karşına alıp düzgünce anlatsa hiçbişey yokken bunları ailesi içindir bişey dememde
biyere gitmesine izin vermedin diye hemen öfkesini kusması hoş olmamış
her tartışmanızda alakasız alakasız şeyler mi sunacakmış böyle sana..

olaya bakinca ayrilacak bsy degil hemen, evet, ama onemli olan o davranisin sebebi, kompleksli ve takintili biriyse, kafasinda ureten icinde biriktiren kinci biriyse, bunlar bin kere ayrilma sebebi, cunku bu huylara sahip insanlarla asla mutlu olunmaz..
hele tartisirken esas konudan uzaklasip baska seyleri ortaya getiren, olmadik seylerle suclama yapanlar, bana cok kapasitesiz ve cahil geliyor, uzlasmak imkansiz cunku..
dugun filan belli degilse, sakin olup iyi analiz etmeni oneririm.. nisanliyken yuzunu yavastan gorup, aman oyle degildir yanlis anlasilma vardir diyerek evlenip, daha 2nci gunde kendini cirkefin ocaginda bulmus biri olarak konusuyorum.. korkuyorum bu durumlardan..

Bende korkuyorum ama şimdiden böyleyse evlilik tehlikeli olabilir sonuçta mutsuz olmak için evlenmiyoruz demi esas konuyu geçtik artık annemde annem diyo başka bişey demiyo..

sen şimdi sessiz sakin ol. akrabam diye de güvenme, adı üstünde kv. ortalık sakinleşince nişanlını al karşına konuş ve sakın kv. ile ilgili en ufak bir şikayetini belirtme, hep nötr ol, asla olumlu olumsuz fikrini söyleme. mutlaka birgün karşına çıkarırlar.
kv.dene akraban gibi değil, kv. gibi davran, sizli bizli olma, hep mesafeni koru, yani fırsat verme.
şu an bekle canım, sakın uyma. al çayını kahveni işteymişsin kafanı dağıtmaya uğraş.
mutlaka ne olduğu çıkacak ortaya, sen de daha güzel düşünürsün, erkenden farkettin ne güzel işte.

Ben annesiyle ilgili hiç olumsuz bişey söylemedim aksine annen ne kadar iyi niyetli mutlu olalım diye elinden geleni yapıyor dedim aynen de böyle diyodum tek kötü söylediğim şey evlenince çok sık gelip gitme olmaz dedim uygunsuz olursak ne olacak dedim o da haklıısın tabiki öyle bişeye izin vermem dedi ben konuşurum dedi bugünde msj atmış o benim annem istediği zaman tabi gelecek benim evime diyor..

hele bir de o takintinin, kompleksin altinda anacilik varsa, arkana bile bakma ve kac arkadasim.. annesini sevmek degil bak, ANACILIK..

Bu gidişat onu gösteriyor zaten...

hayır seni karşına alıp düzgünce anlatsa hiçbişey yokken bunları ailesi içindir bişey dememde
biyere gitmesine izin vermedin diye hemen öfkesini kusması hoş olmamış
her tartışmanızda alakasız alakasız şeyler mi sunacakmış böyle sana..

Hiç bilmiyorum ama şu an anladığım kesinlikle dolduruşa geldiği hep sakin davranan alttan alan kişi şu an olmuyorsa zorlama böyle diyor bana..

ve bana göre ana oğul epeyce kritik yapmış.

Kesin artık buna da eminim...

Bende korkuyorum ama şimdiden böyleyse evlilik tehlikeli olabilir sonuçta mutsuz olmak için evlenmiyoruz demi esas konuyu geçtik artık annemde annem diyo başka bişey demiyo..

Ben annesiyle ilgili hiç olumsuz bişey söylemedim aksine annen ne kadar iyi niyetli mutlu olalım diye elinden geleni yapıyor dedim aynen de böyle diyodum tek kötü söylediğim şey evlenince çok sık gelip gitme olmaz dedim uygunsuz olursak ne olacak dedim o da haklıısın tabiki öyle bişeye izin vermem dedi ben konuşurum dedi bugünde msj atmış o benim annem istediği zaman tabi gelecek benim evime diyor..

Bu gidişat onu gösteriyor zaten...

Hiç bilmiyorum ama şu an anladığım kesinlikle dolduruşa geldiği hep sakin davranan alttan alan kişi şu an olmuyorsa zorlama böyle diyor bana..

Kesin artık buna da eminim...
anaci, kompleksli, narsist erkekler, ilk tanistiginda oylesine ozguvenli, kendi kararlarini kendileri veren, guclu bi imaj cizerler ki, hayran kaliriz.. zaman gectikce yavas yavas gercek yuzleri ortaya cikmaya baslar ve hangi tasi kaldirsan altindan annesi cikar, gerekli gereksiz.. 'annem soyle alindi(hicbsy yapmamissindir), annem boyle ister (annesini ilgilendiren bsy degildir genelde), annem annem annem.. asla seninle BİR olmaz, tam manasiyla sana ait ve eş olmaz bu tipler.. annesine serilirsin, yine de yaranamazsin, hele bi de annesi fitne ise, yandi demektir gelin.. ana-ogul oyle bi agiz agiza verir, oyle bi psikolojik baski uygularlar ki, felegi sasar insanin, Allah korusun..
bi de takintili oldugu icin, herhangi bi olay gozunun onunde cereyan etse ve senin hakli oldugunu yuzde yuz gorse de mutlaka sana takacak bi kulp bulur ve seni suclu cikarir, agzin acik bakakalirsin 'nasil ya' diye..
insaAllah nisanlin boyle biri degildir, bu mesele anlik bsydir.. ama yine de incele, olaylara bakis acisina tepkisine dikkat et, ona belli etmeden..
benim herkese tavsiyem; sizi taniyan, size guvenen, olaylari kafasina gore degil de dogru analiz eden, objektif ve kapasiteli erkeklerle evlenin mumkunse :) hakli oldugunuzda sizi koruyabilsin, bi sekilde suclu cikarmasin..
dua et konu sahibi cokca..
sonradan uzulme..

Son düzenleme:
anaci, kompleksli, narsist erkekler, ilk tanistiginda oylesine ozguvenli, kendi kararlarini kendileri veren, guclu bi imaj cizerler ki, hayran kaliriz.. zaman gectikce yavas yavas gercek yuzleri ortaya cikmaya baslar ve hangi tasi kaldirsan altindan annesi cikar, gerekli gereksiz.. 'annem soyla alindi(hicbsy yapmamissindir), annem boyle ister (annesi ilgilendiren bsy degildir genelde), annem annem annem.. asla seninle BİR olmaz, tam manasiyla sana ait ve eş olmaz bu tipler.. annesime serilirsin, yine de yaranamazsin, hele bi de annesi fitne ise, yandi demektir gelin.. ana-ogul oyle bi agiz agiza verir, oyle bi psikolojik baski uygularlar ki, felegi sasar insanin, Allah korusun..
bi de takintili oldugu icin, herhangi bi olay gozunun onunde cereyan etse ve senin hakli oldugunu yuzde yuz gorse de mutlaka sana takacak bi kulp bulur ve seni suclu cikarir, agzin acik bakakalirsin 'nasil ya' diye..
insaAllah nisanlin boyle biri degildir, bu mesele anlik bsydir.. ama yine de incele, olaylara bakis acisina tepkisine dikkat et, ona belli etmeden..
benim herkese tavsiyem; sizi taniyan, size guvenen, olaylari kafasina gore degil de dogru analiz eden, objektif ve kapasiteli erkeklerle evlenin mumkunse :) hakli oldugunuzda sizi koruyabilsin, bi sekilde suclu cikarmasin..
dua et konu sahibi cokca..
sonradan uzulme..

Bilmiyorum şu olaylardan sonra gözümden düştü gerçekten ben önceden az çok tahmin ediyodum ama bu olayla gerçek yüzünü gösterdi ben öyle düşünüyorum yazdıklarını hala sindiremiyorum bi de gerçekten saygıda kusur etmiyorum inanın ne yapacağımı şaşırdım :(

Olmazsa bugün annemle konuşacağım yani zaten ben ters davransam beni annem uyarır bazen bişey dediğimde bile beni suçlar hemen ters bişeyse aileme yansıtmak istemiyodum ama konuları ama söylemek zorundayım sanırım bi sorun olduğunun farkındalar ama ne olduğunu bilmiyolar...

ben evli değilim ama gözlemlediğim kadarıyla evlilikte iş erkekte bitiyor... erkek sağlamalı dengeyi, tamam annesidir onu bıraksın seni savunsun demiyorum ama bundan sonraki hayatını eşiyle geçircekse fikrini almak zorunda.. köprüden geçene kadar kendine aşık edene kadar bi dediğini iki etmiyolar, aman aşkım tamam aşkım derkeeen bakıyolar ki onsuz yapamıyosun işler tersine dönüyo tamamen :KK12: ama bence hemen ayrılık düşünmeyin derim ama biraz mesafe koyabilirsiniz ki hata yaptığını anlasın.... Rabbim hepimizin karşısına hayırlı insanlar çıkarsın inşaAllah :)

Bilmiyorum şu olaylardan sonra gözümden düştü gerçekten ben önceden az çok tahmin ediyodum ama bu olayla gerçek yüzünü gösterdi ben öyle düşünüyorum yazdıklarını hala sindiremiyorum bi de gerçekten saygıda kusur etmiyorum inanın ne yapacağımı şaşırdım :(
oyle olur zaten ki.. bizzat yasadim.. annesine serilirken bile kusurum hatam bulundu.. takintili cunku.. kimseye ayril demem kolay kolay, sana da diyemem, o yuzden analiz et anlamaya calis diyorum.. ama dedigim gibiyse Allah korusun, hemen AYRİL kardesim.. ben yandim, sen yanma :)

ben evli değilim ama gözlemlediğim kadarıyla evlilikte iş erkekte bitiyor... erkek sağlamalı dengeyi, tamam annesidir onu bıraksın seni savunsun demiyorum ama bundan sonraki hayatını eşiyle geçircekse fikrini almak zorunda.. köprüden geçene kadar kendine aşık edene kadar bi dediğini iki etmiyolar, aman aşkım tamam aşkım derkeeen bakıyolar ki onsuz yapamıyosun işler tersine dönüyo tamamen :KK12: ama bence hemen ayrılık düşünmeyin derim ama biraz mesafe koyabilirsiniz ki hata yaptığını anlasın.... Rabbim hepimizin karşısına hayırlı insanlar çıkarsın inşaAllah :)
evli degilsin ama cok guzel analiz etmissin canim, tebrikler..
erkek ne ise yuva o odur.. istisnalar haric.. denge demek ikisini de azarlamak degildir hem, kim hakliysa onu desteklemektir, annesini dovsun demiyoruz sonucta..
takintili ve anaci erkekle cok zor mutluluk, hatta imkansiz.. annesini tabiki sevecek ama koru korune her yaptigini onayliyorsa o erkek anacidir..
Rabbim hayirlisini versin..

omur boyu kendini aciklamak, ispatlamak, kotu bi niyetinin olmadigini anlatmakla heba olmani istemiyorum, o yuzden bu kadar ilgilendim konunla.. dedigim gibi, insaAllah oyle degildir nisanlin.. ama oyle ise sakın 'evlenince duzelir' yanilgisina dusme!

oyle olur zaten ki.. bizzat yasadim.. annesine serilirken bile kusurum hatam bulundu.. takintili cunku.. kimseye ayril demem kolay kolay, sana da diyemem, o yuzden analiz et anlamaya calis diyorum.. ama dedigim gibiyse Allah korusun, hemen AYRİL kardesim.. ben yandim, sen yanma :)
erkek ne ise yuva o odur.. istisnalar haric.. denge demek ikisini de azarlamak degildir hem, kim hakliysa onu desteklemektir, annesini dovsun demiyoruz sonucta..
takintili ve anaci erkekle cok zor mutluluk, hatta imkansiz.. annesini tabiki sevecek ama koru korune her yaptigini onayliyorsa o erkek anacidir..

Bende öyle mesafe koymayı düşünüyorum yeterince gözümden düştü dediğiniz gibi köprüyü geçene kadar hatta kendinin direkt yüzüne de söyledim sen şimdi böylesin evlendikten sonra değişirsin dedim..
Aynen annesine herşeyi diyor ben kendini uyarıyorum benim iyilikle dediğim şeyler bile göze batıyor..
Tabiki erkek dengeyi sağlamalı ben annesini kovsun demedim ki ama bir anda böyle olması aklımda çok soru işareti kalıyor aklımda :(

Merhaba kk üyeleri size dün gece başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum objektif bakamıyorum yardımcı olun lütfen dün nişanlı evimiz vardı oturduk ettik nisanlimla cokta yanlız kaldik mutfakta bişey hazırlarken falan sonra odada otururken tlfnun msj bölümüne bugünden yani bi arkadaşıyla şehir dışına gidecegini yazmış bana okuttu bende neden dedim gezmek için dedi kaç saattir yan yanayiz neden soylemiyosun gitmeye yakin söylüyorsun dedim giderken soyleyecektim aslında dedi bende izin vermiyorum dedim ben sana haberin olsun diye söylüyorum dedi bende yani gideceksin öyle mi dedim o da evet arkadasima söyledim dedi bende Hayır dedim tabi bu konuşmaları msj bölümüne yazıp birbirimize okutuyoruz sonra bana ee fark ettim de sen anneme ters davranıyorsun kadın sana evlendigimizde çamaşırları kututma mak getiririm diyor sen aşağı getirmeye erinmiyor musun diyosun bu da kadının zoruna gidiyor zaten getirmez sadece söylüyo dedi bende bu nerden çıktı dedim hani sen Ailene laf söyletmem dedin ya bende söyletmem dedi bende tmm da annenin arkasından desem haklısın yüz yüze konuşuyoruz dedim bu sefer de komşuları annesine nişanlınız nasıl güzel mi demiş o da huyu güzel olsun demiş bende şakasına benim huyumda güzel yüzümde güzel dedim annesi de huy güzelliği sonra belli olur dedi bende kısmet dedim niye öyle demişim şimdi bunu niye yazdım daha onceden asla ve asla ailesini bu kadar savunmazdi bana karşı ya da ters tepki vermezdi şehir dışına girmesine izin vermediğim an böyle oldu baktım yazmayla anlasamiyoruz mutfağa gel dedim şimdi söyle ne soyleyeceksen dedim ee anneme ters davranıyorsun zoruna gidiyor dedi bende biz annenle devamli Böyleyiz kendisi bişey mi diyo dedim o da yok demiyo dedi bende bu zamandır bişey demedin niye özellikle şimdi söylüyorsun izin vermedim diye mi dedim yoo alakası yokmuş Çoktandır aklindaymis sözde falan filan sonra sustu bende sinirlenince çok kötü oluyorum dedim ki nereye gitmek istiyosan git ama bi daha benden de izin almam için bekleme dedim bundan sonra da ararsan konuşuruz yazarsan yazısiriz dedim odaya gittim 5 dk sonra falanda bu geldi işte tabi benim surat 5 batman sallanıyor sonra benim annemle onun annesi nisanlima ne oldu dediler bişey yok dedi kızın suratı niye böyle dediler bilmiyorum dedi sonra kahkahalar atarak oturdular giderken de annesi beni öpmedi tam gidiyodu öpmeyemek misin dedim gittim annesi ve kardeşini öptüm annesi beni kenara çekti ne oldu neye canın sıkıldı dedi bende bişeyim yok dedim ama inanmadilar tabi sonra odama geldim yattım ve dün geceden beri ne eve geldik diye yazdı ne de iyi geceler hatta şu saate kadar hiç bişey yazmadı zoruma giden izin vermedim diye hemen içindekileri kustu evlendikten sonra da hep boyle annesini tutacak muhtemelen ben öyle algiladim sabaha kadar uyumadim kötüyüm ne yapayım çok uzun oldu kusura bakmayın ...
Tek cümle : evlendikten sonra adama kolaylıklar diliyorum.
Seninle çok işi var.

omur boyu kendini aciklamak, ispatlamak, kotu bi niyetinin olmadigini anlatmakla heba olmani istemiyorum, o yuzden bu kadar ilgilendim konunla.. dedigim gibi, insaAllah oyle degildir nisanlin.. ama oyle ise sakın 'evlenince duzelir' yanilgisina dusme!
yok kesinlikle düzelmezz onu biliyorum...

böyle insanları görünce gerçekten evlilikten korkuyor oldum... ve bir buçuk yıllık ilişkimi bitirdim kalbim acıya acıya:KK42:
ileride neler olabileceğini görüyordum ancak sevdiğim için konduramıyordum :KK43: ileride daha çok sorun yaşayacağımızın farkına vardım ve son yaptığını artık kaldıramadım :( inşallah Hayırlısı böyledir :(

Valla canım şunu diyeyim ben gezmeye gitmediğine inanmıyorum.
Neden bir gün boyunca paylaşım yapmadı da ertesi günü yaptı??
Ha şehirdışı yerine planda değişiklik olup şehirde bi yere gitmişler olabilir ama bence gezmiş tüm gün.
Aklınca şu an ben gitmedim suçlu değilim sen suçlusun moduna getirmeye çalışıyor.
Bir de büyük ihtimal gizli bi iş çeviriyorki tam gider ayak söylemiş hayır deyince parlamış normal değil bunlar.
O şarkıyı da sen telaşlan özür dile diye paylaşmıştır, ki verdiği cevap çok çirkin ne anlarsan anla.
Bu cevaptan sonra beni seviyor vs diye düşünemezdim açıkcası, çok kıroca bir şey ya.
Bu kadar annem de annem diyorsa zaten başlı başına sorun bi de altlı üstlü oturacakmışsın yandın.
Bence kaç kurtar kendini.

böyle insanları görünce gerçekten evlilikten korkuyor oldum... ve bir buçuk yıllık ilişkimi bitirdim kalbim acıya acıya:KK42:
ileride neler olabileceğini görüyordum ancak sevdiğim için konduramıyordum :KK43: ileride daha çok sorun yaşayacağımızın farkına vardım ve son yaptığını artık kaldıramadım :KK43: inşallah Hayırlısı böyledir :KK43:
gerçekten nişanlının dediği gibi daha evlenmeden başlamışsın kvalidenle itişmeye.

Haklısın insanın gözü korkuyor...

Ama şimdi şöyle bi durum var ben kırarak konuşmuyorum ki gülerek konuşuyoruz bu konuları şimdi farklı davransam bu seferde bak gelin olarak aldık hemen değişti demezler mi ?

Back