Kilo veremiyorum

Dogru söylüyorsunuz, iyikide konuyu acmisim hatalarimi görüyorum suan. Az yememem lazim ve sporla desteklemem lazim :)
Ve birde muhakkak diyetisyene gidin öyle pahali yada ünlü olmasına gerek yok ama ben özel tavsiye ederim malesef evet devlette bu tarz aynı liste uygulamasına gidiyorlar ki çok yanlış . Yada aile sağlığı merkezine gidin orda diyetisyen var diye biliyorum

Ben de pkoluyum ne yazık ki insülin direnci bizi zorluyor ben de tedaviden sonra kilo aldım veremiyorum ama daha önce vermiştim yapabiliriz , biliyorum

İnsülin direnci olan biri bence hemen kilo vermeyi beklememeli...
Biliyoruz ki bizim vucudumuzdaki insülin miktarı fazla yani direkt glikojen depoları oluyor...
Kilo üstüne kilo geliyor hemen...

Önce direncinizi kırmalısınız kandaki insülin değeri normale inmeli...
Bu da pankreası biraz dinlendirmekten ve vucudumuzdaki yağı yakmaktan geçiyor...

şimdi hiç bir yemeği suyuyla yemeyin...
Yağı suyunda...
Doktorum bana bir öğün nohut yiyorsan(sadece haşlama yalnız ve 8 yemek kaşığı kadar) bir öğün et ye demişti(2 köfte hakkım vardı)

ve her öğün mutlaka çorbayla başla demişti un kavrularak yapılan çorbaları sakın yapmayın...
Erken kalkın erken yatın doğru zamanda salgılanan melatonin hormonu da çok etkiliymiş...

kavun karpuz üzüm dondurma şekerli içecekler
Sigara alkol hepsi bulgur pirinç un(ne unu oldugunun önemi yok) yasak...

çok mu tatlı istiyorsunuz yarım muz ve yarım yağlı süt(ama bunu bir ara öğün yapabılırız)
Diğer ara öğünde 10 tane çiğ fındık yanına süttü bende...

salatalarda falan asla yağ yok özellikle yumurta yiyeceksek haftada 2 gün...
Zeytin bile 5 taneydi...
Yağ oranını minumum tutmak gerekiyor...

açıkçası ben hiç ara öğün yapmadım onun yerine su içtim türk kahvesi içtim...
Amacım depoyu da kullanmak sonuçta...

sonra zateb yavaş yavaş vermeye başlıyorsunuz

özele gittim, ama hic memnun kalmadim.. Aile Sagligi merkezinde oldugunu bilmiyordum arastiracagim bir. En azindan kilo verirken sagliklimi veriyorum yoksa sudan mi gidiyor onu ögrenme sansimiz oluyor.

Sizi çok iyi anlıyorum.Ben de pkoluyum ve insülin direnci kilo vermemizi etkiliyor . Onu düşürebildiğimizde kilo vermemiz biraz daha kolay oluyor. Daha önce yapmıştım ben inanıyorum yapabiliriz

Insallah, disiplinle bu isi basaracagiz insallah :) Ilk isim kendime bir liste hazirlamak olacak

Sizi çok iyi anlıyorum.Ben de pkoluyum ve insülin direnci kilo vermemizi etkiliyor . Onu düşürebildiğimizde kilo vermemiz biraz daha kolay oluyor. Daha önce yapmıştım ben inanıyorum yapabiliriz
Insallahh, aceleci davraniyorum sadece. Biran önce zaiyflayip tedavime devam etmek istiyorum.. bleki ondan :)

Insallah, disiplinle bu isi basaracagiz insallah :) Ilk isim kendime bir liste hazirlamak olacak
Yağ oranınızı biliyormusunuz hemen öğrenin diyetisyenden kaç olması gerektiğini de öğrenin ara ara bunun tahlillerini yaptırın takip edin...

hani diyoruz ya kilolu hahah ama hani sorunu yok...
Çünkü olay denge olmasında bizim yağ oranımız çok yüksek

bir günde neler yiyorsunuz mesela sabah kalktığınızdan itibaren gece yatana kadar?

Cevremde cok yapan var, bi ara düsündüm ama o daha cok iki üc kilo fazlasi olanlar icin gibime geldi. Ama detayli arastirmadim

5 6 ay gibi periyotlarda 20 kilo üzeri verenler var. Bence bir araştır. Zaten artısı olur eksisi olmaz.

ayni durumdayiz, pcos ve insulin direnci. ilac ve diyetle hamilelik oncesi gayet guzel kilo vermistim, ama suan yemedigim halde vermiyorum kilo filan, ilaci da aliyorum ama yok.

ben duzensiz beslendigim icin veremiyorum herhalde diye dusunuyordum (bazen 24 saat agzima bisey atmiyorum yedigim
gunlerde de tek ogun) ama siz duzenli yemege ragmen veremiyormussunuz belki de cok alakasi yoktur bilemedim.

konuyu takipteyim

Bende geçen aynı konuyu açtım aynı dertlerden muzdaribiz. Ama hanımlar sağolsun motive etmekten çok dövmekten beter ettiler. Başına gelmeyen havadan duyduğu ile konuşuyor. İşte arkadaşı komşusu da böyleymiş de boğazını tutunca vermiş falan filan. (İyi yorum yapan bir kaç insana teşekkürler) Bizi bizden olmayan anlayamaz. Metebolizma çalışmadığı sürece veremiyoruz. Diyetisyenden önce endokrin bölümüne görünün.
Burada ileri geri konuşanları da sakın takmayın.
İnşallah gönlünüze göre olur herşey.

Canım öncelikle stres başlı başına kilo vermeyi durduran en büyük etken öncelikle stres yapmicaksin. İnsülin direnci için içtiğin ilaç mide bulantısı yapıyor stresten değil aslında ve o ilacı kullanırken çok güzel kilo verebilirsin ilk motiven bu olsun.
Ve kesinlikle düzenli spor hatta yapabiliyosan plates acaip tavsiye ederim çok güzel vücut kalıyor sana kilo verdikçe . Yemene icmene hazır listelerde ki gibi harfiyen uyman imkansız bence yada kendimce söyleyim ben uyamiyorum ben çok kilo verdiğim dönemde şekeri hayatımdan çıkarttım sağlıklı yicekleri kalori hesabı yaparak yedim günlük 1000 kalori kadar falan platesle destekledim bir ayda 12 kilo vermiştim ve vücudum çok biçimli güzel olmustu.

Tiroid degerlerinize baktirdiniz mi?

Belkide cok aceleci davraniyorum, sonucta insülin direncinin bir kirirlma noktasi vardir..

Sema Ozpekmezci var, diyabet ve insilun direncini ilac kullanmadan yenen bi beslenme kocu,bir suru tarifi var instagram sayfasinda, bence bi goz gezdirin

Kan değerlerinize bakıldı mı. Bende de pcos var. Buna ek olarak demir eksikliğine bağlı kansızlığım var. Doktor ilaç yazmıştı ama içmiyodum. Sonra spor salonundaki bayan hastalıklarımı sorarken kansızlığım olduğunu söyledim. İlacımı mutlaka içmem gerektiğini söyledi. Kandaki oksijen miktarı az oluyormuş kansızlık olduğunda ve oksijende yağ yakımını sağladığı için ne kadar uğraşırsam uğraşayım kilo veremeyeceğimi söyledi. Ben içmeye başladım. Yavaşta olsa gitmeye başladı çok şükür.
İstersen bir kan değerlerine baktır.

Pcosluyum aç kalınmadan kilo verilmiyor ama tam aç kalmaktan bahsediyorum. O yüzden doğum yaptığımdan beri 90 kiloları gördüm.

bir günde neler yiyorsunuz mesela sabah kalktığınızdan itibaren gece yatana kadar?
sabah 7 ye dogru uyaniyorum, kullandigim bir detoks var onu iciyorum 8 bucuk gibi Tam tahilli sade nesfit yiyiorum ( 6,7 kasik) birazda az yagli süt. 11 gibi bir meyve yiyorum genelde kuru kaysi oluyor ( metobolizmam cok zafi oldugu icin ) 14.00 yemek yiyiorum genelde cok az oluyor. Gece yatmadan iki üc saat öncede bir meyve yiyorum. Bu kadar canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…