- 2 Ağustos 2018
- 2.725
- 7.370
- 158
Ve birde muhakkak diyetisyene gidin öyle pahali yada ünlü olmasına gerek yok ama ben özel tavsiye ederim malesef evet devlette bu tarz aynı liste uygulamasına gidiyorlar ki çok yanlış . Yada aile sağlığı merkezine gidin orda diyetisyen var diye biliyorumDogru söylüyorsunuz, iyikide konuyu acmisim hatalarimi görüyorum suan. Az yememem lazim ve sporla desteklemem lazim :)
özele gittim, ama hic memnun kalmadim.. Aile Sagligi merkezinde oldugunu bilmiyordum arastiracagim bir. En azindan kilo verirken sagliklimi veriyorum yoksa sudan mi gidiyor onu ögrenme sansimiz oluyor.Ve birde muhakkak diyetisyene gidin öyle pahali yada ünlü olmasına gerek yok ama ben özel tavsiye ederim malesef evet devlette bu tarz aynı liste uygulamasına gidiyorlar ki çok yanlış . Yada aile sağlığı merkezine gidin orda diyetisyen var diye biliyorum
İnsülin direnci olan biri bence hemen kilo vermeyi beklememeli...
Biliyoruz ki bizim vucudumuzdaki insülin miktarı fazla yani direkt glikojen depoları oluyor...
Kilo üstüne kilo geliyor hemen...
Önce direncinizi kırmalısınız kandaki insülin değeri normale inmeli...
Bu da pankreası biraz dinlendirmekten ve vucudumuzdaki yağı yakmaktan geçiyor...
şimdi hiç bir yemeği suyuyla yemeyin...
Yağı suyunda...
Doktorum bana bir öğün nohut yiyorsan(sadece haşlama yalnız ve 8 yemek kaşığı kadar) bir öğün et ye demişti(2 köfte hakkım vardı)
ve her öğün mutlaka çorbayla başla demişti un kavrularak yapılan çorbaları sakın yapmayın...
Erken kalkın erken yatın doğru zamanda salgılanan melatonin hormonu da çok etkiliymiş...
kavun karpuz üzüm dondurma şekerli içecekler
Sigara alkol hepsi bulgur pirinç un(ne unu oldugunun önemi yok) yasak...
çok mu tatlı istiyorsunuz yarım muz ve yarım yağlı süt(ama bunu bir ara öğün yapabılırız)
Diğer ara öğünde 10 tane çiğ fındık yanına süttü bende...
salatalarda falan asla yağ yok özellikle yumurta yiyeceksek haftada 2 gün...
Zeytin bile 5 taneydi...
Yağ oranını minumum tutmak gerekiyor...
açıkçası ben hiç ara öğün yapmadım onun yerine su içtim türk kahvesi içtim...
Amacım depoyu da kullanmak sonuçta...
sonra zateb yavaş yavaş vermeye başlıyorsunuz
İnsülin direnci olan biri bence hemen kilo vermeyi beklememeli...
Biliyoruz ki bizim vucudumuzdaki insülin miktarı fazla yani direkt glikojen depoları oluyor...
Kilo üstüne kilo geliyor hemen...
Önce direncinizi kırmalısınız kandaki insülin değeri normale inmeli...
Bu da pankreası biraz dinlendirmekten ve vucudumuzdaki yağı yakmaktan geçiyor...
şimdi hiç bir yemeği suyuyla yemeyin...
Yağı suyunda...
Doktorum bana bir öğün nohut yiyorsan(sadece haşlama yalnız ve 8 yemek kaşığı kadar) bir öğün et ye demişti(2 köfte hakkım vardı)
ve her öğün mutlaka çorbayla başla demişti un kavrularak yapılan çorbaları sakın yapmayın...
Erken kalkın erken yatın doğru zamanda salgılanan melatonin hormonu da çok etkiliymiş...
kavun karpuz üzüm dondurma şekerli içecekler
Sigara alkol hepsi bulgur pirinç un(ne unu oldugunun önemi yok) yasak...
çok mu tatlı istiyorsunuz yarım muz ve yarım yağlı süt(ama bunu bir ara öğün yapabılırız)
Diğer ara öğünde 10 tane çiğ fındık yanına süttü bende...
salatalarda falan asla yağ yok özellikle yumurta yiyeceksek haftada 2 gün...
Zeytin bile 5 taneydi...
Yağ oranını minumum tutmak gerekiyor...
açıkçası ben hiç ara öğün yapmadım onun yerine su içtim türk kahvesi içtim...
Amacım depoyu da kullanmak sonuçta...
sonra zateb yavaş yavaş vermeye başlıyorsunuz
Insallahh, aceleci davraniyorum sadece. Biran önce zaiyflayip tedavime devam etmek istiyorum.. bleki ondan :)Sizi çok iyi anlıyorum.Ben de pkoluyum ve insülin direnci kilo vermemizi etkiliyor . Onu düşürebildiğimizde kilo vermemiz biraz daha kolay oluyor. Daha önce yapmıştım ben inanıyorum yapabiliriz
Yağ oranınızı biliyormusunuz hemen öğrenin diyetisyenden kaç olması gerektiğini de öğrenin ara ara bunun tahlillerini yaptırın takip edin...Insallah, disiplinle bu isi basaracagiz insallah :) Ilk isim kendime bir liste hazirlamak olacak
Cevremde cok yapan var, bi ara düsündüm ama o daha cok iki üc kilo fazlasi olanlar icin gibime geldi. Ama detayli arastirmadim
Bende geçen aynı konuyu açtım aynı dertlerden muzdaribiz. Ama hanımlar sağolsun motive etmekten çok dövmekten beter ettiler. Başına gelmeyen havadan duyduğu ile konuşuyor. İşte arkadaşı komşusu da böyleymiş de boğazını tutunca vermiş falan filan. (İyi yorum yapan bir kaç insana teşekkürler) Bizi bizden olmayan anlayamaz. Metebolizma çalışmadığı sürece veremiyoruz. Diyetisyenden önce endokrin bölümüne görünün.Merhaba Arkadaslar,
Dogru yere mi actim konuyu bilmiyorum ama artik icime dertten fazlasi oldu bu durum.
PCOS hastasiyim tabikide yaninda getirdigi " insülin direnci" ile birlikte. Neyaparsam yapayim kilo veremiyorum, artik stressten mideme vurdu bir aydir her aksam mide bulantisi cekiyorum. Hamile kalamadigim icin tedavi gördüm ve bir ayin icinde 15 kilo aldim simdide veremiyorum geri. Diyetisyene gittim, ama hazir listeden baska birsey vermiyorlar. Önerisi olan var mi, gercekten artik neyapacagimi bilmiyorum. Düzenli beslenmeye calisiyorum, calistigim icin erkenden kalkiyorum. ( Insulin direncim icin ilacta kullaniyorum ). kafayi yemek üzereyim gercekten...
Hatta Esiminde fazlasi var, motive olmam icin oda diyete basladi, tek kalma dedi.. Ve sonuc ne biliyormusunuz?? Adam 11 Kilo verdi, ben öyle yerimde sayiyorum ...
Merhaba Arkadaslar,
Dogru yere mi actim konuyu bilmiyorum ama artik icime dertten fazlasi oldu bu durum.
PCOS hastasiyim tabikide yaninda getirdigi " insülin direnci" ile birlikte. Neyaparsam yapayim kilo veremiyorum, artik stressten mideme vurdu bir aydir her aksam mide bulantisi cekiyorum. Hamile kalamadigim icin tedavi gördüm ve bir ayin icinde 15 kilo aldim simdide veremiyorum geri. Diyetisyene gittim, ama hazir listeden baska birsey vermiyorlar. Önerisi olan var mi, gercekten artik neyapacagimi bilmiyorum. Düzenli beslenmeye calisiyorum, calistigim icin erkenden kalkiyorum. ( Insulin direncim icin ilacta kullaniyorum ). kafayi yemek üzereyim gercekten...
Hatta Esiminde fazlasi var, motive olmam icin oda diyete basladi, tek kalma dedi.. Ve sonuc ne biliyormusunuz?? Adam 11 Kilo verdi, ben öyle yerimde sayiyorum ...
Merhaba Arkadaslar,
Belkide cok aceleci davraniyorum, sonucta insülin direncinin bir kirirlma noktasi vardir..
Sen hangi ilaclar yüzünden aldin kilo?Sizi çok iyi anlıyorum.Ben de pkoluyum ve insülin direnci kilo vermemizi etkiliyor . Onu düşürebildiğimizde kilo vermemiz biraz daha kolay oluyor. Daha önce yapmıştım ben inanıyorum yapabiliriz
sabah 7 ye dogru uyaniyorum, kullandigim bir detoks var onu iciyorum 8 bucuk gibi Tam tahilli sade nesfit yiyiorum ( 6,7 kasik) birazda az yagli süt. 11 gibi bir meyve yiyorum genelde kuru kaysi oluyor ( metobolizmam cok zafi oldugu icin ) 14.00 yemek yiyiorum genelde cok az oluyor. Gece yatmadan iki üc saat öncede bir meyve yiyorum. Bu kadar canim.bir günde neler yiyorsunuz mesela sabah kalktığınızdan itibaren gece yatana kadar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?