• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo veremiyorum

Kan değerlerinize bakıldı mı. Bende de pcos var. Buna ek olarak demir eksikliğine bağlı kansızlığım var. Doktor ilaç yazmıştı ama içmiyodum. Sonra spor salonundaki bayan hastalıklarımı sorarken kansızlığım olduğunu söyledim. İlacımı mutlaka içmem gerektiğini söyledi. Kandaki oksijen miktarı az oluyormuş kansızlık olduğunda ve oksijende yağ yakımını sağladığı için ne kadar uğraşırsam uğraşayım kilo veremeyeceğimi söyledi. Ben içmeye başladım. Yavaşta olsa gitmeye başladı çok şükür.
İstersen bir kan değerlerine baktır.
aynen benimde Demir ile ferritinim inanilmaz düsüktür. üc hafta önce verdim kan. Onu bende duydum ama kilo aldirir diye korktum :( Degerin kac cikti senin?

ayni durumdayiz, pcos ve insulin direnci. ilac ve diyetle hamilelik oncesi gayet guzel kilo vermistim, ama suan yemedigim halde vermiyorum kilo filan, ilaci da aliyorum ama yok.

ben duzensiz beslendigim icin veremiyorum herhalde diye dusunuyordum (bazen 24 saat agzima bisey atmiyorum yedigim
gunlerde de tek ogun) ama siz duzenli yemege ragmen veremiyormussunuz belki de cok alakasi yoktur bilemedim.

konuyu takipteyim
düzenli besleniyorum derken kuzum yagsiz sekersiz, yoksa ögün olarak herseyi yerine getirmiyorum saat 15:00 den sonra hic birsey yemiyorum...

Bende geçen aynı konuyu açtım aynı dertlerden muzdaribiz. Ama hanımlar sağolsun motive etmekten çok dövmekten beter ettiler. Başına gelmeyen havadan duyduğu ile konuşuyor. İşte arkadaşı komşusu da böyleymiş de boğazını tutunca vermiş falan filan. (İyi yorum yapan bir kaç insana teşekkürler) Bizi bizden olmayan anlayamaz. Metebolizma çalışmadığı sürece veremiyoruz. Diyetisyenden önce endokrin bölümüne görünün.
Burada ileri geri konuşanları da sakın takmayın.
İnşallah gönlünüze göre olur herşey.
Maalesef bunun Bogazini tutmakla sadece alakasi yok. Normal bir insan bir yapiyorsa bizim bes yapmamiz lazim.. Tesekkür ederiim yorumun icin.

Tesekkür ederim bakacagim

Bide yitik sifayi ucretsiz bulanlar diye bir grup var, facebookta bu grup.
Insanlar dehset kilo veriyor,vucudu yeniliyorlar.
Aidin Salih’in ogretilerine gore ilerliyorlar.
Ilginc degisik bisey.
Genelde kronik hastaliklari ve fazla kilolari olanlar cok cok iyi sonuclar aliyorlar.
Bi goz gezdirin.
Biraz agir bi diyet grubu ama ise yaradigi kesin.

Bide yitik sifayi ucretsiz bulanlar diye bir grup var, facebookta bu grup.
Insanlar dehset kilo veriyor,vucudu yeniliyorlar.
Aidin Salih’in ogretilerine gore ilerliyorlar.
Ilginc degisik bisey.
Genelde kronik hastaliklari ve fazla kilolari olanlar cok cok iyi sonuclar aliyorlar.
Bi goz gezdirin.
Biraz agir bi diyet grubu ama ise yaradigi kesin.
umarim bendede yarar, cok tesekkür ederim bakacagim Hoppa

umarim bendede yarar, cok tesekkür ederim bakacagim Hoppa

Ay ay ilerleniyor, ilk ay yasak olanlar ikinci ay serbest mesela.
Oruclar tutuluyor, gunde 2 ogun besleniliyor filan.
Ekmek seker vs kesinlikle yok.
Bence ise yarar, bi bakin derim.
Grupta aylara gore listeler var, onlari arayip bulun

Ay ay ilerleniyor, ilk ay yasak olanlar ikinci ay serbest mesela.
Oruclar tutuluyor, gunde 2 ogun besleniliyor filan.
Ekmek seker vs kesinlikle yok.
Bence ise yarar, bi bakin derim.
Grupta aylara gore listeler var, onlari arayip bulun
Mutalaka bakacagim tesekkür ederim

aaaah bacim aaah bende bendeee kucuklukden beri kilom var gitmiyor gitmiyor anca kendimi öldüresiye ac birakacam ki bi kac gram gidecek anca böyle malsesef bizim gibi pcos hastalarinda normal rejimle kilo veremiyorsun metformin öneriyolar istah kapatici doktor bana bu ay onu yazdi.. ben eskiden meslek yapdigim dönemde 10 dk bile oturmazdim hep kosdurmaca gecerdi is yerinde az yerdim benim yerimde bi baskasi olsa incecik olurdu ama bende kilo asla gitmezdi ve ben bunu kimseye anlatamiyordum anlamiyolardi..

hamile kalmak icin lütfen ama lütfeeeen sogan kürü ugula adet bittikden 2 gün sonraaa bunu lütfen dene herkesde oldu kimi tanidiysam oldu bende yarin sabah baslicam

aynen benimde Demir ile ferritinim inanilmaz düsüktür. üc hafta önce verdim kan. Onu bende duydum ama kilo aldirir diye korktum :KK43: Degerin kac cikti senin?
bu vido izle seni bilgilendirir sanırım demir hapları kilo aldırmaz 4 yıldır kullanıyorummm demir ve ferittin tedavi edilemediğinde iler ki yaşlarda ciddi rahatszlıklara yol açıyorrr

aaaah bacim aaah bende bendeee kucuklukden beri kilom var gitmiyor gitmiyor anca kendimi öldüresiye ac birakacam ki bi kac gram gidecek anca böyle malsesef bizim gibi pcos hastalarinda normal rejimle kilo veremiyorsun metformin öneriyolar istah kapatici doktor bana bu ay onu yazdi.. ben eskiden meslek yapdigim dönemde 10 dk bile oturmazdim hep kosdurmaca gecerdi is yerinde az yerdim benim yerimde bi baskasi olsa incecik olurdu ama bende kilo asla gitmezdi ve ben bunu kimseye anlatamiyordum anlamiyolardi..

hamile kalmak icin lütfen ama lütfeeeen sogan kürü ugula adet bittikden 2 gün sonraaa bunu lütfen dene herkesde oldu kimi tanidiysam oldu bende yarin sabah baslicam
Bende basladim canim 8.günüm bugün. 15 gün uygulaniyor degil mi? Ay insallah yarar canim.. sende mi hamilelik icin baslicaksin?

bu vido izle seni bilgilendirir sanırım demir hapları kilo aldırmaz 4 yıldır kullanıyorummm demir ve ferittin tedavi edilemediğinde iler ki yaşlarda ciddi rahatszlıklara yol açıyorrr

izleyecegim canim cok sagol, yarin en iyisi bir doktora gitmek.

Bende basladim canim 8.günüm bugün. 15 gün uygulaniyor degil mi? Ay insallah yarar canim.. sende mi hamilelik icin baslicaksin?
eveet bende cocuk icin icecem 15 gün yapip 15 gün ara veriyorsun hamile olup olmadigina dikakt et eger hamile kaldiysan bidaha icme ama hamile degilsen 15gün ara verip tekrar 15 gün yine ve 15gün ara öyle 3 ay yapmak lagizimmis :) insallah canim yaa :KK200:

eveet bende cocuk icin icecem 15 gün yapip 15 gün ara veriyorsun hamile olup olmadigina dikakt et eger hamile kaldiysan bidaha icme ama hamile degilsen 15gün ara verip tekrar 15 gün yine ve 15gün ara öyle 3 ay yapmak lagizimmis :) insallah canim yaa :KK200:
ayy insallah o kadar istiyorum kii. Allahim hepimize nasip etsin :) Bakalim yazarim sana 7 günüm kaldi bitmesine. Ben bir de arada bir cok duzenli degil ama aslanpencesi iciyorum oda cok faydaliymis saracoglunun sayfasinda yaziyor bir bak onada canim.. aktarlarda satiliyor

insülin direnciniz varsa aralıklı oruç diyetini uygulamayın çünkü asla aç kalmamanız gerekiyor. insülin direnci olan hastaların 3 saatte bir bir şeyler yemesi gerekiyor bu konuda bi diyetisyenden destek almanız şart. hazır listeler diyorsunuz fakat onlar size uygun gıdaları veriyorlar mesela yemeniz gereken meyveler var yememeniz gereken meyveler var, mutlaka içmeniz gereken çaylar var bunları ancak hekiminizden öğrenebilirsiniz. annem bu şekilde 1,5 ayda 5 kilo verdi ama harfiyen uyguladı listeyi ve evet normalde beslenmesine baktığımızda şu an çok daha sık yiyor fakat beslenme tarzı tamamen farklı abur cubur şeker tamamen çıktı hayatından ekmekte aynı şekilde ki 1 aydır yatıyor parmağı kırık olduğu için buna rağmen kilo vermesi durmadı. kilo vermeniz az yemek çok yemekten ziyade tamamen yediğiniz gıdalara bağlı benim düşüncem bu yönde

insülin direnciniz varsa aralıklı oruç diyetini uygulamayın çünkü asla aç kalmamanız gerekiyor. insülin direnci olan hastaların 3 saatte bir bir şeyler yemesi gerekiyor bu konuda bi diyetisyenden destek almanız şart. hazır listeler diyorsunuz fakat onlar size uygun gıdaları veriyorlar mesela yemeniz gereken meyveler var yememeniz gereken meyveler var, mutlaka içmeniz gereken çaylar var bunları ancak hekiminizden öğrenebilirsiniz. annem bu şekilde 1,5 ayda 5 kilo verdi ama harfiyen uyguladı listeyi ve evet normalde beslenmesine baktığımızda şu an çok daha sık yiyor fakat beslenme tarzı tamamen farklı abur cubur şeker tamamen çıktı hayatından ekmekte aynı şekilde ki 1 aydır yatıyor parmağı kırık olduğu için buna rağmen kilo vermesi durmadı. kilo vermeniz az yemek çok yemekten ziyade tamamen yediğiniz gıdalara bağlı benim düşüncem bu yönde

Doktorlari Arastirmam lazim, hakli olabilisiniz. Kücük bir ilcede yasadigim icin pek diyetisyen yok. Yorumunuzz icin tesekkürler. Annenizede acil sifalar diliyorum.

Sabah bir bardak su
Gün içinde 3 fincana kadar müsadeli yeşil çay
Ortalam 2 lt su
Ekmeksiz yaşam
Akşa yemegini en geç 5/6 gb yemek
Ara ögün yogurt mutlaka

aynen benimde Demir ile ferritinim inanilmaz düsüktür. üc hafta önce verdim kan. Onu bende duydum ama kilo aldirir diye korktum :KK43: Degerin kac cikti senin?
bende de demir ve ferritin ilaçla düzeliyor ancak bırakınca bir süre sonra pıt diye iniyor depolar boşalıyor.ilaç kilo aldırmıyor ama, sabah aç karnına içiyorsun 2 saat yemek içmek yasak üstüne.ağzında metalik bir tat ve hafif mide bulantısı yapıyor sabahları.ben çok su içtiğimden her gece en az 1 kere muhakkak uyanırım o arada içiyorum.hem bu ferritin demir eksikliği halsizlik ve solgunluk da yapar çok kötü.ilaçtan sonra toparlayınca halsizlik , çok üşüme şikayetlerim de gitti.
*bir de kahvaltı sırasında peynir ve süt ürünleri çok çok az yiyebilirsin çünkü demir bağlamayı önlüyor.

Back
X