Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Canım bbu yeşil çay su yerine geçmiyordur bende okudum wc 35 kalori çok iyi yani 5 dakikalık hızlı yürüyüş kesinlikle değer bir wc çıkmak 35 kalori ya suyu kesinlikle içmeliyimmm Maşalah iradene hakimsin canım o orada durunca ben duramıyorum ama bak sigarayı bıraktıktan sonra şuan benimde çantamda bir paketim ve çakmağım var açmadım inşallah bende açmam hiç. Darısı çikolatamın başına....
çikolatamı almadım canım onun yerine :) kakaolu sıcak su yaptım şekersiz sıcak çikolata : irademi bu konuda da güçlendireceğim inşallah. Pide mii eve gelirken misler gibiydi kendime söz verdim çeyrek yiyeceğime bu koşulla aldık :) Eşimin kilo sorunu yok maşallah 1 ekmek yer Allah esirgesin en fazla azcık göbek yapar onuda eritiyooor çevremdeki tüm erkekler hep böyle sanırım onların metobolizması bizden daha hızlı...
canım ayın 20 'sinde 13. gün bu ay ilaçsız izleyecekti gideceğim ama bu kendi kendine neler olmuş bakacak yani bu ay öylesine gidiyor...
Sen gidiyor musun bu ay bebiş için bir tedavi oluyor musun?

Son düzenleme:
kızlarrr şimdi beyaz tv yi açtım ebruli varrr..yeni kararlar almaya başlıyorumm...saat 10 da ebru şallı plates yapıyormuşş..sabah erken kalkıp yarım saat yürüyüp sonra onunla plates yapmak istiyorumm bana başarılar dileyinn....

şimdi cilt bakımı yaptırdı ebru şallı yüzünee...mübarekk neler sürdü nelerrr..tabiki taş gibi olurrr....yaww benimde bi çok sorunumm varr...sizlere sormak istedim sizler neler yapıyorsunuzzz...inşallah hepiniz görür bişiler dersinizz...

ilk sorunummmm...
çatlaklarrr!! bende çatlak var yaaa..kilo verince daha dikkat çeker oldu..göbek pek çok değilde beni en çok rahatsız eden.göğüs yanlarımda varr ve dediğim gibi kilo verince benim acayip göğüs küçüldü ve çatlaklar çok sinirimi bozuyorrr..öncesinde farketmemiştimm...napabilirim bilgisi olan varmı..bu kremler işe yararmıı??

ikinci sorunnumm..cildimde siyah noktalar varr ve ben onları sıkıyorum ama çogalır diye korkuyorum..siz neyle temizliyorsunuz cildinizi??
ve burnumun 2 tarafı yanaklarıma doğru minik delik delikler var..acaba normal mi bu herkesin cildi böle mi??delik derken normal deri deliği ama büyürmü diye korkuyorum..

üçüncü ve en büyük sorunumm...bacaklarımdaki batıklarr..tüğlerim delip çıkmıyor derimin içinde yürüyüp gidiyorr..gözle görüyorum..epilaston yapıyorum..ağda yapıyorum aynı...bikaçkerejiletle al dediler aldımm düzeldi..sonra makinaya geçince yine aynısı oldu..bu sorunu yaşayanlar varmııı??napabilirim fikri olan varmıı??

bidene daha sorunumm varr..ama onu nasıl dicem bilmiyorumdaa...utanarak ve özür dileyerek soruyorum çünkü bunu paylaşacağım ve danışacagım çevremde kimse yokkşeyy..bende gabızlıkdan yada aşırı isaldende olabilir basur memesi gibi bişi diyorlar yaa ondan oluştuu..öyle kanama felan yok ama bazı zamanlar çokk canımı yakıyorr...sarı kantoron yağını duydum aldım sürüyorum ama bi değişiklik yok..bundada bi bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirimm...

oyyy oyyyy yokk yokk mübarekk...ve hepside pkonun bana verdiği şeyler..pko var kilo aldım çatlaklar olduu..yine pkodan sivilce ve aknelerr...eminim kıllarda pkodann..ee basur direk oo..glukofen isal yapmıştı ozaman olduu...bu pko beni bitirdi bitirdii...neysee...hamd olsunn...daha beterinden korusun allah...böle söylenince hep hastaneler geliyor gözümün önüne kesiyorumm..

yokk bebemm yaaa..benim bu ay fosss...inş önümüzdeki ay hazirana erteledik şimdidee sınavlarında pitecek ozamann..iilaç içip adet olunca gidicem tahlil vermeye nşş..sende haberdar et bizii inş gelişir yumoşlarınn..ama ne diyoruzz herşeyinn hayırlısıı..walla erkeklerr öylee yiyorlar yiyorlarr hiçbişi yok..eşim akşam göbek yapıyorr sabah dümdüzzz...ben onun kadarr yesem varyaaa oooooooooo....bizonlara uymucazz...bizim yanımızda yemesinler yeterr...

bu pko yapıyor bunları evet ben 2010'dan bu yana şekil şemal değiştim ne ağladımm pkoyu bilmeden önce bunlar neden diye ne korkmuştum sonra pko olduğumu öğrendim ve pkonun sorunlarını....
Allah dermansız dert vermesinnnnn HAmdü senalar olsunnn halimize biz bununla yaşayacak bundan kurtulacağız inşallah bebiş doğduğunda geçiyormuş sitede okumuştum yani ümit ediyorumm...

Son düzenleme:

İnşallah hepimiz için hayırlısı ile gönlümüzdekilere ve bebişlerimize kavuşuruzz
sen ders mi çalışıyorsunnn oyy Allah yardımcın olsunn canım benim
eşlerimiz maşallah desene yesinler kilo almayacak olsam ben de yerim ne yalan söyleyim ama ben yarısını yesem ekmeğin aboooow....
canım inşallah Haziranda Temmuzda güzel haberler alırız senden de
bu ay bebiş olur mu ki ya inşallah ilaçsız felan olsalar amma olmazsa da ben de ertelerim birazcık aslında tam zamanı ama ne deyim yaa gözlerim doluyor yazarken bile .. derdini anlatsan kimse anlamaz anlatamıyorsun zaten de ...sevenin sevmeyenin dostun dostcukların ... vs herkes soruyor bebek yok mu sanane denmiyor takmamaya çalışıyorum millet akıl vermeye kalkıyor... şuan yok Allah isteyen herkese versin diyorum arkadaşlarım 2 . 3. doğumlarını yapıyor maşallahhh ben de istiyorum ay sıkıldım kendimden ...

Son düzenleme:

Başarılar dilerim canım ve inan sana çok güveniyorum Kesinlikle bizler bu işlerin üstesinden geleceğiz Allahında izniyle
Ben öğleden sonraya bıraktım mecbur platesi küçük cimcime uyandı onla uğraştım o arada annemde arayınca bu saat oldu ama kaytarmak yok kesinlikle bugün sporumuda yapcağım

Şimdiiiiiiiii sırayla kendi açımdan sorularını cevaplayayım

1. Cilteki çatlaklarla ilgili benim spor hocamın tavsiyesi kesinlikle spor yaptıktan sonra duş alıp bildiğimiz vazelin sür Universal marka almıştım ben koca bir kavanoz hem fiyatı uygun hemde kokusu çok hoş
Hee her gün yapıyormuyum yok haftada bir falan yapıyorum ben ama bundan sonra en azından iki günde bir yaparım
Hiç pahalı kremlere para verdiğine deymez hemde cildin eksilen maddeleri geri verdiği için cıldın sıkılaşır ve çatlaklar yok olur ve hiç oluşmaz demişti hoca Ben o kadar kilo vermeme rağmen hatta iki çocuk pırtlatmama rağmen çok az çatlağım var şükür

2. Yüzdeki siyah noktacıklar için ben eskiden haftada bir peeling uyguluyordum ama artık sadece soğuk suyla yıkıyorum ve arada da güzel zeytinyağlı bir sabunla sabunlayıp duruyorum
Birde aklında bulunsun yüzünü normalde yıkadığının aksine aşağı doğru değil yukarı doğru yıkamak gerekiyormuş sarkma olmaması için geçen TVde bir doktor söylemişti sonuçta sen aşağı çekersen yer çekimi kanuna göre oda aşağı sarkar demişti yüzümüz için
Bİrde Doktorum programından bir cildiyecinin verdi karışım var haftada bir yapılan
1 YK yoğurt
1 Çay kaşığı Karbonat
1 Çay kaşığı sızma zeytinyağ
3 damla limon suyu
( Ciltteki güneş lekelerinide dahil yok eden bir maske bir 3 - 4 dakika tutup sonra bol suyla duruyorsun )

3. Valla canım bende arada tembel işi yapip jilet vuruyorum aslında ağda en güzelide dediğin gibi batıklar oluyor ondada :26:
Ben birşey yapmıyorum ama sen söyleyince şöyle bir düşündümde hani bazı aktarlarda at kılından olan fırçalar var ya onlar belki işe yarayabilir Malum Sosyete güzeli Eda Taşpınar daha geçenlerde onun açıklamasını yaptı bacaklarının bu kadar bürüzsüz, parlak ve güzel görünmesinin sırrı banyoda o at kılı fırçasıyla kendine masaj yapmasıymış sert bir fırça herhalde ve batıklarada iyi gelebilir diye düşünüyorum hatta bende alcağım inşallah Tuğba Özayda kullanıyormuş ondan ki ikisininde hakikaten at gib bacakları çok hoş

4.cü ve en can alıcı soruna gelince
Bir ara bende de olmuştu o çok fazla zorlanmaktan hatta baya bir can yakıyordu lavaboya gittiğimde ama normalde hiç ağrı yapmıyordu nasıl birşeyse kendi kendine bir kaç ay sonra bağırsaklar düzene girince yok oldu
Biraz kendini tart istersen canım hangi zamanlarda ağrın oluyor diye Belki fazla baharat yada acı kullanıyorsan oda yapabilir
İnşallah gecicidir seninde bir an önce kurtulursun

Rabbim acil şifalar versin güzelim ....Aminnnnnnnnn

Selam kızlar nasılsınız bakalım?

Dün regli oldum ben de çok az geliyor, deli edecek bu beni yaa sizde durumlar nasıl? Gerçi sevindim bu işe egzersizime bittiğinde rahat rahat başlarım.

Bir de uyku durumları nasıl? Felaket uyur oldum ben şu ara gün içinde, düzene girmiyor bir türlü.

Selam
HOşgeldin
Hadi gözün aydın regl olmuşsun ya az da olsa gelsinde ama bu aralar havaların dengesizliğindenmidir nedir bende geçen ay çok çok az oldum ve iki hafta sonra tekrar oldum :26: bir iki günde olsa hatta kadındoğumcuma koştum ne oluyor diye
Arada öyle olur kilo vermeye başladıkca düzene girer ama tekrar olursada haberleşelim demişti
Şimdi üzerinden 2 hafta falan geçti bir kaç gün sonra herhalde bende regl olurum

Canım uykunu düzene sokmaya çalış mutlaka çünkü çok önemli bir gece erkenden yat dönüp dursan bile eninde sonunda uyuya kalırsın ve ertesi gün emin ol çok dinç ve erken kalkarsın
Ben saat 10lara hatta bazen 11lere kadar uyurken 3 gündür 07:30 dedinmi en geç ayaktayım hee gündüz ara ara esniyorum o ayrı ama inat ettim elbet bünye alışcak kaçarı yok

Neyse ben öğle öncesi kahvemi içeyim öğlen yemeğinden sonra gelirim nasılsa yine
Kendinize iyi bakın kocaman öptüm

Son düzenleme:

Ben de ara kanama gibi olunca bir ay önce, fırladım gittim bir boşluk bulunca kadın doğuma, bekle gelmezse bakarız dedi (ki uyuz olmuştum, ben orada ağrıdan ölüyorum, adam bekleyelim diyor hırr) Regli de olamamıştım ondan sonra.

Şöyle bir durum var şimdi, çok erken uyuyorum akşam, 4:30-5:00 gibi ayaktayım :S Öyle olunca da akşam üstü sersem sersem dolaşıyorum ortalıkta. Bir de ders çalışmam gerekiyor, o yüzden zor oluyor aslında. İki hafta sonra son sınavlarım var, mezun olup olmayacağım belli olacak.

oooo kiloo almayann cinss olsamm ben varyaaa kim tutarkii beni süperr yerimmm :) :) hele abur cuburrr..bebek konusudaa..şaka maka o sorularla ben 4 sene geçirmişimm dile kolayyy ben hep daha düşünmüyoruzz dedimm..hala dahada öylee borçlar harçlar var daha düşünmüyorumm diyorumm...çünküü ben bana yetiyorumm bide insanların o sorusuu halamı yok son durum ne soruları bitiriyor benii..benimm tekk paylaştığım sizlersinizz..çünkü beni anlıyorsunuzzz..hepimizin yürek yarası aynıı...ben burda çokk pkoluyu gördüm 4 yıldırr..hepsi doğurdu çatır çatırr..inşallah bizlerde gün gelecekk doğumdan kiloları vermeye çalışıcaz ve bebeklerle ilgili fikirler alıcazzz...

selamm canımm...alla alla neden ki uyuyorsunn kansızlık felan mı var acepp bi araştırtaydınn..adet olmuşsun şükürr..ben unutuyorum kusura bakmaa...kenidliğindenmi oldun ilaç içiyormuydun??ben tarlusal mi ne varya ilk ondan içtim bu ay..3 gün sonra adet oldum bugün 7. günüm hala pembe akıntımm varr uyuzz oldumm abdest alıyorum bitti dyee hoppa yine gelmişş..yarına bitse bari kandil oruç tutmak istiyorum..ben progestan içip adet oluyordum hep 2 gün zoroluyordum ama bu sseferki ilaç iyi geldii..

senin uyku benide merak ettirdi..kaçda yattın gece uykusuzmu kaldın acabaa??kanına bi baktır derimm...bide neler yedin nasıl gidiyor diyett..

çokk sağoll cecomm benimm çok sağoll...yine not aldım bilgilerinii..profummm benimmm..çatlak allaha şükür bendede çok yok ama bu göğüs kenarında 2 cm kadar 2 dene var kilo verince farkettim bendee bakalım vazalin alıyım bende süriyim vari..deri yenileyici kremler varmış onlardan alıyım dedim ama belki bilen vardır diye bi sorım dedim..çok sağol..azmin bol olsunnn....

Son düzenleme:

Kan sayımı yapılmadı ama sanmıyorum kansızlık olduğunu. Endokrin uzmanına söyledim bu uyku hallerini, birkaç test daha istedi sonucu çıksın ona da bir bakalım dedi. Yani beklemedeyim anlayacağın. 10 gün sonra kontrol var işte. İlk adeti tarlusalla oldum. Sonra da Yazz diye bir doğum kontrol hapı verdiler. Onu da ilk kutuda adet olmadım, ikinci kutunun sonunda geldi işte. Üçüncü kutuya başladım dün. Toplamda altı kutu kullanacaktım zaten, ilk söylediklerine göre. Belki uzatırlar süreyi, bilemiyorum.

Aslında ben bu uyku hallerini hipotiroide bağlıyorum. İlaç almama rağmen TSH yükseliyor. Doz yetersiz herhalde ya da başka bir şey var.

Cancagzim catlaklar benimde basen bölgesinde var bende görüntüden hoslanmiyorum...
Bu sorunla ilgili programin birinde dogal yaglardan karisim yapip kullanin diyordu....kakao yagi havuc yagi felan bayagi cesit vardiiii...iyi gelir demislerdiii....

Pilates yapman cok iyi bende yapmayi istiyorum bakalim artik.....

Bu arada öglen yemeginde 3 yemek kasigi kuru fasulye 3 yk pilav ve bir kase cacik yedim ;-)

o ne yaaa...bunuda ilk duydummm...3.kutuya başlıyorsunnn adet anca oldun oda az....canım sen hangi şehirdesinn?? dr varsa başka bikaç dr git ve fikir all..inanırmısın istanbulda kadıköyün göbeğinde özeldr gittim saçma sapan tedavi uyguladı bana 4 ayımı boşa geçirdii.ve ondan sonra gidemedimde dr a..sana niye doğum kontrol hapı veriyorkii??ben progestan içerken onunda yan etkisi uyku ve baş dönmesiydii...uyku hali veriyordu bana sabah akşam içiyordum...bence başka bi dr görün ve bu dr tedevi şeklini anlat bi fikir all..yada hiç anlatmadan git bakalım yenisi ne dicekk..bende bu ilaca bi bakayımm..sen korunuyormusunn??doğum kontrol hapı ondanmı??

valla bilmiyorum yaaa bide çatlak çıktı başımaa...şu sınavlarr bi hallolsunn sonra kendimee odaklanıcamm biras dahaa...

bence yemekk güzelll...salatan olsa biras daha şişirirmiş karnını..akşama acıkırsın diye korkuyorum pirinç hiç tok tutmuyorr...arada bi meyve +yoğurtyiyebilirsen güzel tok tutuyor o...hadi bakalım başarılarr...

İzmir'deyim canım. Birkaç doktor gezdim zaten. Doktor konusunda haklısın, ben de özelde bir doktora gittim, pcos var sende, git kilo ver, anca öyle tedavine başlarım dedi. Şimdi üniversite hastahanesine gidip geliyorum. Pcos tedavisi için doğum kontrol hapını verdiler bana. Daha önce Cyclo Progynova diye bir şey verdi diğer doktorlar, o işe yaramıyordu artık. Ne yapacağımı şaşırdım aslında. Devlet hastahanesine gitsem gene düzenleyici verecekler, özele gitsem git kilo ver diyor. Bunalttılar valla.

yaa bebemm dr bunalmaa hemenn...ne kadarlık evliydinn bilmiyorumm ama..eger korunmuyorsann bebek düşünüyorsann en azından kilo verene kadarr doğum kontrol hapı kullanmaa...çünkü o yumurtlama olacaksada onları engelliyor tamam orda daha fazla kist olmasını engelliyor ama yumurtlamayıda engelliyorrr...bak her pkolu ve kilolular hamile kalamaz diye bişi yokii...ceco arkadaşımızda pkolu ama 100 kiloda hamile kaldım diyorr...benim sana dicem tek şey varr...

eger bebek düşünüyorsanızz...önce kilo ver..çünkü şuanda hamile kalman demek 96 yla..senin hamilelik sonu 110 demekk..o yüzden akışına bırakk...glukofenini iç yumurtlamayı düzenliyor ve kaliteleştiriyorrr..glukofen iç..ve adetinin 16. günü tarlusal iç..ve kilolarını vermeye başla o arada hamile kalırsan ne güzell..yok kalamadınmı...bebek tedavisine başlayana kadar en azından düzenli adet görürsünn..bak ben böle yaptım..3 yıl oldu bebek olmadı şimdi başlıcam tedaviyee..ben progestan içtim hep..progestan ilacı bebek varsa da zarar vermiyor diyee..ama az adet oldum..sonradediler tarlusaldezarar vermiyor bebeğe..hatta en yakın arkadaşım hamileymiş 2 kere içti gördüm şimdi tarlusal içiyorumm...sen 2 kutu içtinde niye adet olamadınki yaa ben ona takıldımm tahlil yaptınmı canımm...??dediğim arkadaşımiçiyor içiyor dr gidiyor olmadım diye kist var diyorlar yine ilaç veriyor lar megerse kist değil keseymişşş hamileymiş kız..allaha şükür bişi olmamışş...

Canım evli değilim, bekarım Yumurtlamayı engellediğini biliyorum zaten bekar olanlara bu yüzden direkt doğum kontrol hapını veriyorlar yumurtlama olmaığı için kist de oluşmuyor dediğin gibi. Ama işte şimdiden tedavi olmak istiyorum, kısırlığa kadar da gider tedavi olunmazsa diye bir de korkuttu beni özeldeki doktor, fena tırstım o yüzden. Evli olsaydım kesinlikle dediğini yapar, doğum kontrol hapı almazdım. Aslında sevmiyorum bu tür hapları da neyse. Bu arada, 10 yıldır ara ara uğraşıyorum bu sorunla.

Son düzenleme:

ayyyy allah senii netmesinn.....iyi ozamann öylee desenee....o zaman yapacak bişi yok doğum kontrol..yada tarlusal süper bişi bidahakine dr dan onu iste onları iç gitsinn..vee kilolarıı verrrrrrrr....evlenincede olur hemencik bebeğin inşallahh....anam başından desene sennn :) :) :) azz saymadımm dr laraaa

Boşver iyi ettin Şu andaki doktorlarım ilgileniyor zaten. Gerisi başından savdı Onun için yer değiştirmek de istemiyorum yav Yok yine durumumda değişiklik olmazsa değiştirmeyi düşünürüm ama Kiloları vermeye çalışacağım zaten. İşte durumu endokrin uzmanının son isteyeceği testler belirleyecek herhalde. Bu arada da delik deşik ettiler beni sorma gitsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…