• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

:D arada kacamaklar olur ama abartmamak sartıyla tabıkıde sıkma canını
her ıdrara cıkmak 35 kalorı kaybettırıyormus gunde 12 bardak su ıcıp ortalama 10 kez ıdrara cıkıyormusuz ve 350 kalorı verıyorz sadece ıdrarla cok guzeel o yuzden bol bol su ıcın kızlarrr :D


ciddisinmii senn yaaaaaa.....kafadan 350 kalorii deseneeeee.....ozaman içiyoruzzz arkadaşlarrrr...bol bol içiyoruzzz...kafalarıı bulmuyoruzz amaa :) :) valla teşekkürler bu bilgi içinnn...
 
hımmm..açlık durrumun nasıll baya az yemişşsinnn...yaa şu special k lara hep özeniyorumda sütle içiliyor diye hiç yemedim..soğuk süt içemiyorum benn :( :( sen yogurtla demişsinn öyna nasıl oluyor tadııı...bide tok tutuyormu çokkk...vee bencede meyve suyu yerine meyvenin kendisini yee...[/QUOTE]

canım süt içemiyorum ben malesef başka sorunlar yapıyor bağırsakta yani sonrası kötü :( öğlen yoğurt kefirle karışınca daha tok tutuyor tavsiye ederim tadı fena değil alışınca ben kavanozum var sarelle :D kavanozu onla getiriyorum :)))) işe Special K çikolatalı dahada değişmem :) açlık durumum öğleden sonra olmasına rağmen çok iyi bence 15:00'den birazcık azcık ama acıkır gibi oluyor insan fakat yeşil çay baya bir oyalıyor sanki birde kuru incir aldım 2 tane fakat anca tok durdum şimdi yemek yedim sebze yemeği salata ve ayran :D 2 bardak su yarım saat sonrada yeşil çay vee ben geçen sene 8 kg 4 ayda böyle vermiştim :) bu yıl iş çıkışları eve yürüyüş ekledim üzerine hayırlısı ile ya inşallahhhhhhhhhhhhhhhhh gitsin gelmesin bu kilolarrrrrrrrr anne olmak istiyoruzzzzzzz
 


kızllarrrr benim şuana kadar 8 bardak oldu suyummm...ilerleyen saatlerdede içerim daha ama inanın wc den çıkamıyorumm:1: bugün daha çok acıktım sankii..yada eşimi bekliyim derken öğle yemeğimi bu saate erteledim diye böle olmuşda olabilirrrr....


öğle yemeğim...

2 dolma (içindepirinç olduğu için yerken çok vijdan azabı çekiyorum yaa)

2 kaşık yoğurt..

yarım domates...

2 bardak su..



weee utanarakkk bişi itiraff etmekk istiyorummm:26::26::26:ben kötü bişi yaptımmm..:25::25::25: şeyy ben bi kaçamak yaptımdaa dayanamayıppp...amcam pişmaniye getirmiş bursadan gelinceee:17::17:iki gündür sabrettimm..ama biraz önce bi parça yedim ben yaaa..herşeyi hakediyorumm...parçalayabilirsinizz benii...

Canım öğle yemeğin senin de çok azmış :) kaçamaklar mı ahh afiyet olsun su içtin bol bol baya gitmez mi o
 
canım süt içemiyorum ben malesef başka sorunlar yapıyor bağırsakta yani sonrası kötü :( öğlen yoğurt kefirle karışınca daha tok tutuyor tavsiye ederim tadı fena değil alışınca ben kavanozum var sarelle :D kavanozu onla getiriyorum :)))) işe Special K çikolatalı dahada değişmem :) açlık durumum öğleden sonra olmasına rağmen çok iyi bence 15:00'den birazcık azcık ama acıkır gibi oluyor insan fakat yeşil çay baya bir oyalıyor sanki birde kuru incir aldım 2 tane fakat anca tok durdum şimdi yemek yedim sebze yemeği salata ve ayran :D 2 bardak su yarım saat sonrada yeşil çay vee ben geçen sene 8 kg 4 ayda böyle vermiştim :) bu yıl iş çıkışları eve yürüyüş ekledim üzerine hayırlısı ile ya inşallahhhhhhhhhhhhhhhhh gitsin gelmesin bu kilolarrrrrrrrr anne olmak istiyoruzzzzzzz

aynennn yaaaa...bazenn yorgunn düşüyorumm bu konudaaa...bide kendiliğinden geleydiii bebişimm...o tedavii benii bitiriyorr vesselammm...du bakalı verelim kiloyu elimizden geleni yapakda sonrasıı allahın işi...
 
Sağlıklı ve iyi bir hayat sürebilmenin beş temel belirleyicisi vardır. Bu beş noktaya çok dikkat edin ve aklınızdan hiç çıkarmayın.ve iyi bir hayat sürebilmenin belirleyicilerinden ilki sağlığımızı izlemektir. Sağlık kontrollerimizi zamanında yaptırmaz, sağlık sorunlarımızı vaktinde çözmez, kısacası sağlığımızla ilgilenmezsek her şey ama her şey ters gitmeye başlar. “Her şeyin başı sağlık” denmesinin sebebi de zaten budur.

Sağlığın izlenmesi ve aynı zamanda yönetilmesi gereken bir süreç olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Çoğu sağlık sorununun erken yakalanması halinde hastalık haline dönüşmeden ortadan kaldırılabileceğini unutmayalım. Hastalıkların erken teşhisi sayesinde daha kolay iyileştirilebileceğini de tekrar tekrar hatırlayalım.


Sürdürülebilir sağlığın ikinci “olmazsa olmazı” ise sağlıklı beslenmektir
. Bu konuda sayfalarca yazılabilir, saatler süren konuşmalar yapılabilir. Bence en önemli noktaları aşağıda özet halinde bulacaksınız ama bir kez daha hatırlatalım: Sağlıklı beslenmek dediğiniz zaman sadece bedeni beslemeyi düşünmeyin, ruhunuzu da güzel beslemeyi ihmal etmeyin.


Üçüncü sırada aktiviteye yer açın.
Aktivitenin sihirli bir ilaç olduğunu ve gün boyu yani uyku dışında hemen her an sistemde tutulması gerektiğini bir kenara not alın.


Dördüncü sırayı uykuya ayırın.
Güzel ve iyi bir uyku sadece dinlenmenizi değil, gündüz yaşanan sorunları gidermenin, eksiği, gediği tamamlamanın, kırılıp döküleni tamir etmenin de en etkili ilacıdır.


Beşinci sıraya da stresi koyun. İyi stresi dozunda kalmak koşuluyla kullanın ama kötü stresi kovun! Bu beş nokta hep aklınızda olsun.

BUNLARI UNUTMAYIN

1. HANGİ SU? Her gün 8-10 bardak su için. Minerali bol sert suları tercih edin. Alkalen gücü yüksek sulara öncelik verin. Cam şişelerde satılanları tercih edin.
2. HANGİ İÇECEK? Önceliği suya verin, susuzluğunuzu gidermek için öncelikle suyu tercih edin. Canınız ille de içecek bir şeyler arıyorsa tercihinizi ayrandan yana kullanın. Bence köpüklü olmayanı, yarım yağlı olanları tercih edin. Meyve sularının taze sıkılmış olanlarını sadece ve sadece ¼ su bardağı kadar, hadi bilemediniz yarım su bardağını geçmeyecek miktarlarda için. Kolalı içecekler, meyve suyu konsantreleri, boyalı, şekerli, aromalı meyveli içeceklere el bile sürmeyin.
3. HANGİ YAĞ? Favoriniz zeytinyağı olsun. Zaman zaman tereyağına yer açılsın. İç yağı, kuyruk yağı, mısır özü, palmiye, hindistancevizi yağları unutulsun! Margarinlerden uzak durulsun. Ayçiçeği yağı azaltılsın. Kızartmalık yağlar tekrar tekrar kullanılmasın. Yağlar saklanırken cam şişelerde muhafaza edilsin, ağızları iyice kapatılsın, karanlık-ışık almayan yerlerde tutulsun.
4. HANGİ BALIK? Soğuk sularda doğal şartlarda büyüyüp yetişen yağlı balıklar tercih edilsin. Çiftlik balıklarından uzak durulsun. Derin sularda yetişen genç balıklar daha çok tercih edilsin. Kirli sularda yetişen balıklar yenmesin.
5. HANGİ EKMEK? Aslında mümkün olduğu kadar az ekmek yensin, ille de yenecekse beyaz değil kepekli, tam tahıllı ekmekler tercih edilsin.
6. BULGUR MU, PİRİNÇ Mİ? Kesinlikle bulgur. Bulgurun da kepeklisi olmalı. İlle de pirinç yenilecekse kepekli ve esmer olanları, mümkünse ince uzun kahverengi pirinç tercih edilsin.
7. HANGİ SÜT? Öncelik keçi sütüne verilmeli. Besleyici değeri daha fazla, alerjik etkileri daha sınırlı. Çocukluk çağlarından sonra süt yerine yoğurt tercih edilmeli. Doğal ortamlarda yetişip büyüyen hayvanların sütüne öncelik tanınmalı. Güvenli köy sütü paketlenmiş sütlere tercih edilmeli. Süt yerine ayran içilip yoğurt yenmeli.
8. HANGİ ŞEKER? Hiçbir şeker masum değil. Şekerin her türlüsü sağlığı bozuyor. Son yıllarda şekere “tatlı zehir” diyenler bile var. Meyve şekeri bile çok sınırlı tüketilmeli. Zaten bu nedenle de çok tatlı meyeler tercih edilmemeli, meyve suları olabildiğince az içilmeli, meyvenin kendisi ve de mümkünse, yenilebilirse kabuğu ile birlikte yenilmeli.
9. HANGİ ET? Benim tercihim kuzu eti. Keçi eti pek lezzetli değil ama daha güvenli. Otlaklarda yetişip büyüyen danaların eti de yenilebilir. Tavuğu bahçenizde büyütüyorsanız etini de, yumurtasını da keyifle, güvenle tüketebilirsiniz.
10. HANGİ SEBZE? Her sebzeyi güvenle ve bol bol yiyin. Mümkünse mevsiminde yemeye özen gösteren. Köklü sebzeleri yapraklı sebzelerle kombine edin. Sebzeleri ille de haşlayarak yemek gerekmiyor. Çiğ yenilebilen her türlü sebzeyi salata veya benzeri formlarda yemeye gayret edin. Tabii ki iyice temizlemek koşuluyla.
11. HANGİ BAKLİYAT? Birinci sıraya fasulyeyi -öncelikle de siyah fasulyeyi-, ikinci sıraya mercimeği, üçüncü sıraya da bezelyeyi yazın.
12. HANGİ TATLI? Canınız ille de tatlı çekiyorsa meyve yiyin. “Meyve beni kesmez ille de tatlı yiyeceğim” diyorsanız “bitter çikolata”yı deneyin ya da bizim geleneksel tatlımız aşureyi az şekerle yapıp yemeye gayret edin. Unlu tatlılar mı, sütlü tatlılar mı diye sorarsanız yanıtım “sütlü tatlılar” şeklinde olacaktır.
13. HANGİ MEYVE SUYU? Benim tercihim nar suyundan yanadır, maksimum 50 ml kadar meyve suyunun da yeterli olacağını düşünüyorum. Zaman zaman portakal, greyfurt, elma suyu da aynı miktarlarda denenebilir. Sebze sularından da faydalanmayı düşünün derim, hatta özellikle tavsiye ederim. Havuç, pancar, maydanoz, kereviz gibi sebzelerin suyunu karıştırarak içmek çok ama çok faydalı olabiliyor.
14. HANGİ KURUYEMİŞ? İlk sıraya cevizi, ikinci sıraya bademi, üçüncü sıraya da yer fıstığını yazın. Zaman zaman kabak çekirdeği ve ayçiçeği çekirdeği çitlemeyi de ihmal etmeyin. Beyaz nohuttan biraz uzak durun. Antep fıstığını ihmal etmeyin. Bademi, yer fıstığını, nohudu ateşte yakmadan, kavurmadan, fırınlamadan doğal olarak tüketmeye özen gösterin.
15. HANGİ MEYVE? Nar, siyah erik, kiraz, böğürtlen, yaban mersini, portakal, kayısı, hurma, elma, çekirdekli siyah üzüm, incir (miktara dikkat!) ve karpuzu ilk sıralara yazın!

Doğru model: Akdeniz diyeti

Yeni bir çalışma, Akdeniz diyetinin yalnızca sağlıklı yaşamaya değil ömrü uzatmaya da ciddi katkılar sağladığını gösterdi. 12 ülkede yapılan ve 1,5 milyon kişinin beslenme alışkanlıklarını inceleyen araştırma, Akdeniz diyetinin genel ölüm riskini yüzde 9, kalp damar hastalıklarına bağlı ölüm riskini yüzde 9, Parkinson ve Alzheimer’e yakalanma riskini yüzde 13, kansere yakalanma riskini yüzde 6 azalttığını gösteriyor. Dilerseniz Akdeniz usulü beslenme alışkanlıklarına bir göz atalım:
* Bol miktarda sebze ve meyve, az yağda yapılmış, zeytinyağlı ve ızgara yemekler.
* Bol balık.
* Beyaz ekmek yerine kepekli ya da tam tahıllı ekmekler.
* Yağ seçimi olarak zeytinyağına ağırlık vermek.
* Et yemeklerini tencerede haşlayarak ya da fırında pişirerek veya ızgara olarak tüketmek.
* Alkol yerine ayran, su ve sodayı tercih etmek.
* Ayrıca, Akdeniz usulü beslenme, akşam yemeklerini erken yemeyi, sofrada mümkün olduğu kadar uzun süre kalmayı, iyi çiğnemeyi ve yavaş yemeyi de kapsıyor.

Püf noktası

* Mümkün olan her şeye limon sıkın. Limon, bir gıdanın glisemik yükünü azaltır ve kana karışma hızını yavaşlatır.
* Meyve salatası yemeyin, meyvenin kendisini yiyin. Elmanın kendisi püresine göre, püresi suyuna göre daha az kilo yapar. Ne kadar az ezer, ne kadar az parçalarsanız o kadar iyi.
* Sirkeyi daha çok kullanmaya çalışın. Aynı limon gibi, sirke de besinlerin glisemik yükünü azaltma özelliğine sahiptir.
* Sarmısağın birçok faydası olduğu bilinir. Ama birçok kişi bu mucize besinin, beraber yendiği her şeyin glisemik indeksini azaltma gücünü bilmiyor.

Bir bilseniz...

* Sosis ve salam gibi işlenmiş et ürünlerinde sağlığımıza son derece zararlı maddeler olduğunu...
* Hazır kremalar, salata sosları, ketçap gibi gıdaların içine şeker eklendiğini...
* Margarin ve margarin eklenmiş yiyecekleri eskisine oranla daha çok tükettiğimizi...
* Özellikle pastanelerden aldığınız ürünlerde bol bol margarin kullanıldığını...
* Çocuklarınızın içtiği, içinde meyvenin kendisinden eser olmayan, sadece aromasının bulunduğu gazozların, kolalı, gazlı içeceklerin bir şeker bombası olduğunu ve zararlı maddeler içerdiğini...
* Dondurmaların bile artık gerçek dondurma olmadığını. Piyasada satılan dondurmaların çoğunun içinde süt değil, süt tozu olduğunu. Hatta birçoğunda margarin bulunduğunu...
* Çok faydalı diye düşündüğünüz doğal meyve suları, bal ve pekmezin de kısıtlamanız gereken şekerli gıdalar arasında olduğunu...
* Günlük 20 gram tuz tüketerek dünya şampiyonluğuna oynadığımızı ve yediğimiz her şeyin içindeki tuz miktarını sorgulamamız, daha da önemlisi sofralarımızdan tuzlukları kovmamız gerektiğini...
* Maden sularının sağlığa son derece yararlı olduklarını, asit içermediklerini ve özellikle büyüme çağındaki çocukların, maden suyunun içindeki demir, kalsiyum, çinko ve florür gibi minerallere yetişkinlerden daha fazla ihtiyacı olduğunu...
 
aynennn yaaaa...bazenn yorgunn düşüyorumm bu konudaaa...bide kendiliğinden geleydiii bebişimm...o tedavii benii bitiriyorr vesselammm...du bakalı verelim kiloyu elimizden geleni yapakda sonrasıı allahın işi...

inşallah WAW İNŞALLLAHH hayırlısı ile....
biz elimizden geleni yapalım Allah hepimizin yardımcısı olsun.
 
Hele şükür gelebildim :1:

Havuzdan sonra birazda sauna keyif yaptım sonra bir güzel duşumu aldım çıktım :34:
Eşim araba bende diye spor salona gelmiş birlikte döneriz diye ( yolunun üzerinde diye )
Tabi benim gelmem 7yi buldu ancak 7 buçukta yemeğimizi yedik ama şükür fazla kaçırmadım :34:

Tüm gün yediklerimi yazayım baride birde bir arada görün :1:

Uyanır uyanmaz 1 büyük kupa az limonlu su ( 0 P )

Sabah;

1 kaşarlı tost ( 17 P ) ( bir daha tost varsa başka şey yok :1: )
1 haşlanmış yumurta ( 0 P )
1 ufak domates ( 6 P )
1 ufak salatalık ( 4 P )
3 yeşil zeytin ( 1 P )
3 siyah zeytin ( 1 P )
1 KK kadar yağsız beyaz peynir ( 1 P )
1 büyük kupa yeşil çay ( 0 P )

ara;
şekersiz türk kahvesi ( 0 P )

Öğle;
1 büyük kase marul salatası ( 8 P )
1 bardak ayran ( 5 P )
10 tane çilek ( 4 P )

ara;
1 kupa yeşil çay ( 0 P )

Spor salonunda havuza girmeden 1 fincan sütsüz şekersiz Filitre kahve

Akşam;
1 kase Çorba ( 10 P )
8 - 9 Çatal Melemen ( 5 P )
1 dilim tam tahıllı ekmek ( 8 P )


Anammmmmmm bugün 69 puan yimişim karbonhidrat olarak :52::52::52::52: yaaa ama benim 65in üzerine çıkmamam gerekiyordu :50: yarın kesinlikle 40ı geçmemem lazım ki dengelensin :34:
Yediklerim benim hesabıma göre aşağı yukarı 1700 kalori falan :34: Bazal Metabolizmam 2.200 kalori ihtiyaç hissettiğine göre çok azda olsa karbonhidrattan kaçırmış dahi olsam 500 kalori eksik tüketmişim :32::32::32::32: eeee böyle devam edersem kesinlikle kilo vermemem mümkün değil :34:





kızllarrrr benim şuana kadar 8 bardak oldu suyummm...ilerleyen saatlerdede içerim daha ama inanın wc den çıkamıyorumm:1: bugün daha çok acıktım sankii..yada eşimi bekliyim derken öğle yemeğimi bu saate erteledim diye böle olmuşda olabilirrrr....


öğle yemeğim...

2 dolma (içindepirinç olduğu için yerken çok vijdan azabı çekiyorum yaa)

2 kaşık yoğurt..

yarım domates...

2 bardak su..



weee utanarakkk bişi itiraff etmekk istiyorummm:26::26::26:ben kötü bişi yaptımmm..:25::25::25: şeyy ben bi kaçamak yaptımdaa dayanamayıppp...amcam pişmaniye getirmiş bursadan gelinceee:17::17:iki gündür sabrettimm..ama biraz önce bi parça yedim ben yaaa..herşeyi hakediyorumm...parçalayabilirsinizz benii...

Canım zaten ufaktır o bence birde öğlen sende az yemişsin nasılsa :34: Evin içinde biraz fazla dolansan bile erimiştir o :34: ama bundan sonra sadece cuma bildiriminden sonra bir kaçamak hakkında anlaştığımızı unutma :34: ona göre kaçamak hakkını kullan :34:
Bu seferlik af ettik diyelim ama bir dahakine artık ne olur bilmiyorum :1:


Sağlıklı ve iyi bir hayat sürebilmenin beş temel belirleyicisi vardır. Bu beş noktaya çok dikkat edin ve aklınızdan hiç çıkarmayın.ve iyi bir hayat sürebilmenin belirleyicilerinden ilki sağlığımızı izlemektir. Sağlık kontrollerimizi zamanında yaptırmaz, sağlık sorunlarımızı vaktinde çözmez, kısacası sağlığımızla ilgilenmezsek her şey ama her şey ters gitmeye başlar. “Her şeyin başı sağlık” denmesinin sebebi de zaten budur.

Sağlığın izlenmesi ve aynı zamanda yönetilmesi gereken bir süreç olduğunu aklımızdan çıkarmayalım. Çoğu sağlık sorununun erken yakalanması halinde hastalık haline dönüşmeden ortadan kaldırılabileceğini unutmayalım. Hastalıkların erken teşhisi sayesinde daha kolay iyileştirilebileceğini de tekrar tekrar hatırlayalım.


Sürdürülebilir sağlığın ikinci “olmazsa olmazı” ise sağlıklı beslenmektir
. Bu konuda sayfalarca yazılabilir, saatler süren konuşmalar yapılabilir. Bence en önemli noktaları aşağıda özet halinde bulacaksınız ama bir kez daha hatırlatalım: Sağlıklı beslenmek dediğiniz zaman sadece bedeni beslemeyi düşünmeyin, ruhunuzu da güzel beslemeyi ihmal etmeyin.


Üçüncü sırada aktiviteye yer açın.
Aktivitenin sihirli bir ilaç olduğunu ve gün boyu yani uyku dışında hemen her an sistemde tutulması gerektiğini bir kenara not alın.


Dördüncü sırayı uykuya ayırın.
Güzel ve iyi bir uyku sadece dinlenmenizi değil, gündüz yaşanan sorunları gidermenin, eksiği, gediği tamamlamanın, kırılıp döküleni tamir etmenin de en etkili ilacıdır.


Beşinci sıraya da stresi koyun. İyi stresi dozunda kalmak koşuluyla kullanın ama kötü stresi kovun! Bu beş nokta hep aklınızda olsun.

BUNLARI UNUTMAYIN

1. HANGİ SU? Her gün 8-10 bardak su için. Minerali bol sert suları tercih edin. Alkalen gücü yüksek sulara öncelik verin. Cam şişelerde satılanları tercih edin.
2. HANGİ İÇECEK? Önceliği suya verin, susuzluğunuzu gidermek için öncelikle suyu tercih edin. Canınız ille de içecek bir şeyler arıyorsa tercihinizi ayrandan yana kullanın. Bence köpüklü olmayanı, yarım yağlı olanları tercih edin. Meyve sularının taze sıkılmış olanlarını sadece ve sadece ¼ su bardağı kadar, hadi bilemediniz yarım su bardağını geçmeyecek miktarlarda için. Kolalı içecekler, meyve suyu konsantreleri, boyalı, şekerli, aromalı meyveli içeceklere el bile sürmeyin.
3. HANGİ YAĞ? Favoriniz zeytinyağı olsun. Zaman zaman tereyağına yer açılsın. İç yağı, kuyruk yağı, mısır özü, palmiye, hindistancevizi yağları unutulsun! Margarinlerden uzak durulsun. Ayçiçeği yağı azaltılsın. Kızartmalık yağlar tekrar tekrar kullanılmasın. Yağlar saklanırken cam şişelerde muhafaza edilsin, ağızları iyice kapatılsın, karanlık-ışık almayan yerlerde tutulsun.
4. HANGİ BALIK? Soğuk sularda doğal şartlarda büyüyüp yetişen yağlı balıklar tercih edilsin. Çiftlik balıklarından uzak durulsun. Derin sularda yetişen genç balıklar daha çok tercih edilsin. Kirli sularda yetişen balıklar yenmesin.
5. HANGİ EKMEK? Aslında mümkün olduğu kadar az ekmek yensin, ille de yenecekse beyaz değil kepekli, tam tahıllı ekmekler tercih edilsin.
6. BULGUR MU, PİRİNÇ Mİ? Kesinlikle bulgur. Bulgurun da kepeklisi olmalı. İlle de pirinç yenilecekse kepekli ve esmer olanları, mümkünse ince uzun kahverengi pirinç tercih edilsin.
7. HANGİ SÜT? Öncelik keçi sütüne verilmeli. Besleyici değeri daha fazla, alerjik etkileri daha sınırlı. Çocukluk çağlarından sonra süt yerine yoğurt tercih edilmeli. Doğal ortamlarda yetişip büyüyen hayvanların sütüne öncelik tanınmalı. Güvenli köy sütü paketlenmiş sütlere tercih edilmeli. Süt yerine ayran içilip yoğurt yenmeli.
8. HANGİ ŞEKER? Hiçbir şeker masum değil. Şekerin her türlüsü sağlığı bozuyor. Son yıllarda şekere “tatlı zehir” diyenler bile var. Meyve şekeri bile çok sınırlı tüketilmeli. Zaten bu nedenle de çok tatlı meyeler tercih edilmemeli, meyve suları olabildiğince az içilmeli, meyvenin kendisi ve de mümkünse, yenilebilirse kabuğu ile birlikte yenilmeli.
9. HANGİ ET? Benim tercihim kuzu eti. Keçi eti pek lezzetli değil ama daha güvenli. Otlaklarda yetişip büyüyen danaların eti de yenilebilir. Tavuğu bahçenizde büyütüyorsanız etini de, yumurtasını da keyifle, güvenle tüketebilirsiniz.
10. HANGİ SEBZE? Her sebzeyi güvenle ve bol bol yiyin. Mümkünse mevsiminde yemeye özen gösteren. Köklü sebzeleri yapraklı sebzelerle kombine edin. Sebzeleri ille de haşlayarak yemek gerekmiyor. Çiğ yenilebilen her türlü sebzeyi salata veya benzeri formlarda yemeye gayret edin. Tabii ki iyice temizlemek koşuluyla.
11. HANGİ BAKLİYAT? Birinci sıraya fasulyeyi -öncelikle de siyah fasulyeyi-, ikinci sıraya mercimeği, üçüncü sıraya da bezelyeyi yazın.
12. HANGİ TATLI? Canınız ille de tatlı çekiyorsa meyve yiyin. “Meyve beni kesmez ille de tatlı yiyeceğim” diyorsanız “bitter çikolata”yı deneyin ya da bizim geleneksel tatlımız aşureyi az şekerle yapıp yemeye gayret edin. Unlu tatlılar mı, sütlü tatlılar mı diye sorarsanız yanıtım “sütlü tatlılar” şeklinde olacaktır.
13. HANGİ MEYVE SUYU? Benim tercihim nar suyundan yanadır, maksimum 50 ml kadar meyve suyunun da yeterli olacağını düşünüyorum. Zaman zaman portakal, greyfurt, elma suyu da aynı miktarlarda denenebilir. Sebze sularından da faydalanmayı düşünün derim, hatta özellikle tavsiye ederim. Havuç, pancar, maydanoz, kereviz gibi sebzelerin suyunu karıştırarak içmek çok ama çok faydalı olabiliyor.
14. HANGİ KURUYEMİŞ? İlk sıraya cevizi, ikinci sıraya bademi, üçüncü sıraya da yer fıstığını yazın. Zaman zaman kabak çekirdeği ve ayçiçeği çekirdeği çitlemeyi de ihmal etmeyin. Beyaz nohuttan biraz uzak durun. Antep fıstığını ihmal etmeyin. Bademi, yer fıstığını, nohudu ateşte yakmadan, kavurmadan, fırınlamadan doğal olarak tüketmeye özen gösterin.
15. HANGİ MEYVE? Nar, siyah erik, kiraz, böğürtlen, yaban mersini, portakal, kayısı, hurma, elma, çekirdekli siyah üzüm, incir (miktara dikkat!) ve karpuzu ilk sıralara yazın!

Doğru model: Akdeniz diyeti

Yeni bir çalışma, Akdeniz diyetinin yalnızca sağlıklı yaşamaya değil ömrü uzatmaya da ciddi katkılar sağladığını gösterdi. 12 ülkede yapılan ve 1,5 milyon kişinin beslenme alışkanlıklarını inceleyen araştırma, Akdeniz diyetinin genel ölüm riskini yüzde 9, kalp damar hastalıklarına bağlı ölüm riskini yüzde 9, Parkinson ve Alzheimer’e yakalanma riskini yüzde 13, kansere yakalanma riskini yüzde 6 azalttığını gösteriyor. Dilerseniz Akdeniz usulü beslenme alışkanlıklarına bir göz atalım:
* Bol miktarda sebze ve meyve, az yağda yapılmış, zeytinyağlı ve ızgara yemekler.
* Bol balık.
* Beyaz ekmek yerine kepekli ya da tam tahıllı ekmekler.
* Yağ seçimi olarak zeytinyağına ağırlık vermek.
* Et yemeklerini tencerede haşlayarak ya da fırında pişirerek veya ızgara olarak tüketmek.
* Alkol yerine ayran, su ve sodayı tercih etmek.
* Ayrıca, Akdeniz usulü beslenme, akşam yemeklerini erken yemeyi, sofrada mümkün olduğu kadar uzun süre kalmayı, iyi çiğnemeyi ve yavaş yemeyi de kapsıyor.

Püf noktası

* Mümkün olan her şeye limon sıkın. Limon, bir gıdanın glisemik yükünü azaltır ve kana karışma hızını yavaşlatır.
* Meyve salatası yemeyin, meyvenin kendisini yiyin. Elmanın kendisi püresine göre, püresi suyuna göre daha az kilo yapar. Ne kadar az ezer, ne kadar az parçalarsanız o kadar iyi.
* Sirkeyi daha çok kullanmaya çalışın. Aynı limon gibi, sirke de besinlerin glisemik yükünü azaltma özelliğine sahiptir.
* Sarmısağın birçok faydası olduğu bilinir. Ama birçok kişi bu mucize besinin, beraber yendiği her şeyin glisemik indeksini azaltma gücünü bilmiyor.

Bir bilseniz...

* Sosis ve salam gibi işlenmiş et ürünlerinde sağlığımıza son derece zararlı maddeler olduğunu...
* Hazır kremalar, salata sosları, ketçap gibi gıdaların içine şeker eklendiğini...
* Margarin ve margarin eklenmiş yiyecekleri eskisine oranla daha çok tükettiğimizi...
* Özellikle pastanelerden aldığınız ürünlerde bol bol margarin kullanıldığını...
* Çocuklarınızın içtiği, içinde meyvenin kendisinden eser olmayan, sadece aromasının bulunduğu gazozların, kolalı, gazlı içeceklerin bir şeker bombası olduğunu ve zararlı maddeler içerdiğini...
* Dondurmaların bile artık gerçek dondurma olmadığını. Piyasada satılan dondurmaların çoğunun içinde süt değil, süt tozu olduğunu. Hatta birçoğunda margarin bulunduğunu...
* Çok faydalı diye düşündüğünüz doğal meyve suları, bal ve pekmezin de kısıtlamanız gereken şekerli gıdalar arasında olduğunu...
* Günlük 20 gram tuz tüketerek dünya şampiyonluğuna oynadığımızı ve yediğimiz her şeyin içindeki tuz miktarını sorgulamamız, daha da önemlisi sofralarımızdan tuzlukları kovmamız gerektiğini...
* Maden sularının sağlığa son derece yararlı olduklarını, asit içermediklerini ve özellikle büyüme çağındaki çocukların, maden suyunun içindeki demir, kalsiyum, çinko ve florür gibi minerallere yetişkinlerden daha fazla ihtiyacı olduğunu...

Canım Ellerine ve emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş :38:
Çok çok güzel bilgiler varmış gerçekten :34:
 
Hele şükür gelebildim :1:

Anammmmmmm bugün 69 puan yimişim karbonhidrat olarak :52::52::52::52: yaaa ama benim 65in üzerine çıkmamam gerekiyordu :50: yarın kesinlikle 40ı geçmemem lazım ki dengelensin :34:
Yediklerim benim hesabıma göre aşağı yukarı 1700 kalori falan :34: Bazal Metabolizmam 2.200 kalori ihtiyaç hissettiğine göre çok azda olsa karbonhidrattan kaçırmış dahi olsam 500 kalori eksik tüketmişim :32::32::32::32: eeee böyle devam edersem kesinlikle kilo vermemem mümkün değil :34:

kızz öğlenn hiçbişi yememişsinkii senn.....anammm.. sen neden aştın bilinmi o puanı..bi kaşarlı tost ve çorbaa yaktı senii..sabah tostu yimeyeydinn..bide akşamda ya ekmek yada çorbayı yimeyeydinn aşmazdınn..bence normal..az bilemm yemişsin bakk...eksik kalori bile tüketmişsinnn...
 
akşam yemeğim biraz geçikti 8.30 gibi yedim..


gögüseti kavurdum acıkta kabak attımüstünee 3 kaşık yedim

2 kaşık yogurt...

1 domates ve 10 kıvırcık yapragı..yag kullanmıyım diye salata yapmadımm cıtır cıtır yedimm..

2 bardak su...

bugün meyve yemedim evde kalmamış yarın pazar var gelirse meyveye ağırlk veririm birazzz..
 
kızz öğlenn hiçbişi yememişsinkii senn.....anammm.. sen neden aştın bilinmi o puanı..bi kaşarlı tost ve çorbaa yaktı senii..sabah tostu yimeyeydinn..bide akşamda ya ekmek yada çorbayı yimeyeydinn aşmazdınn..bence normal..az bilemm yemişsin bakk...eksik kalori bile tüketmişsinnn...

Valla yemiyeydim iyidi :1: neyse yarın nasılsa çok daha az tüketerek karbonhidrat bakımından dengelemiş olurum :34: Kalori konusunda zaten tam istediğim gibi oldu :34:
Melemen acıydı yiyemem diye önden içtim çorbayı ama baktım acı acı iyi gitti :1: metabolizma turboya geçmiştir okadar acıya :60:


akşam yemeğim biraz geçikti 8.30 gibi yedim..


gögüseti kavurdum acıkta kabak attımüstünee 3 kaşık yedim

2 kaşık yogurt...

1 domates ve 10 kıvırcık yapragı..yag kullanmıyım diye salata yapmadımm cıtır cıtır yedimm..

2 bardak su...

bugün meyve yemedim evde kalmamış yarın pazar var gelirse meyveye ağırlk veririm birazzz..

Canım ben uzun zamandır salatalara yağ yerine nar ekşisi kullanıyorum :34: 1 YK sıvı yağ 100 Kaloriymış ama 1 Yk nar ekşisi 35 kaloriymış :34: Birde ceyiz eşyası satılan bir mağazada ufak yağdanlıklar gördüm spray şeklinde :34: hatta doktorum programındaki diyetisyenlerden biride aynı yağdanlıklardan tavsiye etti :34: Ondan salata üzerine bir iki fıst yapabilirsiniz hem salatanız eşit bir şekilde yağlanmış olur hemde 1 YK kadar bile kullanmamış olursunuz dedi :34: Tabi oda Yağ yerine nar ekşisini tavsiye etmişti :34: yada yağdan vazgeçemiyorum derseniz o zamanda yağla suyu yarı yarıya koyun o yağdanlıklara demişti :34:
Ben hesapta hala alacağım :1: hep unutuyorum ama ilk fırsatta istiyorum onlardan bir tane almak :34: Yemek yaparken bile yağınızı o şekilde tencereye koyabilirsiniz dedi :34: fiyatıda ikili olarak 20 lira falandı herhalde :34:
Eşim hatta eve gelince söylendi madem beğendin niye almadın kredi kartın vardı yanında diye :60: ama huyum kurusun ille eşimin al demesi gerekiyor yoksa içim rahat etmiyor söz konusu kredi kartı olunca :34: Nakit olsaydı üzerimde kesinlikle dakika düşünmezdim :1:
 
Valla yemiyeydim iyidi :1: neyse yarın nasılsa çok daha az tüketerek karbonhidrat bakımından dengelemiş olurum :34: Kalori konusunda zaten tam istediğim gibi oldu :34:
Melemen acıydı yiyemem diye önden içtim çorbayı ama baktım acı acı iyi gitti :1: metabolizma turboya geçmiştir okadar acıya :60:




Canım ben uzun zamandır salatalara yağ yerine nar ekşisi kullanıyorum :34: 1 YK sıvı yağ 100 Kaloriymış ama 1 Yk nar ekşisi 35 kaloriymış :34: Birde ceyiz eşyası satılan bir mağazada ufak yağdanlıklar gördüm spray şeklinde :34: hatta doktorum programındaki diyetisyenlerden biride aynı yağdanlıklardan tavsiye etti :34: Ondan salata üzerine bir iki fıst yapabilirsiniz hem salatanız eşit bir şekilde yağlanmış olur hemde 1 YK kadar bile kullanmamış olursunuz dedi :34: Tabi oda Yağ yerine nar ekşisini tavsiye etmişti :34: yada yağdan vazgeçemiyorum derseniz o zamanda yağla suyu yarı yarıya koyun o yağdanlıklara demişti :34:
Ben hesapta hala alacağım :1: hep unutuyorum ama ilk fırsatta istiyorum onlardan bir tane almak :34: Yemek yaparken bile yağınızı o şekilde tencereye koyabilirsiniz dedi :34: fiyatıda ikili olarak 20 lira falandı herhalde :34:
Eşim hatta eve gelince söylendi madem beğendin niye almadın kredi kartın vardı yanında diye :60: ama huyum kurusun ille eşimin al demesi gerekiyor yoksa içim rahat etmiyor söz konusu kredi kartı olunca :34: Nakit olsaydı üzerimde kesinlikle dakika düşünmezdim :1:
onu bende tvde gördüm cecomm ama nerdeee bulabilirimm bulamadım gittii..ama aklımda görimm bende alıcammmm aslında vazgaçilmezim diye bişi yokk..limon olsa yeter salatamda tuz atmıyorumm zatii...o değilde ben çiçek yağı kullanıyorum acebe kalori yönünden dahamı kötüü...zeytinyagı alsammıı..??
 
onu bende tvde gördüm cecomm ama nerdeee bulabilirimm bulamadım gittii..ama aklımda görimm bende alıcammmm aslında vazgaçilmezim diye bişi yokk..limon olsa yeter salatamda tuz atmıyorumm zatii...o değilde ben çiçek yağı kullanıyorum acebe kalori yönünden dahamı kötüü...zeytinyagı alsammıı..??

Ben Karaca Mağazasında görmüştüm :34: tencere tava haricinde kahvaltılıklar falan da satıyorlar ya :34: Orada çalışanlara bile sorsan hiç mağaza içinde aramadan verirler :34: hatta bir kaç çeşit vardı :34: hepside birbirinden güzeldi :1:
Ya aslında ben hakiki zeytinyağını saltaya daha fazla tercih ederiyorum ( hani bağırsakları çalıştırması bakımından :34: ) ama benimde daha yeni bitti ve bir iki hafta sonra nasılsa gidiceğiz artık dönünce tenekeyle alırım ( daha bereketli oluyor hem daha uygun :34: )
Aslında akçayda birinden almıştım o çok güzeldi hatta adam internetten de sipariş verbilirsin demişti ama şimdi kargo ne kadar tutar bir öğrenmem lazım yoksa astarı kılıfını geçmesin :1:
 
şşşş asık suratt sana yakışmıyorrr...şeker ilacınıda içç günün gayet güzell başlamış oluyorrr...seninde azmışş kahvaltıı baksana ceconun kral kahvaltısınaaa...tartı gününü 4 gözle bekliyorumm..ona göre bende kahvaltımı zenginlicemm :1::1: yaa ben akşamlarınızı hep merak ettim sizinn nettinizzzzz akşam..ne yedinizzz??açlık krizi oldumuu....ben akşam 7 de yedim yemeğii saat 9 gibi açlık hissettimm...5 küçük parmak galeteyle akşamdan kalan salatayı yedim...daha çok acıkmayım diye saat 12 de yattımm..





sanadaa hayırlı sabahlar canımmm...ne diyelimm hayırlısı olsunn..2 evledın var onlara sağlık sıhhat versin rabbimm...tahlillerde güsel çıkar inş..hedi bakalım glukofenide all tam olsunn....şimdi netcen sen diyete başladınmıı???listeye ekleyelimmi senii ??
canım ya ben pek bi dağıldım toparlanamıyorum..doktor glifor verdi aynı zaten..ilaçlarımı başka yerde unuttum 2-3 gün sonra elime geçer..ilaca başlayınca direk mide bulantısı olacak..ilaca güveniyorum belkide..sporuda bıraktım ama başlayacağım desteğe ihtiyacım var..regl olmamanın gerginliğide hat safhada..
 
canım ya ben pek bi dağıldım toparlanamıyorum..doktor glifor verdi aynı zaten..ilaçlarımı başka yerde unuttum 2-3 gün sonra elime geçer..ilaca başlayınca direk mide bulantısı olacak..ilaca güveniyorum belkide..sporuda bıraktım ama başlayacağım desteğe ihtiyacım var..regl olmamanın gerginliğide hat safhada..

destekk varr gulummm burdaaa..gel bakk cecomdada var iki çocukk onun yazdıklarınıı bi okusann uçar gidersinn...neler yedinn bugünn yaz bakemmm ilk destegi verelimm sanaa....önce diyeti oturttur sporda yinee gelirrr...2 gün sabret mide bulantısınaa sonra geçiyorr..söktürücü içsene canımm onun stresi birasda daraltıyorr seniii...hadi sende bismillah de başlaaa...cuma bildirim yapıcazz yetiş sende cumaya başlaa...
 
canım ya ben pek bi dağıldım toparlanamıyorum..doktor glifor verdi aynı zaten..ilaçlarımı başka yerde unuttum 2-3 gün sonra elime geçer..ilaca başlayınca direk mide bulantısı olacak..ilaca güveniyorum belkide..sporuda bıraktım ama başlayacağım desteğe ihtiyacım var..regl olmamanın gerginliğide hat safhada..

Canım bak reglden dolayı dediğin gibi bir gerginliğin var ve bence spor en güzel ilaçın olucaktır :34: Şöyle bir fırsatını bulup evin içinde de olsa bol bol terleyebileceğin bir spor yaparsan eminim Reglnde sökülecektir :34: üstelik o yorgunluğun üzerine şöyle ılık bir duş aldıktan sonraki keyif bence hiçbirşeyde yok :34:
Bak madem ilaçlarınıda ancak bir kaç güne kadar alabileceksin o zamana kadar en azından biraz rahatlarsın :34:
Aslında şöyle senin gerginliğini alacak bebe yağıyla bir masaj yaptırabilirsen tam süper olur :1: emin ol gerginlik kalmaz :34:

Bende uzun zamandan sonra tekrar başladım glukofene ( ki içerikleri hepsinin aynıymış :34: ) ve inan çırçır olmayı beklerken :1: bende yan etkisi mide bulantısı hariç oydu :1: sadece bağırsaklarımın biraz daha çalıştığını fark ettim :34: Mide bulantısı falan hiç olmadı şükür :34: Şimdiden kendini şartlandırma güzelim sonuçta belki bu sefer olmayabilir :34:

Unutma fıstık gibi olmak için biraz bazı şeylere göğüs gereceğiz :1:
 
Ben Karaca Mağazasında görmüştüm :34: tencere tava haricinde kahvaltılıklar falan da satıyorlar ya :34: Orada çalışanlara bile sorsan hiç mağaza içinde aramadan verirler :34: hatta bir kaç çeşit vardı :34: hepside birbirinden güzeldi :1:
Ya aslında ben hakiki zeytinyağını saltaya daha fazla tercih ederiyorum ( hani bağırsakları çalıştırması bakımından :34: ) ama benimde daha yeni bitti ve bir iki hafta sonra nasılsa gidiceğiz artık dönünce tenekeyle alırım ( daha bereketli oluyor hem daha uygun :34: )
Aslında akçayda birinden almıştım o çok güzeldi hatta adam internetten de sipariş verbilirsin demişti ama şimdi kargo ne kadar tutar bir öğrenmem lazım yoksa astarı kılıfını geçmesin :1:


anammm uzunn işşş ben gidiyorumm marketten alıyorum rıvıera mıdır nedir ondan alıyorum kokuyanları yiyemiyorummm..yoksa ben balıkesirliyim yazın orada takılıyorum..akçay ..gemlikk :) ne bilem ayçiçek yağı yetiyor bana galiba :)

bakıcamm karacayaaa....ayy eşime dedim böle böle bişi var görürsen aklında olsun diyeee :1::1::1: ne dese beğenirsinn yaw ne gerek varr camsil bitince doldur iştee içinneeee:9::9::9::9::9:patlattım kahkahayıı :9::9:
 
anammm uzunn işşş ben gidiyorumm marketten alıyorum rıvıera mıdır nedir ondan alıyorum kokuyanları yiyemiyorummm..yoksa ben balıkesirliyim yazın orada takılıyorum..akçay ..gemlikk :) ne bilem ayçiçek yağı yetiyor bana galiba :)

bakıcamm karacayaaa....ayy eşime dedim böle böle bişi var görürsen aklında olsun diyeee :1::1::1: ne dese beğenirsinn yaw ne gerek varr camsil bitince doldur iştee içinneeee:9::9::9::9::9:patlattım kahkahayıı :9::9:


Ay çok yaşasın emi :60: valla sesle güldüm eniştenin lafına :1:
İyimiş hee benimkinin neden aklına gelmemiş hayret :60: ya belkide şu bilmilyoncular var ya onlarda bile belki biraz daha ucuz yollusu bulunabilir :34:
Olmadı CAmsile talim :60: tüvbe tüvbe artık şişeyi görükce aklıma gelir o cümle :60:
 
Kızlar bana müsaade :3: bizim kakalak sürüsü benim laptoba dalmamdan istifaade edip evi talan ettiler :60:
Yatmadan etrafı toparlayıp çay bardaklarını yıkayıp kaldırayımda sabah işim kalmasın :1:

Sizlere hoş sohbetler ve hayırlı geceler :3:
Bu arada fazlada geç uyumayın malum uykuda çok çok önemli :34:

Hepiniz Allaha emanet olun :54::54::54::54:
 
Güzel paylaşımda bulunmuşsun sevgili waw bunları uygulayabilirsek çok çok iyi olacak bu arada ben bitter çikolataya dayanamadım kıslar :27: 3 kare yedim
 
Merhaba kizlar...Ben de sizdenim :)) ben bekarim ve yillardir PCO'ya karsi savas vermekteyim..Bu sayfayi acmaniz cook iyi oldu :) gordugum kadariyla cokta iyi gidiyor :) boyum 169 ve su anki kilom 85.. yillardir 75 kg civariydim ve hep mutsuzdum..sonra nolduysa 88e firladim...3kg verdim ama 85 kiloda sabitim su an... mutsuzum :(( ama birsey de yapmiyorum...su zamana kadar okudum diyet ve beslenme ile ilgili kitaplari sayarsak nerdeyse diyetisyenler kadar bilgim var :))))) ama uygulamaya gelince yapmiyorum...hani o an gelir ya kafada biter is...iste o bir turlu gelmiyor...neyi bekliyorum bilmiyorum..100e firlamayi mi anlamadim..
Ramazan da yaklasti..zaten kilo alicam diye dusunuyorum..He bir de oruc konusu var..ben PCOdan önce yani 12-18 yas arasinda sorunsuz tuttum orucumu..ama son 4 yildir inanilmaz zorlaniyorum. Sekerim dusuyor..günler de uzun ama ben sabah 1-2saaten sonra tansiyonum ve sekerim dusuyor..dayanamiyorum..bu yuzden gecen sene tutamadim duzenli..Sizde de ayni oluyor mu..PCO ile alakali diyorum ben..Peki ne yapmak lazim acaba...Metformin alsam olur mu..Ama.nerden nasil temin edicem... yasadigim ulkede verilmiyor PCO hastalarina...
 
Back