• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Günaydin kizlarrrrrr ;-)
Gùne yagmurlu havayla baasladik .....
Sabah kahvalti yapamadigim icin isyerinde sade bir tost yiyecegimmm.....
Ama sucluluk hissediyorum ama bugün böyle :-P

Güznaydın kızlar yağmurlu bir günden herkese merhaba

ben kahvaltımı 2 kepekli ekmek peynir ve 3 tane zeytinle yaptım

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr :3:

Yağmur ama tazecik bir İstanbul sabahından herkese Günaydınnnnnnnnnnnnnnnn :122: :122: :122: :122:

Şükür yine sabah erkenden uyandım :34:
Gece yatmadanda dağınıklıklarımı topladığım için derli toplu bir güne başlayıncada inanılmaz enerjik oldum :60: bir sürü iş olunca daha yapmadan motivasyonum düşüyor nedense :1:
Kahvaltımı yaptım kendimi hemen buraya attım :34: Bir yandan yeşil çay içip bir yandanda kalan bir kaç salatalığı atıyorum ağzıma :1:
Küçük kuzu babasını geçirirken uyanıp biraz peşinden ağladı ama şükür şu anda uyuyor :34: bende balkon kapısını açtım ev iyice bir havalansın diye :34:

İnşallah bir saat sonrada Ebru Abbamla patates yapacağız :60: Şöyle güzel güzel terleyeyimde sonra bir duş alıp kendime gelirim nasılsa :34:

Merhaba kizlar...Ben de sizdenim :)) ben bekarim ve yillardir PCO'ya karsi savas vermekteyim..Bu sayfayi acmaniz cook iyi oldu :) gordugum kadariyla cokta iyi gidiyor :) boyum 169 ve su anki kilom 85.. yillardir 75 kg civariydim ve hep mutsuzdum..sonra nolduysa 88e firladim...3kg verdim ama 85 kiloda sabitim su an... mutsuzum :(( ama birsey de yapmiyorum...su zamana kadar okudum diyet ve beslenme ile ilgili kitaplari sayarsak nerdeyse diyetisyenler kadar bilgim var :))))) ama uygulamaya gelince yapmiyorum...hani o an gelir ya kafada biter is...iste o bir turlu gelmiyor...neyi bekliyorum bilmiyorum..100e firlamayi mi anlamadim..
Ramazan da yaklasti..zaten kilo alicam diye dusunuyorum..He bir de oruc konusu var..ben PCOdan önce yani 12-18 yas arasinda sorunsuz tuttum orucumu..ama son 4 yildir inanilmaz zorlaniyorum. Sekerim dusuyor..günler de uzun ama ben sabah 1-2saaten sonra tansiyonum ve sekerim dusuyor..dayanamiyorum..bu yuzden gecen sene tutamadim duzenli..Sizde de ayni oluyor mu..PCO ile alakali diyorum ben..Peki ne yapmak lazim acaba...Metformin alsam olur mu..Ama.nerden nasil temin edicem... yasadigim ulkede verilmiyor PCO hastalarina...

Canım aramıza hoşgeldin :3:
Aslında çok şanslısın şu anda bekarsın o yüzden beslenmeni dilediğin gibi değiştirebilirsin :34:
Yaşında anladığım kadarıyla fazla değil :34:
Dediğin gibi Ramazanda PKOlu olmak bile zorlayıcı oluyor hatta ben geçen sene ancak yarısını tutabildim Ramazanın çünkü dediğin gibi açlık kan şekerim bir düştü hastanelik oldum :26: Doktor kendini kötü hissediyorsan tutma diyince bende tutmamıştım ama bu sene Allah izniyle yine denemek istiyorum çünkü öbür türlüde Ramazandan hiç birşey anlamıyorum :34:
Eğer sahurda çok çok fazla kilo yapıcı şeyler yemezsek iftardada bir çorba çok az da yemek yersek kilo almadan Ramazanı geçiririz diye düşünüyorum :34: Tabi sahur ve iftarda bol bol su içmek lazımki böbreklerde etkilenmesin :34:

Nasılsa daha Ramazana var :34: biz ilk etapta o zamana kadar verebildiğimiz kadar güzel kilolar verelim :34:
Metformin kendi başına alacağına normal sağlık ocağındaki doktoruna bile gidip doktor bey bende PKO var üstelik çok tatlı krizleri yaşıyorum bana Glukofen yada Glukophage tarzı bir ilaç yazarmısınız dediğin de emin ol sana yazacaktır :34: Hem acıkmazsın hemde tatlı isteğin varsa azalır :34: tabi ilk günlerde de çırçır olursun :60:

İnşallah hepbirlikte çok çok güzel kilolar veririz :34:

Günaydin kizlarrrrrr ;-)

Sanada günaydın canım :3:
Bence Tost için suçluluk hissetme sonuçta çalışırken daha zor işin :34: Üstelik tost dışardan yiyeceğin zaman sadece yapan kişiye üzerine yağ sürmemesini iste :34: Emin ol normal kahvaltıda alacağın kadar kalori alırsın :34: Bazı diyetisyenler direk listeye çalışanlar için tost dahil ediyor nasılsa :34:

Ay çok yaşasın emi :60: valla sesle güldüm eniştenin lafına :1:
İyimiş hee benimkinin neden aklına gelmemiş hayret :60: ya belkide şu bilmilyoncular var ya onlarda bile belki biraz daha ucuz yollusu bulunabilir :34:
Olmadı CAmsile talim :60: tüvbe tüvbe artık şişeyi görükce aklıma gelir o cümle :60:

cecomm sorma yaa akşam öldürdü beni gülmektenn..ben arıyorum bulamadım aklında bulunsun diyorum o bana ne uğraşıyon orda varya fıs fıs diyorr:1::1:

Güzel paylaşımda bulunmuşsun sevgili waw bunları uygulayabilirsek çok çok iyi olacak bu arada ben bitter çikolataya dayanamadım kıslar :27: 3 kare yedim
böle şeyleri devamlı okumak lazım 1..kere..2 kere..3 kere..ozaman belki işler kafamızaa..canımm gel senle bi anlaşma yapalım 3 kareye indir bu hafta onu...dayanamayında 2 yersinn..çikolata bağımlılık yapıyoor biliyormusunn..yavaş yavaş azaltalımm tamamen kaldırmayalımm...

Merhaba kizlar...Ben de sizdenim :)) ben bekarim ve yillardir PCO'ya karsi savas vermekteyim..Bu sayfayi acmaniz cook iyi oldu :) gordugum kadariyla cokta iyi gidiyor :) boyum 169 ve su anki kilom 85.. yillardir 75 kg civariydim ve hep mutsuzdum..sonra nolduysa 88e firladim...3kg verdim ama 85 kiloda sabitim su an... mutsuzum :(( ama birsey de yapmiyorum...su zamana kadar okudum diyet ve beslenme ile ilgili kitaplari sayarsak nerdeyse diyetisyenler kadar bilgim var :))))) ama uygulamaya gelince yapmiyorum...hani o an gelir ya kafada biter is...iste o bir turlu gelmiyor...neyi bekliyorum bilmiyorum..100e firlamayi mi anlamadim..
Ramazan da yaklasti..zaten kilo alicam diye dusunuyorum..He bir de oruc konusu var..ben PCOdan önce yani 12-18 yas arasinda sorunsuz tuttum orucumu..ama son 4 yildir inanilmaz zorlaniyorum. Sekerim dusuyor..günler de uzun ama ben sabah 1-2saaten sonra tansiyonum ve sekerim dusuyor..dayanamiyorum..bu yuzden gecen sene tutamadim duzenli..Sizde de ayni oluyor mu..PCO ile alakali diyorum ben..Peki ne yapmak lazim acaba...Metformin alsam olur mu..Ama.nerden nasil temin edicem... yasadigim ulkede verilmiyor PCO hastalarina...

valla arkadaşımm sen ilk önce bi endokrine git böle böle şekerim düşüyor diye..bi şekerine baktırr..bende pko var ama şekerim düşük..metforminde kullanıyorum oruçda bi sorun yaşamadım gecen sene bu senede sorun olmas inş..eger onla bi ilgisi varsa getirttirebileceğin kimse yokmu burdan o ilacı..?

kilo verme konusunuda gelince bende o kararı veremeyenlerdenim dur deyip başlayamadım diyetee..ve karar aldık bu durumda olan bikaçarkadaşla burayı açtık..şimdi gün içinde imkan olsun olmasın kendimi buraya bağladımyediklerimi yemediklerimi herşeyi yazıyorumm..benim göremediğim yanlışları arkadaşlar uyarıyorr...yediklerimiziyazıyoruzzz...haftada birgün tartılıcazz..kim hangi yöntemle ne kadar vermiş görücezz..ay da 4...yada 5 kilo vermek hedefimizdeee...bi yandan pko tedavilerimizide konuşucazz..böle işdee..bismillah de vebaşla bencee..burda takılırsann destek verir arkadaşlar devamlıı..insan yemeyenleri okuyunca kızıyor kendineee..ve kendide yapıyorr..

Günaydin kizlarrrrrr ;-)

yokk kuzumm niye suçluluk hissediyorsun ki tost kötü değilki yazsız ve cucuksuzz yersen gayett masum..yanınada bi şekersiz çay alaydınnn...

Güznaydın kızlar yağmurlu bir günden herkese merhaba

ben kahvaltımı 2 kepekli ekmek peynir ve 3 tane zeytinle yaptım

ohhhh afiyett olsunnn arkadaşımaaa...çatır çatır yaksın yağlarınıı...burdada yağmur var..bendende slmlar yağmurlu bi şehirden...

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr :3:

Yağmur ama tazecik bir İstanbul sabahından herkese Günaydınnnnnnnnnnnnnnnn :122: :122: :122: :122:

Şükür yine sabah erkenden uyandım :34:
Gece yatmadanda dağınıklıklarımı topladığım için derli toplu bir güne başlayıncada inanılmaz enerjik oldum :60: bir sürü iş olunca daha yapmadan motivasyonum düşüyor nedense :1:
Kahvaltımı yaptım kendimi hemen buraya attım :34: Bir yandan yeşil çay içip bir yandanda kalan bir kaç salatalığı atıyorum ağzıma :1:
Küçük kuzu babasını geçirirken uyanıp biraz peşinden ağladı ama şükür şu anda uyuyor :34: bende balkon kapısını açtım ev iyice bir havalansın diye :34:

İnşallah bir saat sonrada Ebru Abbamla patates yapacağız :60: Şöyle güzel güzel terleyeyimde sonra bir duş alıp kendime gelirim nasılsa :34:

aleykümm selammm cecomm..bomba gibi başlıyorsun maşallahhhh...sen ne burcusun kızzz...?? ben sana hayranımm...ben sabahları bi bunalım uyanıyorumkii sormaaa..gerçi ogüna güzel planlarım varsa bende bombegibiyim ama evde takılacaksammm pufffffff modundayım sabahlarıı...haydi bakalım spora hamarat kadınn..güzel bi gün diliyorum sana..

aleykümm selammm cecomm..bomba gibi başlıyorsun maşallahhhh...sen ne burcusun kızzz...?? ben sana hayranımm...ben sabahları bi bunalım uyanıyorumkii sormaaa..gerçi ogüna güzel planlarım varsa bende bombegibiyim ama evde takılacaksammm pufffffff modundayım sabahlarıı...haydi bakalım spora hamarat kadınn..güzel bi gün diliyorum sana..

Balık burcuyum güzelim :32::32::32:
Bende sana bol eksili bol enerjili bir Gün diliyorum canımcım :54::54::54:

Kizlar şöyle sade sucuksuz bir tost ile şekersiz bir cay ile kahvaltimi güzelce yaptim ;-) isyerinde de biraz hareketi arttirdim

Kizlar şöyle sade sucuksuz bir tost ile şekersiz bir cay ile kahvaltimi güzelce yaptim ;-) isyerinde de biraz hareketi arttirdim

:46::46::46:bence süperrr....hiç suçluluk hissetmee ..günün devamıda böle gelir inş...senin iş saat kaça kadar??

Hoşgeldin Ayisigi pcoya mücadelende seninle beraberiz bekarken yediklerini kontrol etmen biraz daha kolay canım inşallah karar verdiysen kilolar gider artık :) uygulama yapmaya karar vermek için bir hedef belirlemen gerekli mesela gelecekte pcosun zararlarından korunmak gibi... canım endokrin uzmanına gitmen gerekli

Afiyetler olsun yeşil çayını da iç iyi gelir inşallah

Afiyetler olsun yeşil çayını da iç iyi gelir inşallah

şirineeee sen ne yedinn kızz kahvaltıdaaa...sende daha yapmadınmı kahvaltıııı yoksaaaa??bende daha yaapmadımm gidip yapıcam şimdi canım bişi istemesedee...

Merhaba arkadaşlar maşallah enerji dolu bir gündeyiz yine çok şükür sağlığımız yerinde :) inşallah daha da sağlıklı olacağız .

sabah kahvaltım 1 saat önce soğan suyu yaptım içtim . sonraa çamaşır serdim bugün evdeyim :) 1 dilim beyaz peynir ve iki yumurta azcık zeytinyağında teflonda pişirdim ve yarım domates 1 salatalık 2 bardak yeşil çay veee çeyrek pide oyyy güzeldi :)
feridun kunak açtım sabah sporu yapıyorlar çok enerji dolu çok pozitif güzel bir program yapıyor evde olursam izliyorum :) bende biraz onlarla yapayım sonraaa yürüyüş bandına ...

sevgili WAW
''böle şeyleri devamlı okumak lazım 1..kere..2 kere..3 kere..ozaman belki işler kafamızaa..canımm gel senle bi anlaşma yapalım 3 kareye indir bu hafta onu...dayanamayında 2 yersinn..çikolata bağımlılık yapıyoor biliyormusunn..yavaş yavaş azaltalımm tamamen kaldırmayalımm...''
devamlı okumak gerekiyor evet o bilgileri inşallah uygulayacağız
çikolata :27: ayyyy inşallah inecek bitter olsa bile zararlı işte :( tek kare minicik ısırmak mümkün olsa.. bağımlılık yapıyor evet sigarayı bıraktıktan sonra oldu iyice bağlandım zaten çok severdimm bugün onun dışını kakao ile kaplayacağım çikolata yerine kakao yapsam şekerden kurtulurum belki :)

şirineeee sen ne yedinn kızz kahvaltıdaaa...sende daha yapmadınmı kahvaltıııı yoksaaaa??bende daha yaapmadımm gidip yapıcam şimdi canım bişi istemesedee...

WAW sorma bacım bir yedim bir yedim :)) şuan tarçınlı yeşil çaya vurdum kendimi :)

Merhaba arkadaşlar maşallah enerji dolu bir gündeyiz yine çok şükür sağlığımız yerinde :) inşallah daha da sağlıklı olacağız .

sabah kahvaltım 1 saat önce soğan suyu yaptım içtim . sonraa çamaşır serdim bugün evdeyim :) 1 dilim beyaz peynir ve iki yumurta azcık zeytinyağında teflonda pişirdim ve yarım domates 1 salatalık 2 bardak yeşil çay veee çeyrek pide oyyy güzeldi :)
feridun kunak açtım sabah sporu yapıyorlar çok enerji dolu çok pozitif güzel bir program yapıyor evde olursam izliyorum :) bende biraz onlarla yapayım sonraaa yürüyüş bandına ...

kızzzzzz o pide ne kızzzz pide var pide var çeyrekk pide yemişşş bideee peynirlee yumurtaa iyide o pide ve çikolataa bitirmişş senii..şu dk dan sonraa kaçamakk yok sana bugünlükkk...yaw bide çok yeşil çay içiyorsunn..onun yerinee su içsenn...günde toplam kaç çay içiyorsunn??

WAW sorma bacım bir yedim bir yedim :)) şuan tarçınlı yeşil çaya vurdum kendimi :)

şuan kahvaltım önümdee 2 büyükk su bardağı su içtimmm inan şuan tabagımdakileri nasıl yicem diye düşünüyorumm...muhakkak öğünlerinin önüne 2 bardak su yarm elma koy...sabahları elme yemiyorum ama diğer öğünlerde yiyorum faydası bana çok olduu tavsiye ederimm..

kızzzzzz o pide ne kızzzz pide var pide var çeyrekk pide yemişşş bideee peynirlee yumurtaa iyide o pide ve çikolataa bitirmişş senii..şu dk dan sonraa kaçamakk yok sana bugünlükkk...yaw bide çok yeşil çay içiyorsunn..onun yerinee su içsenn...günde toplam kaç çay içiyorsunn??

ayy sorma çok oldum ben biliyorummmm 10 dakikadır hızlı yürüyüş yediklerimden 60 kalori anca gitti :) çok eziyetli bu kaçamaklar hehe ama uzun zamandır pide yemiyodummm aa dur canım daha çikolatamı yemedim sorma onu ara öğünüm 11 de kahve ile bir tanecik kare yiyeceğimmm vazgeçemiyorum bak :(
Canım suyu aç karnına unutuyorum doğru diyorsun yazacağım artık her yere su iç su iç :) Yeşil çay sabah 2 fincan öğlen 1 fincan öğleden sonra ara öğünde 1 fincan akşam yemeğinden sonra 2 ayy yazınca farkettim cidden aslında çok olmuş ,birde 17:30 da soğan suyu var ....

Son düzenleme:
şuan kahvaltım önümdee 2 büyükk su bardağı su içtimmm inan şuan tabagımdakileri nasıl yicem diye düşünüyorumm...muhakkak öğünlerinin önüne 2 bardak su yarm elma koy...sabahları elme yemiyorum ama diğer öğünlerde yiyorum faydası bana çok olduu tavsiye ederimm..

afiyetler olsun WAW 2 büyük bardak su ve ne yiyorsun söylemesi ayıptır hep aynı mı ?

ayy sorma çok oldum ben biliyorummmm 10 dakikadır hızlı yürüyüş yediklerimden 60 kalori anca gitti :) çok eziyetli bu kaçamaklar hehe ama uzun zamandır pide yemiyodummm aa dur canım daha çikolatamı yemedim :) ay sorma onu ara öğünüm 11 de kahve ile bir tanecik kare yiyeceğimmm
Canım suyu aç karnına unutuyorum doğru diyorsun yazacağım artık her yere su iç su iç :) Yeşil çay sabah 2 fincan öğlen 1 fincan öğleden sonra ara öğünde 1 fincan akşam yemeğinden sonra 2 ayy yazınca farkettim cidden aslında çok olmuş ,birde 17:30 da soğan suyu var ....

yaa canım benim bu yeşil çay su yerine geçiyormu bilmiyorum bi araştıralım eğer öyleyse içç..ama değilse onun yerine su içç..suyu unutmamak içindee..ya1.5 litrelik sulardan al 2 tane hergün onu doldur içmek için gözünün önünde dursun aklına geldikce iç...benim 2 litrelik surahim var onu dolduruyorumm..bardağımıda büyük bardaktan alıyorumm..1 bardak içince 2 bardak içmiş oluyorum..baksana dün arkadaş paylaşmıştı su içince wc den çıkamıyorum demiştinn...her wc 35 kalori gidiyormuşş..su içince baya çıkıyorsun wc..üstüne bideglukofennn :9::9::9::9: allahdan evdeyim bu ara pasoo...alışana kadarr bölee..bence öğlen çikolatayı yeme kahvenide az şekerli iç...yaw eve alma çikkoo..olmayınca yiyemezzin..valla ben başta öyle yaptım sonra aldım iredem güçlensin diye çekmecededuruyor kare çikolata ama açmadım daha inş açmamdaaa...bu arada..senin evde pidenin işi neeee..?? alma bidaha eve...cışş onlarrrrben dayanamadığım için aldırmıyorum evde olursa bende dayanamam çünküü..eşin kilo nasıll??oda girsin diyetee...bu arada bi soru daha sen dr gidicenmi bu ay??

ewetttt arkadaşşlarrrr bende yaptımm kahvaltımııı...keşke tepsiminnn resmini çekeydimm..

2 bardak su

2 dilim tam buğday ekmeği(kare dilim bim in tam bugdayı)

1 domates..

1 salatalık...

ve yeşil çayy...

suyu içtim yaaa inanın zorla yedimm...bundan sonra zeytini haftada 2...yada 3 yemeyi düşünüyorumm..yumurta sevmiyorum ama yine eklicem bazen kahvaltılarımaa...

Back