Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

amannn cecommm boşverrr...valla bu insanlarınn işine gücünee aklımm ermiyorrrr...benn yoruldumm dahaa..ben 26 yaşındayıımm yoruldumm..insanlardann...bilinçli yapılan harekettendee bilinçsizz yapılandandaaa...yordularr benii yordularr...

kadına bak yaa...tel istiyorrr...neyse konuşmucammmmm

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr

Anam bu saat oldu ve ben henüz birşey yapmadım evle ilgili
Birazdan kenarda bekleyen ütülerimi yapayım diyorum Nasılsa akşama KVdeyiz iftara yemek derdi yok bende bari olan işlerimi bitireyim
Gece hesapta uyuyacaktım TVde bir korku filmine takıldım sabahladım

Neyse Pazar münasebetiyle pek kimseciklerde topikte olmaz benimde ütü yaparken buradaki sohbette aklım kalmaz

Herkese iyi pazarlar

cecommmmm benimm de çook ütümm varr...ayy nasıll boğuyorr beniii nasıll boguyorrrrr....

bugün pazar ve evdeyizz canımm sıkılıyorrr....akşamsa ne yemek yapıcam bilmiyorumdaa....ayy bide ütüüü...püfffff bi gün yaşıyorum iştee...

kızlarr yaa ne sorucammm sizee..hani salon lara koyulann süs vazo takımları varyaaa..onların kendilerine ait bi adları varmııı?? netten aradımda vazo takımı diye pek bişi bulamadımm yaaaa...

bideee CECOMMM istanbulda böle şeyler satan yer biliyormusun hiççç..?? eminönünde felanda varmıdır acaaa...anamm çokk pahalılarr yaaaa bunlrı uygun satan biyer varmı onu arıyorumm yaaaa...bi sorimm dedimmm

Selamün Aleyküm milletttttttttt

Sonunda eve gelebildik şükür ve bugünde bir KVyle buluşmayı sağ sağlim atlatabildim
Hatun yine başka yemek bilmiyormuş gibi bezelye pilav yapmış
Birde benim nefret ettiğimi bildiği halde mercimek çorbasına, cacığa birde müçvere basmış dereotunu ama ilk kez inada bindi ve sevmediğim halde yedim kadına inat yedim ve hatun fena bozum oldu
Masaya oturduğumuzda sen bu tarafa geç diyip oturmak istediğim yerden kaldırdılar beni ve ana kız yan yana oturup sen ocağa daha yakınsın servisi sen yap diye gülüştüler :26: birde resmen kendileri söylüyor biz seni bilerek oradan kaldırdık diye
Bende gayet rahat bir şekilde hiç umurum değil elime yapışmaz nasılsa dedim iyice fit oldu hatun

Benim canımı sıkacak hesapta ama başaramayıncada bozuluyor
Yine üzerine basa basa benim telefonumu gösterip bende bunun aynını alacağım dedi kızına ay valla çıldıracaktım ama gayet sakin birşekilde eşime dönüp annene s3 mini yeter çok bile dedim
Onun bana geçen gün yaptığı gibi ağzımın içinde eline sağlık dedim ama kendi duymadı yemin etsem başım ağrımaz eşimde birşey diyemez

Bir tek sinir olduğum konu eşimin yeğenlerinin hiç fikrimi almadan eşime dayı cuma sana yatıya geliyoruz demeleriydi Eşimde tabi o an birşey diyemedi ve dönüp aşkım cuma bak çocuklar geleceklermiş işimiz varmı dedi bende emin değilim bakarız o güne bir çıkalım diye kestirip atmayı düşünürken benim akıllı kocam ablasıyla anasına cuma iftara gelirsiniz sonrada çocuklar bizde kalır diye emrivaki yaptı bana tabi yüz ifademden anladı uyuz olduğumu çünkü büyük yeğenini günahım kadar sevmiyorum ve bir araya gelmeye tahammülüm yok şimdide eşimin yüzünden hem iftar çıktı başıma hemde onlara sabaha kadar hizmet etmem gerekecek ( bir bardak suyunu bile almaz ayağına ister uyuz heee bir kaç kere fena kalaylayınca bana karşı bu akşam inanılmaz kibardı ama geçmişte söylediği ağır sözler hala aklıma geldikce beni çıldırtıyor )
Alışmışlar her istedikleri olsun istiyorlar ama ablası bile demedi o an ya salı günü bu kadının kızı gelicek çarşamba yeğeni için hastanelere koşturacak eee bu çocuk gelince çamaşırıda olucak valiz boşaltılacak falan diye
Tabi işine geliyor çocukları başından atıp keyif yapacak uyuz ne olucak. En son kızım hala sizde bir gece kalabilirmiyim dediğinde çocuğa aaa kusura bakma benim çamaşırım var ütüm var kabul edemem demişti sanki kızım engel olacakmış gibi ama kendi sıpaları birşey istedimi herkes kabul etmek zorunda hesapta

Bende eşime hiç ses etmedim ama eğer bir gün evvel bende hastayım ayağına yatıp bütün temizliği herife yaptırmazsam banada Banu demesinler Geçen günki gibide bir sürü hazırlık yapmıyacağım aynı KVnin yaptığı gibi bir çorba bir yemek birde pilav okadar Çayın yanınada birşey yapmam getirirse çıkartırım getirmezsede geçen gün geldiğinde aldığı dondurmadan koyarım önlerine birer kase okadar
Çok istiyorsa eşim yapsın yine güllaç falan umurum değil Küçük kardeşinide çağırmıyacağım ( hanım cumartesi günü ablasını iftara alıyor ve abisine sırf benden dolayı abi sende gel hep bir arada olalım demiyor bile üstelik bizim bugün geleceğimizi bildiğinden annesine dün iftara gitmiş neymiş yarın iş günüymüşte eşi gelemeyiz pazar demişmiş ( duyanda fizanda oturuyor sanacak alt tarafı arabayla 15 dakikalık yol üstelik Ramazanda kimse 12den önce yatmaya gitmezken )

Neyse nasılsa ben eşimden bunun acısını çıkartırım daha şimdiden emrivaki yaptığı için kızdığımın farkında eve geldiğimizden beri aşkım iyimisin, aşkım regl sancınmı var, aşkım şunu istermisin modunda dolanıyor yalaka tabi biliyor başına gelecekleri

Sorma canım yaa o ütü beni deli ediyor zaten İnan çok zorladım kendimi ama bir türlü ütünün başına oturamadım
Hazır benim herif beni dellendirmişken yarın akşam ona ütüleri bile kakalamayı düşünüyorum nasılsa şu an takla at desem o kıvamda ceza ona evim temiz nasılsa üstten bir günlük süpürüp silince temizliğede gerek kalmaz ama sırf eşime işkence olsun diye de yaptırabiliriim yok yok okadarda değil ama ütüyü kesin kakalayacağım kendi kaşındı

Canım Paşabahçeye yakınmısın bilmiyorum ama orada Fabrika satış mağazası vardı Paşabahçenin Cam fabrikasının ve gerçekten çok hoş şeyler oluyordu uygun fiyata hee porselen olanlardan istiyorsan Bernardo mağazasında görmüştüm salona süs vazolar hatta şimdi netten baktım Mudo da bile varmış onlardan
Büyük alışveriş merkezlerinde de vardır eminim ama bence en güzeli Paşabahçede vardır sonuçta senelerin cam ustaları ve çeşit çok
Umarım gönlüne göre birşeyler bulursun

ayyy cecommm ayyyy...anamm bu baya baya restleşiyor seninleee..ben böle bi durumda naparımm bilmiyorumm :) :)bizimailede hep gizli gizli restleşmelerrr....

ama sinir oluyorum böle hesaplı kitaplı işleree...ocak sana yakınmışş heee..iyi yapmışsınistediklerini vermemişsinn...ama enişte feci gol atmış son anda..üzüldüm onun adınaa vay haline cumaya kadar ne ceker elindenn

yaww okadın kızının halasıı..nasıl böle bi laf edebilir ütüm var gelmee...pes diyorumm ben böle insanlara çıldırıyorum işteee..bizim binadada var aynısıı..kendisihiçbiyerden eksik kalmazzz...ama ona gelince o hiç yormaz kendinii...eşide tam tencere kaparr..işte ben bu durumlarda kendimi salak gibi hissediyorumm konuşuncada hemen kötü insan oluyorumm...

şimdi ben anlatım acıkk...sende dinle...

gecen perşembe çağırdım herkezii yemeğe..kaynım demişki eşime çarşamb yap benim oğlanın doğumgünü onuda kutlarız tatlı almayın pasta alırım demiş..iyi okey dedim...sonra demişki süs alım sizin evi süsleyelim..bende olmazdedim..benim telaşım bana yeterr..eşimin teyzesini çocuklarınıda çağırdım kalabalığız..bide onla uğraşamam dedim..eşimyine trip yaptı bana ölürmüün sanki diyee..

akşamı eltim geldi..ee kocası demişmiş doğum gününüde yapıcaz haberin varmıı...bende var var dedim yemeği yasinler sen aşağıyı hazırla oraya inerler dedimm ayy nasıl olacakki o buraya dedi eşim burda yenecekmişşş...yok canım dedimm burda tabakda kalmaz zaten sen hazırlaaşağıyıı eşim duyunca yine bana trip attıı..elinemi yapışacaktı diye..benim elime yapışmazdı ama salak yerine konmayıda sevmiyorum...karı zaten oruç tutumuyor oruçlu oruçlu canım çıkmış bide dogumgünüylee hiçugraşamazdım yanii..kötüysemm evet ben kötüyümmm....

yemeğide yapınca kv ye sordumeltimin çocuklarına yemek göndericem yedirin yine sofrayı birbirine katmasınlar dedimm...kv dediki binbir çakayla..ben yedirdim onlara keşke yicek olsalar oturup yesinlerr dedi..iyi o zaman dedim...

binbir telaş hazırladım sofralarııı 2 sofra hazırladımeltimde kv de ezan okununca geldilerr...yine çocuklar geçti oturdu masaya misafirler oturmadan..eşim hiç ses etmedi o oturmadı sofraya yegenini oturttu..ve ben yine sonrasında hep bunu yapıyorlar bi anne baba evladına sahip çıkar diye trip attım..ve ben kötü insan oldumm...bana demediği kalmadı..

dün eşimin teyzesi çağırdı baya kalabalıklardı...gittik yardım felan filan hiç oturmadıkk eltimleri çagırmamışş..çocukları telaş yapıyor diyee...kv dediki yarın çağır ben çacukları tutumrahat rahat yemek verirsin onlar yarın gelirrr...ulenn dedim eşimeee bunlar iyi insan bende kötüyüm dimii....

bugün olduu...kaynım tek basına yemege gittii...çünkü ev yine kalabalıkk eşini götüremez oraya şimdi bulaşık neyim yıpratamaz eşinii..eşini düşündüğündende değildeee...eşide istemezzz...iştee böle anlardaaa bende bi sinir oluyorumm sonraa sallıyorummm.....

neyse yaaa uzadıı konudan konuyada atladımm..böle iştee yazmıyorum ama benimdeee pek düz gitmiyor hayatt..bazen patlıyorummmm

Selamun aleykum... Acaba aranızda bana da yer var mı ? Sanırım bende pkoluyum. Hastaneye gittik duzensizlikten ve sonucu ben almadım. Pkolu muyum değil mıyım bana söylemiyorlar. Ama , duzensizlik ,biraz tüy, normal insanlara çok zor kilo vermek. Bunlarin hepsi var. Ve..bir çok hastaligim daha var. Bu sitede de kilo verme girişimlerim oldu. Şu an bu yazıyı yazarken bile kalbim ağrıdı. Çünkü biktim. Ne diyetisyenle zayifladim ne başka türlü. Boyum 160.. bir ara 76dan 67 ye kadar düşmüştum. Sonra hızla kilo aldım.Üstelik o zaman kendimi bayağı hirpalamistim. Çok mutsuzum . Bilerek google de böyle pkolulara ait bi topic aradim. Çünkü diğer insanlar gibi değiliz biz. Kilo vermemiz daha zor. ve şu an kendimi iyice salim. 79 u bile gördüm. Yaşım daha 18.

Yardımcı olmanizi istiyorum. Gerçekten hiç iyi değilim. Psikolojimi olumsuz etkiledgini dusunuyorum.Psikologa gittim. O öneriler soyledi ama...olmuyo r yapamiyorum. ..

Cikolataa hg canm. Pko yu vajinal ultrsyon olmadan ne yazikki pej anlamiyorlar. Belki regl 3.günü yapılan hormon testi ile anlasilir.l kilo cermek coook zor ne yazikki.sende katil kilolari ver cnm :)
Kızlar pazar günü arkadaşlarla kızılay da ift ar yaptik guzeldi.
Eglbdim. Esim yine bu sabah gitti saniyorum cars donecek

Bende annemlere gidecegim soyle evi bi supureyimde.
Suanlik bi sikintim yok kızlar. Hamilelik belirtilerinde yazanlarin hic biei bende olmadi :)))

Sadece bol uyku ve surekli acikiyorum ama yiyemiyorum elimde cubuk kraker sirekli

Ve. Goglerim fena agriyoo cok fenada kasik bel agrim var ayni adet olacak gibi .. Birde damar lar belirginlesti ama yeni yeni
Yani bence o belirtiler kişiden kişiye değişiyor
Eşim artık kk da sizible konustuguma iyixe alisti :))) sor bakalim arkadaslarina diyor bisi olunca mesela zararlimi fln diye :))))

hiç birşey olmaz Allahın izniyle..
evham yapma..dua et yeter...

öncelikle pkoluyuz ama kilo veriyoruz..
beyni olumsuz şartlamayalım canım..
aramıza hoşgeldin..

kızlar dün iftarda ablamlar vardı..tatlı almışlar yedim valla..
sahura kadar yatmıyoruz..
haa birde dün ilk defa mantı açtım..eşimde sıkmaya yardım etti çok yoruldum..birde gece 4 te yatınca..
bugünde görümceme davetliyiz..ohh yemek derdi yok..
iftarda çok az yiyorum bugün sahurda da az yedim..bol bool su içiyorum..
hergün kilo veriyormuşum gibi geliyor..tartıldım 76 yı gördüm..

dün pc de fotolara bakıyorduk 93 kg halimi gördüm...birdaha o kilolara gelmem inş.
spor yapmamız lazım artık ramazandan sonraa..

canımmmm bu kadar morall bozmana hiç gerekk yokkiii...bence şükrett halinee..bak yaşın çok genç ve bu yaşta bilinçlisinn...keşke bend senin yaşında farkedebilseydimm...bak burayada denk gelmişsinn...kilonda öyle çok değill...çok ama çok değill..bak 103 kiloyla başladım diyete..sayısız diyetisyen deneyimim olduu..ama en güzel burada verdim...84 e kkadar indim bir sene öyle takıldım baktım yine veremiyorum bu sayfayı açtık ve yine vermeye başladımm...şimdi 78 im..yapacagın hiçbişi yokkk..buraya bi göz at sabah akşamm..biz yediklerimizi yemediklerimizi yazıyoruzz...ve bu psikolojik olarak etkiliyor bizii..buraya yazıp eliştirilmenin korkusuyla yemiyoruzz...cuma günleri olduğundada kilo bildiriyoruzz ve listedeki kilolar azaldıkca azalıyorr...

şimdi neler yapıyorsunn neler yer içersin bize yazzz...biz sana elimizden geldiği kadarıyla yardım ederizz...

anaaa nere gitti enişte yineeeee...meslegi ne enişteninn..? bu sefer gidişi daha fena olmuştureminimm..artık geride 2 kişiyi bıraktııı :) :) alıştınmı kızzz inanabiliyormusun hamile olduğunaaa :) :) iyi iyi alışsın bakalımmm buraya benmkide yavaş yavaş kabulleniyorr...

aynenn öyle spor şarttaa ah bide yapabilsemmmm....allah hiçbirimizi eski kilolarımıza döndürmesinnnnnnnnn......ayy ayyyy...şimdi kendime bakıyorumm heryerim heryerde diyorumm..fazla geliyor kilolarımmanammm ben 90 larda ne haldeymişimm yaa..hiçç farketmemişimm..inş bidaha olmazz...

evetttt kızlarrrr ben geldimmm...sabah karın agrısıyla uyandımm..glukofen + iki cam arasında yattım gecede baya rüzgar vardı =karın ağrısıı sabahdan beri wc den çıkamadımm....bugün evdeyimm ütülerimi bitirmeyi düşünüyorum...akşama kuru fasulye yapacagımm...dışarıda çıkmak istiyordum ama belkiyarına çıkarımm..çarşamba evin bi tozunu alırımm..perşembe misafirim var..:) :)
eşimin bi arkadaşı uzun zamandır davet etmek istiyordum..çarşamba sabahdan kaynımlar tatile gidiyorlar ondan istifade perşembeye çağırmış eşimm :) :) şakagibi bi hayatımız var yaaa..

şaka gibi dediğimm bu ortak işş hiç güzel birşey değill..bizim işler okullarla ilgilii..okullar kapandı bizim işlerde kapandı..3 ay yatışdalarr...ve bu arada kartlar çocukların okulu kaynımın arabası ödemeler varr...bizimde evin ödemesi varr..varda var..benim eşim tutucudr...evde geçiniriz tutucu oluruzz..acıkda babamdan borc aldık taksit için hallettik...

kaynım 10 bin tllik kredi çekmişş...arabasının taksiylerini yatırmışş..kartları yatırmışş..acıkda eline harçlık...ve 10 tllik kredi 2 sene ödenecekk...bende buna çıldırdımm...ve yine kötü insan oldummmm

biz öyle böyle sıkmadık kemerlerii..sıktık..bizde hep düzen varr..ama onun har vurup harman savurması deli ediyor beni...şirketin vergiydi..ssk ydı büyük miktar borcu varr...eşim diyorki ben şimdi onun fazla harcamasına nasıl karışmıyorsam borcunada karışmıcamm...ama bazen yinede susamıyorumm...olurmu öle şey diceksiniz...nrmal işler olduğunda..biz bir alıyorsak o 5 alıyorokul taksitleri araba taksitleri..onada ses etmiyorr..arada böle kredi çekiyorr..buna nasıl sessizsem borçlerındada sessiz olucam diyorr...çünkü her borçta uyardı onu fazlasıylaa..

ama ben dayanamıyorum daha artıkkk...

Son düzenleme:

Konyaya gitti yinee muhendis canim aveada calisiyor 3g de 4g baglantilarini yapiyorlar. Ara ara ank disi seyehatleri oluyor. Evet ama kizlar esim simdi dunden beri hala inanamiyprum iste evlilik tam oturmadanmi oldu acaba faln dedi zaten. cok duygusalim cok uzuldum. Bir kac gun gecsin alisirim diyo cok sasirdim. Erkekler boyle galiba hemen baba olacagina alistiramiyor kebdini

ben mobilden giridigim için sizleri alıntı yapamiyorum ama. bana yazanlara teşekkür ederim.:)
waw abla eranisa abla ve ouf abla yazmssiniz teşekkür ederim.:) gormedgm olmussa k.bakmayın.

ben umutsuzum çünkü biktim iki seneyi geçti nerdeyse her ay yeni diyete başladım biraktim.

rahatsizim ben spor yasak. cikolata yı çok severim.et urunleryle pek aram yok. abur cubur urunleri çok severim. şu an oruc tutuyorum.nasıl bi sistem uygularim bilmiyorum. kimse inanmiyor 18olduğuma 25+ sanıyorlar. moral bozuyor... aynı zamanda bu sene öss ye hazırlanıyorum. ama bu süre zarfinda kendimi iyice salip 100u gormekten korkuyorum. çünkü çok hızlı kilo alıyorum. ve doymak bilmiyorum.
önerilerinize ihtiyacım var...

Son düzenleme:
ben mobilden giridigim için sizleri alıntı yapamiyorum ama. bana yazanlara teşekkür ederim.:)
waw abla eranisa abla ve ouf abla yazmssiniz teşekkür ederim.:) gormedgm olmussa k.bakmayın.

ben umutsuzum çünkü biktim iki seneyi geçti nerdeyse her ay yeni diyete başladım biraktim.

rahatsizim ben spor yasak. cikolata yı çok severim.et urunleryle pek aram yok. abur cubur urunleri çok severim. şu an oruc tutuyorum.nasıl bi sistem uygularim bilmiyorum. kimse inanmiyor 18olduğuma 25+ sanıyorlar. moral bozuyor... aynı zamanda bu sene öss ye hazırlanıyorum. ama bu süre zarfinda kendimi iyice salip 100u gormekten korkuyorum. çünkü çok hızlı kilo alıyorum. ve doymak bilmiyorum.
önerilerinize ihtiyacım var...

canımm hepsinin aynılarını yaşadımm...bırakk sonrasında güzell oluyor bak banada 18 imde 25 diyorlardı şimdi 26 yım kız sen senelerdir aynısın diyorlarr hele kiloda verincee dahada güsel oldun diyorlar o yüzden bunları düşünüp moral bozmaa...ne 100 ü görmesi yaaaaa....görmiceksin merak etmee...sen 3 ay yapsan diyet 68...69 olursun bi 3 ay daha sonra 60...hiçde zor değill..benim çizelgemi gördünmüü.??telden görünüyormu bilmiyorumm..103..kiloyla başladım buraya..şuan 78 kiloyumm..düşünsene seninki dahada kolayy...

bak bu sayfa sık kullanılanlarımda fırsatım olmasada fırsat yaratıp girip yazıyorum bişilerr..burası beni dizginliyorr..arkaaşların yemediğinide görünce dahada tutuyorumm kendimiii....

bak şimdi sen kadın doğumcuya gittinmii??tahlil aldımı senden ??sana teşhis pko koyarsaki ihtimali yüksek anlattıklarınlaa..sen söyle hızlı kilo alıyorum..ve pko hastası biçok arkadaşım glukofen içiyor pkonun en iyi ilacı banada yazmanızı istiyorum dee...bu ilaç o abur cuburisteklerimizi gideriyorr..pko insülin direnci yapıyor açlık ve tatlı istiyoruz devamlıı...bu ilaç tatlı istegini kesiyor ve kilo vermenide hızlandırıyorr...benim kız kardeşim ve kuzenimdede var kilo sorunu ama onlarda pko yok..onlar diyetisyene gidiyor iç hastalıkları uzmanı ziya mocan..onunda tavsiyesiyle onlarda kullanıyorlar bu ilacı diyete destek olarakk...için rahat olsun diye anlatıyorum sen hem araştır bu ilacıı..dr gittiğindede muhakkak istee..çünkü kilo almamızın sebebide pko oluyorr..bu ilaç onu dizginliyorr...ailende şeker hastası olan varmı?? onların içtiği şeker ilacı..metformin kaynaklı..bi araştır bunu...

sonrasında hemen diyett..bak biz ramazandada dikkat ediyorum..almadık şükür verdikte acık...arada bakarsan paylaşımlarımızı görürsünn...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…