çok oturmaktan olur canım..sık sık pozisyon değiştirmelisin..kaldırıp popoyu yürümelisin..ayyyyy cecommm çokk sağoll...rabbim seninde gönlüne göre versinn...aminnnnnnnn diyorumm kocamann.....
nurgülede bağışlasın rabbim evladınıı....
ayy bende 2 lokma bbişi yiyimde yatayımm bariii....
yaa bende netten bişiye bakıyordumm...sizede sorımm...bu ara çok oturmakdanmıdır yoksa nedendir bilmemm...oturuyorum yaa kalktığımda kuyruk sokumumda nasıll bi ağrı oluyorr sanki canım çekiliyor ordann...ayaga kalkınca bitiyorr..oturuncada bişi yokk..kalktığım andaa sanki bişi çekiyorlarrr yerdenn nasıl cnaım yanıyorr ona bakıyordum başka yaşayan varmı bu sorun nedir diye pek bişi bulamadımm...maşallahh mıknatıss gibiyimm yokk yokk bendee..çekiyorum her sorunuu :)
yaa bende netten bişiye bakıyordumm...sizede sorımm...bu ara çok oturmakdanmıdır yoksa nedendir bilmemm...oturuyorum yaa kalktığımda kuyruk sokumumda nasıll bi ağrı oluyorr sanki canım çekiliyor ordann...ayaga kalkınca bitiyorr..oturuncada bişi yokk..kalktığım andaa sanki bişi çekiyorlarrr yerdenn nasıl cnaım yanıyorr ona bakıyordum başka yaşayan varmı bu sorun nedir diye pek bişi bulamadımm...maşallahh mıknatıss gibiyimm yokk yokk bendee..çekiyorum her sorunuu :)[/B]
kız cecoo senin kocaya nazar değmesin yaa...maşaaaalllaaaahh diyelim..
valla oruç her derde deva şifadır...ben de 2 saat aç kalayım bacaklarım titrer ama ramazanda böyle birşey olmuyor..
ben iftarda fazla yiyemiyorum hatta ekmek hiç yemiyorum ama sahurda yiyorum..gliforu da allıyorum siz içiyırmusunuz??
cuma iftardan önce tartılalım bakalım ne olacak??:44:
waww akşamdan su çok içiyoruz yaa ondan su topluyor bedenimiz kendini susuzluğa hazırlıyor canım sen öyle çıkma iftardan önce - 3 bile olabilir
canım bende de çok oturunca ve dik oturmayınca oluyor işte bazen dalmış oluyorum bir bakıyorum öğlene kadar kalmışım öyle
sonra araştırmadım çok ama program izlemiştim onda dizleri büküp açıp sonra sabitleyip yukarı aşağı hareket etttiriyordu bende yapmaya başladım.faydası oluyor
bu arada dün akşam yediklerimi saymam gerekk
yarım kase arpa şehriye çorbasıı
bir porsiyon dolusu taze fasulye ( çok seviyorum bunu yaw)
3 kaşık bulgur pilavı
yarım kase cacıksonra bir kase oldu ama
yarım dilim ekmekkk
bol suu
2 fincan yeşil çayy
sonra tarçınlı çayımm
4 tane yeşil üzümümüm
ama : amaa : bir top sadece sütlü dondurmaa
:) tamam daha ne olsun hehe
hı bu arada bitterden kurtuluşumu sanısam bu tarçınlı çaya borçluyum
eve de almıyoruz
:)
ama kahvenin yanında ikrama dayanamıyorum o da olsun azcık bir karecik ortalama 35 - 40 kalori = 10 dk hızlı yürüyüş
çok oturmaktan olur canım..sık sık pozisyon değiştirmelisin..kaldırıp popoyu yürümelisin..çok oturmak yani uzun süre hareketsiz kalmak selülitte yapıyor
evett kızlarrrr ben geldimmm...sahura kadar uyumadım acık buradaydım acıkda ütüm vardı oruçlu değilken ütüleyim dedim iyi oldu çıktı aradann...
akşam eşime sinirolduğumu yazmıştımmm..saat 1 gibi 2 kaşık bamyayla acıkda yoğurt atıştırdı bide su içti. yatıyordu dedimki napam sahura ne istersinn..ayy bitriplerle benden bu kadar ben yemem diyetteyim biliyorsunn..sen ne istersen ye bana bi bardak su içir yatmadan başka bişi istemem dedi..bende olmas dışardasın koca gün fena olursun dedim..
bana karışmaa sen kendi bildiğini ben kendi bildiğimi yapım dedi...okadar sinirlendim okiş dedimm...saat 3.10 geçe sahur bitiyoryemek yicenmi kalk dedim elimdede ütülükleri yerleştiriyorum..bu hemen zıpladı mutfaga gitti ee hani ne yicez dedi bende sana soruyorum yiceksen hazırlıcam bişiler dedimm...sen insanla dalgamı geçiyorsun..neden uyandırdın o zaman beni diye bi bardak su alıp yattı bende 1 kase yoğurt yedim..bide dünden kalan 5 dilim patlıcan vardı fırında közlediğim onu yedim hızlıcana su içip yattımm ama gülme krizlerine girdim...
vijdanım sızlamadımıı feci sızladı...ben ona kırallar gibi sofrada kurardım şen şakrak yer yatardık..ama o triplerle ben daha yemem sen ne istersen ye ben diyetteyim tripleri atmıcaktı banaa
benim kociştede dün bir sinir vardı..ramazan-ı şerifte şeytan bağlanır..nefiste oruçla terbiye edilir eee seninki ne iş dedim...bende kıyamazdım ama oluyor işte...kociş çağırıyor dışarı çıkacakta ütülü pantolon yok..zaten ütüler dağ oldu..sonra uğrarım
Anammm ütü deme banabenimde dağ gibi hesapta dün gece yapacaktım neyse bu gece canım isterse yaparım olmadı cuma gecesi mecbur yaparım
Sana kolay gelsin canım
kızlarrrrrrrrr nerdesinizzzz looooooo......açlık ve susuzluk vurmaya başladımı kafayaaa...benim bugün ilk günümm ve harika geçti şuana kadar...insülinn direnciymişşşşşş pehhh yedim yuttum ben onu...
korkutuyordu insülin direnci...evvelallahh sonra ilaç hiçbişicik olmadı şimdiye kadar...
anammm amma çok yemek programı koymuşlarr tv ye..nere açsamm tarıfler varr...yeni fikirlere açıgımm ama aradada insanın canı çekiyorr :) :) şimdi fox izliyorum su böregi yapacak kadın ona bi bakım dedimm nasıl yapılıyormuşş..
kızlarrrrrrrrr nerdesinizzzz looooooo......açlık ve susuzluk vurmaya başladımı kafayaaa...benim bugün ilk günümm ve harika geçti şuana kadar...insülinn direnciymişşşşşş pehhh yedim yuttum ben onu...
korkutuyordu insülin direnci...evvelallahh sonra ilaç hiçbişicik olmadı şimdiye kadar...
anammm amma çok yemek programı koymuşlarr tv ye..nere açsamm tarıfler varr...yeni fikirlere açıgımm ama aradada insanın canı çekiyorr :) :) şimdi fox izliyorum su böregi yapacak kadın ona bi bakım dedimm nasıl yapılıyormuşş..
canim bendede 3-4senedir kan sekeri dusuyor sanirsam o fa insulin direnci... bende inan bir iki saat ac kalmayla hemen elim ayagim titrer ama ramazanda bana misin demiyo... hiccc dusmuyo sukur... buda ALLAH imin hikmeti iste... canim bende ogleyin baktim yemek programlarina degisik seyler guzel oluyo sukur acikmiyom ama bazen insanin cani cekiyo... ben sahurda cok yedim bugun nedendir bilmem
ütüler hala beklemede..birkaç parça ütüledim sadece...çocukları yatırınca bende yatıyorum öğlen..akşamda hepbirlikte teraviye gidiyoruz..güzel oluyor..
bu arada sabah tartılmıştım 78.2 kg idim biraz önce tartıldım 77.2 çıktım ay ne sevindim..dediğim gibi cuma iftara 1 saat kala tartılalım
menün ne canım ??
valla ben kuru fasülye pişirdim çook uzun zamandır pişirmiyordum tabi yanına pirinç pilavı (eşim istiyor) tavuklu şehriyeli terbiyeli çorba..
hayirdir millet kimseler yok bu gece topicte
aksamki menumde esimin cani anali kizli corbasi cekmis hazirlardan onu yaptim bide biber dolmam vardi...
1dilim ekmek
1kase corba
2-3biber dolmasi
cacik ve bol su... biberleride zorla yedik kalmsin diye
bi saat kadar sonra komsularla bir dilim dondurma...
az once de biraz kiraz... simdide turk kahveli sutlu kahve... birazdan sizar uyuruz kizlar...
waw canim dun sahurda pideyi cok kacirdim yoksa pek farkli bisey degildi kahvaltilikti yine...
Bu arada bugün yediklerimide paylaşayım
Sahurda;
2 haşlanmış yumurta
3 zeytin
1 domates
1 salatalık
2 KK kadar beyaz peynir
2 dilim salam ( normalde pek yemem de eşim almış değişiklik olsun arada diye )
1 büyük bardak ayran
1 büyük fincan limonlu sıcak su ( çay niyetine)
İftarda;
Bugün çorba istemedi canım
2 KOca bardak su
6 tane ızgara köfte
1 koca bardak ayran
1 kase çoban salata ( fazla büyük değildi )
1 parça pide ( bugünki 1 KK kadar değildi3 KK kadardı diyelim )
İftardan bir saat sonra tatlı niyetine 3 YK kadar dondurma yedimama şükür şu an bile kendimi çok hafif hissediyorum