Allah kabul etsin canım
Valla ben kaç senedir ancak bu şekilde tutabiliyorum orucudaha doğrusu ne zaman yatıp sahura uyanayım desem uyku sersemi telefonu kapatıpp sonrada sabah 9 - 10 gibi söylene söylene bir hal oluyorum
Son çare bu şekli buldumnasılsa çalışmıyorum eee günlerde uzun bari geç saate kadar oturayımda yedikten sonra birazda kuran okur sabah ezanıyla yatarım gündüz küçük cadıyla okuyamıyorum yarım kalır hatimim :26:
İnşallah bu Ramazan herkesin gönlünden geçenleri hayırlı olarak önüne sunar...Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn
kızlaaar uyuyormusunuz???
HERKESE HAYIRLI RAMAZANLAR DİLİYORUM...
Eşim sahura kadar uyumadığı için hala uyuyor..ben 9 dan beri ayaktayım...
ilk iftarları k.validelerde yaparız..adet oldu..
bugünde yemek derdim yok ama iş var neyse bu arada
cuma iftardan önce tartılalım mı??az çıkarız belki..bugün sahurda çok yedim..hafta sonuna kadar regl olmam lazım ama 2-3 gün gecikebiliyor..
sonra görüşürüüzz kızlaarr
Rabbim acil şifalar versinUmarım önemli birşey değildir de en kısa zamanda sende mucizenin müjdesini alırsın Aminnnnnnnn
Selam kızlar nasılsınız bakalım ne var ne yok?
Oruçlarınızı Allah kabul etsin inşallah. Ben bu sene tutamayacağım büyük ihtimalle, ilaçlarım var malum, bir de iki saatte bir yemek şartı koştular bana insülin direncinden. Önümüzdeki ay test yapılacak bakalım ne olacak.
Kuzenin nişanı vardı haftasonu onun için pek uğrayamadım ben de. Gerçi benim açımdan çok tatsızdı, gitmesem de olurmuş yani. Neyse geçti gitti, artık ne tavır alacağımı biliyorum.
Cecocuğum geçmiş olsun büyük kuzuna, koştururken çarpmıştır belki bir yerlere, ondan şişmiştir.
aminnnnnnnnnnnnn.....o zaman bu ay sen gecelr uyanıksın hepp hadi bakalımm...bakalımm bizde durum ne olacakk bilmiyorumm..bu gece uyuduk ve uyandıkdaa ama yemek konusu acık fazla kaççdıı...dikkatt etmeliyimmmm...dkkattt etmeliyimmmmm.....cuma gününe herey belli olurr :)
sanada hayırlı ramazanlarrrrr.....bugün bende sahurda kaçırdım birasss...bu ilk ve son olmalıı..hele daha pide faslına geçmedik :) :) o zaman nasıl dayanıcam bilmiyorum eve almamayı planladık ama..davete gittiğimizde ne olur bilememm..bu akşam bizde kv lerdeyizz..şimdi sofrada olacakları anlatayım dicem gıybete girecek oruç gidecek o yüzden susayım :)
arkadaşlar şimdi doktorum aradı kan testimde negatif çıkmış zaten dün kanamam başlamıştı herşeyin hayırlısı diyorum ama çok korkuyorum hamile kalamamaktan
Oruçlarınızı Allah kabul etsin inşallah. Ben bu sene tutamayacağım büyük ihtimalle, ilaçlarım var malum, bir de iki saatte bir yemek şartı koştular bana insülin direncinden. Önümüzdeki ay test yapılacak bakalım ne olacak.
Kuzenin nişanı vardı haftasonu onun için pek uğrayamadım ben de. Gerçi benim açımdan çok tatsızdı, gitmesem de olurmuş yani. Neyse geçti gitti, artık ne tavır alacağımı biliyorum.
Cecocuğum geçmiş olsun büyük kuzuna, koştururken çarpmıştır belki bir yerlere, ondan şişmiştir.
kizlarrr selamun aleykum hayirli ramazanlar... ALLAH im insaallah bizede hayirli mujdeli haberler nasip eder... aminnn...
dun kv lerle konustuk eltim dogurmuskizimiz var ALLAH im bagislasin insaallah ailesine. hayirli bi onru olur insaallah... darisi basimiza... kapkara saclar bembeyaz ten ve lacivert gozler.... Maasallah... resmini gonderdiler telefona da onlar tarif etti boyle...
bugun annem de halamin gelinin 6haftalik hamile oldugunu soyledi. ALLAH im ona da hayirli bi evlat versin... anam etrafimi hamileler sarmisyaaabizim gelin 4aylik halaminki 1,5aylik obur halaminki 7-8aylik hamile hepsinede maasallah... ALLAH im hayirli evlatlar her isteyenede nasip et insaallah... aminnnnn...
arkadaşlar şimdi doktorum aradı kan testimde negatif çıkmış zaten dün kanamam başlamıştı herşeyin hayırlısı diyorum ama çok korkuyorum hamile kalamamaktan
kizlarrr selamun aleykum hayirli ramazanlar... ALLAH im insaallah bizede hayirli mujdeli haberler nasip eder... aminnn...
dun kv lerle konustuk eltim dogurmuskizimiz var ALLAH im bagislasin insaallah ailesine. hayirli bi onru olur insaallah... darisi basimiza... kapkara saclar bembeyaz ten ve lacivert gozler.... Maasallah... resmini gonderdiler telefona da onlar tarif etti boyle...
bugun annem de halamin gelinin 6haftalik hamile oldugunu soyledi. ALLAH im ona da hayirli bi evlat versin... anam etrafimi hamileler sarmisyaaabizim gelin 4aylik halaminki 1,5aylik obur halaminki 7-8aylik hamile hepsinede maasallah... ALLAH im hayirli evlatlar her isteyenede nasip et insaallah... aminnnnn...
Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Hele şükür gelebildim
Ay bugün felaket sıcak dışarıları ve benım oruçun ilk günü dışarda işimin olması hiç iyi olmadı diye düşünürken şükürler olsun şu saate kadar öyle aşırı bir sıkıntı olmadı.
Bir yarım saat evvel biraz elim ayağım titredi korktum bayılacağım diye ama şükür şu an çok çok iyiyim
Eşim gelene kadar biraz uzanalım küçük kuzuyla diye düşündüm ama diri cadı istemiyormuş
Neyse olmadı eşim gelince yatar uyurum biraz da eşim ezana yakın uyandırır nasılsa
kizlar bir saatkadaronce bi musteri kadin geldi bizim koylu. senin daha cocugun yokmu dedi. bende gayet mulayimce yok teyze daha istemedik dedim. kadin bir cemkirdi ne zaman isteyecekseniz... olacagini biliyormusunuzda istemezseniz felan. teyze Rabbim nezaman verirse dedim. olacagini ne biliyosunuz gibisinden sayito kadin. teyze ALLAH tan baska kimse bilmez zamanini o nezaman isterse ozaman dedim ama kadinin benim soylediklerimi dinledigini bile sanmiyorum ... millete noluyosa. hemen bi kizma suclama moduna giriyorlar. olmuyo desen hemen acima moduna donecekler. ALLAH im sana siginiyoruz sen yardim et bize Yarabbim. eslerimizi omur boyu yanibasimizda saglikli eyle bize birbirimizden hayirli evlatlar nasip eyle Rabbim...
canımm herşeyinn hayırlısııı..üzülmeee..olacak bizimde olacakkk...ama zamanı varr bizz kendimizi oyalıyoruz sadece bu şekilde vakti zamanı gelince hepsi olacakkkk...rabbim sabrınıda versin o zamana kadarr...çok güzel zamanlar içerisindeyizz gece sahura kalktığında çok dua ett...rabbim yüreklerimize serinlik versinn...
aynen bendede var insülin direnciiiallah şifasını versin hepimizeee...doktorun tutma dediyse tutmayacaksınn...sağolsun benim dr lar ilaçlarımı ayarladı sahur ve iftara..
nişan olmuşş giyebildinmii elbisenii...??
anammm maşallahh maşallahh...biarada bende öyleydi sağımsolum hamile :) :) dedim annemde hamile çıkarsa hiç şaşırmıcammm :) :) buda bizim yaşadığımız sürecin bi parçası bence...bu yaşadıklarımız hep bi sınavv..dünyaya baksana herkez gelip geçiyor olaylar hep aynıı...bizdende geçip gidecekk...inşallah hakkıyla yaşayanlardan oluruzz...
bigün bizde hamile kalıcazz...o çocuklar çıldırtcak bizi anammm dicezz ne rahatmışızz bizzz :) :) hiç demeyiz belkide :)
ohhh maşallahhh....allah sabrını veriyor zatenn garip bi durumm akıl ermiyorr..normalde olmayacak şey derimm ama oluyorr..kendimdede böle çevremdede dikkat ediyorum..allahımm senin için tutuyorum bu orucu yardımcım sen ol deyince...eeee o yardımsız bırakırmıı...yardım ediyorr...
aynen bendede var insülin direnciiiallah şifasını versin hepimizeee...doktorun tutma dediyse tutmayacaksınn...sağolsun benim dr lar ilaçlarımı ayarladı sahur ve iftara......
....ohhh maşallahhh....allah sabrını veriyor zatenn garip bi durumm akıl ermiyorr..normalde olmayacak şey derimm ama oluyorr..kendimdede böle çevremdede dikkat ediyorum..allahımm senin için tutuyorum bu orucu yardımcım sen ol deyince...eeee o yardımsız bırakırmıı...yardım ediyorr...
Cecom
Geçmiş olsun kızcağızına inşallah tez zamanda şifa versin Rabbimizz
bu arada maşallah yine aktifsinn oruçken kendini yorma cecom susuz kalmaa
yeşil çay iftardan sonra süper bol yoğurtlu çorbalar süper cacık yemek gerek bol bol asında
senin adamamaşallah :) boool bol yapsn temizliği iftar sofralarınıı
darısı benimkinin başınaa
hayirli aksamlar... ALLAH im oruc tutanlarin orucunu tutamayanlarin niyetini kabul etsin insaallah... aminnn... bende sukur bugun rahattim. sabah gec te kalsam dukkani actim hemen sonra babam geldi annen seni cagiriyor diye. annemlerin ev carsidan yuruyerek 20dk. banbam kiyamadi aman yurume dolmusa bin diye yok dedim. once evime geldim bir saat kadar oturdum... sonra yuruyerek annemlere gideyim dedim bu seferde komsularim aman kizim dolmus parani biz verelim yurume mahvolursun dediler... normal zamanda kan sekerim duserya ondan korktular sanirsam... neyse tamam bincem dedim bu arada saate baktim 12:33 oglenin sicagi ama yurumeye can atiyom. baktim dolmusa daha var caktirmadan yurudum Rabbim kolaylik verdi bi ruzgar esti ferah ferah gunesin sicagida olsa rahatca yurudum sukur... annemin komsular yaprak sariyormus onlara yardim ettik birazda anneme yardim ettim. aksam 6gibi uyudum 7bucuga kadar. annem paldir kuldur kaldirdi kizim kalk kocanin yemegini gotur gec kalirsan trafik kalabalik olur diye.. esim bim de calisiyor ve orda yemek olmadigi icin aksam yemekleri sicakken arabayla biraktim esimle arkadasina... neyse sofraya oturdum ALLAH ima sukur bugun pek aclik susuzluk hissetmedim.
bir tabak corba
2dilim ekmek
1tabak bezelye
4-5kasik pirinc pilavi
birazda salata yedim... ustunede 10tane uzum...
bulasiklari yikayinca da bikac bardak cay icip yola koyuldum yuruyerek eve geldim... simdide balkonda oturdum orgu oruyom
eee cevremde hamile cok orelim demi
hayirli aksamlar... ALLAH im oruc tutanlarin orucunu tutamayanlarin niyetini kabul etsin insaallah... aminnn... bende sukur bugun rahattim. sabah gec te kalsam dukkani actim hemen sonra babam geldi annen seni cagiriyor diye. annemlerin ev carsidan yuruyerek 20dk. banbam kiyamadi aman yurume dolmusa bin diye yok dedim. once evime geldim bir saat kadar oturdum... sonra yuruyerek annemlere gideyim dedim bu seferde komsularim aman kizim dolmus parani biz verelim yurume mahvolursun dediler... normal zamanda kan sekerim duserya ondan korktular sanirsam... neyse tamam bincem dedim bu arada saate baktim 12:33 oglenin sicagi ama yurumeye can atiyom. baktim dolmusa daha var caktirmadan yurudum Rabbim kolaylik verdi bi ruzgar esti ferah ferah gunesin sicagida olsa rahatca yurudum sukur... annemin komsular yaprak sariyormus onlara yardim ettik birazda anneme yardim ettim. aksam 6gibi uyudum 7bucuga kadar. annem paldir kuldur kaldirdi kizim kalk kocanin yemegini gotur gec kalirsan trafik kalabalik olur diye.. esim bim de calisiyor ve orda yemek olmadigi icin aksam yemekleri sicakken arabayla biraktim esimle arkadasina... neyse sofraya oturdum ALLAH ima sukur bugun pek aclik susuzluk hissetmedim.
bir tabak corba
2dilim ekmek
1tabak bezelye
4-5kasik pirinc pilavi
birazda salata yedim... ustunede 10tane uzum...
bulasiklari yikayinca da bikac bardak cay icip yola koyuldum yuruyerek eve geldim... simdide balkonda oturdum orgu oruyom
eee cevremde hamile cok orelim demi
Aklımdayken yediklerimide yazayım ;
Sahur:
2 bardak su ( biri alkali )
2 haşlanmış yumurta
1 domates
1 salatalık ( çengelköy yani ufak )
1 KK beyaz peynir
4 zeytin
1 fincan sıcak su ( az limon sıktım içine çay niyetine )
Bol su tabiki
Ekmek hiç yemedim ve hiçte acıkmadım gün içinde
İftarda:
2 bardak su ( biri alkali )
1/2 kaseden biraz az tel şehriye çorbası
3 çiğköfte ( eşimin canı çekmiş bende marulla yedim yufkadan zarara uğramıyayım diye)
1 koca bardak ayran
4 - 5 çatal karışık nar ekşili salata
1 KK kadar tadımlık pide
İftardan yarım saat sonra 1/2 muz birde 3 ufak parça kavun
Şimdide limonlu yeşil çayımı içiyorumbirde limonlu soda hazırladım kendime gün içinde yitirdiğim mineralleri yerine koymak amaçlı
Çiğköfte yemiyeydim iyidi ama benimki sağ olsun oruç tutmadığı halde Ramazanda hamile kadınlar gibi ay şunuda canım çekti bunuda canım çekti diye ne varsa doldurur eve her geceHatta sofrada daha bir sürü şey vardı da ben yemedim birde köfte ızgara yapayım falan diye tutturduda onuda yarın yeriz acele etme dedim