Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

kizlarrr gunaydinnn.. ben dukkandayim orgu oruyom hehe

bence ikinizde gayet guzel yemissiniz iftarda... ibsaallah hep boyle gider de zayiflariz. zayiflayamasakta kilo almayalim onada raziyiz... ben sahurda ekmegi cok yiyom yaaa;(( yoksa kalani sadece kahvaltilik...... bakalim bugunde esim iste aksama. bugun yemek istemedi... kiyamam ben askimaaa... bende belki annemlere giderim belki evde belkide komsularda yerim

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr

Ay dün gece tam işlerim bitti şimdi güzel güzel bir iki saat kızlarla sohbet ederim diye düşünürken pat diye elektrikler gitti
Kaldım zifiri karanlıkta üstelik ben pek korkağımdır normalde eşime başlarım hemen seslenmeye de bu sefer Rabbim nasıl bir cesaret verdiyse korkmadım ama sinir oldum tabi
Ufak bir iki tane gece lambası gibi birşeyler vardı onları yakıp biraz yapılacak işleri hallettim baktım elektriklerde gelmiyor sahur tabağımıda hazırlayıp balkonda bir güzel sahurumu yaptım ( orası evin içine nazaran biraz daha aydınlıktı )

Sabahta uykumu almış gibi ( az daha uyusaydım iyidide yatarak oruç tutmak istemiyorum ) telefon sesine uyandım.
Öğlene doğru biraz kendime geleyimde bugün biraz silip süpüreyim diyorum Sonuçta herşeyi de kocadan beklememek lazım

kızımm sen benide örgüye özendirdinn yaaaa...ama benpek örgü bilmem..bi atkı örmüştüm eşime nişanlıykenn ama dantel yaparım güselll...sen örgü örgü dedikce bende dantel çantama göz atıyorumm...örgüdede hevesim var aslındaa...hamile kalırsam belki yelek melek bahanesiyle başlarımm :) :) yaa bu ara ben çook kötü olduu deli deli hayallere dalıyorumm ..kendimi hamilekalmış olarak düşünüp hayellere dalıyorumm ...kafayı mı yiyorum nee :) :)

cecommmm sen hiç yemiyorsun nerdeyse yaaaa...sahurlarda iftarlarda harikaa..biz dün gece azıttıkk :) :)hele daha neler yerimde tutulmuşş halimm bu...her akşam tatlı yerdimm..

dün elektrikler gitmiş bende dedim ceco uyudu heraldee..kızz eniştee ramazan ramazan amma aşka gelmişş...kız hiçbişi hayır deme bırak bu fırsat kaçarmıı...tadını çıkartt...ütüyü bile yapmışşş

bugün bende silip süpürmeyi düşünüyorummm..hadi bakalım kolay gelsin hepimizee..

selam fistiklar nasil gidiyor orucla araniz nasil... bende sukur acikmada susama da olmuyor simdilik

Sorma canım adam Ramazanla birlikte sanki huy değiştirdi Bide dün tembihliyor yapacak halin yoksada kalsın akşam iftara kadar ben yaparım olmadı iftar sonrasında birlikte yaparız dedi
Anam sıcaklardan küçük kuzumda yemek yemiyor birazdan çorba yapacağım ( hem iftarlıkta olur ) belki yer
Sadece süt içiyor cadı akşamda kavga dövüş iki lokma zorla yedirdim

selam fistiklar nasil gidiyor orucla araniz nasil... bende sukur acikmada susama da olmuyor simdilik

Aleyküm selam canım
Şükür bende şimdilik iyiyim tek korkum tansiyon ama Rabbimin izniyle oda düşmeyecek bugün inşallah...Aminnnnnnnnnnn

canim sorma bende orguyu severim ama canim isterse. dabtelle hic aram yok kucukken annem dantel tv ortusu felan ordurmustu benim elim cok terlr onun icin beyaz iple yapamam pek. bide benim ordugum sey hemen ortaya cikmali buyumeli canim... bazen alirim ipi elime kafama gore orerim sokerim. mesela bi sal mi gordum once minyathurunu orerim guzel duruyorsa buyugunu de orerim canim

simdi benim ordugum yelek tig isi tatlim. nette bi aratsana tig isi bebek yelegi diye sen cok daha guzel yaparsin tig isini bence... patikler felan var tig isi bana biraz zor geliyor aslinda... gecenlerde annemlerin evi temizlerken annemin sandigindan buldum kendi yelegimmis minicik tig isi ondan heveslendimde ornek aldim canim... ben orguyu seviyorum ama bana kimse karismiycak surasi niye soyle olmus felan annem cok karisir begenmez. bende orduklerimi gostermiyom artik anneme

canim gecenlerde komsulara dedimki bazen hamileyim diye herkesi kandirasim var biraz simartilirim is yapyirmazlar bana dedim nasil guluyorlar

aceba yapsammi..... i iiiiiii

kıyamamm ben onaaa...odamı oruca niyetlendii...sütlü tatlıları sevmezmimuhallebi gibii..öle bişiler yapsan yesee...

kız yapma kız işş..hiç halim yokdu de akşambirlikte yaparsınızz.....

bende çorba yapıcamm akşamaaa....ya tarhana ya mercimek...eşim yemek istemedi kahvaltılık istiyor canım dedii..anammm ben kahvaltılıkda daha çok cozutuyorummmm...

Aleyküm selam canım
Şükür bende şimdilik iyiyim tek korkum tansiyon ama Rabbimin izniyle oda düşmeyecek bugün inşallah...Aminnnnnnnnnnn

amin....güzell geçecek inşşhiçbişi olmayacakkk...rabbim veriyor kolaylıkk...ayyy burda çok tatlı bi yağmur yağdı geçtigittii...

allah seni netmesinn..yok ben kendi kendimeyimmm bi bakıyorum dalmışıımmm hayalleree...geçenlerde ne oldu biliyormusunn aklıma gelince hüzün kaplıyor içimii...
benim eşim hiç belli etmez isteğinii..hatta hala derki ben daha istemiyorum çocuk...daha erkenn acele etme gençsin felan filan der hep...pek inanmazdım ama inanmışım demekki bu sözlerinee...gecenlerde bi olay yaşadım ve onaanlattımm...

yürüyüşe çıkmıştık..orda hamile birini gördüm dedimkii...aşko yeni modabişi çıktı dedim..neymiş o dedi...hani doğumda hediye alınıyordu yaa..şimdi hamilelik haberini alıncada kocalar karılarına hediye alıyormuşşş..aklında bulunsunn hamile kaldığımdada hediye isterimm dedimm...benim en büyük muhabbetimdir...doğurduğum zamana ne takılar begenmişimdir doğumumdabunu tak diye:) neyse döndü bana dedikii...sen bana öyle güsel bi haber ver ben sana dünyaları alırım....o an içimegelen sızıyı hiçbir cümle anlatamazzz...adam kötü bişi dememişti amaa...ben ordan onunda cocugunu dünyalarr kadar istediğini anladımm..ve 4 yıl oldu ona benim yüzünden kavyuşamadığını..yani saniyeler içinde bir cümlenin bana neler söylediğini tahmin edemezsinnn...

rabbim verdi bizebu derdideinş..en kısa zamanda öle şakasını değilde gerçeğini söylersinn herkezeeee....kendi bebeğine örersinninşallahh ...

kızlarrr eşim diyete başlamıştı ya 1 ay geçti 5 hafta felan olacakk...10 kg yi verdi bile :) :) 97 le başladı...87 olmuşş :) bana hep diyordu sen bi ver ben 3 aya veririm diye şaka maka verdide...ama acayip tutuyor kendini 3 gün yesem 5kiloyu geri alırım diyorr..garibimm..

anamm adam oruçlu ama hiçç banamısın demedi adama..bide son 1 aydır diyette hiçbişi yemediği için vücut alıştı..geliyorr akşamm cin gibi..benim eşimin bi huyu vardır anlatmıştım daha öncede...benim banyoda bi toz bezim vardır mermerin üstünde muhakkak..o hiç kurumazz:) eşim gelir duşunu alır o bezide ıslatır hemen camların önünü silmeye başlarr...özellikle karşılıklı açık olan camlarıı..camların altını yerlerii...ben sabahtan silmiş olurum ama o yinede siler...bana yasak ya cama çıkmak..benim ev tam kösede mahalle tarafının perdeleri hiç açılmaz zaten...ama boş tarafı acarım oturma odamda orası zaten...

neyse camlar biter..banyonun yerini bi alır...küvetaltını acar siler 2 haftada bir :) oturur duramaz mutfaga geçer..hiç bişi bulamasa buz dolabındakileri sağa sola çeker

ayy ilk evlendiğimde çıldırıyordumm ulen ben yapıyorum temiz yeri ne siliyorsun diyeeeeee...kendimi kötü hissediyordumm...sonra dedi ben kendimi iyi hissediyorum bırak dyee..bende alıştım artıkk...ramazanda hali olmaz dedim ama aynııı...

Canım dün eşim puddingte yapmıştı hani kuzu yerse diye ( tabi şekeri çok az olmuş light diyelim )
Onuda denedik yok istemiyor Birazda alıştı hep sofra kurup birlikte yememize ya onada takmış olarabilir. Hazırlasamda ben yemediğimden oda istemiyorum diyor gündüz sütle idare ediyorum sonrada akşam iyice beslemek için uzun uzun uğraşıyoruz

Valla şu saate kadar henüz birşey yapmadım :26: başım uyandığımdan beri ağrıyor hatta şimdi eşimde yaw acele etme geçerse yaparsın geçmezsede akşam geldiğimde birlikte yaparız dedi
Olmadı ben iftardan sonra silip süpüreyim gündüze iş bırakmayayım :26:

Bu arada inşallah en kısa zamanda o içindeki sızıyı minicik kıpırtılar alır ve enişteyle bizlere müjdeni verirsin inşallah...Aminnnnnnnnn

aminnn...inş.

o zaman sen yemiyorsun diye yemiyor odaaa kıyamam ben onaaa...akşama szinle yer inşallah...yada enişte gelen gibi yesin onunlaa...

sen bugün pek uykunu alamadınn ondan basın ağrıyorr...ufaklığı alıp uzansan azcık uyusan belki gecerdi baş ağrınn...

Biraz kuzuyla uzanayımda belki başımın ağrısı geçer Ondan sonrada ancak mutfağa girer hazırlarım birşeyler
İftardan sonra inşallah görüşürüz yine

nerelerdesinizz gggıııııııııı.....kismelerr yokk ortadaaaaaaaaa....ben bomba gibiyimmm...şimdi soframı hazırlıcamm ama söz veremiyorum kahvaltılık varr şöle şekerli bi çaylaa..yerimmm yaneeeeeeeeeeeeeeeee..............

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr

İftardan sonra bir rehavet çöktü ki anlatamam fazlada yemedim ama yinede mayıştım
Eşim iftardan sonra ille film izleyelim diye tutturdu ama film sarmayınca iyi sen kafana göre takıl bari ben izlerim dedi
Küçük cimcime şükür iftardan evvel yemeğe başladı ve bizlede yedi günün acısını çıkardı herhalde

Büyük kızım bugün Ortopedi doktoruna gitti anannesiyle :26:
Doktor röntgen çekip bakmış kırık varmı diye ama birşey görememiş ağrısınında devamlı olduğunu söyleyince ayrıntılı bir film daha istemiş :26: Kas yırtılmasından şüphelenmiş ayın 16sında çekilecekmiş yeni film.
Umarım öyle birşey çıkmaz çünkü o zamanda ameliyat olma durumu olabilirmiş off o güne kadar ben nasıl bekliyeceğim yaaaaa

Eğer doktor ameliyat dersede tekrar buraya geldiğinde gösterip ona göre tedavi yapılacak :26: İnşallah gerek kalmaz

aleykümm selamm cecomm...

içini ferah tut hiçbişiciği çıkmayacak inş senin büyük kuzununn...filimde bişi çıkmamış diğerindede çıkmıcak inşallahh...

ohh ufaklıkda yemişşş yemeğiniii...canlann birazzz şükret allahaaa...güzel bi meyve tabagı yap git eniştenin yanına izle filmi..

sen farkında değilsin ama bu büyük kuzunun eksikliği seni ne çok etkiledi yaww..geldinn ama eski cecoo yokk..sessiz sedasız bi ceco varr..sen evdede bölyesenn anammm...ama sanırım sizin hepinizde var bu sessizlikk...eniştede aynı küçük kuzudaaa...allah hiçbirinin eksikliğini göstermesin birbirinizeee...

Çok sağ ol kuzum yaa valla haklsıın önceden diyordum anam biraz kafa dinlerim o gidince işte bol bol gezerim falan diye ( gezme söz konusu oluna cadı isemediği yere ya gelmek istemez yada gittiğim yerde beş karış surat asardı ) ama insan keçisinden ayrı kalınca onu kuzu görüyormuş
Ya sessizliğim birazda oruçtan Malum tansiyon 3 gündür deli etti beni. Küçük kuzuda sıkıldıkca bana sardırıyor birlikte oyun oynayıp boya yapıyoruz ama haklısın onunda eski neşesi kalmadı hep ablasını sayıklıyor
Eşimde bayrama gelemiyecek kız diye aklı gidiyor ( biletler felaket pahalı annemde olmadı bayramın ikinci günü yada bayram sonrası göndereyim yazık günah niye bir kaç gün için iki misli para verelim diyor haklı olarak )
Kızın bileğide çıkınca iyice kolum kanadım kırıldı sanki bana döneceğimize yakın sende kardeşimle kalsaydın ya diyip durdu ama doğduğum yerde olsa artık sıkılıyorum orada

Neyse dediğin gibi biraz toparlıyayım kendimide bari günler biraz daha çekilir hale gelsin
Aklımdayken yediklerimide yazayım

Sahurda;
2 bardak su ( alkali )
2 haşlanmış yumurta
1 domates
1 salatalık
3 zeytin
2 kk beyaz peynir
1 bardak ayran
1 fincan sıcak su az limonlu ( alkali hesabı )

İftarda;
1 kase kırmızı mercimek çorbası
1 ufak kase çacık
1 kase karışık salata ( az yağlı, bol limonlu )
Bol su ( alkali )
1 bardak limonata ( içim yanmış )

Bir saat sonrada tatlı niyetine meyveli yoğurt ( probiyotik olanlardan )

Yine hiç ekmek yemedim ve bu saat oldu gram acıkmadım mide ufalmaya başladı herhalde
Bugün sahurda pek birşey yemeyi düşünmüyorum böyle olursa Koca bir koca bardak ayran içip birde bol su tüketmeyi düşünüyorum nasılsa fazla yorulmayınca açlıkta hissetmiyor insan birde yarın öğleden sonra eşimin amcasında kuran varmış oraya gidiceğim akşam iftarada orada kalacağız

Son düzenleme:

hadi bakalımmm gelsin cecoo kendineee...

canım işine karışmak gibi olmasın ama icee çokk az yiyorsunnn..tansiyon düşüklüğünün sebebide belki odurr...bu ne böle kızz..su limonata salata ve çorbaaa...ne bilemm az geldi yediklerinnnnn....
kuzu konusundada sen toparlaki kendini koca aile toplasın kendiniii

Valla sıcaklardanmıdır yoksa oruçtanmıdır bilmiyorum ama hiç canım birşey istemiyor canım yaaa
İnan ne açlık nede susuzluk hissetmiyorum
Seninde geçen gece dediğin gibi niyet ederken Rabbim sen bana kolaylık nasip et ki açlık susuzluk yaşamadan rahat bir oruç tutayım diye dua edip niyetleniyorum ve hiç sıkıntım olmuyor şükür

İnan akşamkiler az gibi görünsede tıkantım inan cacığı bile en son zoraki yedim salata zaten hayatta az yapamam hep bol kepçeyim o konuda İnan az yediğim halde karnım şu an nedense sert ( ki iftardan evvel pammıhhhh gibiydi )
Bu ara kabızlık sorunuda var okadar su içmeme rağmen belkide o yüzdendir ne bileyim :44:

Yarım saat sonra yerim sahurumu nereme yiyeceksem dolapta cacık falanda vardı ( onuda kazanla yapacaktım az daha ) gözüm doymuyor ama ilk lokmadan sonra anında tıkanıyorum yoksa emin ol oooooo dünyayı yerim

Neyse bana müsaade benim gözler başladı kaykılmaya sahurumuda yapıp yatayım bari

Herkese hayırlı geceler
Rabbim cümlemizin tuttuğu oruçları ve duaları kabul eder inşallah....aminnnnnnnnnnn

canımmm iftarda sen bizim sofraya geleydinn bak nasıl yerdinn...ben bugün sofrayı mutfaga masaya kurmadımoturma odama yere kurdumm bağdaş kurup oturdum..eşim son dk da pide çekince kv oğluna kıyamayıp son dk da pide getirdi sıcacıkk..uyuzeşim yemedi ben ımmmmmm ımmmmmm diye diye yedim...şarkuteri türevi çççeşitler getirmişti hepcini yedimm çaylaa..bideproftroll bu akşam adama ne olduysaa..ohh ye aşkımm..ye bişi olmaz aşkımm diye diye yedirdi bana yawww...ama inanın dün yemek ve salatayla azdı ama çok rahatsız olmuştum kahvaltı hiç rahatsız etmedi yaww..

inan aynı sofrada olaydıkk sende bana uyardınn..sen yanlızmı yiyorsunn??? ondanmı çekmiyor acaba canın...kız acayiplik bendemi benhiç susamıyorum da :) :) bir yudum su içip oruç açıyorum sonra yiyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…