- 4 Mayıs 2017
- 1.195
- 540
- 47
-
- Konu Sahibi DrMurudeCakartasDagdelen
İyi günler doktor hanım... Benim de merak ettiğim bir konu var cevaplarsaniz sevinirim. Bayramdan sonra tüp bebek tedavime başlayacağız şu an ön hazırlık evresindeyiz doğum kontrol ilaci ve vitamin takviyeleri kullanıyorum. Bu ay eşimle oruç tutmamız da bi mahsur var mi? Bazi yerlerde oruç tutmanın yumurta ve sperm kalitesini olumsuz etkileyecegini okuduk bu doğru mu? Oruç tutarken sahurda ve iftarda yeterli ve sağlıklı besleniyoruz sadece uzun süre aç ve susuz kalmış oluyoruz. Bu arada eşimin sperm değerleri ve benim yumurta sayim (kalitesi) normalde cok iyi.''Çok teşekkür ederim Blondgune!
Jinekoloji ve Tüp Bebek ile ilgili sorularınız olduğu zaman benimle paylaşabilirsiniz. İyi günler''
Merhabalar hocam,
Ben 2014 yılında dış gebelik geçirdim ve laparoskopiyle tek tüpüm alındı. Jinekoloğum rahim filmi istedi. Çektirdim ve diğer tüpümde tıkanık çıktı. Tek çaren tüp bebek denildi ve tüp bebek tedavisine başladım.
3. negatifimden sonra yine rahim filmi istediler bu sefer tüpüm açıldı fakat açılalı 1 yıl olmasına rağmen hala hamile kalamadım. geçen ay 5. denemem de olumsuz oldu.
Bizim kaliteli embriyomuz çıkmıyor. Hep 7-8 yumurtam çıkıyor ve neredeyse hepsi dölleniyor. 3. güne kadar A kalite gidiyorlar fakat 4. günden itibaren duraksıyorlar.. 1.2.ve 3. denememde embriyo kalitemiz grade 1, 4.deneme de grade3, ve son denemem de grade 5BC 'ydi. Sonuncusu iyi kalite geldiği için genetik teste gönderildi ve genetik test sonucu olumsuz çıktı.
Eşimin sperm problemi yok, sperminin genetik testleri yapıldı sıkıntı çıkmadı. Benim rezerv veya hormonlarımda hiçbir sıkıntı yok.. Kromozom testlerimiz, kan pıhtılaşma testi, histeroskopi yapıldı ve hiç bir problem çıkmadı. Doktor hiçbir neden bulamıyor.
Sürekli arka arkaya deneyeceğiz ve kaliteli olan embriyoyu bulacağız diyor.
Sizce mantıklı mı?
Kalitesiz embriyo çıkarken, kendiliğinde A kalite embriyosu çıkan oldu mu? Lütfen yorum yapar mısınız? tavsyelerinize ihtiyacım varboşu boşuna uğraşıyorsam, zaman kaybetmek istemiyorum.
Ben 34 kocam 36 yaşında sizce donasyon işine girmeli miyiz? yoksa klasik tüp bebek tedavisine devam mı edelim..?
dr.hanım daha öncede size yazmıştım ama kendimi iyi ifade edemedim.benim spontam bir dogumum var.oda yıllar sonra oldu üzerinden 5 geçti yine olmadı.2defa tup yaptık.1.denemede 30yum hepsi işleme alındı.19dollendi geriye 5tane kalitesiz embiriyo kaldi.tabi tedavi iptal 2.denemede 13yum 10 tane işleme alındı ve dollenme gerçekleşemedi.doğal olarakta tedavi iptal eşimle 2ay vitamin takviyesi kullandık.hiç fayda göremedik.bu arada 26yasindayim rezervim gayet iyi görünüşte hiç bi problemim yok keza esimde öyle))) bize sebepsiz infertilite tanısı konuldu.bize bidaha denemeyin denildi sonuc değişmez dedi doktorum sizce ne yapmamız gerek nasil bir yol izlemeliyiz.teşekkür ederim...
İyi günler doktor hanım... Benim de merak ettiğim bir konu var cevaplarsaniz sevinirim. Bayramdan sonra tüp bebek tedavime başlayacağız şu an ön hazırlık evresindeyiz doğum kontrol ilaci ve vitamin takviyeleri kullanıyorum. Bu ay eşimle oruç tutmamız da bi mahsur var mi? Bazi yerlerde oruç tutmanın yumurta ve sperm kalitesini olumsuz etkileyecegini okuduk bu doğru mu? Oruç tutarken sahurda ve iftarda yeterli ve sağlıklı besleniyoruz sadece uzun süre aç ve susuz kalmış oluyoruz. Bu arada eşimin sperm değerleri ve benim yumurta sayim (kalitesi) normalde cok iyi.
Merhaba
30 yasındayım.sebepsiz ınfertılıte tanısıyla 1 taze 2 dondurulmus tup bebek tedavım var. İlki 8.haftada kürtaj sonucusu 5 hafta düşükle sonuclandı. Tum testlerım normal cıktı. Genetık testlerımde sorun yok. Şimdi en bastan baslayacagız. Ngs dusunuyorum. Sebepsz ınfertılıte olup ngs yaptıran basarılı olan varmıdıröncesınde hangi tetkıklerı yaptırmalıyım?