Merhabalar hocam,
Ben 2014 yılında dış gebelik geçirdim ve laparoskopiyle tek tüpüm alındı. Jinekoloğum rahim filmi istedi. Çektirdim ve diğer tüpümde tıkanık çıktı. Tek çaren tüp bebek denildi ve tüp bebek tedavisine başladım.
3. negatifimden sonra yine rahim filmi istediler bu sefer tüpüm açıldı fakat açılalı 1 yıl olmasına rağmen hala hamile kalamadım. geçen ay 5. denemem de olumsuz oldu.
Bizim kaliteli embriyomuz çıkmıyor. Hep 7-8 yumurtam çıkıyor ve neredeyse hepsi dölleniyor. 3. güne kadar A kalite gidiyorlar fakat 4. günden itibaren duraksıyorlar.. 1.2.ve 3. denememde embriyo kalitemiz grade 1, 4.deneme de grade3, ve son denemem de grade 5BC 'ydi. Sonuncusu iyi kalite geldiği için genetik teste gönderildi ve genetik test sonucu olumsuz çıktı.
Eşimin sperm problemi yok, sperminin genetik testleri yapıldı sıkıntı çıkmadı. Benim rezerv veya hormonlarımda hiçbir sıkıntı yok.. Kromozom testlerimiz, kan pıhtılaşma testi, histeroskopi yapıldı ve hiç bir problem çıkmadı. Doktor hiçbir neden bulamıyor.
Sürekli arka arkaya deneyeceğiz ve kaliteli olan embriyoyu bulacağız diyor.
Sizce mantıklı mı?
Kalitesiz embriyo çıkarken, kendiliğinde A kalite embriyosu çıkan oldu mu? Lütfen yorum yapar mısınız? tavsyelerinize ihtiyacım var
boşu boşuna uğraşıyorsam, zaman kaybetmek istemiyorum.
Ben 34 kocam 36 yaşında sizce donasyon işine girmeli miyiz? yoksa klasik tüp bebek tedavisine devam mı edelim..?