• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keyifli diyetler<3

Kahvee:kahve: ve çikolata :KK200:ennn sevdigim :KK72: ikisi buluşunca daha da guzel oluyo :confused: çay veya kahvenin yanina eşlik edecek guzel bi kurabiye bir mutluluk sebebi bence:KK37: e bi tane gelsin o zaman :hamarat:

Kahveli çikolatali tambugday kurabiye
— 1 buçuk bardak tam buğday unu
— 1 yumurta
— 2 yemek kaşığı bal veya pekmez
— 1 yemek kaşığı zeytinyağı
— 1 silme tatli kaşığı kabartma tozu
— 1 dolu tatli kaşığı granül kahve
— 4 kare bitter çikolata

•Bal yumurta zeytinyağı ve kahveyi iyce karıştır balli karışıma kabartma tozu ve unu azar azar (yumurtanin büyüklüğüne gore un miktari değişebilir) ekleyip kurabiye hamurunu yogur biraz dolapta dinlendirebilirsin veya hemen çikolataları kırıp icine katip tekrar az bisey yoğurup şekil vermeye geçebilirsin :hamarat:tezgaha yapışıyor o yuzden iki yagli kağıt arasında merdaneyle hamuru açıp yuvarlak kaliplarla kes ince kes kabariyor biraz :hamarat: önceden ısıttığın 180 derece fırında kizarana kadar pişir soğuyunca çayına veya kahvene bir tanesi eşlik edebilir :KK50: Veya sıcacık bi süt de olabilir:KK37:
Luluuu94 Luluuu94 kuzum bunfan mi yapmistin

tm cnm.
4 kare bitter cikolata bir kare bitterin 4 kucuk parcasi mi ? eger oyleyse onlari nasil parcaladin bicakla mi ? SekerPancarii SekerPancarii kuzum bir bakar misin
Kuzum kare kare oluyo ya zaten ondan kopardim 4 kare yani 1 parmak da diyebiliriz sonra bıçakla küçülttüm kattim kurabiyeye:kk77:

Kızlar SekerPancarii SekerPancarii da izin verirse nacizane internette gördüğüm ve çok beğendiğim tarifi yazıyorum :KK66:
Tahinli Altın Kek :hamarat:
2 yumurta
1çay bardağı keçiboynuzu özü yada pekmezi
1 çay bardağı tahin
3 /4 su bardağı süt
2su bardağı tam buğday unu
1yemek kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz
Fırını 180 dereceye ayarlayın, kalıbınıza pişirme kağıdı serip kenara alın.
Yumurta ve pekmezi köpük köpük olana kadar çırpın. Tahini,sütü ekleyin tekrar çırpın. Tam buğday unu, kabartma tozu en sonda parçaladığınız cevizleri ekleyin. Homojen hale gelinceye kadar karıştırın ve kalıba dökün. Üzerini cevizle süsleyip fırına verin. :hamarat:
40 dk içi güzelce pişene kadar kalsın. Piştikten sonra soğuyana kadar dinlendirin...
Afiyet olsun :KK72:

Çok tok tutuyor kızlar hele benim gibi Tahin pekmez hastasıysanız ekmek ve kek arası çok muazzam bişey mmmm:KK72:
_20180223_210526.JPG

Kızlar SekerPancarii SekerPancarii da izin verirse nacizane internette gördüğüm ve çok beğendiğim tarifi yazıyorum :KK66:
Tahinli Altın Kek :hamarat:
2 yumurta
1çay bardağı keçiboynuzu özü yada pekmezi
1 çay bardağı tahin
3 /4 su bardağı süt
2su bardağı tam buğday unu
1yemek kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz
Fırını 180 dereceye ayarlayın, kalıbınıza pişirme kağıdı serip kenara alın.
Yumurta ve pekmezi köpük köpük olana kadar çırpın. Tahini,sütü ekleyin tekrar çırpın. Tam buğday unu, kabartma tozu en sonda parçaladığınız cevizleri ekleyin. Homojen hale gelinceye kadar karıştırın ve kalıba dökün. Üzerini cevizle süsleyip fırına verin. :hamarat:
40 dk içi güzelce pişene kadar kalsın. Piştikten sonra soğuyana kadar dinlendirin...
Afiyet olsun :KK72:

Çok tok tutuyor kızlar hele benim gibi Tahin pekmez hastasıysanız ekmek ve kek arası çok muazzam bişey mmmm:KK72:

Hmmm:kahve: yeni bir tarif buldum:halay: henuz denemedim ama eminim cok güzeldir burda dursun o zaman bu tarifte:hamarat: hadi başlayalım :hamarat:

İncirli cevizli kurabiye
•2,5 su bardağı yulaf ezmesi
•10-12 adet kuru incir
•1 yumurta
•2 yemek kaşığı zeytinyağı
•2 yemek kaşığı keçiboynuzu özü veya bal
•1 tatli kabartma tozu
•1 tatli kaşığı toz tarçın
•1/2 cay kaşığı toz zencefil
•1 cay bardağı ceviz
:hamarat:
Fırını 180 dereceye ayarla ve tepsine yağlı kağıt serip kenara al:hamarat: önceden suda beklettigin incirleri minik minik küp şeklinde dogra, yulafi robotta un haline getir ve incirleri birbirine yapişmayacak şekilde yulafla karıştırıp bula. Baska bir kapta yumurta yağ ve pekmezi karıştır yulafli karışımı da ekle kabartma tozu tarcin zencefil ve cevizi de ekle ve hafifce yogur:hamarat: kurabiye hamuru hazir:hamarat: İstedigin büyüklükte parçalar koparıp once yuvarlayip sonra üzerine bastirarak sekil ver onceden ısıtılmış 180 derece firinda 20 dk pisir:super: vee hazirrrr:kahve:
Sanırım bunu yapıcam yarın ilk iş olarak
Ama lütfen bana diyet yapmaya çalıştığımı hatırlatın

Sanırım bunu yapıcam yarın ilk iş olarak
Ama lütfen bana diyet yapmaya çalıştığımı hatırlatın
Canım yap tabi ama diyette olduğumuz için ölçülü ye...
Maksat sağlıklı beslenmek... Bunların da vardır kalori değeri ama en azından sağlıklı kan şekerini hemen yükseltmez seni hemen acıktırmaz...

Ayy cok hos bir yermis o zaman ben buraya ekleyim tarifimi
Hurma kuru kayisi varsa kuru erik haslayin
Istedginiz miktarda ceviz veya badem veya findigi robottan gecirin
Haslanmis meyveleri tarcini bir yumurtayi ve yarim bardak sutu robottan gecirin
Bir adet kabartma tozu ve alabildgince tabi yumisak olmasina dikkat edin kivama gelene kadar diyelim yulaf ekleyin yulaf kepegi yoksa yulaf ezmesini robottan gecirip onu ekleyin 170 derecede 15 dk kadar pisirin afiyet olsun

Lezzet toplari ( ismini ben uydurdum :D)

Malzemeler
10 adet kuru hurma
5 adet gün kurusu
1 dolu avuc kavrulmuş veya çiğ fındık
2 tk kakao
1 paket hindistan cevizi

Yapılışı
Hurma ve gun kurularini sicak suya koyup 5 10 dk yumusamasini bekliyoruz. Yumusayan kuru meyvelerimizi rondoya atip bir guzel parcaliyoruz. Guzelce parcalaninca icine findigimizi koyup ayni islemi uyguluyoruz. (Ben findiklari biraz iricene biraktim öyle daha çok seviyorum) Cekme islemi bitince kakao ekleyip kasik veya elle nasil rahat ederseniz bir guzel karistiriyoruz. Ardindan istediginiz buyuklukte yuvarlayarak hindistan cevizine bulayip afiyetle çay veya kahvenin yaninda sağlıklı sağlıklı tüketiyoruz:KK73::KK73::KK73:

Elinize cok yapisirsa yuvarlama isleminden once elinizi suya batirabilirsiniz.

Lezzet toplari ( ismini ben uydurdum :KK70:)

Malzemeler
10 adet kuru hurma
5 adet gün kurusu
1 dolu avuc kavrulmuş veya çiğ fındık
2 tk kakao
1 paket hindistan cevizi

Yapılışı
Hurma ve gun kurularini sicak suya koyup 5 10 dk yumusamasini bekliyoruz. Yumusayan kuru meyvelerimizi rondoya atip bir guzel parcaliyoruz. Guzelce parcalaninca icine findigimizi koyup ayni islemi uyguluyoruz. (Ben findiklari biraz iricene biraktim öyle daha çok seviyorum) Cekme islemi bitince kakao ekleyip kasik veya elle nasil rahat ederseniz bir guzel karistiriyoruz. Ardindan istediginiz buyuklukte yuvarlayarak hindistan cevizine bulayip afiyetle çay veya kahvenin yaninda sağlıklı sağlıklı tüketiyoruz:KK73::KK73::KK73:

Elinize cok yapisirsa yuvarlama isleminden once elinizi suya batirabilirsiniz.
Oo süper tarif bendr yapmalıyım bunu sağol kuzu

Oo süper tarif bendr yapmalıyım bunu sağol kuzu
yap canim tadina bayilacagina eminim.
Benim yaptigimdan bir 15 tane cikti hala bitmedi. Durdukca findik yumusuyor ben o tadi kitirik sevdigimden bir daha yarim olcu yapacagim. Sende oyle seviyorsan yarim olcu yap derim. Taze taze daha iyi.

Back