• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keyifli diyetler<3

Hani insanin cani da bazen miss kokulu bi poğaça çekmiyor degil:KK47: yemiyek mi :oha: yicez tabi:KK57: hadi yapalim:halay::hamarat: yine guzel bi tarif buldum oncelerden keşfedip kaydettigim:hamarat:

——-Cevizli peynirli poğaça———
•2 yumurta ( birinin sarisi uzerine)
•4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
•3 yemek kaşığı yoğurt
•2 su bardağı tambugday unu
•1 su bardağı yulaf kepeği
•1 tatli kaşığı kabartma tozu
•1 tatli kaşığı tuz
——iç malzemesi
•4/3 su bardağı lor peyniri
•1 çay bardağı ceviz
——uzeri icin
•susam
•keten tohumu

Fırını 180 dereceye ayarla ve tepsiye yagli kağıt serip kenara al:hamarat: iç malzeme için lor peynirini ve parçaladığın cevizleri karıştır lor tuzsuz geliyosa biraz tuz atabilirsin:sus:onu da kenara al:hamarat: yumurta zeytinyağı ve yoğurdu karıştır diğer malzemeleri de ekleyip guzelce hamuru yoğur:hamarat: 15 dk dinlendirebir veya hemen sekil verebilirsin:hamarat: hamuru 8 parçaya böl her bir parçayı elinle yuvarlayip biraz aç ve ic malzemesini koyup kapat ince açip bol malzeme koyarsa cok leziz olur:kk77: Uzerine yumurta sarisi sürüp susam ve keten tohumu serpip ısınmış firinda pişir ve miss kokulu pogacalarin hazir simdi bi bardak da cay immmm:kk77:

Hmmm:kahve: yeni bir tarif buldum:halay: henuz denemedim ama eminim cok güzeldir burda dursun o zaman bu tarifte:hamarat: hadi başlayalım :hamarat:

İncirli cevizli kurabiye
•2,5 su bardağı yulaf ezmesi
•10-12 adet kuru incir
•1 yumurta
•2 yemek kaşığı zeytinyağı
•2 yemek kaşığı keçiboynuzu özü veya bal
•1 tatli kabartma tozu
•1 tatli kaşığı toz tarçın
•1/2 cay kaşığı toz zencefil
•1 cay bardağı ceviz
:hamarat:
Fırını 180 dereceye ayarla ve tepsine yağlı kağıt serip kenara al:hamarat: önceden suda beklettigin incirleri minik minik küp şeklinde dogra, yulafi robotta un haline getir ve incirleri birbirine yapişmayacak şekilde yulafla karıştırıp bula. Baska bir kapta yumurta yağ ve pekmezi karıştır yulafli karışımı da ekle kabartma tozu tarcin zencefil ve cevizi de ekle ve hafifce yogur:hamarat: kurabiye hamuru hazir:hamarat: İstedigin büyüklükte parçalar koparıp once yuvarlayip sonra üzerine bastirarak sekil ver onceden ısıtılmış 180 derece firinda 20 dk pisir:super: vee hazirrrr:kahve:

Kızlar SekerPancarii SekerPancarii da izin verirse nacizane internette gördüğüm ve çok beğendiğim tarifi yazıyorum ;)
Tahinli Altın Kek :hamarat:
2 yumurta
1çay bardağı keçiboynuzu özü yada pekmezi
1 çay bardağı tahin
3 /4 su bardağı süt
2su bardağı tam buğday unu
1yemek kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz
Fırını 180 dereceye ayarlayın, kalıbınıza pişirme kağıdı serip kenara alın.
Yumurta ve pekmezi köpük köpük olana kadar çırpın. Tahini,sütü ekleyin tekrar çırpın. Tam buğday unu, kabartma tozu en sonda parçaladığınız cevizleri ekleyin. Homojen hale gelinceye kadar karıştırın ve kalıba dökün. Üzerini cevizle süsleyip fırına verin. :hamarat:
40 dk içi güzelce pişene kadar kalsın. Piştikten sonra soğuyana kadar dinlendirin...
Afiyet olsun :KK72:

Çok tok tutuyor kızlar hele benim gibi Tahin pekmez hastasıysanız ekmek ve kek arası çok muazzam bişey mmmm:KK72:

Kızlar SekerPancarii SekerPancarii da izin verirse nacizane internette gördüğüm ve çok beğendiğim tarifi yazıyorum :KK66:
2 yumurta
1 çay bardağı tahin
3 /4 su bardağı süt
1 çay bardağı ceviz
Yumurta ve pekmezi köpük köpük olana kadar çırpın. Tahini,sütü ekleyin tekrar çırpın. Tam buğday unu, kabartma tozu en sonda parçaladığınız cevizleri ekleyin. Homojen hale gelinceye kadar karıştırın ve kalıba dökün. Üzerini cevizle süsleyip fırına verin. :hamarat:
40 dk içi güzelce pişene kadar kalsın. Piştikten sonra soğuyana kadar dinlendirin...

Çok tok tutuyor kızlar hele benim gibi Tahin pekmez hastasıysanız ekmek ve kek arası çok muazzam bişey mmmm:KK72:
ben bu tariflerin hangi birini deneyecegim:rolleyes: hepsi harika gozukuyor:KK8:

ben bu tariflerin hangi birini deneyecegim:rolleyes: hepsi harika gozukuyor:KK8:
Zor değil canım malzemeleri hazırlayıp karıştırıp fırına vermesi 10 dk ;)
Ben yarısından fazlasını buzluğa attım hepsini yiyemeyeceğim malum :) eşimde az buçuk şekersiz bulduğu şeyi yemez sağolsun :)

Kızlar SekerPancarii SekerPancarii da izin verirse nacizane internette gördüğüm ve çok beğendiğim tarifi yazıyorum :KK66:
2 yumurta
1 çay bardağı tahin
3 /4 su bardağı süt
1 çay bardağı ceviz

İmmmm harika bi tarif tahine bayılırım kuzum kesin denicemmmmmmmm:KK200::kk77:

Hmmm:kahve: yeni bir tarif buldum:halay: henuz denemedim ama eminim cok güzeldir burda dursun o zaman bu tarifte:hamarat: hadi başlayalım :hamarat:

İncirli cevizli kurabiye
•10-12 adet kuru incir
•1 yumurta
•1 tatli kabartma tozu
•1 cay bardağı ceviz
Fırını 180 dereceye ayarla ve tepsine yağlı kağıt serip kenara al:hamarat: önceden suda beklettigin incirleri minik minik küp şeklinde dogra, yulafi robotta un haline getir ve incirleri birbirine yapişmayacak şekilde yulafla karıştırıp bula. Baska bir kapta yumurta yağ ve pekmezi karıştır yulafli karışımı da ekle kabartma tozu tarcin zencefil ve cevizi de ekle ve hafifce yogur:hamarat: kurabiye hamuru hazir:hamarat: İstedigin büyüklükte parçalar koparıp once yuvarlayip sonra üzerine bastirarak sekil ver onceden ısıtılmış 180 derece firinda 20 dk pisir:super: vee hazirrrr:kahve:
canim nu tarfi yaptim afiyetle yiyorumm ellerine saglk:KK74:

İncirli cevizli kurabiye
•10-12 adet kuru incir
•1 yumurta
•1 tatli kabartma tozu
•1 cay bardağı ceviz
Luluuu94 Luluuu94 canim bu tarifi denedim. resim cektm ekleyemedm yaa

Back