• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keyifli diyetler<3

Ekmek yapalimm mii?:KK58: Ben bu tarifi öğrendiğimden beri eve ekmek almıyorum :hamarat:
Hadi mis koksun mutfaklar:KK37: en sevdigim koku taze ekmek kokusuuuu:KK16:

* *Tambugday ekmeği * *
— 5 bardak tambugday unu
— 1 su bardağı süt
— 1 paket instant maya
— yarim su bardağı su(gerekirse fazlasi)
— 1 tatli kaşığı pekmez
— 1 yumurta
— 1 yemek kaşığı zeytinyağı
:hamarat:
• Su ve süt karışımını ılıt, unu bi kaba koyup ortasını aç ve mayayi ve su süt karışımını ekleyip biraz ağzı kapali bekle bir kac dk sonra tuz yumurta zeytinyağıni ekleyip iyice yoğur:hamarat: (ekmeğin guzel olsun istiyorsan çok yoğur:sus: tambugday unu zor özleşiyor iyice yoğurmalı ki daha guzel olsun:KK16:) 1 saat mayalanmaya birak hamurun iki katina çıkınca istedigin şekilde ekmekler yapabilirsin:KK58:
Sekil verdiğin ekmegi bi yarim saatte tepside birak mayalansin tekrar en son üstüne yumurta beyazi sürüp yulaf, keten tohumu, ay çekirdeği serpebilirsin:super:
İlk 10 dk 220 derecede sonra 190 derecede pisir mis koksun mutfağın:KK36:
Ben bütün sekilde bazen dikdörtgen kalipta bazen elle sekil verip pişiriyorum pişince üzerini örtüp soğuyunca dilimliyorum ve bi kac dilim poşetleyip buzluğa koyuyorum çözülünce tazecik oluyor:KK37: kahvaltilarda tüketiyoruz ailecek :KK72:
Kizimin okulu icin cevizli üzümlü ekmeklerde de yapıyorum bu tariften:sus:
Süper ya :KK200:

Kahvee:kahve: ve çikolata :KK200:ennn sevdigim :KK72: ikisi buluşunca daha da guzel oluyo :confused: çay veya kahvenin yanina eşlik edecek guzel bi kurabiye bir mutluluk sebebi bence:KK37: e bi tane gelsin o zaman :hamarat:

Kahveli çikolatali tambugday kurabiye
— 1 buçuk bardak tam buğday unu
— 1 yumurta
— 2 yemek kaşığı bal veya pekmez
— 1 silme tatli kaşığı kabartma tozu
— 1 dolu tatli kaşığı granül kahve
— 4 kare bitter çikolata

•Bal yumurta zeytinyağı ve kahveyi iyce karıştır balli karışıma kabartma tozu ve unu azar azar (yumurtanin büyüklüğüne gore un miktari değişebilir) ekleyip kurabiye hamurunu yogur biraz dolapta dinlendirebilirsin veya hemen çikolataları kırıp icine katip tekrar az bisey yoğurup şekil vermeye geçebilirsin :hamarat:tezgaha yapışıyor o yuzden iki yagli kağıt arasında merdaneyle hamuru açıp yuvarlak kaliplarla kes ince kes kabariyor biraz :hamarat: önceden ısıttığın 180 derece fırında kizarana kadar pişir soğuyunca çayına veya kahvene bir tanesi eşlik edebilir :KK50: Veya sıcacık bi süt de olabilir:KK37:

Kahvee:kahve: ve çikolata :KK200:ennn sevdigim :KK72: ikisi buluşunca daha da guzel oluyo :confused: çay veya kahvenin yanina eşlik edecek guzel bi kurabiye bir mutluluk sebebi bence:KK37: e bi tane gelsin o zaman :hamarat:

Kahveli çikolatali tambugday kurabiye
— 1 buçuk bardak tam buğday unu
— 1 yumurta
— 2 yemek kaşığı bal veya pekmez
— 1 silme tatli kaşığı kabartma tozu
— 1 dolu tatli kaşığı granül kahve
— 4 kare bitter çikolata

•Bal yumurta zeytinyağı ve kahveyi iyce karıştır balli karışıma kabartma tozu ve unu azar azar (yumurtanin büyüklüğüne gore un miktari değişebilir) ekleyip kurabiye hamurunu yogur biraz dolapta dinlendirebilirsin veya hemen çikolataları kırıp icine katip tekrar az bisey yoğurup şekil vermeye geçebilirsin :hamarat:tezgaha yapışıyor o yuzden iki yagli kağıt arasında merdaneyle hamuru açıp yuvarlak kaliplarla kes ince kes kabariyor biraz :hamarat: önceden ısıttığın 180 derece fırında kizarana kadar pişir soğuyunca çayına veya kahvene bir tanesi eşlik edebilir :KK50: Veya sıcacık bi süt de olabilir:KK37:
Teşekkürler :)

Peki bal ve pekmezin ısınınca zararlı olduğu hakkında ne düşünüyorsunuz pancar hanım :işsiz:
Gunaydin kuzum balın ısısınca zararli olduğunu duydum ama pekmezin duymadim :KK64: bal yerine pekmez kullanilabilir ben hep pekmezli yapiyorum canım ama bu sefer ballı yaptim :sus:

Bugüne en sevdiğimle geldimmm:KK72: krakerrrr:KK72: enn cok sevdiğim atıştırmalık kendimiz yapalim mi? Cok guzel bi tarif buldum çok kez de denedim lezzeti şahane :hamarat: Sorun şu ki gerçekten cok lezzetli:confused:başlayınca duramayabilirsin:confused:

**Peynirli kraker**
— 1 yumurta
— 2 yemek kaşığı zeytinyağı
— 2 su bardağı çekilmiş yulaf
— 1/3 su bardağı süt
— lor veya tulum peyniri
— 1 tatli kaşığı tuz
— isterseniz kurutulmuş fesleğen veya çörek otu da koyabilirsin içine

•Fırını 200 dereceye ayarla:hamarat:tüm malzemeleri karıştır ve toparlanıncaya kadar yoğur :hamarat: hamuru merdaneyle açıp istedigin şekilde kesebilir veya elinle ince uzun çubuklar yapabilirsin.Yagli kağıt serili tepsiye dizip üzerine cok az zeytinyağı sürebilirsin daha kıtır oluyor:sus: vee fırına gitmeye hazır uzeri hafif kızarınca alabilirsin 15 20 dkya krakerin hazır soğuyunca kavonozda saklayabilirsin :KK72:

Browni kim sevmez kiii:confused: Besleyici sağlıklı bi browni de severiz bence:KK28: e hadi yapalimmmm:süslü:
Yine bi kac kez denedigim bulduğuma cok sevindiğim bi tarif :KK72:

***Browni***
—-2 yumurta
—-1 çay bardağı keçiboynuzu özü veya pekmezi
—-yarim cay bardağı süt
—-2/3 çay bardağı kakao
—-1 buçuk su bardağı tambugday unu
—-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
—-göz karari findik veya ceviz
—-50 gr en az %70 bitter çikolata

•Fırını 180 dereceye ayarla:hamarat: tepsiye yağlı kağıt serip kenera al:hamarat: yumurta ve pekmezi köpük köpük olana kadar çırp sütü ve kakaoyu da ekleyip kaşıkla karıştır unu kabartma tozunu, fındıkların yarısını(biraz tavada kavurabilirsin:sus:) ve bitter çikolatanın yarisini ekle kaşıkla karıştır kivami koyu olacak:super: simdi tepsiye döküp kalan findik ve cikolatalari üstüne serpiştir:KK16: pişmeye hazir:kk77:
12 dk pişir ve soğumaya birak:uykucu: bir kahve eşliğinde küçük bir dilimin keyfini sürme vakti geldi:kahve:
Bu benim brownim:sus:
B7858489-2803-4A0E-85F2-A244B7C6E563.jpeg

Browni kim sevmez kiii:confused: Besleyici sağlıklı bi browni de severiz bence:KK28: e hadi yapalimmmm:süslü:
Yine bi kac kez denedigim bulduğuma cok sevindiğim bi tarif :KK72:

***Browni***
—-2 yumurta
—-1 çay bardağı keçiboynuzu özü veya pekmezi
—-yarim cay bardağı süt
—-2/3 çay bardağı kakao
—-1 buçuk su bardağı tambugday unu
—-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
—-göz karari findik veya ceviz
—-50 gr en az %70 bitter çikolata

•Fırını 180 dereceye ayarla:hamarat: tepsiye yağlı kağıt serip kenera al:hamarat: yumurta ve pekmezi köpük köpük olana kadar çırp sütü ve kakaoyu da ekleyip kaşıkla karıştır unu kabartma tozunu, fındıkların yarısını(biraz tavada kavurabilirsin:sus:) ve bitter çikolatanın yarisini ekle kaşıkla karıştır kivami koyu olacak:super: simdi tepsiye döküp kalan findik ve cikolatalari üstüne serpiştir:KK16: pişmeye hazir:kk77:
12 dk pişir ve soğumaya birak:uykucu: bir kahve eşliğinde küçük bir dilimin keyfini sürme vakti geldi:kahve:
Bu benim brownim:sus:
Eki Görüntüle 2062086
Eline saglik bende deniycm yemek yiyemiyirum ama tatli yerim az

Bugüne en sevdiğimle geldimmm:KK72: krakerrrr:KK72: enn cok sevdiğim atıştırmalık kendimiz yapalim mi? Cok guzel bi tarif buldum çok kez de denedim lezzeti şahane :hamarat: Sorun şu ki gerçekten cok lezzetli:confused:başlayınca duramayabilirsin:confused:

**Peynirli kraker**
— 1 yumurta
— 2 yemek kaşığı zeytinyağı
— 2 su bardağı çekilmiş yulaf
— 1/3 su bardağı süt
— lor veya tulum peyniri
— 1 tatli kaşığı tuz
— isterseniz kurutulmuş fesleğen veya çörek otu da koyabilirsin içine

•Fırını 200 dereceye ayarla:hamarat:tüm malzemeleri karıştır ve toparlanıncaya kadar yoğur :hamarat: hamuru merdaneyle açıp istedigin şekilde kesebilir veya elinle ince uzun çubuklar yapabilirsin.Yagli kağıt serili tepsiye dizip üzerine cok az zeytinyağı sürebilirsin daha kıtır oluyor:sus: vee fırına gitmeye hazır uzeri hafif kızarınca alabilirsin 15 20 dkya krakerin hazır soğuyunca kavonozda saklayabilirsin :KK72:
bebisim cekilmis yulaf nasil oluyor:KK53:

Back