Keşke biraz ince düşünceli olsa herkes... Bebek özlemi

Ah bu yazılarda kendimi gördüm

Yeni bir bayram ve ziyaretlerde sorulan söylenen şeylerden bir kaç kuple :
Bunu sormak için özellikle yanıma oturup yaklaşarak
+ "bebek var mı?!"
Ben : (halbuki kendisine ömründe nasip olmamış beni en çok anlayabilecek kişi iken sorması bu kadınların merakı batsın dedirtti.)

85 yaşına merdiven dayamış bir yakınımız:
"sende kız gibi duruyorsun hala!" (evlendiğinin belli olması için çocuk doğurman gerekiyor heralde?!!!)

"ARTIK bir bebek alsan iyi olacak!" (artık kelimesine içimden saydım. Sanki satılan birşey de biz almıyoruz )

"Kendiniz bilirsiniz ama yine de alsan iyi olur ARTIK!" ( sana ne yahu sana ne! Kendimiz bilirsek niye yorum yapıyor soru soruyorsun! Bir ayağın çukurda niye insanlarla uğraşıyorsun!!!)

Kapkaranlık salonda, reglime üç gün kalmış halde okudum yazdıklarınızı. Benim de beş sene oldu evleneli. İnsanlar acımasızlar biraz. Dilin kemiği yok. Söylediği sözü kendi ağzından çıkarken duyuyor da benim kulağıma nasıl geldiğini duymuyor. Bana sarılır gibi yapıp karnımı yoklayanı mı dersiniz, kedi alacağınıza çocuk yapaydınız diyen akrabalarımızı mı. Zaten bizim için zor , sabrımızı zorlayan bir durum. Bi akıllı sizsiniz. Evlenir evlenmez o müthiş gerdek gecesini bekleyen olgun yumurtalıkları muhteşem spermlerle birleşir birleşmez zarttt diye hamile kalan , çayda günde "bu kadar hızlı mı kıııızzzz" diye salyasını akıta akıta sevinen teyze akrabalara "ay öyle oldu valla " diyen kızlar gibi olamadık diye dimi.. olmadı olmuyor belki de olmayacak! Ne yapalım ölelim mi? Ya sana Allah nasip etmiş. Seni çocukla imtihan edecek . Beni de çocuksuz imtihan edecek olay bu? Birşeyi çok istersen Allah verse verdiği ile imtihan eder. Vermezse vermediği ile imtihan eder. Evlenen herkese maşallah çevremde promosyon hediye gibi çocuk nasip oluyor benim de . Her kucağıma alışımda birinin bebeğini "ay ne yakıştı kucağına e vakti geldi artık ablacım"lar, "sen de yap da sen de sev kendininkini" ay bak hatırladıkça sinir oluyorum. Hani cevap ver yapıştır diyenler oluyor ya . Diyemiyosun . O Kibar, nazik sevecen halinden bir anda çıkıp ona ters laf edemiyosun işte. Sonuç, ettiği lafı bir güzel yutup, hehe inşallah sağolun nasip diye gevelemek oluyor yapacağın. Ya anladık. Siz aşırı normalsiniz. Tamam mı ? Anladık. Tamam . İkinciyi düşünüyor hemen oluyor. Kız olsun diyor kız oluyor. Ya oluyor da sen mi yapıyorsun. Başarı değil bu???? Başarı değil?? Nasip . Şükret , sevincini yaşa ama başkasının içini acıtma. Bu yani. Çocuğumuz olur mu bilmiyorum ama şuna inanıyorum, gerçekten Allah eğitiyor. Vermeyerek. Ben her adet gördüğümde isyan ettim ağladım "tutma zaten ! Birşeyi tutamadın beceriksiz kadın!" Diye kendimi heder ettim. Son ana kadar pozitiftim regl geliyor evde kıyamet kopuyor. Ya dedim ki artık , bunu böyle yaşamak mı? Yoksa kendimle bu halimi kabullenip yaşamak mı? Kendime neden kötü davranıyorum. Verene isyan niye. Verdiği diğer şeylerin şükrünğ eda edebildim de mi vermediği bişeye bu kadar isyan edebiliyorum. Kısaca şu an bu noktaya geldim belki yıllarca olmaz bilemem. Ama nolcak, olmazsa kendimi bıçaklayım mı. Yoo. Ben de insanlara faydalı biri olurum. Daha sessiz sakin bir hayat yaşarım mecburen ne yapayım. Kocam da boşamaz herhalde rahmime çocuk düşürmedi diye Allah. Yani böyle aşırı uç düşününce rahatlıyorum , kendini sev diyorum. He ama çalışmalara devam. Pozitif ol, yumurtlama günlerini kesin sapta, o günleri boş geçme. Ve vitamin desteği al. Allah da ol derse olur inşallah. Size çok dua edicem. Birbirimiz için dua edelim. Rabbim bize de nasip etsin, bizlere anne olmayı tattırsın inşallah.

Yeni evlendim 2/3 ay sonra memlekete gittim bebegi olmadigi icin kurumdan evlatlik almis bakmis buyutmus evlendirmis karsi komsumuz hani bebaan yokmu dedi. Bismillah yeni evliyim onu.gectim.kendide.ayni.yollardan gecip biyolojik olarak anne olmayan kadin. Bari sen yapma yaa
Insanlar uzerine olmayan konulara ne konusuyor birini takmasan digeri geliyor allah tez zamanda kabinizden geceni versin.

Gözyaşlarıyla okudum inanın hep dua edicem size

Aman takmayın kimseyi insanlar konuşacak bişeyler illaki bulur benim gibi düğün gecesi hamile kalsanızda bu seferde nasıl ilk günden oldu diyorlar benimde hemen olması sorundu mesela baya saçma sapan laflar edilmişti,tamam şükürler olsun hemen oldu ama sadece olup olmamasıyla değil sağlıklarıylada imtihan oluyorsunuz iki çocuğum ölümcül bir kas hastalığına sahipler demem o ki herşey bir imtihan sebebi olmasıda olmamasıda ayrı bir sınav

İnsanların lafı bitmez aynı şeyleri bende yaşıyorum hemde anasınıfına giden kızım olduğu halde herkes 2. Yokmu ne zaman gelecek vs şeyler söylüyor. Bir bebek sevsem annesi hemen sende yap kendininkini sev diyor . İnsanları anlamaya çalışma zira çok zor , sen umursama direk bu bizim tercihimiz Rabbim ne zaman nasip ederse de geç . Kimseye hesap vermek zorunda değilsin bırak onlar kendi yaptığı görgüsüzlükleriyle kalsınlar

bırakın insanları.küvezdeki oğlum bir hafta olmuştu vefat edeli.eltim ,abimin eşi ve arkadasım balkonda oturuyorduk.abimin oğluda 2,5 yaşındaydı annesinin kucagından inmez. başka bir arkadasımızda var.onunda oğlu bir kaç sene önceye kadar annesinin kucagından inmiyordu. "ay bu erkek cocuklarıda hep böyle anneciler, bilmem kimin oğluda böyleydi dimi balböceği " dedi sevgili elticim.hadi dedim cocuk sohbetinizi başka yerde yapın.o ğün buğündür eltimle konuşmuyorum.canları cehenneme bu insanların .he birde kurban bayramında eltim durumlardan beni engellemiş.neden çünkü yiğenini paylaşmış.ben görmeyim moralim bozulmasın diye düşünebiliyormusunuz. çok eltini düşünseydin paylaşmazsın zaten. paylaş banane ben senin yiğeninimi kıskanıyorum sanki.

ben bırakmıyorum artık,direk yapıştırıyorum lafı.

Amin amin tüm bekleyenlere İnşaAllah. Çok teşekkür ederim

Bu dünya imtihan yurdu. Cennet ebedi saadet yurdu. İnşaallah cenneti kazanırsak. Rabbim size de yardım etsin. Herşeyin hayırlısı hep.

Allah cennette kavuştursun canım. Başuna gelmeyen her ne olursa olsun bilmez. Tadını tadan anlar bilir. Çok iyi anlıyorum seni. Biz düşüncesiz olmayalım bunları unutmayalım. Belki birinin canı çok yanıyor belli etmeyen içinde yaşayan çok var. Allah ne takdir ederse o. Hayırlısını istiyorum.

tek söyleyeceğim şey ne haddsiz insanlar var. yani çocuk istemeyen çift de olabilirsiniz. keza bu tarz durumları da düşünerek insanların çenesini biraz kapatması lazım ya sanane. ben anlamıyorum bu tür konularda ağzını açıp densiz densiz konuşan insanları. siz de kulak verip üzmeyin kendinizi. bizim toplumda var ama bu her konuda konuşmayı hak görüyoruz kendimize.

amin canım inşallah,gerçekten şunu anladım .susunca tepene çıkıyorlar.aptal yerine koyuyorlar.yok öyle susmak.zaten susan bir yapım yok iyice fevrileştim.

Sana kocaman sarılıyorum seni en iyi ben anlarım. Tıbbi olarak elinden gelen herşeyi yap takdiri Allah a bırak. Bende artık kabullendim ve tüp bebek öngörüşmesine gittim. Görüştüğüm Dr lar çok zaman olmuş dedi bir de ona üzüldüm ama yapacak birşey yok. Olumlu tarafları görüp düşünmeye zorluyorum. İsyan etmedim Allah tan olduğunu biliyorum sadece insanlardan bıktım. Buraya yazdıklarım üzerine daha neler duymuşumdur. Hikayesinden destek alıp moral bulduğum insanlar tüp bebekle hamile kaldılar ve doğdu büyüdüler. Artık yoluna bak kendine odaklan çok dua et Allah a sığın diyorum. Birbirimize dua edelim. Rabbim tez zamanda hayırla sağlıkla kavuştursun.

amin canım inşallah,gerçekten şunu anladım .susunca tepene çıkıyorlar.aptal yerine koyuyorlar.yok öyle susmak.zaten susan bir yapım yok iyice fevrileştim.
Anlıyorum canım. Ben yapamadım malesef çok damarıma basarlarsa artık belki. Herkes kendi hayatına baksın derim. Hayat benim olursa çocuk da benim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…