Keşke biraz ince düşünceli olsa herkes... Bebek özlemi

Herşeyin hayırlısı olsun kardeş. Hayırlı sağlıklı ve imanlı evlatlar diye dua ediyorum. Rabbim size de nasip eylesin.

İmtihanlar günahlara kefaret olabilir sabrederse bu üzüntülerini karşılığını göreceğiz ahirette İnşaAllah. Neden ben diye düşünüp söyleme sakın kardeşim bu da isyana götürür Allah korusun. Bizim için ne hayırlı Allah biliyor. Depremde 1 aylık kalan bebekler var annesi olmak ister miydin? Kim doğursun hayaller kursun o masum haliyle bıraksın ister. Hepsi kader takdiri ilahi. İnsanız özeniyorum merak ediyoruz şefkat merhamet bakıp sevme arzusu var fıtratımızda. Zaten öyle olmasa zorluklarına katlanıp kim bakardı? Hergün az miktar bu niyetle sadaka, hacet namazı ile dua, Cevşen, evradı kudsiyye, salatı tefriciye, kenzül arş gibi duaları okuyarak istemeni tavsiye ederim. Şura suresi 49 50. Ayetler ne diyor bir bak. "Her zorluktan sonra bir kolaylık vardır" buyuran da Allah Teala. Efendimizin hadisi şerifi var. Çok istiğfar ve sadaka verin buyurmuş çocuklarım az diyen bir sahabiye. Allah bizden çok dua etmemizi istiyor belki. Hikmetini bilemeyiz sabredip dua edip tevekkül etmemiz lazım. Ben saçma konuşan zalim insanlar nasıl hissettirdiler neler yaşattılar herkes okusun istedim. Ben okusam böyle birşey kendime çeki düzen verirdim hal hareketlerimde bile olsa. Bir de bunu yaşayanlarla dertleşmek yalnız olmadığımı yalnız olmadıklarını okusunlar istedim. Şikayet gibi algılanmasından Allah a sığınırım. Elbet insanız üzüntü buhran da olabiliyor hepsi normal duygular. Önemli olan bu imtihanım dünya cennet değil diye uğraşıp çabalamak. Hayırlısıyla sende kavuşursun inşaAllah

Amin amin. desteğiniz ve duanız için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Son düzenleme:
İnsan ablasını kıskanır mı diye düşünüyor değil mi? Ama bu kıskanmak değil yaşayanlar bilir. Kendin için çok eksik, buruk hissetmen özlem duyman. Bir ünlü var En yakın arkadaşı hemen hamile kalınca kendi yıllardır uğraşınca kendini çaresiz hissedip çok kıskandım diyor. Sonunda tüp bebekle olmuş. Ama ben bu sözlerini cahilliğine veriyorum. Allah'ın takdir ettiği birşeyse bu haset etmek onda değil bende olsaydı demek olmaz. Müslüman hiçbir konuda böyle demez haset etmez zaten. Ben seni anlıyorum. İlk denemede hemen oldu diyenler canımı acıtıyor çünkü zorluğunu anlamalarını da istiyorum. Bu kadar kolay konuşmak üzüyor. Ayrıca çok nasip lisin çok şükür etmen lazım da demek isterdim ama demiyorum. Kendisi beni düşünmüyorsa empati yapmıyırsa ne desen boş. Çok zor bir imtihan evet İnşaAllah karşılığını göreceğiz. İyi ki imanımız var. İman varsa her imkan var. Çünkü hiçbirşey boşa gitmiyor. Şöyle düşünün benim seveceğim hiç yeğenim yok ve olmayacak da.. Herşeyin hayırlısı olsun. Rabbim size de nasip etsin tez vakitte.

iki kuzenimle birlikte hep dualarımdasınız. Allahımin vardır bir bildiği neylerse güzel eyler buda sizin imtihanıniz sabredin inşallah.
benimde 7 ay olmadi birseyimiz yokmuş ben çok stres yaptım düşünme dedi dktr adet vaktinn gelince kendine ugraş bul bekleme demişti zamanı gelince oldu.
o çoook merak edenlerede Allah ne xaman derse ozaman olacak derdim, susarlardı.
hamile kalıncada kimse sormadı karnım şisene kadar sanki onlar bakacak bebege.
Bugünlerde nisan yagmuru topla duasini oku iç , sadaka ni ver allahım hayırli sağlıklı evlat nasip et diye dua et.

Amin İnşaAllah. Çok teşekkür ederim. Rabbim Salih evlat eylesin bebeğinizi. Sağ salim kavuşun.

Güzel Allahım bu mübarek ayda olmayan herkese nasip etsin, kimsenin kucağı boş kalmasın inşallah. Sizin yazdığınıza, bende böyleyim diyen üyeler içimi yaktı… Sabır edin canım arkadaslarım Allah büyüktür. Belki de bir zamanı var onu bekliyorsunuz ne malum? Mucizeler hiç ummadık anda gelir. İsmi Azam suresini okuyun, dileğinizi dileyin. Çok kuvvetli bir duadır.

Ne eksik ne fazla beni en çok üzende durumumu bildikleri haldee hamileyimmmmmmm diye gelen mesajlar asla kıskançlık olmuyor. Sen orada kendi haline üzülüyorsun.. sen neler yaşıyorsun o sırada ne tedaviler ne ilaçlar...
Daha düşünceli olunabilir. Yada belki anlayamiyorlar bu durumu..
En çirkinide yapsaniza sizde bir tane ..
Sanki sipariş veriyor gibi..
Çok cahiller gerçekten çok.. bende bir ara doldum tastim. Bilerek mi diyorsunuz böyle benim elimde mi diye bide kendilerince akıl veriyolar biz sizi düşünüyoruz yaşınız geçmesin. Tedavi olun vs..
Sağolun biz böyle bir seçenek olduğunu bilmiyorduk zaten diyesim geliyor ama ama ama.. uğraşmak istemiyorsun

Canım hiç çekinme cevabını yapıştır yat uyu millet nasıl rahat bide konuşuyorlar pslikler sınır oluyorum cahiller düşüncesiz

Doğal yolla olsun diye bekleme nasip olmayınca olmuyor. Bende sebepsiz infertilite nedeniyle yıllarca bekledim kendiliğinden olur diye çünkü doktorlar sizin bi sorununuz yok olur diyolardı. Nasibimde tüp bebek annesi olmak varmış. Yaşın 34se gerçekten bi an önce tedaviye başlamanı tavsiye ederim. Boşuna bekleme. Hadsizlere de agzını payını ver geç. Ben öyle yaptım. Ben üzüleceğime onlar üzülsün. Rabbim tez zamanda hayırlısıyla nasip etsin

Amin. Nasipte öte yol yok. En kısa zamanda başlayacağız İnşaAllah. Teşekkür ederim sağolun

Benimde beş sene olmadı.. en az sizin kadar üzülüyordum. Çok şükür şu an hamileyim Rabbim sizede versin inşallah en kısa zamanda. Bunları okurken ağladım o günler aklıma geldi kayınvalidemin sürekli hamile kalan birisini duyunca hemen bana imâ ederek söylemesi bana senin çocuğun olmaz demesi, "bebek yok mu?" Sorusunu duymamak için hiiç bir topluma katılmamak, mecburen katılıncada Allah'ım inşallah kimse sormaz diye dua etmek görümcemi annesine şöyle söylerken duymuştum birkez " bu ne zaman çocuğumu sevse eve gidince çocuğa bir şey oluyor, nazar degdiriyor sevmesin bidaha".. ama içimi en çok yakan olay şuydu: bir gün eşimle birlikte parkta otururken, bizden seneler sonra evlenip çocuğu olan bi eşimin arkadaşı karısıyla birlikte ordan geçerken bizi gördüler bebekte kadının kucağında uyuyor. Hiç bir kötü niyetim olmadan seve bilirmiyim dedim kadın bebeği kucağıma verirken gözüne güneş geldi uyandı. Kadın eşimin ve arkadaşının yanında beni azarlar gibi of naptın ya çocuğu niye uyandırıyosun senin tabi çocuğun yok nasıl sevilir onu bile bilmiyosun demişti. Belki büyütülecek bir şey yok ama kirpik uçlarıma kadar ezildigimi hissetmiştim şu an hamileyim ama yinede o olayı atlatamıyorum..

Tüp bebekle mi nasip oldu size? MaşaAllah Rabbim hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin Salih evlat olsun hayırlı olsun. Sizin için çok mutlu oldum Allah ım Allah ım Allah ım! Onlar insan olamaz zalim bile demeye gerek yok. Nazar değecekse dışarıda da değerdi. Şu sosyal medyada her türlü fotoğraf en güzel, özel halleri vs paylaşıyorlar o zamanda değmiyor muy muş!? Allah a şükür bu kadarıyla karşılaşmadım yoksa içimden ejderha çıkabilirdi. Veren Allah alan Allah bu neyin kibri sahiplenmesi? Herşey Allah ın! Hafızası çok güçlü biri olarak, bende unutamam diyorum ama yaraları elbet Allah Teala sarar sarmalar. Hz. AİŞE annemizin çocuğu yok ama ümmete anne olmuş. Halilim dediği Hz. İbrahim a. s eşi Sare annemiz, Zekeriya aleyhisselam gibi Allah ın en sevdiği peygamber ve kulların olmamış imtihan olmuşlar bu cahil konuşan davrananlar bu nın hesabını nasıl verir bakalım.

Amin, Allah razı olsun. Hayır tüp bebek değil senelerce tedavi oldum aşılamalar oldum ama hiç bir fayda olmadı, en son bıraktım tedaviyi kafamı toparlamaya çalıştım bir işe başladım annemle aynı yerde çalışıyordum annem ustabaşıydı kafam rahattı kimse çocuk yokmu diye sormadığı için, annem uyarmış onları kimse o konuyu açmasın diye. Bende 4 ay falan çalıştım artık kayınvalidemin sürekli senin çocuğun olmaz demesi yüzünden benimde beynime öyle kazınmıştı sanki son dönemlerde olmiycak diye kafamdan tamamen çıkardım hiç ummadığım bir anda da hamile olduğumu öğrendim. Bu arada kesinlikle katılıyorum bu insanlar hesaplarını nasıl verecekler gönlüm hâlâ o kadar kırgın ki hiç hakkımı helal etmek istemiyorum yani istesemde isteyemiyorum Rabbime havale ediyorum onları, sanki kendi kendine yapmışlar o çocukları

Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…
Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…
Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması demek
Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ göbeğin çıkmış yoksa hamile misin? diye sorup, yaranı kanatması demek…
Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…
Anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek...
bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek, bazen de eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp, ağlamamaya çalışmak, özendiklerini hep içine atmak demek...
arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek..
Olmasını beklediğin geçen yılları sayarken çevrenden 2.ci 3.cü bebek haberleri alıp tarifsiz bir üzüntü duymak demek...
anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla destek bulup, avunmak demek...
bir yerlerde benim gibi acı ceken var Rabbim onlara da bana da hayırlı ve sağlıklı evlat ver demek...

Bu sayfanın altına son paylaşımımı size etiketleyemedim. Bizi anlatan başka duygular... ALLAH a havale edin sadece hesapları Allah görecek. Demek vakti saati varmış. Şu kafadan atma işini o kadar çok okudum ki şimdi de onu taktım kafaya niye kafadan atamıyorum ben! Aslında burdan bile uzaktı çok nadir göz gezdirirdim. Herşeyi sıfırlamak fabrika ayarına dönmek lazım

Eğer çalışma imkanınız varsa kesinlikle değerlendirin. Evde oturarak kafadan atmak imkansızında ötesinde birşey bende denedim ama evdeyken hep aklına geliyor düşünüyorsun yani insanın aklından çıkmayor bile kaldı ki aklından atsın, bana kalsa çoktan çalışırdım eşim kesinlikle izin vermiyordu hatta işe girdim benle konuşmadı bir hafta ama ben artık delirmek üzereydim bide çevrem hep üstüme gelince kafayı yememek elde değil

3.tup Bebek denemem sayısız ilaç iğneler 7senenin ardından pozitifi görmek kalp atışını duyup kontrole gittiğimde kalbinin durmuş olması tüp bebek yaptırdığım yerde bebeğimin benden alınmış olması şuan 20 haftalık olacaktım olmadı bende sizin gibi çok istedim çok bekledim oldu derken ellerimden kayıp gitti.
İlaçların hormonların etkisiyle şişen göğüslerim indiler çatladılar şuan goguslerimi görmek istemiyorum karnıma dokunmak istemiyorum herşey o kadar boş geliyor ki bana üzerinden 3ay geçti geçiyor derken eşim bu akşam otobanda hamile bir kedi bulmuş eve getirdi bebekleri hareket ediyor karnında hissediyoruz görüyoruz ben yine en başa döndüm yavrum yaşasaydı onun hareketlerini hissedecektik babasıyla kahroluyorum çok büyük acılar var çok zor hayatlar var çok üzülüyorsunuz olmuyor diye güzel dua edin olur mu sağlıkla olsun güzelliklerle gelsin inşallah hayırlısıyla Rabbim evlat sahibi etsin sizi

İnsanlar ne kadar merakli boyle sizene yani cocugu olup olmayacagindan sizmi bkcksiniz yani... Ben kimseye su zamana kadar sormadim herkes olene kadar kendi bakiyor bende 8.5aylik gebeydim kaybettim yavrumu inan kaybetmenin acusi cok fazla ama rabbimin bilgidigi vardr olsa saglikli olmasydi veya hayirli olmasaydi napardi Allah aslinda bizlere merhamet ediyor ama biz bilmiyoruz Allah biliyor oyuzden soylenenleri bosver rabbine sigin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…