Katılıyorum.Ben seni tebrik ederim. Bence bir çok annenin düşündüğü ama dile getirmeye çekindiği konuyu sen dile dökmüşsün. Ben de aynı fikirdeyim. Kocam izin verse gidip tüplerimi bağlatcam ama yazılı izni lazımmış
Nasıl biliyorum amaBu kadarr cocuk sahibi olmak isteyen o kadar gozyasi doken warken kadin keske anne olmasaydim keske cocugum olmasaydi diyo vala pess.kendinden emin degilsen ne diye iki cocuk yapiyorsun o cocuklara nasil duzgun anne olcaksin.allh bagislarsa iki cocugum var ucuncuye hamileyim.cocularim karnindaki kardesimiz buyusun diye bal yediriyorlar bna dun aksam. iyiki dogurmusum vala benim sirtim yere gelmez
Chucky
Bizim yan dairede de 2 tane bebe var. 3-4 yaşlarına geldiler herhalde. Bebekken sesleri yoktu da ne zaman büyüdüler hayatımda derin darbeler oluştu. Seslerine uyanmaktan gına geliyor her sabah her sabah
Küçüğü fena büyüğü neyse de.
Onların annesine de sana da hepinize kolaylık diliyorum, başımızın üstünde yeriniz var fedakar anneler
Allah yardımcınız olsun bende kızımla sancılı ergenlik geçirdim 5 yıl sürdüValla sirf su konuya cevap vermek için girdim siteye ne zamandır girmiyorum.. O kadar haklısınız ki bunca emek sonunda yani benzer bir hayat sonunda iki psikolojisi bozuk ergenle uğraşmak zorunda olan bir anne olarak yazıyorum. Binbir uğraşma girdiği okulu keyfi bıraktı büyük oğlum. It kopuk takımıyla arkadaşlık ediyor küçük de ona benzeme çabası içinde ve ben niye bunca yıl uğraştım ki bunun için mi diye kendime acimanin son noktasindayim.. Allah yardımcınız olsun
Bu konu hem sizin fıtratınızla hem de çocuklarınızın fıtratıyla alakalı bir durum. Bazı kadınlar çok sabırlıdır, strese toleranslıdır bazıları değildir. Bazı çocuklar görece daha usludur, daha az taşkındır, daha az sorun çıkarır bazıları da değildir...O kadar pişmanım ki anne olduğum için...5,5 senedir kapana sıkışmış cebelleşiyorum.Bekarlıgımda ağlayan zırlayan çocuklara bakıp anneleri hakkın da “bi kadın neden çocuk yapar ki hayatını mahvetmek için mi?”diye düşünür çocuk yapmalarına hayret ederdim.Çünkü özgürlük kelimesinden oluşuyordum ben.Evliliğimden 2,5 sene sonra çocuk sahibi olmaya karar verdim fıtrat gereği sanırım.O dönem net hatırlayamıyorum nasıl karar verip nasıl cesaret ettim hiç bilemiyorum .İkincisi ise kazara oldu ...
5,5 senedir ben diye birşey yok .7/24 bakıcı olarak kiralanmışım.Sosyallik şöyle dursun bi banyo/wc ye bile insan gibi girip çıkamıyorum.
Annem destek olmadı hiç bir zaman sadece bir ben vardım .7 ay baktı hergin oğlum oraya bırakırken yalvarıyordu bırakmamam için.Ve her hafta beni twl de rahatsız ediyordu su gün izin al günüm var su gün izin al gezim var vs saçma sapan sepeblerden .Sanırım anaç olmamam ondan gelen bi kalıntı .Ama ondan daha çok sevgi verdiğimi düşünüyorum evlatlarıma .
Çocuklarımı kaybetsem dünya basıma yıkılır onları çok seviyorum ama onlar doğmamış olsaydı onları hiç tanımamış hiç sevmemiş olacaktım.O zaman olmayan bişeyin yokluğu için ağlamayacaktım .
İş hayatım bittikten sonra çocuklar daha ağır gelmeye başladı.Ve durmadan kavga eden iki erkek çocuk .Büyüdüler iş kolaylaşacak diye beklerken gün ve gün benim isyanım artıyor .Onlara yapabildiğim tek şey avazım çıktığı kadar “yeter “diye bağırmak oluyor .Anlamıyorlar tatlı tatlı anlatsam da beş dakika sonra herşey yine aynı.Büyük oğlum doğduğundan bu yana zor bi çocuktu hala öyle .Küçük nispeten daha sakindi artık o da ön teker arka teker misali abisinden geri kalır yanı kalmadı .
Büyük oğlumu cimnastik,yüzme futbol aktivitelerine gönderdim yaz okullarına gitti hiç bir fayda göremedim ,enerjisi yine hiç tükenmedi .
Evin her yerine yiyecek taşıyorlar şeftali ile duvar kapı pencere siliyorlar .Birbirlerini meyve suyu ile yıkıyorlar.Birbirleri ile çoğu zaman kavga halindeler küçük canı hep acıtılan taraf .Tv den nefret ederim hiç açmam ;büyük oğlum çizgi film bagımlısı ev de gün boyu tv bangır bangır.Şöyle rahat rahatı elime kitap ,telefon alıp keyif yapamıyorum .Yani yazacak çok sey var ama şimdi öyle aklıma gelenler .
Ben anaç bi kadın değilmişim .Keşke hiç evlenmeseydim keşke hiç çocuk sahibi olmasaydım boguluyorum.Anne olmak böyle birşey mi yoksa benim çocuklarım mı böyle bilmiyorum çok daralıyorum .
İlk oğlum doğduğundan 2 yaşınadek mükemmel besledim 2 sene mememde uyudu resmen emme refleksi çok güçlüydü çok düşkündü sütüm çok güzeldi .Sabahlara kadar emerdi.Özellikle hayatımda ki o 1 yıl sadece meme vermek üzerine kurulu idi hayatım .Banyo için bile 1 saat hazırlık yapardım .Cocuklarıma bir kez emzik dahi vermedim emmelerini etkilemesin diye .
Büyük oğlumu büyütürken kardeşi doğmadan önce bi kere kızıp bağırmadım .Suan ise evde her gün sesi göklerde bi anne olmaktan bitap düştüm yıldım arkadaşlar ben ....
Aferin size, sanıyorsunuz ki madalya takacaklar. Hayata çocuk sevmekten daha eğlenceli şeyler de var, ama işte bilmek için vizyon gerekir.Bu kadarr cocuk sahibi olmak isteyen o kadar gozyasi doken warken kadin keske anne olmasaydim keske cocugum olmasaydi diyo vala pess.kendinden emin degilsen ne diye iki cocuk yapiyorsun o cocuklara nasil duzgun anne olcaksin.allh bagislarsa iki cocugum var ucuncuye hamileyim.cocularim karnindaki kardesimiz buyusun diye bal yediriyorlar bna dun aksam. iyiki dogurmusum vala benim sirtim yere gelmez
Benim de bir kızım var 7 aylik. İkinci cocugu kesinlikle düşünmüyorum. Hatta günah belki ama Allah bana ikinciyi nasip etmesin diyorum.
O daha belli olmaz.Hele bi yaşlanın.Bu kadarr cocuk sahibi olmak isteyen o kadar gozyasi doken warken kadin keske anne olmasaydim keske cocugum olmasaydi diyo vala pess.kendinden emin degilsen ne diye iki cocuk yapiyorsun o cocuklara nasil duzgun anne olcaksin.allh bagislarsa iki cocugum var ucuncuye hamileyim.cocularim karnindaki kardesimiz buyusun diye bal yediriyorlar bna dun aksam. iyiki dogurmusum vala benim sirtim yere gelmez
Geçen gün biri demişti ya,sayıyla mı veriyorlar,sizin hakkınızı mı gaspediyoruz diye,hak vermştim vallahi:))Hiç cocuk sahibi olmayı düşünmüyorum zaten yaşımda geçti seni az çok anlayabiliyorum eminim çok zordur durumun çocuklarınıda cok seviyorsundur ama şöyle iyice büyüdüklerinde çok daha kolay olacak bu günleri unutacaksın
İşe başlasan çocukları kreşe versen daha iyi olmaz mı senin psikolojin için.
Bu arada buraya bu konuyu açmakta büyük cesaret biz cocuk istiyoruz olmuyor sen pismanim diyorsunlar doluşur burazdan
Cevap verdiğiniz yanıtı da savunuyor değilim. Ancak hayatta vizyon denen şey, eğlence olayından baya farklı bir şey.Aferin size, sanıyorsunuz ki madalya takacaklar. Hayata çocuk sevmekten daha eğlenceli şeyler de var, ama işte bilmek için vizyon gerekir.
Ayy evet,depremden sonra,çocuklarını kaybedenler doktor kapısı aşındırdı yıllarca,kiminin oldu,kiminin olmadı,Allah göstermesin ama dünya hali belli mi olur...İyi de böyle dua edeceğinize en iyi korunma şekli neyse onu uygulayın. Çünkü çok tehlikeli sözler bunlar. Ben korkarım şahsen böyle demeye.