- 27 Ocak 2016
- 560
- 207
Allah inşallah size de çok gğz3l evlatlar nasip eder. Allah'tan ümit kesilmez ol deyince yıllarca tedavisine hamile kalamayalar bile bi anda hamile kalıveriyor. İnşallah sizin içinde doğru zamanı bekliyoedur. Yorumunuza çok üzüldüm güçlü olun bolca dua edin demek için yazdım5 yılı geçti evleneli, 2 tüp bebek yaptırdım, 2 düşük 1 kimyasal gebeliğim var. Öyle sıkıntılı ki yaşadığım süreç bir bebeğim olsaydı büyümüştü bile. Ama benim elimde avucumda hiç bir şey yok, çektiğim acılarda yanıma kar kaldı.
Evet çok ciddi sıkıntı yaşıyorsun, anlıyorum diyemiyorum ama anlamak için ciddi çaba sarf ediyorum. Ama bu sıkıntıların sonunda Dalyan gibi iki oğlun olacak, senden bir parça
sağlıkla büyüt, allahım sana biraz daha sabır, çocuklarına da usluluk versin.
Zor olduğunu kabul ediyorum evet velayet annede sonuçta. Ama yine de ebeveynlikten boşanmıyorlar, birbirlerinden boşanıyorlar. Babaların eşlerinden boşandılar diye bütün sorumluluğu anneye yıkmaları aşırı bencilce.
Bence çocuklarımız zor çocuklar ve siz mizaç gereği bağırsa müdahaleci bir insansiniz . Zaman zaman herkes böyle tükenip bıkıyor ama anne olmak hemen hemen hepimizin hayatında tamamiyle değişikliklere sebep oluyor. Sanırım işi bırakmıssınız bu da sizi çok etkiliyormuş. Sürekli ev hayatı ve çocuk bakımı bunaltıcı olabilir. Çocuklar kaç yaşında yazmamışsınız ama küçüğü kreşe büyüğü okula gidecek yaşa gelinc3 bence çok daha rahatlıcaksınız hatta o zaman işe dönseniz b2lki sizin için iyi bir başlangıç olur. O zamana kadar hafta sonları 2 saat eşinize bırakıp bi arkadaşınıza çıksanız sonuçta babaları idare edebilir biraz hava almak iyi gelebilir. Ayrıca çocuklara olabildiğince az müdahale etmeyi deneyin. Çocuk olan her ev kirlenir. Bırakın kavga etsinler çok canlarını yakamdıkları müddetc3 karışmayın. Bırakın evi kirletsinler bi ıslak mendille silersiniz sonrasında. Bnm kızım da tam bir canavar biberini alıo duvarlara sıkan, parmak boyasıyla kapı boyayayım diye ağlayan bi çocuk ama ben görmemeye çalışıyorum kendi ruhsal sağlığım için sizde deneyin. Ayrıca yaz günü evde pek durmayın termosa çay alın çıkın parka orda coşup dursunlar varsın evde yem3k olmasın kahvaltı yaparsınız. Siz mutsuz oldukça onlarda daha gergin ve aksi çocuklar olur cünkü
Ülke olarak üremeye o kadar programlıyız ki üremek istemeyen kadınlara uzaydan gelmiş gibi bakıyorlar.
Öncelikle ha bire çocuk doğurup, o çocuklardan dolayı sırtı yere gelmeyeceğini düşünen biriyle arkadaş olma ihtimalim sıfır,o sebeple hitabet kelimenizi kabul etmiyorum. Sorunuzun cevabı ilk yazdığınız mesaja bakarak daha fazla tanımak istemiyorum bu kadar vizyonsuzluk kafi sağolun.Arkadasim olayi niye vizyona getiriyosun cocuklari olan vizyonsuzmu siz beni taniyormusunuz
Artik çılgınca çocuk doğuran, doğurmazsa eksik kalacağını sanan zihniyete bi çözüm bulunsa keşke.Kesinlikle..
Keşke üremeye meraklı olduğumuz kadar üretmeye de meraklı olsaydık. Değer üretmeye fikir üretmeye bilim sanat teknoloji üretmeye.
Bu kadarr cocuk sahibi olmak isteyen o kadar gozyasi doken warken kadin keske anne olmasaydim keske cocugum olmasaydi diyo vala pess.kendinden emin degilsen ne diye iki cocuk yapiyorsun o cocuklara nasil duzgun anne olcaksin.allh bagislarsa iki cocugum var ucuncuye hamileyim.cocularim karnindaki kardesimiz buyusun diye bal yediriyorlar bna dun aksam. iyiki dogurmusum vala benim sirtim yere gelmez
Harika yorumKesinlikle..
Keşke üremeye meraklı olduğumuz kadar üretmeye de meraklı olsaydık. Değer üretmeye fikir üretmeye bilim sanat teknoloji üretmeye.
Amin inş isteyen herkese nasip olurAllah kabul etsin inşallah dualarınızı, hayırlısıyla sağlıkla size de nasip etsin bu duyguyu