kesinlikle olmaz !! :(

lindse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2014
493
90
43
34
Merhaba kizlar 1.5 yillik ilişkin var ve aileler biliyor artik. Geçenlerde de konu acmistim erkek arkadasim tanismaya geldi ve ailem çok sevdi diye bende annesiyle 2,3 kez tlf da knstum ve bana isindigini söylemişti . ancak bi sorun var ki yani bana gore sorun değil ama onlara gore sorunmus iki aile kültür olarak farklı özellikle siyasi acidan tamamenn uç fikirlere sahip aileler . bizde basta sevgilimle tartisirdik ama sonra doğru kararin birbirimize bu konu da karismamak olduğunu ve saygi göstermek olduğuna karar verdik ve bu konulara girmedik taaki dun erkek arkadasim annesine söyleyene kadar annesi farklı uçlarda olduğumuzu duyunca kesinlikle olmaz demiş ve sonra erkek arkadasimla tartistik bana bunun sorun olcagini soledi bende biz bunlari konuşup kapattik artik sorun yoktu annen boyle deyince sen hemen sorun olur demeye basladin dedim sürekli bana senin dusuncen yanlis tamam ailene öyle dusunsun ama karim olacak kişi bu sekil düşünmesini istemiyorum eğer bi yerde kendi düşüncelerini savunursan sana hakkimi helal etmem fln dedi bende senin ailenin yaninda asla bu konulara girmem onlari kirmam sende benim ailemn yaninda öyle davranirsin ama onun dişinda bana bunu düşünme savunma diyemezsin dedim.. Beni en çok üzen de sizin bu fikirlere sahip oldugunuzu öğrendiğim anda bitirmeliydim i zaman hata yaptim çünkü seni çok seviyordum hala seviyorum ama yanlis anlama bu hatali bi baslangicti dedi :((( dun akşam msj attim seni çok seviyorum bunu bil sana karsi belki hata belki dogruyum bilmiyorum ama otur karar ver ben en basta nasilsam oyleyim seninle anlastik nazi konularda ama simdi sen bana olmaz degiseceksin diyorsun bizim anlaşmaya vardigimiz bisey yüzünden senle tekrar tartismicam en basta ne konustuysak o ii.geceler by yazdim o da sadece by dedi bgn de hic aramadi .. Ben yanlış miyim kizlar böle davranmasi normal mi ? Annesi tanimadigi biri hakkında kuşkulu olabilir ama beni tanimadan böyle davranması bence yanlis ayrıca önce sevdim diyip sonra bunları duyunca kesinlikle olmaz demesi beni sarsti

Son düzenleme:
Biraz uzun oldu kizlar k.bakmayin ama evde kimseye anlatamadim içimde dert oldu

Benim erkek arkadaşımla siyasi,ideolojik görüşüm tamamen paralel, keza ailelerimiz de öyle.. Olmasaydı üzülerek söylüyorum ama bu ilişkiyi devam ettiremezdim herhalde ki o da aynısını söyledi. Çünkü arada sürekli zıtlık çıkar ki bunlar çok hassas konular.. Ne diyeyim Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin..

Canim okudum yazini ama gercekten cok sacma bi neden bence sevgilinin biraz alttan alip annesini ikna etmesi gerek annesinin bi lafiyla senden vazgecmesi sacma

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim erkek arkadaşımla siyasi,ideolojik görüşüm tamamen paralel, keza ailelerimiz de öyle.. Olmasaydı üzülerek söylüyorum ama bu ilişkiyi devam ettiremezdim herhalde ki o da aynısını söyledi. Çünkü arada sürekli zıtlık çıkar ki bunlar çok hassas konular.. Ne diyeyim Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin..

Amin. Biz doğru düzgün kararlar aldık birbirimizi bu konu da kirmayip hic bu konulara girmeyecegiz demiştik basta verdiğimiz karardan dönüyor simdi. Ben asla acmam bu konuları yada acsam da agir konusmam ama o öyle degil di ve en son boyle karar almistik simdi geri basa donduk

Genelde mezhep farkı sorunlar çıkartır ama sizin direk görüşler falan olması saçma olmuş herkesin görüşü düşüncesi kendinedir ne biliyim. Ama sizi değiştirmeye çalışmasına izin vermeyin.

kesinlikle doğru yapmışsınız,benim karım olacak insna böyle düşünemez ne demek..sizden düşüncelerinizi değiştirmenizi istiyor,çok acaip::)
aklınıza gem vurmalısınız demek ki:):)nasıl olacaksa..
benc eyol yakınken dönün ve sevgiliniz vazgeçtim dese bile innamayın,evlenince nasılsa değiştiririm mantığına bürüncektir..

Canim okudum yazini ama gercekten cok sacma bi neden bence sevgilinin biraz alttan alip annesini ikna etmesi gerek annesinin bi lafiyla senden vazgecmesi sacma

Ben bunu onun sorun yapcagini bilmezdum sonuçta kapatmistuk o konulari ama simdi bana bunları demesi beni öyle sinirlendirdi ki dünden beri beynim uyusuk

Olmaz güzelim olmaaaz. Farklı görüşte insanların birliktelik yaşaması çook zor. Ha becerebilen tabi ki var ama onlarda birbirlerinin düşüncelerine karışmayan insanlar. Erkek arkadaşn belli ki seni değiştirmek istiyor, sen de düşünce yapını değiştirmek istemiyorsun. Kavga gürültüden başka bişey olmayacak. Ailesi de seni hor görecek. Senin ailen de onu. Belki annen baban bişey demeyecek ama aileden biri mutlaka laf sokacak. Yol yakınken bitir bence, belli ki sonrasında çok üzüleceksin.

Bi de ne açıdan farklı düşünceler olduğunu yazarsan belki daha mantıklı cevaplar verebiliriz. Şu an biraz havada kalıyor.

Merhaba kizlar 1.5 yillik ilişkin var ve aileler biliyor artik. Geçenlerde de konu acmistim erkek arkadasim tanismaya geldi ve ailem çok sevdi diye bende annesiyle 2,3 kez tlf da knstum ve bana isindigini söylemişti . ancak bi sorun var ki yani bana gore sorun değil ama onlara gore sorunmus iki aile kültür olarak farklı özellikle siyasi acidan tamamenn uç fikirlere sahip aileler . bizde basta sevgilimle tartisirdik ama sonra doğru kararin birbirimize bu konu da karismamak olduğunu ve saygi göstermek olduğuna karar verdik ve bu konulara girmedik taaki dun erkek arkadasim annesine söyleyene kadar annesi farklı uçlarda olduğumuzu duyunca kesinlikle olmaz demiş ve sonra erkek arkadasimla tartistik bana bunun sorun olcagini soledi bende biz bunlari konuşup kapattik artik sorun yoktu annen boyle deyince sen hemen sorun olur demeye basladin dedim sürekli bana senin dusuncen yanlis tamam ailene öyle dusunsun ama karim olacak kişi bu sekil düşünmesini istemiyorum eğer bi yerde kendi düşüncelerini savunursan sana hakkimi helal etmem fln dedi bende senin ailenin yaninda asla bu konulara girmem onlari kirmam sende benim ailemn yaninda öyle davranirsin ama onun dişinda bana bunu düşünme savunma diyemezsin dedim.. Beni en çok üzen de sizin bu fikirlere sahip oldugunuzu öğrendiğim anda bitirmeliydim i zaman hata yaptim çünkü seni çok seviyordum hala seviyorum ama yanlis anlama bu hatali bi baslangicti dedi :((( dun akşam msj attim seni çok seviyorum bunu bil sana karsi belki hata belki dogruyum bilmiyorum ama otur karar ver ben en basta nasilsam oyleyim seninle anlastik nazi konularda ama simdi sen bana olmaz degiseceksin diyorsun bizim anlaşmaya vardigimiz bisey yüzünden senle tekrar tartismicam en basta ne konustuysak o ii.geceler by yazdim o da sadece by dedi bgn de hic aramadi .. Ben yanlış miyim kizlar böle davranmasi normal mi ? Annesi tanimadigi biri hakkında kuşkulu olabilir ama beni tanimadan böyle davranması bence yanlis ayrıca önce sevdim diyip sonra bunları duyunca kesinlikle olmaz demesi beni sarsti

Siz konuyu kapatmışsınız kendinize göre ama eş adayınızın içinde büyümüş demek ki.
Zaten siz sorun değil, bu konulara girmeyiz olur biter gibi düşünseniz de
eş adayınız kendi düşüncelerine paralel birini istiyormuş sanırım ki patlak da vermiş.
Hı tabi bu 1,5 sene sonra mı ortaya çıkmalıydı?
Hayır. En başta başlamamalıydı madem çok önemliyse.
Ama olan olmuş.
Bence üstüne düşmeyin.
Bi' otursun, bi düşünsün.
Üstelik siz de belki zaman geçtikçe sizin fikirlerinize, siyasi düşüncelerinize, hayat tarzınıza yabancı olan
bu arkadaşınızı istemeyebilirsiniz.
Siz de iyice düşünün.
Çünkü belli başlı noktalarda anlaşabilmek önemli bence.
Ay üstünü kapatırız, hiç konuşmayız, sevgimiz her şeyi yenebilir, modu bir süre sonra işlevselliğini yitiriyor.

kesinlikle doğru yapmışsınız,benim karım olacak insna böyle düşünemez ne demek..sizden düşüncelerinizi değiştirmenizi istiyor,çok acaip::)
aklınıza gem vurmalısınız demek ki:):)nasıl olacaksa..
benc eyol yakınken dönün ve sevgiliniz vazgeçtim dese bile innamayın,evlenince nasılsa değiştiririm mantığına bürüncektir..
Benim degismeyecegimi bilir hele boyle konularda çünkü ben bi konuda degiseceksen mantikliysa degisirim ama bunu hallettigimizi saniyordum ama simdi yeniden actik bana zorlu bi süreçten geçeceğizikikizda yiprancagiz dedi bende beni yipratan tek sensin dedim

Siyasi gorus dediginiz ne ki atiyorum siz akp lisiniz onlar chp mi yada nasil yanii??
Ben tam anlamadim konuyu....

Bu tipler düzelmez evlenince daha da baskıcı olur
Herkes her konuda aynı fikirde olacak diye bişey yok ama saygı göstermek zorunda
Yarın birgün etek boyunu da beğenmese karışır, tek siyasi görüşüne değil yani olmuyosa zorlama kendi bilir.

Benim degismeyecegimi bilir hele boyle konularda çünkü ben bi konuda degiseceksen mantikliysa degisirim ama bunu hallettigimizi saniyordum ama simdi yeniden actik bana zorlu bi süreçten geçeceğizikikizda yiprancagiz dedi bende beni yipratan tek sensin dedim

Şimdiden annesinin tasvip etmediği bişeyde bu kadar dönüyosa ohooo çok işiniz var sizin daha..

Genelde mezhep farkı sorunlar çıkartır ama sizin direk görüşler falan olması saçma olmuş herkesin görüşü düşüncesi kendinedir ne biliyim. Ama sizi değiştirmeye çalışmasına izin vermeyin.

Aynen örnekte verdim bi yakinimiz evlendi hem mezhep hem düşünce tamamen zit erkeğin ailesi istemeye istemeye nisan yapti sureyi uzun tuttu belki ayrilirlar DİE ama çocuk hep sevdiğinin yanindaydi

Erkek arkadasinin simdi fikrini degistirmesi hic dogru degil.
Birincisi bu ne kadar annesinin fikirlerinin etkisi altinda kaldigini gösterir.
Ikinciside dengesiz oldugunu gösterir.
Sahsen benim siyasi görüslerimin uymadigi biriyle bende evliligi düsünemezdim.
Cünkü arada ne kadar büyük bir sevgi olsa bile yine de sorun cikacaktir, problem yaratacaktir bu konu.

Ben bunu onun sorun yapcagini bilmezdum sonuçta kapatmistuk o konulari ama simdi bana bunları demesi beni öyle sinirlendirdi ki dünden beri beynim uyusuk

Bence bu kadar kucuk seyler sorun edilmemeli bizimde cok zit ailelerin gorusleri ama birbirlerne bayilirlar hic kavga ettiklerini gormedim dalga gecrrler birbirleryle herkezin gorusu kendine bence sevgilin abartmis bu kadar kucuk bisey icin tartismaya bile degmez bence herkezin kendi gorusu.

Aynen örnekte verdim bi yakinimiz evlendi hem mezhep hem düşünce tamamen zit erkeğin ailesi istemeye istemeye nisan yapti sureyi uzun tuttu belki ayrilirlar DİE ama çocuk hep sevdiğinin yanindaydi

erkek arkadaşın ana kuzusu biraz heralde bunlar ilerde daha çok sorun yaratır annesinin lafıyla değiştiyse ilerde yine en ufak şeyde dahi annesinin yanında olucaktır

herkesin fikri kendine.
ailesi bu yüzden şimdiden arıza çıkarıyosa vay sizin halinize.
ayrıca sevgiliniz tutarsız mı ? bnce tutarsız başta bunlar sorun olmayacak birbirimizn düşüncesne saygı duycaz demiş annesi olmaz diyince evet biz bu konularda anlasamıcaz yolunu seçip kendini geri çekmiş. İlişkiniz bu derece saçma bir konuya dayatılıyorsa sonu da her an hüsran olabilir. Sizi yarı yolda da bırakabilir ailesinin sözüne çokı bakan biri anladdğm kadaryla. Annesine 'anne bu konular konusulmayacak herkesin fikri kendine. Birbirimize saygı duyucaz hem ben x ile böyle karar almıştım lütfen sende saygı duy' demeli. Sana da toplum içinde yada birebir görüşmelerinizde bu tür konular açılsa dahi yorum yapmayarak kapatman gerektiğini basta yaptığınız anlaşmayı hatırlatarak ilişkinize zarar gelmeden devam ettirmeli. Yanlıs davranıyo.
Mezhepleri bile ayrı olan insanlar evlenebiliyorken bu yüzden aranızın açılması çok ama çok saçma.

demek ki sizin düşünce yapınız daha demokrat ve özgürlükçü:) bu durumda halledilecek bir durum yok aslında..aile yapıları bile evlilikte çok öenmli iken sizin birebir fikir ayrılıklarınız zamanla dünya görüşü ayrılıklarına dönüşecek zaten...o zaman da ne aşk kalacak ne sevgi ne de saygı..
bence de şimdiden yol yakınken ayrılmakta fayda var sonrasında ailesini ikan etseniz de asla süt liman olmaz hiçbir şey,aksine daha baskıcı bir evliliğe veya ilişkiye dönüşür...
şimdiden böyle düşünmeyi bırakacaksın diyen adam yarın bir gün de kurallar ve yasaklar getirmeye başlar..evliliğin bir imzanın gücüne inanırlar..

Back