-
- Konu Sahibi nightwish_black
öfkeniz çok enteresan.Ya kendi mesajlarınızda yazıyor. Evde dinlenmisler eşlerine yardımcı oluyorlar böylesi de güzel falan. Evde neden dinlenmiş, çünkü kendini erkek olduğu için hizmet edilmesi gereken ulu bir varlık olarak görmüş. Bu adam en fazla rol yapar, hamuru böyle. Fanatik adam için de aynı şey geçerli, maçtan sonra iki gün eşinin secgilisinin suratına bakmayan adamdan da bir yol olmaz, hamuru bu. Bu konuda b.k gibi ama diğer konularda mükemmel olma şansı yok. Eşine çocuğuna sacmasapan bir maç için surat asan, maç esnasında bölüp soru bile soramadığın bir yaşam formundan bahsediyoruz. Böyle kişilerle evli olanların ve buna okey olanların seviyesi bellidir ve yaşadıkları hayat umrumda bile değil. Ama gelip normalmiş gibi yazıyorlar ya ona sinir oluyorum. Fanatikligi, siniri, şiddeti her ama her şeyi gelip normallestiren var burada. Okudukça kendilerini nelere layık görüyorlar ya diyorum.
Evet insanlarda genel anlamda bir öfke, laf sokma durumu var ben de bunu anlamıyorum. Zaten anlaşılmazsa konuşma kesilir. Ben zaten peşinden koşmuyorum yazmıyorum etmiyorum. Kendi haline bırakmışım. Daha ne yapabilirim bilmiyorum. Ne yapıyorsun dediğinde hemen tavır trip yapılıp sinirlendiğinde bu sefer karşı taraf bak beni ne kadar önemsiyor diye havalara giriyor. Dediğiniz gibi saygısızlık küfür olsa evet direkt ben de engellerdim ki ben de yaptığının hoş olmadığını düşünüyorum yine de iletişime geçerse bu konuyu konuşma isterse rahatsızlığımı belli ederim bu mevzuyu konuşurum. Ha yazmazsa konuşmak istemezse de ben adım atmam konuşmayız böyle biter zaten .Kim nasıl mutluysa öyle kalsın. Neden mutlu insanlara karşı bi öfkeniz var? Bazen kadın kadının düşmanı oluyor. Bana biri gelip dese ki benim sevgilim,eşim vs. böyle ama ben her huyunu seviyorum ben de derim ki demekki sizinki farklı ve mutluysanız mutluluklar dilerim. Ama biz yaşadığımız şeyi yazınca topa tutuluyoruz. Bizim hayatımızı nerden biliyorsunuz? Yok eğitimsiz,kültürsüz, evden çıkmaz falan. Biz dünyayı dolaşıyoruz eşimle misal e nerde kaldı sizin teziniz?
E daha ne yani. Zaten sen yapacağını yapmışsın. Karşı taraf yanlış yaptığını anlamış veya onu anlamanı beklemiş.Kültürlü insansın. Zaten yolunda gitmeyen bişey varsa hissedersin. Bazı insanlar kendileri mutsuz diye herkesin mutsuz olmasını istiyor. Çok kulak asmamak lazım. Sen hissettiklerine bak önemli olan sensinEvet insanlarda genel anlamda bir öfke, laf sokma durumu var ben de bunu anlamıyorum. Zaten anlaşılmazsa konuşma kesilir. Ben zaten peşinden koşmuyorum yazmıyorum etmiyorum. Kendi haline bırakmışım. Daha ne yapabilirim bilmiyorum. Ne yapıyorsun dediğinde hemen tavır trip yapılıp sinirlendiğinde bu sefer karşı taraf bak beni ne kadar önemsiyor diye havalara giriyor.
Açıkçası ben de sinirlendim 1 gün boyunca yazmamasına ama arayıp tavır yapıp öfkelenmem karşı taraf benle konuşmak görüşmek isterse de tavrımı belli ederim ama şu an zaten karşı taraftan da öyle bir görüşme konuşma teklifi yok, sadece mesaj atmış. Dediğim gibi ben sessizliğe gömülüp öyle bırakacağım durumu. Bitecekse de böyle bitsin.E daha ne yani. Zaten sen yapacağını yapmışsın. Karşı taraf yanlış yaptığını anlamış veya onu anlamanı beklemiş.Kültürlü insansın. Zaten yolunda gitmeyen bişey varsa hissedersin. Bazı insanlar kendileri mutsuz diye herkesin mutsuz olmasını istiyor. Çok kulak asmamak lazım. Sen hissettiklerine bak önemli olan sensin
Mutlu değiller işte sorun orda. Futbol bu insanları mutlu etse hiç laf söylemem ben. Hobi derim geçerim. Dizi film izlemek gibi bir şey olur. Ancak tuttuğu takım kaybetti diye sinirlenen, strese giren, evdeki kadınla konuşmayan, 2-3 gün kendine gelemeyen insan nasıl mutlu oluyor? Hayatına insanın bile isteye bu kadar sinir stres katması normal değil. “Biz adamları böyle kabul ettik, tuttuğu takım yenilince triplere girmesi, kendini bunun için derbeder etmesi saçma ama bizim için sorun yok” deseniz anlayacam da, onlar böyle mutlu, bu çok normal deyince tuhaf kaçıyo.Kim nasıl mutluysa öyle kalsın. Neden mutlu insanlara karşı bi öfkeniz var? Bazen kadın kadının düşmanı oluyor. Bana biri gelip dese ki benim sevgilim,eşim vs. böyle ama ben her huyunu seviyorum ben de derim ki demekki sizinki farklı ve mutluysanız mutluluklar dilerim. Ama biz yaşadığımız şeyi yazınca topa tutuluyoruz. Bizim hayatımızı nerden biliyorsunuz? Yok eğitimsiz,kültürsüz, evden çıkmaz falan. Biz dünyayı dolaşıyoruz eşimle misal e nerde kaldı sizin teziniz?
2 saat değil 2 günden bahsediyorsunuz. Zaten bu takımların her hafta maçı var, bazen avrupa maçı kupa maçı derken haftada 2-3 kere maç olduğu zamanlar bile oluyor. Tuttuğu takım çok kötü bir sezon geçiriyor diyelim, bu adam her hafta 2 günü hatta birden fazla maç olduğu zamanlar 4 gününü böyle kötü mü geçirecek? Sizce normal mi bu? 2 saatten söz etmiyosunuz 2 gün diyosunuz. Hayatının önemli bir kısmını tuttuğu takım nedeniyle depresif geçirmesi demek bu.Valla yesil pasaportumuzla bir cok yeri geziyoruz, yurtdisinda nikah yaptik, ikimiz de esimle iyi mesleklere sahibiz, maddi durumumuz iyi, oturduguz sehirin en iyi semtinde, guzel evimizde oturuyoruz, esim dunya iyisidir, sakindir, uyumludur, beni bir gun bile kirmadi uzmedi daha ama galatasaray yenilince 2 gun esimin modu dusuk oluyor diye , biz seviyesiz kultursuz, asagilik ilan edildik bazilari tarafindan burda
Yok haftada 4 gun mac olmuyor da, kotu bir sezon geciriyorsa zaten batti balik deyip takmiyor fazla ama boyle derbi gibi yada takim iddialiysa sampiyonluga giden, etkileyen maclarda heyecanlaniyor ,yeniliyoraa uzuluyor evet. Hanimefendi bu benim hayatimi etkileyen bir sorun degil , herhalde yazinca kotu bir tablo cizdim2 saat değil 2 günden bahsediyorsunuz. Zaten bu takımların her hafta maçı var, bazen avrupa maçı kupa maçı derken haftada 2-3 kere maç olduğu zamanlar bile oluyor. Tuttuğu takım çok kötü bir sezon geçiriyor diyelim, bu adam her hafta 2 günü hatta birden fazla maç olduğu zamanlar 4 gününü böyle kötü mü geçirecek? Sizce normal mi bu? 2 saatten söz etmiyosunuz 2 gün diyosunuz. Hayatının önemli bir kısmını tuttuğu takım nedeniyle depresif geçirmesi demek bu.
Karşı taraf yanlış yaptığını anlamış veya onu anlamanı beklemiş.
4 gün maç oluyor demedim. Tuttuğu takım yenilince 2 gün kendine gelemiyor deyince kronik bir durum olduğunu düşündüm. Çünkü googledan baktım avrupada oynayan bir takım bir sezonda aşağı yukarı ne kadar maça çıkıyor diye. 50den fazla diyor. 3-5 maç için üzülüyorsa okey de her puan kaybında günlerce kendine gelemiyorsa bu adamın hayatı bitmiş zatenYok haftada 4 gun mac olmuyor da, kotu bir sezon geciriyorsa zaten batti balik deyip takmiyor fazla ama boyle derbi gibi yada takim iddialiysa sampiyonluga giden, etkileyen maclarda heyecanlaniyor ,yeniliyoraa uzuluyor evet. Hanimefendi bu benim hayatimi etkileyen bir sorun degil , herhalde yazinca kotu bir tablo cizdimbiz hayatimizdan memnunuz tesekkurler uyarilariniz icin
Evet o konuda haklisiniz, daha yeni tanismis flort asamasinda yapmamasi gerekir. Zaten ben konu sahibine, esim oyle oldugu icin o duygularini bildigimi ama yapmamasi gerektigini, bunun hesabini sormasi gerektigini yazmistimSanırım dün akşamdan beridir yazmadı.
Onca saat yazmıyorsa niye bu adam için hala tartışılıyor ki? E dün de bir kusura bakma dememiş.
Arkadaşlar bu insanlar yeni tanışıyor daha. Üstte birkaç arkadaş eşinden bahsetmiş. Ama bu insanlar eş değil, henüz flört bu. Flört aşamasında hata üstüne hata yaparsanız olmaz işte. Tamam, modunuz anlık düştü diyelim, geceyi mahvettiniz. O zaman usulünce konuşup telafi edeceksiniz.
Bir şey nasıl başlarsa öyle gider. Düğün günü gelin arabasından inip maça kaçan damat haberini gördüyseniz, buyurun aşırılığın geldiği son nokta diyorum.
39 yaşında adam, ciddi bir niyetle biriyle görüşüyor. Öncelikleri belli olmalı, en azından anlık olarak bunu kontrol edebilmeli. O akşam karşısındaki partnerini ilk sıraya koyacaktı. Ama takım ağır basmış. Bunun normal bir tarafı yok ki.
Şimdi Elsa Hanım sizin ve başka bir üyenin de belirttiği üzere sizler bunu tolere edebiliyor ya da hatta sorun etmiyor olabilirsiniz. Doğrudur, ilişkilerin dinamiği farklıdır.Evet o konuda haklisiniz, daha yeni tanismis flort asamasinda yapmamasi gerekir. Zaten ben konu sahibine, esim oyle oldugu icin o duygularini bildigimi ama yapmamasi gerektigini, bunun hesabini sormasi gerektigini yazmistim
Çift olarak mutsuz olduğunuzu iddia etmiyorum. Ancak futbol bu adamları mutsuz ediyor bu bir gerçek. Emin olun eşiniz ve diğerleri fanatizmi bıraksalar, takımın kazanmasının veya kaybetmesinin onun hayatına hiçbir etkisi olmadığının idrakine varsalar hayatlarından büyük bir stres kalkacak. Bile isteye insanın kendini bu kazar sinir stres altına sokmasını anlayamıyorum ben.Yaşamayan bilemez bilemediğiniz için de yargısız infaz yapıyorsunuz. Gayette mutlu olan insanlar var. Kendimizi örnek gösteriyoruz hatta.Çünkü bu karşılıklı anlayış meselesi. Ben karşımdaki insanın duygularına saygı gösteriyorum. O da benim duygularıma saygı gösteriyor olay bu kadar. 2-3 gün konuşmamak diye bişey yok zaten maç günü üzülür ertesi gün açılmaya başlar budur olay.
Bu konuda haklısınız bende hiç istemiyorum strese girmesini çünkü o gün bende onunla strese giriyorum. Ama böyle yani değiştiremem bu huyu var diye de dönüp arkamı gidemem. Çünkü bütün iyi özellikleri bu özelliğini kapatıyor bende saygı gösteriyorumÇift olarak mutsuz olduğunuzu iddia etmiyorum. Ancak futbol bu adamları mutsuz ediyor bu bir gerçek. Emin olun eşiniz ve diğerleri fanatizmi bıraksalar, takımın kazanmasının veya kaybetmesinin onun hayatına hiçbir etkisi olmadığının idrakine varsalar hayatlarından büyük bir stres kalkacak. Bile isteye insanın kendini bu kazar sinir stres altına sokmasını anlayamıyorum ben.
O uzuluyor diye uzuluyoruz zaten. Mesela o aksam gs fb macina ne heyecanla hevesle gitti, sampiyonluklarini ilan edeceklerdi fln. Buyuk hayal kirikligi oldu maalesefBu konuda haklısınız bende hiç istemiyorum strese girmesini çünkü o gün bende onunla strese giriyorum. Ama böyle yani değiştiremem bu huyu var diye de dönüp arkamı gidemem. Çünkü bütün iyi özellikleri bu özelliğini kapatıyor bende saygı gösteriyorumama dediğiniz gibi bu kadar fanatizm taraftarı olmasa olur muydu çok da güzel olurdu
ayy yaramı deşti şu cümleKırk yaşında adam neden annesini yanında kalıyormuş? Benim babamda fanatiktir üzülür ama böyle evin huzurunu da kaçırmazdı. Eşimde de var hafiften kendine gel diyorum elalem parasını yerken derdini düşünmek sana kalmaz diyorum. Ha çok abartırsa kendi haline bırakıyorum onun derdini onunla çekemem açıkçası.
son dönemlerde yalnız yaşayan 2 arkadaşım ailesinin yanına döndüEvet iki ev iki ayrı masraf o şekilde benim etrafımda da ayrı yaşarken aile evine taşınmak zorunda kalan ya da tercih eden erkekler oldu 30+ Devir maalesef eski devir değil. Hele bu kiralardan sonra ayrı eve çıkmak da zor görünüyor. Ben de 30 yaşındayım ailemle yaşıyorum ayrı eve çıksam hiçbir şekilde birikim yapamam.
ya konun popüler oldu o yüzden gelip gidip okuyorumYani takım konusunda bence de abartıyor. Dedim ya maçtan sonra bir müddet kafeden kalkamadık. Bu arada annesi aradı oğlunu nasılsın iyi misin boşver üzülme takma sakın falan diye telkin etti. Düşünün yani annesi bile arama ihtiyacı duyuyor.
Ya boşuna tartışılıyor aslında. İlk başta ben de maçı bahane edip yazmak istemiyor mu diye düşündüm. Ama herhalde beğenmeyen adam ilk buluştuktan sonra 3 kere daha buluşmaz ya da bu kadar yoğun iletişimi devam ettirmez. Bu insan sürekli günaydın iyi geceler yazıp gün içinde mesaj atıp akşam arayan biriydi. Hatta nereye giderse fotoğraf bile atardı. Herhalde beğenmese bunları da yapmazdı diye düşünüyorum ama maçtan sonra bir şey oldu işte sadece dün napıyorsun canım diye yazdı ben de uzatmadım muhabbeti kısa geçtim bir de akşam yazdı o zaman cevap vermedim. Daha da yazmadı. Ben de yazmadım tabii ki. Ne düşüneyim bilmiyorum. Ama tek bildiğim bu tavırları ile bana uygun olmadığı ve benim de ona yazmayacağım.O uzuluyor diye uzuluyoruz zaten. Mesela o aksam gs fb macina ne heyecanla hevesle gitti, sampiyonluklarini ilan edeceklerdi fln. Buyuk hayal kirikligi oldu maalesefbana tabi ki normal gelmiyor ama onun bu konudaki duygularina saygi duyuyorum. Iliskinin ilk zamanlarinda ben de anlamiyordum bu arada, bana karsi tavirli saniyordum, ben de kiziyordum trip atiyordum fln ama simdi 4 yil oldu bizim, anliyorum, kendi haline birakiyorum 1 2 gun. Senin de dedigin gibi, butun iyi ozellikleri bunu kapatiyor. Ama biz konu sahibine bu yaptigi, seni aramamasi normal birsey yokmus gibi konismaya devam et demiyoruz ki, hele iliskinin ilk baslarinda asla olmaz, tabi ki tavrini koysun, hosuna gitmedigini soylesin, gerekirse bitirsin ama biraz daha bir bak, sadece suana kadar sana kotu gelen huyu bu olduysa hemen silip atma demistim ama genel olarak adam nasil biri bilmiyorum tabi ki