- 14 Aralık 2011
- 111
- 1
millet, önce şöyle başlıyım
şuan,yaklaşık 3 saat önce geçirmiş oldum kepçe kulak operasyonu sonrası kafama giydirilen bi tenisci banddıyla, hafif bir sızı içinnde size yazıorum,geçmiş olsun dileklerinizi duar gibiyim:) çok saolun.
bu ameliyatı düşünen varsa eer, öncelikle bu cesaret işi,net bi kararla, kesinlikle isteerek,fikrinizden eminn bir şekilde alın bu ameliyat kararını.
ikince olarak ,gerçekten görşüne,samiiyetine açık sözlülüğüne güvendiğiz bir iki insana ,mutlaka ve mutlaka,kulaklarının gerçekten kötü mü durduğunu sorun.samimi cevaplar arayın. eer cevaplar:
-gerçekten, eet biraz şöyle aslında fena olmaz yda
-hımmm,evt,,bi düşüneyimm.. gibi kararsız cevaplarsa
evet olablirsiniz.
ama ilk gösterdiinde
-"yuh abi, Allah aşkına ne vr kulağında ben ne göremiorum?" gibi
- Oha,saçmalama ,sen bildiğin kfanda büyütmşsün,,dur bakiim,dur dur senin derdin mi yok kuzum?!" gibi cevaplr alıosanız
abi sallayın! olmaın derim!
şöle ki,
eer ilk ameliyatınız olacaksa, gerçekten şaka maka deil ,lokal de olsa o da olsa bu da olsa müthiş bi adrenalin,korku,tedirginlik.inanın bana. siz zaten ameliyata girmden başlıo adrenalin. sadece altınızda bi iç çamaşırı ,tamamen çıplaksınız nerdeyse,üstünüze önlük başınıza bone takılıo,,damar yolu açıolar ,,antibiotik vs. ilavesi ve aynı zamanda her ihtimale karşı.
sonradan ameliyatı gerçekleştiren doktor ve ekibi hoş sohbetse, bi yerden snra biraz daha rahatlıosnuz.
bu arada benim gibi sap, tek bşına gidersenz stresinizi kontrol etmekte belki zorlanabilirsniz.elimi kolumu sallaya sallaya gittim ama inanın yanınızda sizi panik yapacağına inanmadığınız bir arkdaşınız fln vrsa onunla gtmek stresinizi yarı yarıya çok rhat indirir.
tenizçi bandını r....k dan aldım , bi spor giyim markası bilen bilir. takçaanız bantın sıkılığı önemli olduu için söylüorum, çok fazla sıkmıo tam ayarında.
bakalım,Allah ın izn,yle inşallah tez vakitte hızlı bi şekilde iğleşriz ,
son olarak, arkadşlar, gerçekten tkrar söylüorum:gerekiosa yaptırın;
gerekmiosa,bi adrenalin yaşiyim diosanız buyrun yatın sedyeye.
görşmek üzere.
solya senin ameliyatın ne zaman??
canım benim haftaya cuma ameliyatım..ameliyat ettikleri gün kafayı da baya bir sarıyorlar mı ya?
Geçmiş olsun canım.İnşallah bir sorunla karşılaşmazsın.
benim ameliyatımın üstünden 2 hafta geçti, ameliyattan sonra kafana bir bandaj yapıyorlar ve 1 hafta o bandajla geziyorsun 1 hafta sonra tenisçi bandına geçiyorsun ama ben normal bir saç bandı kullandım tenisçi bandı yerine, bugunde o saç bandından kurtuldum sadece geceleri yatarken takıcam.
kızlar ya çok oldum ama benim başey daha sormam lazım :) bu devlet hastanesinde ameliyat olan arkadaşlar ücret ödemediklerinden eminler mi? çünkü biraz evvel yine bu forumda burnunda kırık olduğu halde bazı arkadaşların devlet hastanesinde 800 lira ödeme yaptığını öğrendim. yani bizimki kırık burun yanında biraz daha keyfi bir ameliyat olmuyor mu? kafam karıştı :)
burdaki yazılar yüzünden koydum kafaya ve gideceğim hastaneyeama sizce kbb den mi yoksa plastik cerrahiden mi almalıyım randevuyu bi akıl verin kızlar :)
Selamlar, uzun zamandır bu forumu takip ediyorum. Ankara' da oturuyorum, 1v1y nin Dr. Fatih TEKİN hakkında ki olumlu yorumlarını görünce cesaret alıp, Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesin' den Fatih TEKİN' e randevu aldım ve gittim bugun. O yokmus Uzman Doktor Çağatay bey varmış onunla görüştüm. Aklımda ki tüm soruları sordum. Revizyon ihtimali ve başarı yüzdesini sordum. "Bugüne kadar hiç revizyon yapmadıklarını, ekiplerinin bu konuda çok başarılı olduğunu" söyledi. Ameliyatı asistanlar mı yapıyor diye sordugumda; "Uzman doktorlar ve asistanlar ameliyathaneye beraber bir ekip olarak giriyoruz, sonucta ameliyatı tek kişi yapamaz." dedi. Kolay kolay inanan biri değilim ama samimi buldum. Ameliyat olmaya kesin kararlı olduğumu söyledim. Hemen 2-3 gün sonraya tarih verebileceklerini söyledi. Genelde 2 ay sonrasına felan tarih verildiği için şaşırdım. 28 Aralık olmasını istedim ve 28 aralığa tarih verdiler. Ücret sigorta yoksa 1000 TL ye kadar çıkabileceğini söyledi. Ben genelde 400-600 civarı yapılıyor dediğimde; "Bende bilmiyorum fiyatları siz araştırmışsınız öyle diyosanız öyledir." dedi. Ama tersler biçimde değil cidden fiyatları bilmiyormuş :) Ameliyat ücreti ameliyattan sonra belli oluyormuş. 24 ünde gidip kan vericem 28 inde ameliyat var bakalım ne olacak.. :)
merhaba mercanay hanım.
kepçe kulak ameliyatını yağmur kaan bey yapmış sanırım sizin.memnun musunuz?.ameliyat sonrası ağrılar tam olarak kaç gün sürüyor yüzde şişlik filen oluyormu.çalışıyorum da ben.beni biras bilgilendirirseniz sevinirim gerçekten..
kızlar 2. kulak albümünüde ekledim.. bakabilirsiniz..
Selamlar, uzun zamandır bu forumu takip ediyorum. Ankara' da oturuyorum, 1v1y nin Dr. Fatih TEKİN hakkında ki olumlu yorumlarını görünce cesaret alıp, Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesin' den Fatih TEKİN' e randevu aldım ve gittim bugun. O yokmus Uzman Doktor Çağatay bey varmış onunla görüştüm. Aklımda ki tüm soruları sordum. Revizyon ihtimali ve başarı yüzdesini sordum. "Bugüne kadar hiç revizyon yapmadıklarını, ekiplerinin bu konuda çok başarılı olduğunu" söyledi. Ameliyatı asistanlar mı yapıyor diye sordugumda; "Uzman doktorlar ve asistanlar ameliyathaneye beraber bir ekip olarak giriyoruz, sonucta ameliyatı tek kişi yapamaz." dedi. Kolay kolay inanan biri değilim ama samimi buldum. Ameliyat olmaya kesin kararlı olduğumu söyledim. Hemen 2-3 gün sonraya tarih verebileceklerini söyledi. Genelde 2 ay sonrasına felan tarih verildiği için şaşırdım. 28 Aralık olmasını istedim ve 28 aralığa tarih verdiler. Ücret sigorta yoksa 1000 TL ye kadar çıkabileceğini söyledi. Ben genelde 400-600 civarı yapılıyor dediğimde; "Bende bilmiyorum fiyatları siz araştırmışsınız öyle diyosanız öyledir." dedi. Ama tersler biçimde değil cidden fiyatları bilmiyormuş :) Ameliyat ücreti ameliyattan sonra belli oluyormuş. 24 ünde gidip kan vericem 28 inde ameliyat var bakalım ne olacak.. :)
Merhaba herkese,
Ben ameliyat olali bugun tam 70 gun, hicbir sikintim olamadi acilma vs de olmadi. Keske daha once olsaymisim diyorum.
Ama bu kis mevsiminde olmanizi tavsiye etmem evet 15-20 gune goruntu olarak bisey kalmiyor ameliyat oldugunuz belli olmaz.
Ama korumakta zorlanirsiniz sogukta. Tabi yine herkesin kendi bilecegi sey
Ben ameliyat olan biri olarak kisi tercih etmezdim.
Son derece haklısın Tripliii ama artık yapıcak birşey yok.Revizyon ameliyatı bile olmak istesem tekrar o hastaneye gideceğimi sanmıyorum.Bu arada sana birşey sormak istiyorum.Dikişlerin ne durumda senin bnm nerdeyse 2 ay olucak hala duruyor düşmedi.Doktor bana krem flnda vermedi napıcam ben?
tripli canım doktora gidip neler konustuğunu yazarmısın tatlım burdan çok merak ediyorum benimde biri açık biri yapışık
neler dicekler revizyonu nezaman yapacaklar
senın cok düzenli kullandıgını iyi baktığını biliyorum cunku kulaklarına
revizyonu hemen yapıyorlar mı ki bir ayda ben 3 ay diye biliyorum
nolur anlat burdan burdan
akşam eve gidince albüm yapabililrim
canım teşekkürler verdiğin bilgiler için.Şu an için özelde olamam maddi açıdan uygun değilim.Atatürk e olucam ama ameliyatımı uzman doktorlardan birinin yapmasını rica edicem,bende asistan doktorlara pek güvenmiyorum
Yanlış çünkü yazın yaralar daha geç iyileşir, ameliyat sırasında kanama daha fazla olur o yüzden doktorlar hiç bir zaman yazın amliyat olmanızı tavsiye etmezler. Ameliyat için en uygun tarihler bahar ve kış aylarıdır.
Kışın kulaklarınıza yünlü bantlar takıp dışarıda rahatça gezebilirsiniz ama yazın böyle bir imkan yoktur. Yazın bandaj terletir ve ameliyat olduğunuz bölgede yaralar oluşabilir.