arkadaşlar üzülerek bir kaç şey söylemek istiyorum
Dün istanbul çapa , yani kurulsam adıyla İstanbul Üniversitesi hastanesine saat 11.30'da randevu alıp gittim , ilk baş bölüm sekreteri ile detaylı bir konuşma yaptım. Yaşımı sordu 20 dedim. Aynen şu geçti aramızda :
-Sigortalımısınız
Ben : evet .
- Yaşınız ?
Ben : 20
-Bir dakika ( burada telefonla birini aradı )
-Hanım efendi her gün kanunlar değişiyor , aradığım arkadaş bana 18 yaşına kadar sigortanın bu ameliyatı karşıladığını , fakat 18 yaş üstünde hiçbir şey yapamayacağını söyledi .
Ben : peki ücreti ne kadar ?
-1500 -1750 arası değişmekte .
Konuşma bittikten sonra sıram geldi , doktor ile konuşmak için içeri girdim. Sanırım kendisi prof. değil ,uzman bir arkadaştı.
İşte sonra açıklamaya başladı . Ameliyatı : Gözetmen olarak bir prof , bir uzman izliyor Onların eşliğinde asistan yapıyor, (Burda asistanı biraz övdü , yok en az 50 benzer ameliyat izlemeden yapılmasını izin verilmez. En az 10'unda eli değmelidir gibisinden ) Asistana sözlü olarak prof ve uzman destek veriyorlar , ortalama 1 saat sürüyor dedi, ve beni üzen son cümleyi söyledi. '' Biz iple
estetik yapıyoruz '' , Sonra ben doktora iple istemiyorum , açılma ihtimali gibi bir sürü şey söylesemde , kıkırdak alma yönteminde geri dönüş olmadığı için bu riski almıyoruz demeye getirdi... Anlamadım açıkçası açık kalp ameliyatımı yapıyorlar kulak ameliyatımı bilemedim. Zaten sonrasında konuşma benim için anlamını yitirdiğinden sonrasını pek dinlemedim açıkçası. Kısacası çok kötüyüm.
yaşım 20 , üniversite öğrencisiyim. 1500-1750 gibi bir bütçeye sahibim , final sonrasında bu işi artık bitirmek istiyorum , İstanbul'da oturuyorum. Kızlar lütfen yarıdm edin . Ne yapacağımı bilmiyorum. Çapa aslında benim tek umut bağladığım yerdi . Yorumlara güvenerek ne güzel ücretsiz hallederim diyordum. Gelişmeleri dinleyince beynimden vurulmuşa döndüm. Zaten bu kusurun verdiğim utangaçlık had safhada. İş uzadıkça daha da bir onur kırıcı hale geliyor...